Dodaj do ulubionych

Elektrośmieci

20.10.13, 14:47
Witam,

chciałbym się zapytać gdzie mogę oddać moje stare elektrośmieci, lub któraś z firm przyjeźdza po nie do domu?
Obserwuj wątek
    • qwe33 Re: Elektrośmieci 20.10.13, 15:16
      danxsg napisał(a):

> Witam,
      >
      > chciałbym się zapytać gdzie mogę oddać moje stare elektrośmieci, lub któraś z f
      > irm przyjeźdza po nie do domu?

Z tym pytaniem, najlepiej zadzwoń do Wydziału Ochrony Środowiska przy Urzędzie Miejskim

www.bip.sp-walbrzych.dolnyslask.pl/dokument.php?iddok=31&idmp=27&r=r
      Ps.
      Nie wiem czy wiesz, że np. przy wymianie telewizora, sprzedawca ma obowiązek, bez żadnych dodatkowych opłat odebrać od Ciebie stary sprzęt, oczywiście w stosunku 1 : 1.
      • qwe33 Re: Elektrośmieci 20.10.13, 15:36
        Link w powyższym poście jest chyba nieaktualny.

Poniżej aktualne (chyba) numery:

BIURO OCHRONY ŚRODOWISKA,GOSPODARKI WODNEJ, ROLNICTWA I LEŚNICTWA

Sójka Wiesław 74 64 88 543 Kierownik Matejki 2

Woźniak Beata 74 64 88 544
        Pankowska-Sowa Karolina 74 64 88 545
        Marciniak Edyta 74 64 88 546
        Chmara Adam 74 64 88 548
        Hutnik Ryszard 74 64 88 548
        Kapczyńska Zuzanna 74 64 88 547
        Pasieka Piotr 74 64 88 549
      • lucki_lucek Re: Elektrośmieci 21.10.13, 19:50
        qwe33 napisał:

> Ps.
        > Nie wiem czy wiesz, że np. przy wymianie telewizora, sprzedawca ma obowiązek
        >
        , bez żadnych dodatkowych opłat odebrać od Ciebie stary sprzęt, oczywiście
        > w stosunku 1 : 1.

A owszem, ma taki obowiązek. Pod warunkiem, że sam sobie zatargasz go do sklepu na własny koszt. A jak kupujesz w sklepie internetowym, to możesz odesłać sprzedawcy elektrośmiecia kurierem. Również na własny koszt. Przy sprzęcie AGD wielkogabarytowym, typu pralki, lodówki (szczególnie te wysokie) koszty są kosmiczne.

Dla ułatwienia pozbycia się nieodpłatnie elektrośmieci polecam kontakt z firmą Atest Recykling

• qwe33 Re: Elektrośmieci 21.10.13, 23:53
          lucki_lucek napisał(a):

> Pod warunkiem, że sam sobie zatargasz go do sklepu
          > na własny koszt.

Zgadza się. Dla mnie, nie stanowiło to problemu.

> Przy sprzęcie AGD wielkogabarytowym, typu pralki, lodówki (szczególnie te wysokie) > koszty są kosmiczne.

Nie wiem jak jest teraz. Ok 7 lat temu, wymieniałem kuchenkę gazową a ok 3 lata, pralkę automatyczną.
          W obu przypadkach panowie, którzy przywieźli towar, zabrali stare sprzęty.
          Na jakich zasadach się to odbyło - nie wiem.
          (Wg mojej prywatnej teorii, po robicie, odwieźli to na złom i na kilka piw - zarobili)

> Dla ułatwienia pozbycia się nieodpłatnie elektrośmieci polecam kontakt z firmą
          > Atest Recykling

Na pewno nie zaszkodzi
          • lucki_lucek Re: Elektrośmieci 23.10.13, 19:37
            Teraz już nie ma wywożenia za darmo. Możesz sobie przy zakupie w sklepie stacjonarnym dokupić usługę zabrania starego elektrośmiecia za 60-100 zł.

• michal_d1986 Re: Elektrośmieci 17.05.17, 21:47
      Hej, robiłam gruntowne porządki w mieszkaniu, generalnie pozbywałam się wszystkiego, co było stare, wymienialiśmy sprzęt typu lodówki itd. ogólnie doszło do tego, że praktycznie mieliśmy złomowisko w domu, nie wiadomo było co z tym wszystkim robić, na śmietnik wyrzucić nie można, nie mieliśmy też nikogo, kto potrzebowałby używanych urządzeń, a za stare były żeby je sprzedać i wyszukaliśmy w Internecie firmę Ekovita. Ogólnie bardzo jesteśmy zadowoleni, fachowa obsługa itd. Wszystko zabrali z mieszkania, sprawnie zapakowali, niczym nie musieliśmy się martwić. Jak będzie nam potrzeba podobnych usług to na sto procent do nich zadzwonimy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka