Gość: ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 07:48 jak oceniacie tę benzynę , tankowałam w sobotę i nie jestem pewna czy to ona zwalnia mi obroty w silniku czy też przyczyna jest inna. Dziękuję za konkretne opinie bez złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guga Re: benzyna z Tesco IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.07.12, 07:53 praktycznie tylko tam tankujemy oba auta benzynę i diesla i wszystko jest w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Passat Re: benzyna z Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 09:06 Od 4 lat tylko na Tesco (diesel) i zadnych klopotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: benzyna z Tesco IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.12, 09:09 Również tankuje tylko na Tesco od ponad 6 lat (diesel) i jest o'key. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda alka coś w aucie poyebała IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.12, 09:38 i teraz szuka winnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWIEDZIONY Re: alka coś w aucie poyebała IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.12, 10:00 długo było ok ale w zimie dolewali benzyny do diesla albo mieli jaką awarię albo celowo. W każdym razie załatwiłem sobie silnik, teraz omijam szerokim łukiem dla paru groszy nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mechanik Re: alka coś w aucie poyebała IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 10:11 Jezdzą szrotami, albo nie wykonują obsługi okresowej silników a potem zwalają na jakosć paliwa. Co za naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: alka coś w aucie poyebała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 10:42 Cala zime tankowalam na Tesko diesla i nie mialam zadnych problemow, wiec moze wina nie lazaala po stronie benzyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: benzyna z Tesco IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 11:03 Nie zatankuję tam nigdy więcej... To powinno wystarczyć za opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: benzyna z Tesco IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.12, 11:05 od 5 lat tankuje w tesco nigdy nie bylo klopotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron paliwowy Re: benzyna z Tesco IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.12, 11:50 stacje przy marketach nie mają interesu w tym by oszukiwac na paliwie. Niższa cena bierze się z tąd, żę stacja ma przyciągac klientów do marketu dlatego mają niższą marżę na paliwie lub nawet wcale jej nie mają (np gdy zrobisz zakupy za tyle czy tle masz tyle a tyle rabatu na paliwo wówczas zysk stacji jest marginalny lub żaden) oraz brak punktów lojalnościowych, za które się płaci! (cena za te bonusy jest wliczona w cenę paliwa za darmo nikt nic nie daje) teorie o niskiej jakości paliw biorą się z ... sam nie wiem skąd pewnie wymyślają je te same osoby co twierdzą że na shell V-power ich auto szybciej jeździ i mniej pali (haha). W każdym razie są w internecie dostępne wyniki kontroli stacjio paliw i ... zarówno tesco jak i auchan mają paliwa bez zastrzeżeń. Pani wyżej napisała coś o benzynie w ropie hm ... sam razy byłem świadkiem jak KOBIETA ! tankowała benzyne do ropniaka i prosiła mnie o pomoc bo nie mogła zatankować, (różne wlewy) a wzięła auto od męża . . . . i dała radę dolać ok 1,5 litra benzyny do ropy. A jeszcze jedno takie tesco ma duży przerób więc paliwą są świerze więc w okresie zimowym mają zimową ropę gdyż taka ropa jest wszędzie w hurtowniach należy pamiętać, że WSZYSTKIE stacje benzynowe biorą paliwa z tego samego miejsca! Shel, Orlen, BP wszystko jeden chusteczek ;-) jedynie do swoich paliw premium dodają swoje uszlachetniacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: benzyna z Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 12:53 > W każdym razie są w internecie dostępne wyniki kontroli stac > jio paliw i ... zarówno tesco jak i auchan mają paliwa bez zastrzeżeń. Na przyklad Auchan ma na stojaczkach prz kazdym dystrybutorze wystawione wyniki kontroli laboratoryjnych swoich paliw, robione w Orlen Laboratorium czy jakos tak, nie wczytywalem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: benzyna z Tesco IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.12, 13:48 tak jak napisał kolega paliwa na stacjach przy marketach są takie same jak na stacjach paliw dużych koncernów... zatem to że coś nei tak dzieje się u ciebie w aucie nie będzie od tego zależało ... musisz wybrać się do jakiegoś mechanika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koli Re: benzyna z Tesco IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.12, 15:06 Czy to nie ta sama blondynka co parę dni temu pisała o wydzieleniu kawałka ulicy dla swojego autka?Biedactwu w nocy postawili znaki pod oknem teraz zepsuli silnik. Odpowiedz Link Zgłoś