lekarzspecjalista 11.03.13, 22:27 Wszystkich won! Wszystkich won! Wszystkich won! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lekarzspecjalista Re: Wypieprzyć sędziów! 11.03.13, 22:36 Oczywiście nie chodzi o specyficznie (obecnie) rozumianą miłość ale o podejście do trzeciej władzy pewnego znanego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
qwe33 2:08 11.03.13, 23:06 "Wszystkich won(!), Nawet jak któryś jest niewinny..." Sprawiedliwość ludowa motłochu? Chyba już to przerabialiśmy i... nie podobało nam się! Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Re: 2:08 12.03.13, 15:45 No i spłaszczyłeś. A o paluszkach w drugą stronę już zapomniałeś? Układ to sieć powiązań. Wszystkich ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
qwe33 Re: 2:08 12.03.13, 18:17 lekarzspecjalista napisała: > No i spłaszczyłeś. Spłaszczyłem? To raczej przez Ciebie "Kalizm" przez duże "K" przemawia. > Układ to sieć powiązań. Wszystkich ze wszystkimi. Jasne! Jakbym "klasyka" słyszał: "Nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchani" i... tak tylko się zastanawiam; po co tę komunę obalaliśmy, skoro wszystko to co postulujesz - tam już było?! Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Re: 2:08 12.03.13, 18:25 Jaki Kalizm? To nie są moje poglądy. Sędziowie to są moi koledzy. Ja po prostu uważam, że nie ma niezawisłych sądów. Co do stosunku do sędziów - podałem link aby forumowicze uświadomili sobie, czym są dawne powiązania. W Warszawie taki to daje efekt - cytat j.w. Pomoże im to zrozumieć brak skuteczności niektórych działań w Wałbrzychu. Ja komuny nie obalałem. I ty też jej nie obaliłeś. O ile się nie mylę jest tam wypowiedź odpowiadająca na twoje elukubracje. Odpowiedz Link Zgłoś
qwe33 Re: 2:08 12.03.13, 19:55 lekarzspecjalista napisała: > Jaki Kalizm? > To nie są moje poglądy. „Chodzi mi o to, aby język giętki Powiedział wszystko, co pomyśli głowa" I w tym chyba problem. O ile w pierwszym poście, rzeczywiście wskazałaś na "przypadek" bez widocznych osobistych podtekstów, do którego i ja w ten sam sposób się ustosunkowałem, to już w drugim, a w zasadzie trzecim poście, w którym "uświadamiałeś" mnie czym jest mityczny układ - nie mogłem odnieść innego wrażenia niż takie, iż są to poglądy z którymi się utożsamiasz. > Ja po prostu uważam, że nie ma niezawisłych sądów. Ja też! Tylko "za Chiny" nie potrafię doszukać się związku naszego przekonania o niezawisłości sądów z "występem" Cejrowskiego(?); bo moim zdaniem, nie wymiana sędziów, lecz głębokie zmiany systemowe, będą jedynym skutecznym lekiem na tę "dolegliwość"! > Co do stosunku do sędziów - podałem link aby forumowicze uświadomili sobie, czy > m są dawne powiązania. jw. Wymienimy "starych, powiązanych", ma "młodych niepowiązanych" i już za max. dwa lata, będziemy mieli "młodych, powiązanych"! "Zamienił stryjek(?)..." - no... chyba, że ci "młodzi powiązani" "nasi" są(!)... i to właśnie jest Kalizm > W Warszawie taki to daje efekt - cytat j.w. Nie wiem co chciałeś powiedzieć przez: W Warszawie taki to daje efekt? Jaki efekt? Ogólne przeświadczenie o braku niezawisłości wymiaru sprawiedliwości? Jeśli tak, to takie przeświadczenie w całej Polsce "króluje". > Pomoże im to zrozumieć brak skuteczności niektórych działań w Wałbrzychu. Znów nie wiem, jakie to "niektóre działania e Wałbrzychu" masz na myśli. > Ja komuny nie obalałem. I ty też jej nie obaliłeś. To taka "figura retoryczna", bo tak na prawdę, to nikt jej nie obalał... Ale mentalnie, od 1980 - byłem jednym z wielu "obalaczy" a w '89 głosowałem "na" Solidarność. (Fakt! Szybko skonstatowałem, że to "nowe" to tylko nowe - niewiele różniące się od starych - ryje przy starym korycie) > O ile się nie mylę jest tam wypowiedź odpowiadająca na twoje elukubracje. I znów nie wiem, czy z poglądem: "wywalić wszystkich sędziów, poli-/milicjantów, urzędników, lekarzy bo... się w tamtym systemie "odnajdowali"" utożsamiasz się, czy tylko chcesz mi wskazać, że ci "niewinni" chętnie - wg. Cejrowskiego - poddadzą się zbiorowemu linczowi z przeświadczeniem, iż byli tymi "sprawiedliwymi"? Osobiście wypowiedź tę, uważam za kuriozalną ale po Cejrowskim, niczego racjonalnego już od dawna się nie spodziewam. Ps. Elukubracja - fajne słowo, ale w tym przypadku, chyba niewłaściwie użyte Odpowiedz Link Zgłoś