Dodaj do ulubionych

Ludu mój, antymobrukowy!

04.09.12, 13:13
Czy ktoś zechce mnie oświecić, o czym mówi w swojej telewizji asystentka prezydenta?
MO BRUK bez zgody Gminy? Info z 30 sierpnia, a w Wałbrzychu cisza?
www.youtube.com/watch?v=K500fT8DyO4
Prośbę swą kieruję zwłaszcza do tych, którym życie miłe i którzy umieją logicznie interpretować fakty. Fakty pochodzą z Biuletynu Informacji (jeszcze) Publicznej, Urzędu Miasta w Wałbrzychu.

Ogłoszenia i Obwieszczenia / 2012 rok / sierpień
Data publikacji: 14.08.2012
Prezydent Miasta Wałbrzycha informuje, że w dniu 13.08.2012 r. wydał Decyzję odmawiającą wydania na rzecz firmy Mo-BRUK S.A. z siedzibą w Niecwi decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia pod nazwą: „Budowa instalacji do produkcji granulatu cementowego”, planowanego w Wałbrzychu przy ul. Górniczej, obręb nr 40 Podgórze
bip.um-walbrzych.dolnyslask.pl/dokument.php?iddok=10265&idmp=513&r=r
Cóż takiego stało się w sierpniu 2012, trzy lata od sierpnia 2009, gdy zaczęła się promocja Mobruka? Wie ktoś?
Ty Wojtuś oszczędź sobie komentarzy, podwyżek w magistracie i tak nie będzie.

W sobotę, 11 sierpnia, prezydent wraz z Piotrem Kruczkowskim delektował się „Letnią Serenadą”.
12 sierpnia - niedziela
13 sierpnia - umiera na raka krtani nasz Przyjaciel, antymobrukowiec z Podgórza.
Smutna informacja natychmiast poszła do countrowców w Polsce
13 sierpnia - pan prezydent wydaje decyzję, ważną nie tylko dla wszystkich, którzy głosowali na wroga Wałbrzycha, ale przede wszystkim dla mieszkańców Podgórza. Jesienią 2010 zebrali ponad 500 podpisów w proteście przeciwko nowym inwestycjom Mobruka. Listy złożyli w magistracie przed rozprawą administracyjną z udziałem społeczeństwa. Mobruk zaskarżył do wałbrzyskiej prokuratury jedną z list, twierdząc, że podpisy są sfałszowane.
14 sierpnia - decyzja prezydenta z dnia poprzedniego zostaje opublikowana w BIP Urzędu Miasta

30 sierpnia swoja telewizja publikuje satyryczny news "Prezydent miasta, jeszcze jako kandydat na to stanowisko, zapowiadał likwidację składowiska odpadów niebezpiecznych".

Co tak nagle olśniło doktora Szełemeja? Nawiedził go duch Heńka? Czy o Mobruku już tak głośno, że jest to kolejna próba przechowania skandalu u wojewody, pod pretekstem rozprawy administracyjnej? Tak jak w 2009 przechowano sprawę u marszałka i Mobruk uniknął ostatecznego, unijnego terminu zamykania niedostosowanych składowisk? Chcą doczekać do odzyskania grodzkości by móc wydać Mobrukowi pozwolenia na budowę?
Czy chodzi o uratowanie tyłka byłego prezydenta, dzięki któremu Mobruk funkcjonuje w Wałbrzychu?

Przecież do 13 sierpnia 2012, Mobruk miał wszystko załatwione! Mimo przejściowych trudności:
29 Kwi 2011 – Sąd Okręgowy w Świdnicy unieważnił II turę wyborów na prezydenta Wałbrzycha i wygasił mandat prezydenta Kruczkowskiego.
26 Maj 2011 – Premier Donald Tusk wyznaczył Romana Szełemeja na komisarza w Wałbrzychu; przejmie on obowiązki po dotychczasowym prezydencie.
Obowiązki przejął, wygrał wybory z 7 sierpnia 2011 i w 2 tygodnie później:

Prezydent Miasta Wałbrzycha informuje, że w dniu 22.08.2011 r. wydał Decyzję nr 10/2011 o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przez firmę Mo-BRUK S.A. z siedzibą w Korzennej przedsięwzięcia pod nazwą: „Budowa instalacji do produkcji granulatu cementowego” realizowanego w Wałbrzychu przy ul. Górniczej,
bip.um-walbrzych.dolnyslask.pl/dokument.php?iddok=7864&idmp=406&r=r
Plany ewidentnie robione dla Mobruka też już odleżały swoje u wojewody.
- uchwała nr XXI/181/2011 Rady Miejskiej Wałbrzycha z dnia 28 listopada 2011r. w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego obszaru pokopalnianego w rejonie ulicy Małopolskiej w Wałbrzychu
planyzagospodarowania.pl/miejscowosci/dolnoslaskie/walbrzyski
Co się stało, że prezydentowi odwidział się rozwój ulubionego biznesmena PO, ale składowisko będzie nadal funkcjonować do 2017 roku na podstawie sfałszowanej decyzji z 2007 r.
Kto pyta, nie błądzi. Możecie o nielegalny Mobruk zapytać doktora-prezydenta na najbliższym spotkaniu z mieszkańcami. Terminy na portalu Walbrzyszek.
Koszt utylizacji jednej beczki z trupią czaszką, to niemal cena samochodu. U nas leje się to w glebę. Działalność Mobruka w Wałbrzychu została objęta specjalnym nadzorem Głównego Inspektora Ochrony Środowiska, o czym wiemy z Forum Ekologicznym Aglomeracji Wałbrzyskiej. Pan inspektor zapewnił w maju 2012, że będzie skutecznie wspierał działania doktora Szełemeja.

Jeśli macie rodzinę poza Wałbrzychem, pożegnajcie się zawczasu, bo "nigdy nie wiadomo kiedy i jaki czynnik przełamał nasze bariery, które chronią nas w sposób naturalny przed zachorowaniem na nowotwory". A nikt rozsądny nie dodaje sobie dodatkowej porcji ... chyba, że mieszka w Wałbrzychu. Tu zdrowie i życie ludzi, to mało znacząca przeszkoda w śmiercionośnym biznesie, funkcjonującym w pełnych światłach państwa prawa.
Obserwuj wątek
    • Gość: sonda Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 13:27
      30 sierpnia swoja telewizja publikuje satyryczny news "Prezydent miasta, jeszcze jako kandydat na to stanowisko, zapowiadał likwidację składowiska odpadów niebezpiecznych".

i na zapowiedziach się skończyło , typowe działania pod publikę . Jest bardziej zakłamany jak ten cały Wild , promuje się , obiecuje i gooowno robi .
      Wdrapał się na stołek i ma nas w poważaniu .
      • ireneusz.lubienicki do boa 666 04.09.12, 13:47
        Piszesz antymobrukowy, ale zawsze wychodzi Ci tylko antyszełemejowy.

Nie wierze w czystość Twoich intencji. Za bardzo atakujesz w jedno stanowisko.
        Jeden stołek.

Przedtem był to Kurczkowski, teraz Szełemej. Czasem ich otoczenie.
        Sugerujesz, że biorą kasę.
        Nie mogliby brać tylko oni.

I gdzie ataki na innych co milczą o składowisku odpadów INNYCH niż niebezpieczne.
        Gdzie atak na Rosiakową, Lubińskiego, Nowaka którzy na ten temat milczą?
        Gdzie na Bartolika, Sosińskiego czy wcześniej na Pankaninową którzy współrządzili.
        Gdzie na dawne SLD za którego to się zaczęło.

Moim zdaniem (takie moje prawo) jesteś polityczną tubą.

Jestem Ci wdzięczny bo sprawę nagłośniłeś, ale Twój sposób jej prowadzenia jej szkodzi.
        • Gość: jedziem do ireneusz.lubienicki IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.12, 14:40
          > Piszesz antymobrukowy, ale zawsze wychodzi Ci tylko antyszełemejowy.
          >
          > Nie wierze w czystość Twoich intencji. Za bardzo atakujesz w jedno stanowisko.
          > Jeden stołek.
          >
          > Przedtem był to Kurczkowski, teraz Szełemej. Czasem ich otoczenie.
          > Sugerujesz, że biorą kasę.
          > Nie mogliby brać tylko oni.
          >
          > I gdzie ataki na innych co milczą o składowisku odpadów INNYCH niż niebezpieczn
          > e.
          > Gdzie atak na Rosiakową, Lubińskiego, Nowaka którzy na ten temat milczą?
          > Gdzie na Bartolika, Sosińskiego czy wcześniej na Pankaninową którzy współrządzi
          > li.
          > Gdzie na dawne SLD za którego to się zaczęło.
          >
          > Moim zdaniem (takie moje prawo) jesteś polityczną tubą.
          >
          > Jestem Ci wdzięczny bo sprawę nagłośniłeś, ale Twój sposób jej prowadzenia j
          > ej szkodzi.

Wyjąłeś mi to prosto z ust najpierw był atakowany Kruczkowski bo zajmował stołek teraz jest atakowany Szełemej bo zajmuje stołek.

A przecież Longin Rosiak w latach chyba 2002 był zastępcą prezydenta, Mirosław Bartolik z PiS był też zastępcą prezydenta u boku Kruczkowskiego

Tu jest ciekawy wpis na temat walki z Mo brukiem

forum.gazeta.pl/forum/w,168,138552186,138589022,Pic_na_wode_fotomontaz_to_wlasnie_walka_z_Mo_Bruki.html
          Ciekawa też jest wypowiedz samego boa 666 w tym wątku na zadawane pytania

forum.gazeta.pl/forum/w,168,137002147,137005374,Re_Pseudoobroncy_Walbrzycha_znowu_nekaja_ludzi.html
          Pytam > Znowu się zaczęło Pseudoobrońcy Wałbrzycha atakują i nękają ludzi na forum i na
          > You Tube i znowu zachwalają Wilda, czy to przypadek ?

boa 666 odpowiada Nie, to nie jest przypadek. To ma pokazać, dlaczego Wild nie mógł wygrać wyborów, nawet gdyby wygrał. Rozumiemy się, prawda?

Pytam > Dlaczego mówi się tylko o Kruczkowskim i Szelemeju , dlaczego się nie mówi o za
          > stępcach kruczkowskiego z PiSu ?

boa 666 odpowiada Bo PiS nie jest z PO, chyba logiczne?

