Dodaj do ulubionych

przeczytajcie!!!

23.02.13, 02:50
LUDZIE!!! Śledzę wasze wpisy już jakiś czas i wiecie co...? Po trzecim, no... po czwartym poście mam ochotę na "złoty strzał" lub coś w tym stylu!!! Piszecie wyłącznie o negatywach!!!
-"Papież abdykował!"- No i o z tego? Zrobił dla nas coś wyjątkowego, że tak się o niego martwicie? Wziął co mógł i spada jak reszta jego kliki "ŚWIĘTYCH"( prócz K. Wojtyły), którzy kradną, gwałcą i cieszą się życiem na koszt frajerów w nich wierzących!!! Aby tak dalej!!!
-...bo w rządzie sami złodzieje"- A to ci nowość!!! Tak było, jest i będzie. " Kłamcą jest ten kto twierdzi "bo ja na miejscu polityków bym tak nie robił , przecież to nieuczciwe!!!". Naszą naturą jest "jak się dorobić żeby się nie narobić" oraz "każdemu dobrze ale MI najlepiej"
-"Polskie prawo jest beznadziejne"- PAMIĘTAJCIE że polskie prawo nie jest dla Polaków!!! My nie mamy prawa do mieszkań ale za to mamy prawo do płacenia zajeb.....ćie dużych opłat i podatków!!!
-"WAŁBRZYCH- moje miasto- ojejej burzą wrocławską!!!" - TAAA... chyba jedyne miasto gdzie centrum zasypia wcześniej niż jego mieszkańcy hahaha!!! Nie macie centrum miasta a martwicie się jego dzielnicą? SUPER!!! Wcześniej narzekaliście na Krucz....go- teraz na Szeł....ja! Współczuję każdemu następnemu!!!
Szczerze mam dość słuchania o polityce, religii, kościołach, papieżach, tragediach oraz nieudanych remontach dróg czy kamienic! Gdzie jakieś pozytywne tematy typu:
-"Nienawidzę swojej pracy ale uwielbiam ludzi, którzy dzięki niej mogą mieć lepszy dzień!!!"
LUB
-"Jestem rozwódką z dzieckiem a moim wkładem w nowy związek jest 15tyś długów po byłym mężu!!!Mimo wszystko wierzę,że będzie lepiej, bo człowiek nie taki żeby nie dał rady!!!"
Takich wpisów tu brakuje!!!
PROSZĘ bądźcie choć troszkę optymistami. Nie dajcie się stłamsić temu skurw....mu życiu bo byłoby szkoda!!!! POZDRAWIAM!!!
Obserwuj wątek
    • grafiti123 Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 12:55
      Nareszcie normalny wpis. Brawo.
    • fuj_fuj Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 14:06
      marina144 napisał(a):

Prowokujesz, albo masz 14 lat.

>"Jestem rozwódką z dzieckiem a moim wkładem w nowy związek jest 15tyś długów po byłym mężu!!!Mimo wszystko wierzę,że będzie lepiej, bo człowiek nie taki żeby nie dał rady!!!"
      > Takich wpisów tu brakuje!!!

To czytaj tylko takie, porzuć wpisy o NASZYM CODZIENNYM życiu i problemach z niego wynikających.

Twój komentarz i analiza zachowań i nastrojów społecznych jest bardzo ale to bardzo arbitralna.
      Rozumiem że każdy temat jest dla ciebie do zaakceptowania, nie ważne jak krytyczny i nacechowany defetyzmem, ważne aby na końcu był pozytywny wtręt o "światełku w tunelu".

"Bije mnie mąż, ale wierzę że będzie lepiej, przecież on kiedyś nie by taki"

"Zarabiam grosze a rząd straszy kolejnymi podwyżkami, nie mam pieniędzy aby wykarmić piątkę swoich dzieci. Mam jednak nadzieję że będzie lepiej - życie jest piękne, grunt to nie narzekać !"

"W czasie rutynowych badań okazało się że mam złe wyniki, po przeprowadzeniu szczegółowej diagnostyki lekarz stwierdził że mam raka, takiego zjadliwego i paskudnego, z przerzutami - mimo tego jestem pełen wiary w wyzdrowienie, wiem że będzie dobrze bo CHCIEĆ TO MÓC a WIARA CZYNI CUDA"

Ostatecznie chcesz zaczarować świat - myślenie magiczne/życzeniowe.
      Z czasem wyrośniesz z tego...albo popadniesz w chorobę.
      • marina144 Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 18:44
        Nie dziwi mnie już Twój login "fuj_fuj":-D!!! Musisz mieć ciężkie życie skoro TWOIM CODZIENNYM życiem są "problemy z niego wynikające". Nie przeczę- obecne czasy nieźle dają nam w du..ę- wszyscy doskonale to wiemy, dlatego cieszę się z tego iż są ludzie, którzy z tego życia ciągną ile się da! Problemy są i zawsze będą a " zaczarowanie świata-myślenie magiczne/życzeniowe" niestety tego nie zmieni, ale do wszystkiego się można przyzwyczaić- tak?!!! Może jest to głupie czy dziecinne ale ciekawa jestem kto pierwszy "popadnie w chorobę" - Gó...ara( Twoim zdaniem) przyzwyczajona do tego, że żyje się Z kłopotami a nie NIMI, czy strasznie dorosły i poważny człowiek dla którego życie to nic innego jak problemy a szukanie " światełka w tunelu" jest bez sensu bo jutro i tak będzie gorzej?!!!
        • marina144 Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 19:20
          <"W czasie rutynowych badań okazało się że mam złe wyniki, po przeprowadzeniu szczegółowej diagnostyki lekarz stwierdził że mam raka, takiego zjadliwego i paskudnego, z przerzutami - mimo tego jestem pełen wiary w wyzdrowienie, wiem że będzie dobrze bo CHCIEĆ TO MÓC a WIARA CZYNI CUDA"

Ps. Wątpię czy w takiej sytuacji zachowałbyś swój surowy realizm. Dlaczego? mam kilku znajomych przeżywających podobne problemy i uwierz mi- najwięksi przeciwnicy kościoła modlili się w nim o życie! Może i jest to myślenie magiczne czy życzeniowe ale pomaga zachować nadzieję, optymizm i resztki humoru, jeśli takowy jeszcze pozostał.
          • fuj_fuj Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 19:46
            marina144 napisał(a):

> <"W czasie rutynowych badań okazało się że mam złe wyniki, po przeprowadzen
            > iu szczegółowej diagnostyki lekarz stwierdził że mam raka, takiego zjadliwego i
            > paskudnego, z przerzutami - mimo tego jestem pełen wiary w wyzdrowienie, wiem
            > że będzie dobrze bo CHCIEĆ TO MÓC a WIARA CZYNI CUDA"
            >
            > Ps. Wątpię czy w takiej sytuacji zachowałbyś swój surowy realizm. Dlaczego?
            > mam kilku znajomych przeżywających podobne problemy i uwierz mi- najwięksi prz
            > eciwnicy kościoła modlili się w nim o życie! Może i jest to myślenie magiczne c
            > zy życzeniowe ale pomaga zachować nadzieję, optymizm i resztki humoru, jeśli ta
            > kowy jeszcze pozostał.

Do kogo się modlili - konkretnie (Allaha, JHWH, Trygława) ?
            Ja znam osoby które wyklinały Boga w obliczu swoich osobistych tragedii. Takimi przykładami nie operujmy. W obliczu śmierci ludzie potrafią zachowywać się nieracjonalnie.
            Humor i sprawa podejścia do pewnych kwestii "ostatecznych" to rzecz cech osobniczych - osobowościowo psychologicznych. Mruka, gbura, ponuraka i do tego pesymisty nie posądzisz o jakikolwiek (nawet wisielczy) humor gdy przyjdzie zmierzyć mu się np. z ciężką chorobą ?
            • marina144 Re: przeczytajcie!!! 24.02.13, 07:08
              Niektóre Twoje pytania łamią mnie w nadgarstkach...

> Do kogo się modlili - konkretnie (Allaha, JHWH, Trygława) ?
              Czy to ważne do kogo się modlili??? Dla mnie to niech się modlą nawet do DUPY MARYNY!!!! Jeśli ma to komuś pomóc, przynieść ulgę lub uspokoić sumienie- ja nie wnikam!
              Chodziło mi głównie o to, że każdy z nas potrzebuje bodźca motywującego. Takiego kopa w du...ę, który pozwoli zrozumieć iż siedząc bezczynnie, robiąc z siebie ofiarę i wiecznie narzekając na wszelakie kłopoty nie sprawimy że one znikną. Więc może na odwrót będzie lepiej? Włączmy pozytywne myślenie. Nie wymażemy tym oczywiście naszych kłopotów ale lżej przez nie przebrniemy. PO PROSTU!!!!
        • fuj_fuj Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 19:36
          marina144 napisał(a):

> Nie dziwi mnie już Twój login "fuj_fuj":-D!!! Musisz mieć ciężkie życie skoro T
          > WOIM CODZIENNYM życiem są "problemy z niego wynikające".

Moje życie wygląda podobnie do życia ludzi w naszym kraju. Nie odbiega ono zbytnio od żywotów milionów rodaków.
          Uwierz - byłem niepoprawnym optymistą i idealistą - nadal w pewnym sensie i w rudymentarnej formie pozostaję nim. Wciąż lubię się śmiać i żartować. Uważam że humor, niekiedy podszyty lekkim sarkazmem i ironią, to dobra metoda na kanalizowanie negatywnych emocji i wspaniały sposób opisu ludzkich przywar, cech i zachowań :)
          Obecnie opisał bym siebie jako realistę. Młodzieńcze ideały nadal są mi bliskie, jednak znajomość realiów życia i okalającej nas rzeczywistości trochę człowieka zmieniły. Moja skóra jest gruba, wiele zniosę, ale na pewne fakty burzę się jawnie z nieskrywanym rozgoryczeniem i złością.
          Niegdyś przysłowiowa "szklanka" była dla mnie zawsze do połowy pełna, teraz jak przystało na realistę już tak do sprawy nie podchodzę, w szklance widzę po prostu wodę. Emocje trzymam na wodzy a świat oceniam takim jaki on jest (z mojej pierwszoosobowej perspektywy).

>Nie przeczę- obecne czasy nieźle dają nam w du..ę- wszyscy doskonale to wiemy, dlatego cieszę się z tego iż są ludzie, którzy z tego życia ciągną ile się da!

Widzisz - Ty się cieszysz a ja z nimi walczę. Twój altruizm jest skierowany w złą stronę.
          Najwięcej spośród wymienionych przez Ciebie "ciągnących" to typowe pasożyty, nieroby i do tego snoby - czyli politykierzy i ich przydupasy, oraz przedstawiciele sekty Watykańskiej ;-)

Nie mnie oceniać, nie wiem ile przeżyłaś, ile w życiu widziałaś i ile osobiście doświadczyłaś. Lecz takie stawianie sprawy jest co najmniej dziwne, tym bardziej tutaj. Akurat trafiłaś na forum gdzie linia demarkacyjna pomiędzy adwersarzami jest silnie zarysowana a spór ideologiczny jaki się tu odbywa i jaki komentujesz to rzecz z którą tak czy siak - prędzej czy później - wszystkim nam się przyjdzie zmierzyć.... nolens volens.

>Problemy są i zawsze będą a " zaczarowanie świata-myślenie magiczne/życzeniowe" niestety tego nie zmieni [...]

Niby rzecz rozumiesz, ale tym co piszesz przeczysz temu - ot paradoksik.

>ale do wszystkiego się można przyzwyczaić- tak?!!!

NIE !!!
          Absolutnie nie !
          Przyzwyczajenie do czegoś złego samo jest złem i złe, a udawanie że się czegoś nie widzi, tego czegoś nie zmieni !
          Takiego stanu rzeczy chcą i życzą sobie nasi rządzący. Poprzez takie "przyzwyczajanie" jesteśmy właśnie "urabiani" i zmiękczani. Pierw się nas nastawia 'mentalnie' do zmian (groźby, obietnice, odwołania i porównania), później się te zmiany wprowadza. My już uprzednio zmiękczeni przyjmujemy je z mniejszym bólem, po czym przyzwyczajamy się do nich. Jak już okrzepniemy w nich i stają się one dla nas czymś zupełnie normalnym, sytuacja zostaje powtórzona... tak to działa na wielkie skale.

>Może jest to głupie czy dziecinne ale ciekawa jestem kto pierwszy "popadnie w chorobę" - Gó...ara( Twoim zdaniem) przyzwyczajona do tego, że żyje się Z kłopotami a nie NIMI, czy strasznie dorosły i poważny człowiek dla którego życie to nic innego jak problemy a szukanie " światełka w tunelu" jest bez sensu bo jutro i tak będzie gorzej?!!

Jak już napisałem - mam grubą skórę.. a i sporo dystansu do świata, życia i siebie samego.
          Twoja postawa umacnia mnie w pierwotnym przekonaniu iż jesteś osobą młodą, do tego idealistką i niepoprawną optymistką :) Kiedyś też taki byłem.... :)
          • marina144 Re: przeczytajcie!!! 24.02.13, 03:29
            Nie mogłam się oprzeć pokusie mimo tego, że mam mnóstwo pracy, ale jak to mówią "praca nie zając- nie ucieknie":-) a ja mam w głowie tysiąc myśli więc wolę pisać na świeżo.

Twoja postawa umacnia mnie w pierwotnym przekonaniu iż jesteś osobą młodą, do t
            > ego idealistką i niepoprawną optymistką :) Kiedyś też taki byłem.... :)

*młódka bez bagażu życiowego- no już nie głupiutka czternastka ale jeszcze nie doświadczona życiem starsza pani. Ogólnie zaj....ście jest wciąż uchodzić za małolatę;-D!!!
            *idealistka-może trochę ale bez przesady
            *niepoprawna optymistka- jak najbardziej! Wierzę, że z każdego gówna można wyjść i pachnieć różami a co nas nie zabije to nas wzmocni.
            Od siebie dorzucę
            *naiwniaczka- niestety sama się do tego przyznaję:-)!
            Doceniam szczerość wypowiedzi i zazdroszczę dystansu do pewnyh aspektów życia. niestety przeraża mnie myśl, że gdyby wszyscy byli tak gróboskórni to zwykła rzyczliwość międzyludzka już całkiem by zanikła. Naprawdę wierzę w ludzi. Staram się nie oceniać a słuchać i zrozumieć. Przyznaję, że nie zawsze mi się udaje i nie zawsze jest warto ale bynajmniej wiem, że próbowałam. Tak, tak, tak... wiem co byś teraz powiedział hahaha, pewnie coś w stylu "zejdź na ziemię dziecinko bo to nie bajka i nie kończy się happy endem " albo "zacznij myśleć realnie i pamiętaj, że mając miękkie serce trzeba mieć twardy tyłek". Może kiedyś tak będzie i stanę się zatwardziała realistką, kto to wie?

Najwięcej spośród wymienionych przez Ciebie "ciągnących" to typowe pasożyty, ni
            > eroby i do tego snoby - czyli politykierzy i ich przydupasy, oraz przedstawicie
            > le sekty Watykańskiej ;-)

I tak i nie. Ogólnie politycy,księża i wszelakie ich pochodne to banda szmaciarzy, złodziei i darmozjadów nie warta nawet małego splunięcia. Czy ciągną z życia? Może i tak pytanie tylko co? Analizując: ludzie ich nienawidzą, szkalują a nawet nastają na życie co poniektórych. Przyjaciele są bardziej interesantami niż przyjaciółmi. Jawny brak zaufania, zrozumienia lub jakichkolwiek pozytywnych uczuć ze strony społeczeństwa. Rozgłos i forsa- z reguły zdobyte nieuczciwie albo po trupach, jakże niezawodne przy pocieszaniu i zagłuszaniu sumienia.
            Ja jednak podziękuję ale postoję:-). Wyznaję zasadę, że mniej znaczy więcej. Mam wspaniałego syna, który jest dla mnie całym światem i choć 'ten cały świat" mam często ochotę odpalić w kosmos;-D, to daję tyle radości jak żadne pieniądze. Przyjaciele są przyjaciółmi a żaden rozgłos nie zastąpi mi pewności, że chociaż staram się być w porządku do innych i samej siebie.

Przyzwyczajenie do czegoś złego samo jest złem i złe, a udawanie że się czegoś
            > nie widzi, tego czegoś nie zmieni !

Może i tak ale prawdę mówiąc to szkoda mi czasu i nerwów na walkę z góry przegraną. Wszyscy widzimy co się dzieje w tej naszej polsce i co z tego? dzisiaj światem rządzi pieniądz i to on ma siłę przebicia. A słowo?
            Słowo już się nie liczy. Wyrażamy swoje niezadowolenie i sprzeciw w mediach, prasie i na forach. Organizujemy wiece i strajki. Niektórzy sięgają nawet po środki drastyczne jak podkładanie ładunków wybuchowych czy strzelanie do posłów w placówkach rządowych. Wszystko nadaremnie. Kiedyś byłam dumna z tego, że głosuję- obecnie mam to w dupie jak większość moich rodaków. Na miejsce jednego złodzieja jest pięciu kolejnych a każdy "świeży", jeszcze uczciwy i pełen wiary w naprawę systemu polityk zostaje stłamszony w zarodku lub wciągnięty w skorumpowane szeregi tego skur...łego motłochu. Na koniec i tak korzysta ten który więcej zapłaci za oddane na siebie głosy-po prostu żal.pl!!! Dlatego lepiej pogodzić się z faktem, że lepiej to już nie będzie. Zamiast tracić siły na myślenie jak zwalczyć te sępy, skupmy się na eliminacji problemów powstałych w skutek ich jakże wspaniałych i logicznych rządów.

PODSUMOWUJĄC: Szukanie pozytywów w najmniejszych nawet aspektach życia nie jest niczym złym ani wstydliwym. Nie świadczy o niedojrzałości, braku doświadczenia i ignorancji. Jest to łatwy sposób na rozjaśnienie tego jakże ponurego świata. Sposób na poprawę nastroju, który jest tak ważną częścią tej podłej egzystencji. Pozwólmy sobie i innym na nieco lżejsze i weselsze życie. Polecam! Naprawdę działa:-)!!!
        • fuj_fuj Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 20:20
          marina144 napisał(a):

Ode mnie dla Ciebie:

wiadomosci.onet.pl/swiat/polska-nastolatka-ktora-poruszyla-norwegow-wydala-,1,5428665,wiadomosc.html
          P.S. - piękna i pozytywna postawa w obliczu nieuchronnej tragedii.
    • forummm Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 14:29
      Jak tu wszystkie ku ..rwy robią sobie politykę Ruch Palikota wypisuje o księżach o kościele bo myśli że zaraz ludzie zagłosują na Ruch i że zaraz przyniosą im kasę zamiast do kościoła.

Idioci z wrocławskiej liczą na dużą kasę albo na zamieszkanie w pałacu i dobrą furę ( wielce porobili remonty pomalowali ściany i stare drzwi i myślą że w willi mieszkają )

Nakręcanie społeczność wchodzą przychlasty ze Świdnicy typ radcom i wmawia ludziom jak tu źle jaka tu władza niedobra ( bo myślą że w Świdnicy jest lepiej albo gdzieś indziej )

Następni to ekoludki Wilda udają że walczą z Mo Brukiem wkręcają jaki to ten Wałbrzych zły, i że tylko w Wałbrzychu tak jest. Przy tym wmawiają jaki to jest super zbawiciel Wild ( a o jego porażkach we Wrocławiu cicho siedzą )

Kolejni ekipa nocnikowego gangu latają przed TVN z nocnikami, w TV Dami ( czytaj Kłami ) wymyślają cuda na kiju i tylko patrzą aby jak najwięcej awanturować się aby Polska się dowiedziała o ich istnieniu. Rosiakowa w TV Kłami ( Dami) to w ogóle dała popis z ulicą Straży Pożarnej i wmawiała że nie ma takiej ulicy, a TV Kłami przytakiwała. ( w wielu sprawach na pewno było i jest to samo )

Więc trzeba takim popaprańcom życiowym i politycznym dać wilczy bilet, którzy nic nie robią a nakręcają społeczność i wmawiają głupoty.
      • yann17 Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 15:46
        forummm napisał(a):

> Jak tu wszystkie ku ..rwy robią sobie politykę Ruch Palikota wypisuje o księżac
        > h o kościele bo myśli że zaraz ludzie zagłosują na Ruch i że zaraz przyniosą im
        > kasę zamiast do kościoła.
        ------
        Wystarczy, że kasa która idzie z naszych podatków zostanie przeznaczona na oswiatę, słuzbę zdrowia lub kulturę

> Nakręcanie społeczność wchodzą przychlasty ze Świdnicy typ radcom i wmawia ludz
        > iom jak tu źle jaka tu władza niedobra ( bo myślą że w Świdnicy jest lepiej alb
        > o gdzieś indziej )

----------------------------
        Jest bez porównania lepiej , Wałbrzych to duża wiocha przy Świdnicy

> Więc trzeba takim popaprańcom życiowym i politycznym dać wilczy bilet, którzy n
        > ic nie robią a nakręcają społeczność i wmawiają głupoty.

---------------------
        Uuuuu Misiu pojechałeś towarzyszem Wiesławem !

• lekarzspecjalista Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 14:57
      Witam i częściowo podzielam krytykę.
      Pytasz Gdzie jakieś pozytywne tematy ? Poszukaj wpisów Kuracjuszki!
    • ona13-1313 Re: przeczytajcie!!! 23.02.13, 15:00
      Forum z założenia jest Wałbrzyskie więc chyba nie dziwi fakt, że piszemy tu o Wałbrzychu i o naszych problemach. A co do życia to niestety, ale to forum tego nie zmieni ani Twojego ani żadnego.
    • majk-i wytrysk 23.02.13, 17:03
      A ja mam przedwczesny wytrysk i co mam zrobić z tym problemem ...POMOŻECIE ????
      • fuj_fuj Re: wytrysk 23.02.13, 19:53
        majk-i napisał(a):

> A ja mam przedwczesny wytrysk i co mam zrobić z tym problemem ...POMOŻECIE ????

Weź umytą (KONIECZNIE) cukinię i za jej pomocą masuj prostatę - KONIECZNIE per rectum.
        Jak to nie zadziała wal po pomoc do forumowego Sceptyka, on sygnalizował ostatnio jakieś problemy ze wzwodem. Zawsze w dwójkę coś uradzicie, czemuś zaradzicie a i przy okazji coś się może z tego urodzi ;)
        • 13.wal Re: wytrysk 23.02.13, 20:40
          Osobiście jestem ciekawy ile, osoba inteligentna jaką jest niewątpliwie marina 144 , wytrzyma w wymianie poglądów z "wałbrzyskimi intelektualistami" typu yann, emilek yurand itp.
          • 57jurand Re: wytrysk 23.02.13, 20:41
            Ja mówię pas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka