kijop67 30.06.13, 20:44 Jak Wam idzie? W zasadzie to co wyrzucicie jutro powinno być dzisiaj przebrane. Reforma śmieciowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forummm Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 20:46 kijop67 napisał(a): > Jak Wam idzie? W zasadzie to co wyrzucicie jutro powinno być dzisiaj przebrane. > > Reforma śmieciowa Tzn. o co chodzi bo nie rozumie tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kijop67 Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 20:52 Pytam czy już macie śmieci przebrane w dziesięciu pojemnikach? Od jutra zaczynają działać przepisy ustawy śmieciowej. Czytał ktoś z Was opis, co można wrzucać do tych Bio-pojemników, a czego nie można? Nie można wrzucać zepsutego jedzenia na przykład. Przecież jak się wrzuci niezepsute z poprzedniego dnia, to co się z nim stanie przez cały dzień na słońcu? Trzeba miejsce w lodówce zrobić na odpady obiadowe... Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 20:57 kijop67 napisał(a): > Pytam czy już macie śmieci przebrane w dziesięciu pojemnikach? Od jutra zaczyna > ją działać przepisy ustawy śmieciowej. > > Czytał ktoś z Was opis, co można wrzucać do tych Bio-pojemników, a czego nie mo > żna? > Nie można wrzucać zepsutego jedzenia na przykład. > Przecież jak się wrzuci niezepsute z poprzedniego dnia, to co się z nim stanie > przez cały dzień na słońcu? Trzeba miejsce w lodówce zrobić na odpady obiadowe. > .. Szczerze to aż tak nie czytałem tego tylko wiem że te Bio to właśnie na resztki żarcia, ale nie wiedziałem że zepsutego nie można wywalać, tu masz racje że jak wywalę dobre jedzienie np rano a do południa się zepsuje, ciekawe co zrobić z tym zepsutym jedzeniem. Ale dalej nie rozumie tej wiochy i motywu Wałbrzycha z tymi odpadami. Odpowiedz Link Zgłoś
kijop67 Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 21:03 To nie moje. Wrzuciłem, bo szedłem dzisiaj przez osiedle i widziałem widoki o wiele gorsze. Hałdy śmieci przy śmietnikach. Myślisz, że to się zmieni jednego dnia, bo ktoś napisał ustawę? Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 21:11 Pojemniki ze szkłem, to wiadomo - ale bez szyb okiennych. Pojemniki plastik - tylko butelki po napojach + puszki po piwie Pojemniki na papier - gazety + reklamy bez opakowań kartonowych po mleku itp. Reszta do ogólnych Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 21:17 pozor_vlack napisała: > Pojemniki ze szkłem, to wiadomo - ale bez szyb okiennych. > Pojemniki plastik - tylko butelki po napojach + puszki po piwie > Pojemniki na papier - gazety + reklamy bez opakowań kartonowych po mleku itp. > Reszta do ogólnych Ale puszki po piwie to nie plastik to wszystko jest chore, ciekawe co z tym żarciem popsutym też do ogólnego, to jest chyba po to by wyciągnąć kasę od ludzi, bo to żadna segregacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kijop67 Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 21:41 Puszki to i tak były segregowane. W tej chwili to ma iść do plastyku.. Już widzę te porozpiżdżane pojemniki przez zbieraczy. Z tym BIO to zbaraniałem, bo myślałem że wszystkie odpady biologiczne - okazuje się że nie, tylko świeże. Ktoś to będzie odbierał kilka razy dziennie i pędził na sygnale, żeby się nie zepsuło? Dla mnie to też wyciąganie kasy. Dzisiaj wyciągnąłem ze skrzynki kwity ze Spółdzielni i mam 60 zł podwyżki, m.in. za śmieci ale i woda poszła sporo w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 22:29 kijop67 napisał(a): > Puszki to i tak były segregowane. W tej chwili to ma iść do plastyku.. Już widz > ę te porozpiżdżane pojemniki przez zbieraczy. Z tym BIO to zbaraniałem, bo myśl > ałem że wszystkie odpady biologiczne - okazuje się że nie, tylko świeże. Ktoś t > o będzie odbierał kilka razy dziennie i pędził na sygnale, żeby się nie zepsuło > ? Dla mnie to też wyciąganie kasy. Dzisiaj wyciągnąłem ze skrzynki kwity ze Sp > ółdzielni i mam 60 zł podwyżki, m.in. za śmieci ale i woda poszła sporo w górę. Jednym słowem tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 21:20 kijop67 napisał(a): > To nie moje. Wrzuciłem, bo szedłem dzisiaj przez osiedle i widziałem widoki o w > iele gorsze. Hałdy śmieci przy śmietnikach. Myślisz, że to się zmieni jednego d > nia, bo ktoś napisał ustawę? No będą tony śmieci bo to tak nie przejdzie od razu, nie wszyscy też wiedzą co i jak segregować, dziś w Polsacie pokazywali chyba Warszawę zasypaną śmieciami :P Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 21:33 od paru lat segreguję z własnej woli. Idzie mi zajebiście. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Segregacja odpadów 30.06.13, 21:46 pozor_vlak napisał: > od paru lat segreguję z własnej woli. Idzie mi zajebiście. Wiadomo, lewak to i ekoterrorysta. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Segregacja odpadów 01.07.13, 07:15 pozor_vlack napisała: > pozor_vlak napisał: > > > od paru lat segreguję z własnej woli. Idzie mi zajebiście. > > Wiadomo, lewak to i ekoterrorysta. Głupiś chłopaczku. Jak posegregowałem i wywiozłem do kontenerów, to mi zostawało odpadów ledwo na mały 60 l. pojemnik- i tylko za opróżnienie takiego płaciłem (a nie 120 czy 240 l.) Taka kozia pała jak ty zapewnie zrobiła by to inaczej- wyjebała śmieci do lasu. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Segregacja odpadów 01.07.13, 07:38 pozor_vlak napisał: > Głupiś chłopaczku. Jak posegregowałem i wywiozłem do kontenerów, to mi zostawał > o odpadów ledwo na mały 60 l. pojemnik- i tylko za opróżnienie takiego płaciłem > (a nie 120 czy 240 l.) Takich popapranych cwaniaczków z domków jednorodzinnych to na pęczki widywałem wieczorkami. Podjeżdźali i wpierd###i swoje "posegregowane" śmieci do wspólnotowych kubłów z budynków wielorodzinnych. I tak zostawał im jedynie do opłaty własny kubeł 60 l\m-c. To nie lewactwo tylko lewizna. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Segregacja odpadów 01.07.13, 08:20 Pojemniki do segregowanego są ogólnodostępne, również dla takich popapranych cwaniaczków z domków jak ja, a nie "wspólnotowe" mój ty biedny głupcze. Weź lepiej napisz coś o Palikocie, albo pedałach-narodowcach- w tym się sprawdzasz. Tu się kompromitujesz (Tam zresztą też, ale mi to koło ch...a akurat lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Segregacja odpadów 01.07.13, 11:10 pozor_vlak napisał: > Weź lepiej napisz coś o [...] pedałach-narodowcach- Przy okazji jak będziesz segregował swoje śmieci to pozdrów cioty z antify. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Segregacja odpadów 01.07.13, 11:29 pozor_vlack napisała: > Przy okazji jak będziesz segregował swoje śmieci to pozdrów cioty z antify. eeee... słabe.... Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Segregacja odpadów 01.07.13, 12:07 pozor_vlak napisał: > Pojemniki do segregowanego są ogólnodostępne, również dla takich popapranych cw > aniaczków z domków jak ja, a nie "wspólnotowe" mój ty biedny głupcze. > Weź lepiej napisz coś o Palikocie, albo pedałach-narodowcach- w tym się sprawdz > asz. Tu się kompromitujesz (Tam zresztą też, ale mi to koło ch...a akurat lata > :) O niejasnościach trzeba pisać i bardzo dobrze że ktoś to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Segregacja odpadów 01.07.13, 13:30 Tak to wygląda w Polsce kontakt24.tvn24.pl/temat,sterta-smieci-porozwalanych-po-calym-osiedlu-poczatek-rewolucji-na-waszych-podworkach,92136,html?categoryId=496 Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Segregacja odpadów 01.07.13, 14:32 warto uwzględnić, że burdel wziął się m in z tego, że wybrańcy przepie...li parę lat które mieli na wprowadzenie zmian w gospodarce śmieciowej, bo mieli ważniejsze sprawy- Euro, Smoleńsk, jebany gaz łupkowy... itp. Wzięli się do roboty w ostatniej chwili, jak im się UE do dupy dobrała. Odpowiedz Link Zgłoś