( czyli innym można a PO już nie można to tak boa 666 walczy )
          • Gość: rodzic pytanie do prawników IP: *.vs.webtropia.com 04.09.12, 15:00
            czy wprowadzenie ludzi w błąd podczas pożaru substancji niebezpiecznych, zaniechanie obowiązków, zlekceważenie powszechnego niebezpieczeństwa, podlega odpowiedzialności karnej i czy można wystąpić o odszkodowanie za narażenie zdrowia?
          • Gość: Rebel Yell Re: do ireneusz.lubienicki IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.12, 15:02
            Siedzi na swieczniku, jego dzielny dzial opowiada w jego imieniu bzdury no i jest kumplem poprzednika ktory osiem lat rujnowal Walbrzych na koncu wraz z kolegami osmieszajac go przed cala Polska. Moze dlatego ? Czyzby powodem moze byc fakt ze jest rownoczesnie i jest lekarzem i prezydentem ? Organizuje akcje biegaj zapobiegaj zamiast biegania wokol mobruku i opowiada dyrdymaly na temat skutkow tego dziadostwa? Moze dlatego ze chlopaki z PO przeciez szli za reke ze wszystkimi w tym miescie jezeli tylko widzieli interes ? Senator WWS proponowal wczasy w Egiptowie ? Kto Heretyka usadzil w MZUK i za co ? Dlaczego za ewidentny 8 letni burdel nikt nie odpowiedzial ? Kto dawal nagrody preziom w spolkach miejskich ? PanOwie przeciez prawdziwa cnota krytyk sie nie boi, a wy caly czas spoceni ze strachu ?

Lepiej byc tuba niz tubka, a juz szczegolnie kiedy "ireneusz"z rozpoczyna nowa droge zycia z "jedziem". Tubki moga wam sie przydac.
        • boa-666 Re: do boa 666 04.09.12, 14:58
          ireneusz.lubienicki napisał:

> Piszesz antymobrukowy, ale zawsze wychodzi Ci tylko antyszełemejowy.
          > Nie wierze w czystość Twoich intencji. Za bardzo atakujesz w jedno stanowisko.
          > Jeden stołek.

Jeden stołek podpisuje wydane decyzje. Przecież mówi się: Decyzja Wojewody, Decyzja Prezydenta ...

>
          > Przedtem był to Kurczkowski, teraz Szełemej. Czasem ich otoczenie.
          > Sugerujesz, że biorą kasę.
          > Nie mogliby brać tylko oni.
          >

Sugerujesz szerszy krąg? To chyba oczywiste.

> I gdzie ataki na innych co milczą o składowisku odpadów INNYCH niż niebezpieczne
          > Gdzie na dawne SLD za którego to się zaczęło.
          >

Składowisko odpadów INNYCH niż niebezpieczne, może być składowiskiem komunalnym, albo gruzowiskiem.
          Takim było do czasu zakupienia go przez Mobruk.
          Niebezpieczne zaczęło być od decyzji Kruczkowskiego z grudnia 2002 r.
          "To" nie zaczęło się za SLD. Zaczęło się w okresie nagonki na SLD, przed wyborami w 2002 r.

> Moim zdaniem (takie moje prawo) jesteś polityczną tubą.

I tego zdania się trzymaj. Takie są prawa demokracji.
          • Gość: bom Re: do boa 666 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.12, 21:38
            Brawo BOA !!!
            Klakierów cesorza prawda w oczy kole.
            • Gość: jedziem to jest walka o stołek a nie o Mo Bruk IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.12, 22:13
              > Brawo BOA !!!
              > Klakierów cesorza prawda w oczy kole.

Ta zwłaszcza po tej wypowiedzi boa 666

Pytamy > Znowu się zaczęło Pseudoobrońcy Wałbrzycha atakują i nękają ludzi na forum i na
              > You Tube i znowu zachwalają Wilda, czy to przypadek ?

boa 666

Nie, to nie jest przypadek. To ma pokazać, dlaczego Wild nie mógł wygrać wyborów, nawet gdyby wygrał. Rozumiemy się, prawda?

Pytamy > Dlaczego mówi się tylko o Kruczkowskim i Szelemeju , dlaczego się nie mówi o zastępcach kruczkowskiego z PiSu ?

boa 666

Bo PiS nie jest z PO, chyba logiczne?

( to inni mogą takie rzeczy robić i boa 666 nie ma nic im do zarzucenia )

forum.gazeta.pl/forum/w,168,137002147,137005374,Re_Pseudoobroncy_Walbrzycha_znowu_nekaja_ludzi.html
              • wladyslaw_grabski Re: to jest walka o stołek a nie o Mo Bruk 04.09.12, 22:45
                > Pytamy > Dlaczego mówi się tylko o Kruczkowskim i Szelemeju , dlac
                > zego się nie mówi o zastępcach kruczkowskiego z PiSu ?
                >
                > boa 666
                >
                > Bo PiS nie jest z PO, chyba logiczne?
                >
                > ( to inni mogą takie rzeczy robić i boa 666 nie ma nic im do zarzucenia )
                >
                > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,168,137002147,137005374,Re_Pseudoobroncy_Walbrzycha_znowu_nekaja_ludzi.html

Wy matoły wytresowane prze media i politykierów. Z wami nie ma rozmowy kretyni, was trzeba lać.

Ważne że nie napisał nikt o winie pisu czy innego gówna...

Ręce opadają.
              • boa-666 Re: to jest walka o życie! 05.09.12, 00:35

Tobie "jedziem" obsesja o nękaniu ludzi dziwnie wkręciła się zwoje.
                Co ja gadam, co ja gadam! Coś tak płaskiego jak platforma nie ma zwojów.
                Czytam cię mimo to z przyjemnością, bo pomiędzy marnowaniem naszych pieniędzy
                na promocję miasta a udzielaniem się na forach, wrzucasz czasem coś ciekawego.
                W komentarzach pod tym filmem:
                www.youtube.com/watch?v=22PJi_-l94E
                napisałeś:
                "Przecież to oczywiste że P. Szełemej nie wie co się paliło , bo nie jest ekspertem w tej dziedzinie , były Panie z Wrocławia one badały to wszystko , nie stwierdziły nic .

Mógłbyś coś więcej rzec o tych Paniach, bo interesuje mnie badanie stężenia substancji toksycznych w dymie.

Straż Pożarna napisała:
                "Określeniem właściwej przyczyny pożaru zajmuje się Policja (przy pomocy biegłych sądowych z zakresu pożarnictwa)"

Natomiast Policja:
                "W związku z zaistniałym zdarzeniem Wydział Dochodzeniowo-Śledczy Komendy Miejskiej Policji w Wałbrzychu przeprowadził postępowanie sprawdzające w kierunku art. 166 § 1 kk tj. narażenia człowieka na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia lub ciężkiego uszczerbku na zdrowiu. W toku wykonanych czynności uzyskano dokumentację sporządzoną przez obecnych na miejscu funkcjonariuszy Straży Miejskiej w Wałbrzychu i Państwowej Straży Pożarnej.
                Sytuacja ta nie spowodowała zagrożenia dla życia lub zdrowia ludzi. Zdarzenia do jakiego doszło było losowe i niezamierzone. W dniu 22.06.2011 r. postępowanie zakończyło się wydaniem postanowienia o odmowie wszczęcia dochodzenia o czyn z art. 166 § 1 kk wobec braku znamion czynu zabronionego na zasadzie art. 17 § l pkt 2 kpk. Materiały powyższego postępowania znajdują się w Prokuraturze Rejonowej w Wałbrzychu pod sygn. akt. 2 Ds. 1307/11."

Pan komendant uznał zdarzenie za losowe, ale my, mieszkańcy, tego losu nie ściągnęliśmy sobie do miasta.
                Poza tym, pan komendant prowadził postępowanie w kierunku art. 166 § 1., który leci tak:
                Kto, stosując podstęp albo gwałt na osobie lub groźbę bezpośredniego użycia takiego gwałtu, przejmuje kontrolę nad statkiem wodnym lub powietrznym, ...

Nic mi nie wiadomo o gwałcie ani o UFO w czasie pożaru z 30 maja 2011, więc może te twoje Panie z Wrocławia wiedzą coś więcej. Składowisko jest objęte monitoringiem społecznym, robią to młodzi ludzie. Niedawno straciliśmy antymobrukowca, nie wiadomo kto będzie następny. Składowisko mimo polewania wodą gotuje się w środku od mieszaniny substancji chemicznych, czyli coś emituje do powietrza. A państwowy monitoring zanieczyszczeń pyłowych nie działa w Wałbrzychu. O górze azbestu wysokości wieżowca, nawet nie mówię. Z Harcówki ładnie to widać. Szkoda, że akurat tam twój prezydent punktu widokowego na Mobruk nie robi.

I wyjaśnij mi proszę, zdanie z twojego komentarza pod filmem:
                "to wszystko jest powiązane z polityką na wysokim szczeblu Wojewódzkim a nawet Polski"

Masz jakieś konkretne typy oprócz tych, które od trzech lat upubliczniamy na bieżąco?
                Daj jakiś cynk i pisz, pisz jak najwięcej. Tylko nie rób spacji przed przecinkiem.
                • Gość: toja Re: to jest walka o życie! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.09.12, 00:56
                  Ja mam pytanie do boa-666, czy Twoj Ś.P. znajomy, który zmarł na raka krtani, palił kiedyś papierosy? albo może ktoś z czlonków jego rodziny był może nałogowym palaczem? proszę o szczerą odpowiedź.
                  • Gość: do to ja Re: to jest walka o życie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 01:56
                    > Ja mam pytanie do boa-666, czy Twoj Ś.P. znajomy, który zmarł na raka krtani, palił kiedyś papierosy? albo może ktoś z czlonków jego rodziny był może nałogowy
                    > m palaczem? proszę o szczerą odpowiedź.

Nie oni twierdzą w 100% że to przez Mo bruk zmarł i że to wina Szełemeja. Nie znając czynnika powstania choroby zarzucają takie zarzuty jest to typowe sianie propagandy. A czynników powstania jego choroby może być wiele.
                    • sol.77 Re: to jest walka o życie! 05.09.12, 06:23
                      Gość portalu: do to ja napisał(a):

> Nie oni twierdzą w 100% że to przez Mo bruk zmarł i że to wina Szełemeja. Nie z
                      > nając czynnika powstania choroby zarzucają takie zarzuty jest to typowe sianie
                      > propagandy. A czynników powstania jego choroby może być wiele.

Jednym z oczywistych czynników / po za paleniem papierosów / ludzi mieszkających w sąsiedztwie składowiska - są pożary i substancje toksyczne wydostające się stamtąd . Mój sąsiad nigdy nie palił ani nie pił /co można udowodnić wykonując wszelakie testy/ a zżera go rak . Lat 28 :(
                      • sol.77 Re: to jest walka o życie! 05.09.12, 06:35
                        I jeżeli mi ktoś jeszcze raz będzie sugerował , że w/w składowisko jest obojętna dla zdrowia mieszkańców to będę się po prostu śmiała . Dziecko ze szkoły podstawowej wie , że toksyny wydzielane w trakcie pożaru nawet zwykłej trawy są szkodliwe , a co dopiero jak płoną odpady niebezpieczne , które to się znajdują na składowisku !
                      • Gość: ` Re: to jest walka o życie! IP: 195.177.83.* 05.09.12, 09:05
                        > Jednym z oczywistych czynników / po za paleniem papierosów / ludzi mieszkającyc
                        > h w sąsiedztwie składowiska - są pożary i substancje toksyczne wydostające się
                        > stamtąd . Mój sąsiad nigdy nie palił ani nie pił /co można udowodnić wykonując
                        > wszelakie testy/ a zżera go rak . Lat 28 :(

Dziecko mojego znajomego miało dwa lata jak zmarło na raka, nie piło, nie paliło, nie mieszkało w pobliżu Mobruku. Ba nawet nie mieszkało w Wałbrzychu. Więc nie sugeruj, że jak się nie pali i ma się stosunkowo mało lat, to przyczyną raka jest Mobruk.
                        • Gość: :) Re: to jest walka o życie! IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 09:25
                          Nie zrozumiałeś :( pytanie brzmi : Czy koło składowiska jest zwiększona zachorowalność na nowotwory i inne schorzenia układu np. oddechowego ?

Czytaj ze zrozumieniem :)
                          • Gość: ` Re: to jest walka o życie! IP: 195.177.83.* 05.09.12, 10:40
                            po pierwsze sol zapomniałaś się chyba zalogować:P
                            a po drugie to ty nie zrozumiałaś: sama piszesz , że twój znajomy ma 28 lat i ma raka a nigdy nie palił. i co z tego, że nie palił? A to dwuletnie dziecko paliło? Jego rodzice również niepalący i nie mieszkający koło Mobruku. Więc nie sugeruj nic skoro nie masz dowodów.
                  • boa-666 Re: do toja 05.09.12, 10:45
                    Jasne, że palił i pił. Jak to artysta. Ale podczas monitoringu nigdy nie palił. Po pierwsze dlatego, że papieros zdradziłby jego obecność, po drugie, w czasie nocnych recyklingów Mobruka nie da się oddychać, a co dopiero palić!
                    Od 2004 roku ludzie mieszkający pod Mobrukiem mówią i piszą, że opary ze składowiska powodują bóle głowy, wymioty, duszności, zachorowania na raka dróg oddechowych. Władze na to - wszystko jest OK. Trzeba więc było odpowiadzialnym za śmiercionośny biznes udokumentować ich proceder. I został udokumentowany.
                    Patrz od 2:30 minuty filmu
                    www.youtube.com/watch?v=6HXrblaXdtw
                    Przyjeżdża w nocy ciężarówa na zagranicznych blachach. Beczułki przeładowują na wózek akumulatorowy i cichutko, dróżką po koronie osadnika wiozą to w stronę kwatery azbestu, tak jak prowadzi kamera. Po co? Przecież Zakład Recyklingu jest na górze, z innym dojazdem. Wiozą toto na nocny recykling, który zabija ludzi.
                    Gdy 3 lata temu ukazał się w sieci pierwszy film, Mobruk natychmiast zaorał ślady po wylewkach. Dlaczego? Koperek chciał tam posiać? Oczywiście wszystko jest zdokumentowane.
                    www.youtube.com/watch?v=n3a5CHE-WNY
                    Popatrz na daty filmów i nie myśl, że biznesmeni o tych filmach nie wiedzą. Nazywają to "oczernianiem Wałbrzycha". Teraz Heńka nie ma i na razie brak chętnych do wdychania oparów toluenu. One zabijają, na co niestety też mamy dowód. Wracając do pytania - tak, Heniek palił.
                  • Gość: up Re: to jest walka o życie! IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.12, 23:48
                    up
                    • Gość: up Re: to jest walka o życie! IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.12, 00:56
                      up
                • Gość: jedziem do boa 666 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 01:51
                  Chłopczyku nie wiem co ty znowu nawymyślałeś o UFO nie wiem o jakich ty moich paniach piszesz mało mnie to interesuje, próbujesz się tu wykręcić czy co.

Ja ci mówię że ty jesteś jednostronny i Wildowi robisz kampanie kosztem Mo Bruka i Wałbrzycha, robisz aferę po to aby Wild dostał więcej poparcia, po trupach idziecie do celu, ja się wplątałem w waszą zagrywkę polityczną ale przejrzałem na oczy wy nie walczycie z Mo brukiem tylko ze stołkiem i taka jest prawda. Za miasto odpowiadają radni zastępcy prezydenta i starostwo a ty wciskasz ludziom że tylko za to jest odpowiedzialny Kruczkowski i Szełemej a reszta jest czysta.

Pier..dolenie że Szełemej jest taki sam jak całe PO jest pomówieniem bo w tak krótkim czasie nie ma co oceniać człowieka.

Ty jak jesteś z Wałbrzycha to zapewne zapier..dalasz na biedaszybach, albo w dzień w dzień jesteś nawalonym tanimi burakami i napewno korzystasz z MOPSU bo jesteś biedy i nie masz w domu łazienki bo jesteś z Wałbrzycha . Ten ostatni wers ma dać ci do zrozumienia że nie wszyscy z PO muszą być tacy jak Kruczek .

Jesteś taki mądry wystartuj w wyborach przedstaw swoje mądrości i plany zobaczymy, bo pier..dolić każdy potrafi a żeby coś zrobić nie ma nikogo.

Poza tym piszesz takie poważne zarzuty na Szełemeja ( oczywiście mam nadzieje że masz na to dowody ) to wypadało by się przedstawić a nie z ukrycia nadajesz, stań i powiedz to Szełemejowi w twarz. Bo nakręcać ludzi każdy potrafi.
    • Gość: werner trupek Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 09:53
      Dalej zamulacie z tym mobrukiem...jezu
      • Gość: kurde Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 10:07
        tak bo on dalej istnieje
        • Gość: ` Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: 195.177.83.* 05.09.12, 10:44
          duża większość wpisów z IP dynamic.chello to sol.77 Przecież to widać. Nie loguje się i myśli, że nikt się nie domyśla a przy okazji wydaje jej się, ze ludzie łykną ilu to przeciwników Mobruku jest w Wałbrzychu. Prawda jest natomiast okrutna: ludzie mają w d.u.p.i.e wasz mobruk co pokazali w referendum! Dopóki nie zaczniecie działać ( DZIAŁAĆ a nie pitolić na tym forum ) to dalej bedziecie truci.
    • Gość: :) Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 10:50
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Grozny-pozar-fabryki-styropianu-pod-Warszawa,wid,14899346,wiadomosc.html
      A nam się wmawia ,że palące się liny okrętowe,azbest i środki chemiczne powodują wydobywanie się pary wodnej.
      • sol.77 Re: Ludu mój, antymobrukowy! 05.09.12, 12:02
        Dalej nie zrozumiałeś - zasadnicze pytanie brzmi : Czy wśród osób mieszkających koło składowiska , wzrosła zachorowalność na nowotwory i schorzenia układu np. oddechowego , na tle miejsc gdzie mieszkają ludzie a nie istnieje składowisko !

Przykro mi - jaśniej już nie mogę/nie umiem wytłumaczyć !
        • Gość: ` Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: 195.177.83.* 05.09.12, 12:40
          skoro jasniej już nie możesz, to powiedz mi gdzie w cytacie który wkleiłem jest to pytanie? Bo jakoś go nie widze. Piszesz natomiast o tym swoim sasiedzie, a teraz wykręcasz się jakimś pytaniem.
          PS tym razem sie zalogowałaś?:P
          • sol.77 Re: Ludu mój, antymobrukowy! 05.09.12, 13:21
            Gość portalu: ` napisał(a):

> skoro jasniej już nie możesz, to powiedz mi gdzie w cytacie który wkleiłem jest
            > to pytanie? Bo jakoś go nie widze. Piszesz natomiast o tym swoim sasiedzie, a
            > teraz wykręcasz się jakimś pytaniem.
            > PS tym razem sie zalogowałaś?:P

I własnie ten sąsiad dał mi do myślenia - dlaczego umiera na raka , skoro nigdy nie palił ani nie pił. Zastanawiający jest również odsetek osób mająca problemy z gardłem , zatokami , ogółem drogami oddechowymi i zastanawiam się czy w innych miejscach zachorowalność jest podobna ! Tak mam zamiar zrobić porównanie - ale przecież Wy nie macie się czego obawiać , toć twierdzicie uparcie , że składowisko i pożary na nim są obojętne dla zdrowia mieszkańców . Żyjcie se w tym przekonaniu - przynajmniej do pewnego czasu :)

ps.nie obserwuj , bo aż mi głupio >zawstydzona< :D
            • Gość: ` Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: 195.177.83.* 05.09.12, 14:10
              > ale przecież Wy nie macie się czego obawiać , toć twierdzicie uparcie , że skła
              > dowisko i pożary na nim są obojętne dla zdrowia mieszkańców

Nigdy tego nie powiedziałem, więc pisząc do mnie nie pisz "Wy". Podałem przykład tego dziecka tylko po to, żebys zrozumiała, ze nie trzeba palić by zachorować i umrzec na raka. Co innego jeżeli masz dowody, że ten twój sąsiad zachorował od wyziewów Mobruka, wtedy to co innego.
              • sol.77 Re: Ludu mój, antymobrukowy! 05.09.12, 14:15
                Gość portalu: ` napisał(a):

Co innego jeżeli masz dowody, że ten twój sąsiad zachorował
                > od wyziewów Mobruka, wtedy to co innego.

BOZIIUU Jeżeli zachorowalność będzie większa jak np. w takim Boguszowie czy Świdnicy t o chyba wiadomo od czego - innego czynnika sprzyjającego rozwojowi nowotwora lub schorzeń zwłaszcza układu oddechowego NIE MA jak w takim Boguszowie czy Świdnicy . No chyba , ze jest a my nic nie wiemy ?
                Oświeć proszę :)
    • Gość: klif Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 12:32
      w koncu zamkna,trzeba czasu
      • Gość: ojoj Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.09.12, 14:13
        do sol.77, boa-666 i innych "mobrukowców" ludzie wiedzą, że to szkodliwe, takie składowisko w środku miasta, ale wiedzą też, że to nie wygląda na walke o zdrowie ludzi i usuniecie tego syfu, tylko o stołek dla Wilda. To budzi odraze we mnie i napewno w wielu innych osobach, to najniższe co może być, żerując na ludzkim życiu i zdrowiu, ktoś próbuje się wypromować, zastanawiam się czy to fenomen Wilda, że tak was omotał, bo uwierzcie mi, on byłby bardziej bezradny niż Szełemej, zaufajcie mi, że mobruk wyniesie sie ze skladowiskiem z miasta, ale to musi troche potrwać.
        • Gość: Mobukowiec Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 14:18
          Wyniesie się ale tylko szyld a cały syf zostanie.Przecież nikt tego nie wywiezie.Mogą tylko podpalić i czekać jak pozostanie radioaktywny popiół który rozniesie wiatr po całej okolicy.Ale za to ile "pary wodnej" powstanie.
          • Gość: jedziem Mit Mo Bruka i walki z Mo brukiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 16:18
            Proszę Szełemej nie wydał zgody na dalsze działanie Mo Bruka
            www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,16233

Hałda rtęci pod Wałbrzychem i cichosza bo ubiegamy się tylko o stołek w Wałbrzychu a nie w Boguszowie wiec tylko robimy aferę z Mo brukiem

Pytam się jaki sens ma pisanie o tym Mo Bruku stale ? ludzie już wiedzą że Mo bruk istnieje nawet wiedzą z poza Wałbrzycha .

Co to daje zakładanie nowych wątków i robienie nowych filmów ?

Pierd..olić w internecie o Mo Bruku jest prosto ale trzeba działać a nie tylko pier..dolić o tym na internecie i kręcić filmy.

Pierd..olenie że jak Wild będzie prezydentem to zamknie, gó... prawda nic tu nie zamknie, to nie ma tak że sobie pstryknie czy postawi znak i po sprawie.

Pier..dolenie jest że jak Wild zamknie składowisko to będzie ok, a co z tymi odpadami do kieszenie se Wild weźmie czy na plecach wyniesie ?

Pier..dolić tak jak Wild i Sol 77 i boa 666 każdy może .

My wałbrzyszanie już wiemy że jest tam składowisko, że jest tam azbest, i co z tego że my wiemy ? na plecach to wyniesiemy ? czy weźmiemy mopa i wytrzemy ?

Nie tylko po to się to robi i pisze na forum, robi filmy aby ludzi omotać, aby ludzie myśleli że Wild jest mesjaszem, bohaterem że pstryknie i zrobi raj w Wałbrzychu w ciągu 6 dni a 7 dnia będzie odpoczywał.

Pier..dolenie jest że jak się pali to jest niebezpieczny po pierwsze nie zawsze się to pali

kontakt24.tvn.pl/temat,pozar-wytworni-styropianu-opanowany,56693.html?categoryId=0
            W pożarze hali koło Warszawy też kazano zamykać okna po mimo że nie palił się tam MO Bruk tylko hala.

W TVN była pokazana relacja z tego pożaru i nie wypowiadał się burmistrz czy prezydent tylko Starosta odpowiedzialny za nadzór takiego zdarzenia i straż pożarna podlegająca Staroście.

A u nas na forum i w YT jest nagonka na tego co zajmuje stołek.
            Przy pożarach lub innych zdarzeniach np Mo Bruk Starosta przejmuje obowiązki nadzorowania odpowiednimi służbami Strażą pożarną i Powiatowa Stacja Sanitarno - Epidemiologiczna, Wydział Ochrony Środowiska, Rolnictwa, Leśnictwa i Gospodarki Wodnej i to są zadania STAROSTY a nie prezydenta, prezydent może tylko się zapytać co i jak.

I niech mi nikt nie mówi że te filmy i pisanie na forum to nie walka o stołek, tu dla Wilda prowadzi się kampanie wyborczą idzie się po trupach do władzy.
            • Gość: Podgórze Re: Mit Mo Bruka i walki z Mo brukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 16:47
              Gość portalu: jedziem napisał(a):
              > I niech mi nikt nie mówi że te filmy i pisanie na forum to nie walka o stołek,
              > tu dla Wilda prowadzi się kampanie wyborczą idzie się po trupach do władzy.

Nie napinaj się Wojtek bo żyłka ci pęknie i będzie smutno na forum
              Co zrobisz jak odpuszczą Wilda i przerzucą się na Lubińskiego albo Alicję?
              Też kandydowali na stanowisko prezydenta i też Mobruka nie kochają jak wy.
              Likwidacja tego biznesu to działka prezydenta i tylko prezydenta.
              Pojmij to wreszcie promocyjna biurwo.
              • Gość: @ Re: Mit Mo Bruka i walki z Mo brukiem IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 16:58
                biurwo to etat czy akord ?
                stawiam na akord ;)
    • Gość: SD90 Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 18:46
      A GDZIE TEN MOBRUK JEST?
    • Gość: ludzik Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.12, 07:03
      nie chcemy mobruku!!!!
      • Gość: wyborca Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.12, 07:15
        Mając do wyboru prezydenta z Wrocławia lub Mo Bruk - wybieram Mo Bruk.
        • Gość: Rebel Yell Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.12, 08:07
          "Mając do wyboru prezydenta z Wrocławia lub Mo Bruk - wybieram Mo Bruk. "

Proponuje ci zebys na nim zamieszkal, szybciej jednego idioty bylo by mniej.
          • Gość: wyborca Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.12, 08:22
            >szybciej jednego idioty bylo by mniej.

Agnieszka, zachowuj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Rebel Yell Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.12, 08:55
              Dmuchnij w moj gwizdek bejbe...

www.youtube.com/watch?v=bdAw1TlzpmI
              • Gość: Gienej Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: 87.206.198.* 10.09.12, 18:44
                Przesadzasz z tym
    • Gość: ypsylon Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.12, 09:58
      Szełemej zamknie Mobruk-kwestia czasu.
      • sol.77 Re: Ludu mój, antymobrukowy! 11.09.12, 10:07
        Gość portalu: ypsylon napisał(a):

> Szełemej zamknie Mobruk-kwestia czasu.

5 lat ? :D:D:D
        Zamknąć to raz , a co z tym syfem na składowisku ?
        • Gość: ypsylon Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.12, 10:10
          ...no ten syf,to raczej już został w ziemi i taka ilość trucizny jest nie do wyplewienia....smutna prawda
          • Gość: mieszkanka Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: 87.206.225.* 11.09.12, 13:12
            Będzie wywoził i rekultywował , przy dochodach 51 mil rocznie stać go na to .
            Ale tu nie tylko o Mokrzyckiego idzie .
            Proszę / boa 666 może Ty?/ o zamieszczenie/sporządzenie tutaj listy osób , które wydawały pozwolenia aby coś takiego powstało na terenie miasta Wałbrzych .
            Są to osoby publiczne , więc o ochronie danych osobowych nie ma mowy . Ponadto każdy z mieszkańców ma prawo wiedzieć kto zafundował nam/ mi takie sanatorium. Aby wiedzieć dokładnie kogo rozliczyć z tego /prócz Mokrzyckiego / i o ile to możliwe z jaką partią /ewentualnie / osoby te są powiązane .

pozdrawiam ...
        • Gość: , Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.range86-183.btcentralplus.com 11.09.12, 10:36
          Najgorsza w tym wszystkim jest slepota i idiotyzm niektorych tu wypowiadajacych sie. Zamiast wspierac wszelkie akcje zlikwidowania tego truciciela Mobruka, to jeszcze lekcewaza, umniejszaja range zagrozenia lub wrecz chwala jako rozwoj miasta.
          Co do wlodarzy Walbrzycha, rece opadaja. Tak gleboko w d..... jak oni maja zagrozonych mieszkancow, to od dawna nikt nie mial.
          Wlasciwie jest to wspieranie akcji wytruwania ludzi w imie dobrych interesow.
        • forummm Re: Ludu mój, antymobrukowy! 12.09.12, 20:45
          > Gość portalu: ypsylon napisał(a):
          >
          > > Szełemej zamknie Mobruk-kwestia czasu.
          >
          > 5 lat ? :D:D:D
          > Zamknąć to raz , a co z tym syfem na składowisku ?
          >
          Jasne Wild jak zostanie prezydentem to na plecach wyniesie albo do kieszeni schowa

• Gość: mieszkanka Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: 87.206.225.* 11.09.12, 13:26
      Ponadto składowisko działa pod szyldem " odpady inne jak niebezpieczne" więc nasuwa się pytanie jak na składowisku mogło dojść do samozapłonów skoro nie ma tam odpadów niebezpiecznych?
      • Gość: , Re: Ludu mój, antymobrukowy! IP: *.range31-54.btcentralplus.com 11.09.12, 20:59
        Tak panie Mokrzycki. Gratukuje dobrego humoru i nabijania kasy kosztem zyc ludzkich.
    • sol.77 Re: Ludu mój, antymobrukowy! 12.09.12, 10:55
      boa 666 teraz parę słów do Ciebie . Nie pisz już nic o naszym problemie , to nasz problem i w sumie mędrcy tego forum maja rację - nie możemy im zatruwać przyjemności czytania naszymi lokalnymi problemami . W sumie kogo może to interesować że coś się nam dzieje? To nam , nie im - rozumiesz ? To wszystko jest na nic będą bojkotować . Bo zbyt wielka kasa wchodzi w rachubę . A teraz ...... przy najbliższej okazji zapraszam na pierogi ;)
      • forummm do sol.77 12.09.12, 20:48
        Nareszcie zrozumiałaś że pisanie o tym na forum nic nie daje
        • prawdaja Re: do sol.77 12.09.12, 21:03
          forummm napisał(a):

> Nareszcie zrozumiałaś że pisanie o tym na forum nic nie daje

Bzdury człeku pleciesz , gdyby było obojętne dla Was to by Was tu nie było , a jesteście .
          • forummm Re: do sol.77 12.09.12, 21:12
            > Bzdury człeku pleciesz , gdyby było obojętne dla Was to by Was tu nie było , a
            > jesteście .

Nie piernicz mi co komu jest obojętne a co nie, po prostu już jest to nudne i nie daje efektów pisanie tego samego.
            • prawdaja Re: do sol.77 12.09.12, 21:18
              no nie świruj , w mediach słyszę aż do znudzenia o dobrobycie - powtarzany ten slogan jest tak często że prawie uwierzyliśmy . Tylko kurde te braki mimo ciężkiej pracy , brak opieki medycznej itp. coraz to gorszy standard życia . Trza pisać i uwypuklać i wzorem naczelnego nam miłościwie panującego BĘDZIEMY pisać tak długo aż POLACY przejrzą na oczy i odsuną wrogie nam siły od korytka !
              Możesz to przekazać dalej .
              • forummm Re: do sol.77 12.09.12, 21:25
                To my będziemy dalej pisać o pierogach świat musi się dowiedzieć o Pierogach
    • prawdaja Re: Ludu mój, antymobrukowy! 12.09.12, 21:31
      ZACISKAJĄ SIĘ PIĘŚCI
      KIEDY WIDZĘ S.K.U.R.W.Y.S.Y.N.Ó.W !!!!!!!!
      KTÓRZY SWOIM ZACHOWANIEM NISZCZĄ CEL
      ICH CZYNÓW !!!
      CZYLI NIEPODLEGŁĄ POLSKĘ
      PSUJĄ OKRADAJĄ !!
      A CZERWONI ZDRAJCY SUTO
      STOŁY ZASTAWIAJĄ .
      TO JEST MOCNA PRZEGIĘCIE
      TO PO PROSTU
      ZWYKŁA KPINA
      LECZ NADEJDZIE ZEMSTY CZAS
      TEGO SIĘ NIE ZAPOMINA
      ZA ZDRADĘ OJCZYZNY