Dodaj do ulubionych

Wałbrzych nam pieknieje

IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.12, 18:26
Długo trzeba było czekać na tak duże prace w parku Sobieskiego. Nikt już chyba nie wierzył, że będziemy mieli prezydenta z prawdziwego zdarzenia. Niby zwykły lekarza a poradził sobie z zaniedbanym miastem. Dzisiaj park jutro GDK a więc można coś zmieniać na lepsze. Nie żałuje oddanego poparcia na Szełemeja i ciesze się, że w tak krótkim czasie widać zmiany. Miasto czyste każdego dnia, mieszkań socjalnych nam przybywa. Trudno w to uwierzyć, że można było nawet w sprawie grodzkości sprawę zamknąć po tylu latach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rebel Yell Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 19:14
      To nie "duze prace" tylko zwykla demolka bez kontroli. Tylko tak dalej.
      • Gość: sonda Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 19:21
        dla przypomnienia:
        forum.gazeta.pl/forum/w,168,138272967,138275182,Re_Walbrzych_na_ustach_calej_Polski_.html?wv.x=2
        • Gość: turysta Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.play-internet.pl 20.08.12, 20:31
          Wałbrzych zawsze będzie piękny dla każdego tego pod warunkiem kto się pożądnie najara trawą.
          • Gość: up Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.12, 23:43
            up
            • Gość: up Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.12, 00:59
              up
    • Gość: antywałbrzych Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 20:21
      forum.gazeta.pl/forum/w,168,138221703,138221703,Walbrzych_nam_pieknieje.html Ciekawe ile buraków wypiłeś dzisiaj z kumplami w bramie?
    • wladyslaw_grabski Re: Wałbrzych nam pieknieje 20.08.12, 20:39
      Ja wiem że to tylko biuro PR (swoją drogą marne, od razu widać że to wpis sponsorowany).

Ale odpowiem.

Zanim weźmiecie się za demolkę ostoi do której jeszcze żadna z Wałbrzyskich władz łap nie wsadziła - zajmijcie się DROGAMI ! A raczej ich żenującą imitacją ! Żaden upragniony przez was turysta nie wróci tu jak rozwali zawieszenie na drogach !

Liczę na to że zrobicie z głową to co już w parku zaczęliście. Dotychczasowe doświadczenia z władzą po 1989 w tym kraju każą mi niestety wierzyć że czego władza nie dotknie, to spieprzy.

Niepozdrawiam.
      • Gość: jjjj Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.ip.netia.com.pl 20.08.12, 20:51
        ta pięknieje
        kupy na chodnikach
        zwalone konary drzew w parku o ktorym tak z zachwytem piszesz wow
        rusz sie z domu bo ci komputer robi krzywde
        jjjj
        • Gość: Ewa Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 21:19

Może wreszcie, bez duszy na ramieniu, będzie można spacerować z dzieciakami po parku.

Od przestrzeni architektonicznej są fachowcy, a tu kto tylko potrafi klepać w klawiaturę wtrąca swoje trzy grosze. Znawcy od siedmiu boleści.
          Ale nikt japy nie otworzył, jak przez tyle lat park niszczałi był siedliskiech bandytyzmu i chuliganerii.
          Czekam jak doktora zaczniecie uczyć leczyć.
          Paranoja w Wałbrzychu osiąga kosmiczne rozmiary.
          • Gość: ateista Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.12, 21:24
            Grabski, skończcie szerzyć defetyzm.
            • Gość: eee Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: 87.206.198.* 10.09.12, 20:27
              Oj ateista
          • Gość: Rebel Yell Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 22:00
            "Od przestrzeni architektonicznej są fachowcy"
            Masz racje, natomiast parkiem powinni zajmowac sie architekci krajobrazu,
            niestety w tym miescie wszystkim zajmuja sie fachowcy.
            • Gość: łojezu Re: do Rebe IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 22:32
              >powinni zajmowac sie architekci krajobrazu,

Po naszej szkółce na Zamkowej ?
              • Gość: Rebel Yell Re: do Rebe IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.12, 11:09
                Problem polega na tym ze przebudowa opiera sie czesciowo o wiedze z tej publikacji.

www.pwsz.com.pl/?loc=shop&loc2=detail&cat=17&prodid=68
                Swietnie ze sie ukazala, ale naprawde wystarczy ja przejzec, zeby nawet laik stwierdzil w niej braki i bledy. Druga ciekawostka jest to ze do dokumentacji stanely 3 firmy oczekujac odpowiednio 138 990,00 zł 182 040,00 zł 77 000,00 zł. Oczywiscie wybrano najtansza i nawet sie nie czepiam /chociaz roznica w cenie diametralna/. Tylko ja wybierajac najtanszego wykonawce chcialbym miec inspektora nadzoru, ktory tego dopilnuje. Zarowno fazy projektowej jak i samego wykonawstwa. Czy jest to osoba ktora ma kurs inspektora nadzoru w zakresie pielegnacji i ochrony drzew, ew inne wyksztalcenie i doswiadczenie w tym kierunku ? Moze po prostu nie wszystkie info sa dostepne w BIPie i ktos mnie uswiadomi ? Przepraszam ale zaufania do wykonawcow realizacji miejskich inwestycji nie mam, natomiast latanie z pilami ludzi pelnych dobrej woli i niczego wiecej po prostu przeraza. Swoja droga w Polsce zdaje sie obowiazuja przepisy wg ktorych drzew nie wycina sie w okresie legowym ptakow od 16 października do końca lutego.
        • Gość: kuracjusz dzisiaj byłem w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 21:27
          Pierwsze wrażenie: parking obok Rynku - szok! Takich dziur nie ma chyba nawet na Białorusi. Trzeba uważać aby nie uszkodzić zawieszenia. Do tego brud, smród i rudery dookoła. Za te "atrakcje" ktoś (miasto?) bez żenady kasuje opłaty. Załatwiłem sprawy, wracam. Na wyjeździe w kierunku Starej Kopalni korek, bo na jezdni rozkraczył się stary rzęch tzw. komunikacji miejskiej. Dotarłem w końcu do granic miasta i z ulgą wjechałem do Szczawna. Inny świat.
          • Gość: Wałbrzyszanin Re: dzisiaj byłem w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.12, 22:51
            Pewnie przyjechałeś do Szczawnobyla ze Świdnicy. Tak, to faktycznie inny świat. Czy aby nie mieszkasz na Okrężnej, pastuchu ?
            • Gość: kuracjusz Re: dzisiaj byłem w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 00:02
              Gość portalu: Wałbrzyszanin napisał(a):

> Pewnie przyjechałeś do Szczawnobyla ze Świdnicy. Tak, to faktycznie inny świat.
              > Czy aby nie mieszkasz na Okrężnej, pastuchu ?

Podpisując się nickiem Wałbrzyszanin dodatkowo pogrążasz to miasto. Zero ogłady, kultury, argumentacja menela, słowem - rynsztok!
              • Gość: do kuracujsza Re: dzisiaj byłem w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.12, 14:54
                Z ciebie nie żaden kuracjusz tylko zwykła ścierka zazdrosna
    • Gość: turysta Re: Wałbrzych nam pieknieje IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 22:50
      Tak, tak Tadziu miasto pięknieje.
      Był brzydki, obskurny PKS. A teraz nie ma żadnego. Rzeczywiście jest piękniej.
      Naiglądasz się chłopie Telewizji Wałbrzych i wydaje Ci się, że miasto pięknieje. Pochodź po Śródmieściu i zobacz ile pięknych żuli chodzi po tym mieście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka