Dodaj do ulubionych

Urząd Marszałkowski

02.08.13, 17:43

Witajcie koledzy z Wałbrzycha!
Chciałem czysto informacyjnie zapytać się Was jak mieszkańcy Wałbrzycha oceniają współpracę z Urzędem Marszałkowskim?
Jak są przydzielane dotacje z UM?
Czy Wasze istytucje są dotowane przez UM?
Jak oceniacie Waszą obecność w woj. dolnośląskim?
Czy UM prowadzi sprawiedliwą politykę wobec Wałbrzycha?

Nie ukrywam, że tego typu opinie mnie interesują bo chciałbym poszerzyć swoją wiedzę na ten temat.
Obserwuj wątek
    • forummm Re: Urząd Marszałkowski 02.08.13, 21:57
      bydofan napisał(a):

>
      > Witajcie koledzy z Wałbrzycha!
      > Chciałem czysto informacyjnie zapytać się Was jak mieszkańcy Wałbrzycha oceniaj
      > ą współpracę z Urzędem Marszałkowskim?
      > Jak są przydzielane dotacje z UM?
      > Czy Wasze istytucje są dotowane przez UM?
      > Jak oceniacie Waszą obecność w woj. dolnośląskim?
      > Czy UM prowadzi sprawiedliwą politykę wobec Wałbrzycha?
      >
      > Nie ukrywam, że tego typu opinie mnie interesują bo chciałbym poszerzyć swoją w
      > iedzę na ten temat.

Raczej niedobrze nawet o tym mówią politycy, że w urzędzie marszałkowskim dla Wałbrzycha nie ma kasy albo z niechęci do miasta albo z obojętności, świetnie to powiedział Marek Dyduch w wywiadzie w telewizji.
      Przykładem jest problem z PKSem, jakiś czas temu telewizja Wałbrzych skontaktowała się z pracownikiem UM w sprawie PKSu, pracownik powiedział że to nie należy do UM i tutaj z PKSem nic nie mogą zrobić, a się okazało za jakiś czas że UM dał kasę na budowę centrum przesiadkowego w Świdnicy, więc teraz pytanie dlaczego tak urzędnik powiedział że do Wałbrzycha to ich nie dotyczy a w Świdnicy jak widać ich dotyczy bo dali kasę.

Kolejna sprawa z dotacją na przystanki autobusowe nasze miasto nie dostało dotacji bo był tam jakiś błąd a przecież mogli dać szansę na poprawę tego ale nie dali.

Ja też mam obawy co do niektórych radnych sejmiku, którzy są w sejmiku czy oni czasem głosuje na Wałbrzych jak mają jakieś narady o przyznanie dotacji czy coś takiego bo wg. mnie niektórzy są przeciwko Wałbrzychowi, nie wiem czy nie jest tak że jakiś radny województwa głosuje przeciwko Wałbrzychowi bo np. będzie chciał dopiec Szełemejowi. Koledzy partyjni mogą takiego popierać radnego, również mogli by mu w tym pomagać, ale to tylko moje odczucie.

Sprawa też z autobusami miejskimi które jeżdżą do ościennych miejscowości UM sprzeciwił się aby autobusy wykonywały takie kursy a przecież tak jest w innych miastach np. Świdnicy i tyle czasu jeden autobus wałbrzyski jeździł do Szczawna i nikomu to nie przeszkadzało, a tutaj nagle zaczęło przeszkadzać jak nasze miasto wprowadziło takie kursy do innych miejscowości.

Ktoś bardzo chce aby Wałbrzych przestał istnieć przez lata Wałbrzych był traktowany jako maszynka do robienia kasy jak istniały kopalnie, obecnie nikt z mieszkańcami się nie liczy i każdy spisuje miasto na straty, przecież Wałbrzych to takie samo miasto jak inne.

Warto przysłuchać się tej wypowiedzi od 24:25 minuty
    • forummmm Re: Urząd Marszałkowski 03.08.13, 20:00
      Jednak po zastanowieniu myślę że UM prowadzi sprawiedliwą politykę. Potrzebujemy tylko dużych pługów żeby zaorać ten Wałbrzych. Jak tylko urząd dostanie dotację z Unii to szybko zróbcie procedurę żeby szybko tą orkę wykonać bo wtedy będziemy mogli zbudować Wałbrzych na nowo zamiast Szczawna bo tam już i tak nasze autobusy jeżdżą i wtedy nie będą musiały jeździć i wtedy już nawet autobusy nie będą potrzebne i się je sprzeda i kupimy za to zjeżdżalnię to Aquaparku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka