Dodaj do ulubionych

AQUA-ZDRÓJ.Ocena

26.01.14, 21:47
Pół roku funkcjonuje Park Wodny. Pewnie większość z forumowiczów gościła tam.
Ja osobiście jestem głęboko rozczarowany ,zawiedziony i dalej najczęściej korzystający z basenu w Ś-cach,Wrocławiu i Karpaczu -pomimo kosztów dojazdu:
DLACZEGO:
-jaccuzi- te 2 dziuple z cieplejszą wodą i kilkoma dyszami ledwo co działającymi -to jakieś żarty
-urządzenia basenu rekreacyjnego kompletnie nie służące zainteresowanym
- już psujące się na potęgę bramki,szafki ( nawet klepsydry w saunach)
- suszarki do włosów wymagające akrobatycznych wyczynów by działały
- brak basenu schładzającego w saunarium to też ewenewent.
Są też plusy: -szerokie tory w basenie pływackim
-miły personel
CZY I KIEDY OPUBLIKOWANE ZOSTANĄ WYNIKI FINANSOWE TEGO OBIEKTU?
Obserwuj wątek
    • marcin34522 Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 26.01.14, 22:39
      WSZYSTKO ZLE,WYBURZYC I ZAORAC-rozwalają mnie takie opinie,ludzie wam nic nie pasuje,w Wałbrzychu nic nie remontowali,nie budowali,nie pasowało bo cofamy się.Remontuja,budują,nie pasuje.W miescie nie otwierali nowych zakładów pracy,zle tragedia.Otworzyli ronal,pareset miejsc pracy,zle nie dobrze,bo po znajomosci i trzeba miec plecy.WAM NIKT NIE DOGODZI.Jak ludzie wolą jezdzic do Karpacza na basen,to niech jezdzą bo bąbelki w aqua-zdroju za małe ,a do szuszarek trzeba szpagat zrobic.Rozpie..... mnie na drobne takimi opiniami.Jest jedno rozwiązanie,KULA W ŁEB,juz nic Cię nie będzie denerwowac i nie będziesz zawiedziony.
      • 13.wal Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 11:36
        Widzę,że niemal zaplułeś się w swym poście. Za grosz merytoryki i odniesienia się do tematu.
        Powiem Ci jedno: nie sztuka szastać nieswoją kasą na lewo i prawo - sztuka inwestować rozsądnie i z głową. Czy ciebie stać na kupowanie szankla za 2-krotną jego wartość??? Czy ładujesz swoją forsę w interes w którym z góry wiesz że będzie przynosił straty???
        Zastanów się co piszesz,chyba,że piszesz na "zlecenie swego szef".
        • fryziaw Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 18:54
          Ja dwa razy w miesiącu jestem w Aqua parku jest fajny
          Nie wiem co ty w ogóle wygadujesz
          Wiele oso ze Świdnicy korzysta z Aqua Zdroju i sobie chwalą.

13.wal napisał(a):

> Widzę,że niemal zaplułeś się w swym poście. Za grosz merytoryki i odniesienia s
          > ię do tematu.
          > Powiem Ci jedno: nie sztuka szastać nieswoją kasą na lewo i prawo - sztuka inwe
          > stować rozsądnie i z głową. Czy ciebie stać na kupowanie szankla za 2-krotną je
          > go wartość??? Czy ładujesz swoją forsę w interes w którym z góry wiesz że będzi
          > e przynosił straty???
          > Zastanów się co piszesz,chyba,że piszesz na "zlecenie swego szef".
    • milino Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 12:08
      Do minusów dołożyłbym jeszcze brak uchwytów w basenie, o ile stanąć jest na czym o tyle nie bardzo jest się czego złapać więc albo trzeba pływać bez przerwy albo chwytać się tych separatorów torów
      • marcin34522 Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 13:21
        Nie pisze w obronie żadnego 'szefa'.
        Co do tematu,bardzo łatwo jest pisac złe opinie o czyms nowym,co powstało.Najszybciej sie widzi cudze błędy,ze to nie działa,tamto za małe,a powinno byc inne,lepsze.No cóz,tacy są teraz ludzie,w większosci.Ale mało ludzi widzi pozytywne rzeczy i własnie to mnie drazni.
        Ja na początku,szczerze to byłem ogromnym przeciwnikiem nowego prezydenta.
        Ale,ja sie pytam,ilu było przed nim i co takiego uczynili dla tego miasta.Pan Gołębiewski,Kruczkowski,co zrobili z tego miasta.Kto jest winien.Dlatego ja widze w wiekszosci dobre strony zmieniajacego sie miasta.I nawet zepsuta szafka i zepsuta szuszarka nie zmieni mego zdania.
    • pozor_vlak Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 13:13
      Basen sportowy jest OK.
      Zjeżdżalnie też.
      Basen rekreacyjny jakiś taki niewydarzony.
      Jacuzzi beznadziejne.
      Sauny- nie wiem.

Ja tam wolę Świebodzice.
    • l0ngle0n Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 14:08
      No to dorzucę swoje 3 grosze..
      Basen sportowy - z niego korzystam najwięcej - w porównaniu do Świebodzic - szerokie tory, spokojnie można pływać na przemian z innymi osobami. Faktycznie chociaż osobiście nie mam z tym problemu to dla osób które chcą chwilę odsapnąć albo chociażby poprawić okulary, czepek czy opaskę trochę brakuje czegoś czego można by się chwycić. W Świebodzicach wprawdzie nie ma dedykowanych uchwytów ale te "barierki" na skraju basenu ( tam gdzie są słupki do skakania ) w zupełności wystarczają.

- jackuzi : nie korzystam ale z zewnątrz wyglądają klaustrofobicznie.
      -sauny wg mnie pierwsza klasa. korzystam i chwalę sobie. nie mam się do czego przyczepić.
      Niestety basen do schładzania w świebodzicach to istny dramat - nie z powodu samego obiektu ale bardziej ludzi którzy zanim tam wejdą spoceni powinni skorzystać z prysznica!! Mało kto to robi przez co w basenie woda jest .... Z tego powodu nie odczuwam braku takowego w aqua.
      "rury" są okej , nie korzystam za często ale testo przeprowadziłem, nie mam uwag;)
      Basen rekreacyjny - no faktycznie nie powala ale w żaden sposób nie odstaje od tego w świebodzicach, dla mnie bardzo fajna sprawa to leżaki wodne. Po pływaniu całkiem fajny relaks.
      Zupełnie nie rozumiem zarzutu odnośnie suszarek? bywam na prawdę regularnie i nie zdarzyło mi się ani razu mieć jakikolwiek problem z suszarkami.
      Szafki faktycznie czasem ciężko się otwierają a czasem ciężko tez je zamknąć! To powinni jakoś poprawić.
      Na minus też muszę napisać , syf pływający w basenikach do dezynfekcji stóp - niedopuszczalne.
      Mimo wszystko obiekt na poziomie i bardzo się cieszę , że powstał.
      Rozumiem, jeśli ktoś z różnych powodów wybierze Świebodzice - może niektórzy z podzamcza mają lepszy dojazd. Zupełnie za to nie rozumiem 13.wal i innych którzy na basen jeżdżą do Karpacza czy Wrocławia:) Ja wiem, w gołębiewskim masa dodatkowych atrakcji , można jechać raz na jakiś czas, sam byłem:) Ale dla osoby która chodzi ponad 3-4 razy w tyg popływać i skorzystać sauny to zdecydowanie nieporozumienie i strata czasu:)
      • feldkuratkatz99 Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 18:59
        l0ngle0n napisał(a):

> No to dorzucę swoje 3 grosze..
        W Świebodzicach wprawdzie nie ma dedykowanych uchwytów al
        > e te "barierki" na skraju basenu ( tam gdzie są słupki do skakania ) w zupełnoś
        > ci wystarczają.
        ------------
        A cóż to za potworek językowy.

Ad rem: Basen zasadniczo jest Ok, choć jest sporo w Polsce lepszych.

• l0ngle0n Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 20:23
          feldkuratkatz99 napisał(a):

> l0ngle0n napisał(a):
          >
          > > No to dorzucę swoje 3 grosze..
          > W Świebodzicach wprawdzie nie ma dedykowanych uchwytów al
          > > e te "barierki" na skraju basenu ( tam gdzie są słupki do skakania ) w zu
          > pełnoś
          > > ci wystarczają.
          > ------------
          > A cóż to za potworek językowy.
          >
          > Ad rem: Basen zasadniczo jest Ok, choć jest sporo w Polsce lepszych.
          >
          No no, chociaż wiem, na czym polega ta "potworność" to wydaje mi się, że wytykanie takiego sformułowania na forum regionalnym w temacie miejscowego basenu jest co najmniej dziwne:P Na forum językowym - jak najbardziej:)
          Ale dobra, niech będzie feldkuratz, akurat na straży języka ojczystego możesz stać bo nam się szmaci za bardzo:)
        • edekzzedek Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 28.01.14, 18:30
          feldkuratkatz99 napisał(a):

> l0ngle0n napisał(a):
          >
          > > No to dorzucę swoje 3 grosze..
          > W Świebodzicach wprawdzie nie ma dedykowanych uchwytów al
          > > e te "barierki" na skraju basenu ( tam gdzie są słupki do skakania ) w zu
          > pełnoś
          > > ci wystarczają.
          > ------------
          > A cóż to za potworek językowy.
          >
          > Ad rem: Basen zasadniczo jest Ok, choć jest sporo w Polsce lepszych.
          >

Zwłaszcza w Świdnicy
          demotywatory.pl/4207669/Aqua-Park-w-Swidnicy-wersja-dla-ubogich
          swidnica.dolny-slask.org.pl/foto/3694/3694498.jpg
    • hiphop600 Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 18:39
      Jest jeszzcze taka stara niemila bileterka, czy sprzątaczka kto to wie ale nie pasuje tam :)
      • 57jurand Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 19:26
        Mnie martwi co innego. Dobrze gdyby zaistniała na tym obiekcie jakaś kaplica. Dobrze by było gdyby też ratusz wystarał się o etat kapelana( babcię wysłać w niebyt). Zawsze jak to mówią strzeżonego panbuczek strzeże . Na szczycie ślizgawki posadowić gdzieś taki z 3 metrowy krzyżyk.Pozorku wlackowy postaraj się - plis .
        Zakręć się także koło starej kopalni , nie zapomnij św, Basia czeka .
        • l0ngle0n Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 20:26
          57jurand napisał:

> Mnie martwi co innego. Dobrze gdyby zaistniała na tym obiekcie jakaś kaplica. D
          > obrze by było gdyby też ratusz wystarał się o etat kapelana( babcię wysłać w ni
          > ebyt). Zawsze jak to mówią strzeżonego panbuczek strzeże . Na szczycie ślizgaw
          > ki posadowić gdzieś taki z 3 metrowy krzyżyk.Pozorku wlackowy postaraj się -
          > plis .
          > Zakręć się także koło starej kopalni , nie zapomnij św, Basia czeka .

Jurand... dał byś chłopie spokój. Zobacz, nawet feldkuratz dał radę się w temacie wypowiedzieć bez wciskania swojego codziennego chłamu a ty dalej z tymi krzyżami:(
        • 57jurandt Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 22:40

Lucyna Krzemieniecka

"O wielkim Stalinie"

...Józef Stalin - już to imię znacie.
          Ludowej Polski - wielki przyjaciel.
          Jego armia, jego wola wzniosła
          krwi ofiarą wolność nam przyniosła.

W pierwszych latach, gdy nam zbrakło zboża,
          Stalin spichrze radzieckie otworzył,
          słał transporty surowca i maszyn,
          żeby przemysł ruszył w kraju naszym.

W Polsce szkoły i fabryki rosną,
          rośnie szczęście i socjalizm rośnie.
          Imię wodza pokoju - Stalina -
          ludzie nasi powtarzają z ufnością.
    • szczupak1986 Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 20:27
      szczerze cały obiekt mi się podoba z wyjątkiem:
      1. jacuzzi nie działają ponad 1 miesiąc (jezdze co tydzień i widze, że się nic nie zmienia, co nie wiedzą jak naprawić? gwarancji nie ma?)
      2. na obiekcie mogłoby być 1-2 stopnie cieplej..
      3. ciśnienie pod prysznicem jest tak małe, że niemal trzeba się do ściany przyklejać

Jak narazie jezdże bo basen do pływania jest fajny. Gorzej, że po wysiłku nie można się wygrzać w jacuzzi. Sauny na plus!
      • 13.wal Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 27.01.14, 22:42
        Dzięki dla większości normalnych ludzi,którzy merytorycznie potraktowali temat. Mam nadzieję,że kierownictwo Aqua weżmie pod uwagę te uwagi i spowoduje,że często małym kosztem polepszy komfort korzystania z obiektu co przełoży się na zwiększenie frekwencji.
        Cieszy mnie także fakt,że niemerytoryczne uwagi,wręcz "rozwalanie"tematu stosowane przez osobników typu jurand czy jakiś marcin - mogą być tłamszone i ośmieszane.
        Ps: do kierownictwa Aqua-brak klepsydry w suchej saunie jest ewenementem.Jej koszt to ok.50 zł! :-)
        • 57jurand Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 28.01.14, 15:14
          13wal . Uważasz , że akcenty religijne nie pasują.A ja ci piszę że jak jakiś nawiedzony złoży wniosek o takie religijne akcenty to masz tam kapelana jak w banku.Pytanie gdzie jeszcze nie ma tych wszelakich ustrojstw.
          Merytorycznie. zwisa mi pływanie w chlorze, tak samo jak nie lubię małosolnych ogórków w lutym. Na wszystko jest czas. Lubię popływać latem , w wodach jezior lub stawów.
          Kiedyś jeździłem do Świebodzic i świetnie się bawiłem widząc ludzi siedzących w tych dołkach z
          bulgocącą wodą na samo wspomnienie już mi wesoło.
        • ankaskakanka14 Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 28.01.14, 17:26
          hmm w powiecie wałbrzyskim jest prawie 35% bezrobocie - z pracujących 70% zatrudnionych jest na najniższej krajowej czyli 1200 zł w związku z tym mam pytanie - dla KOGO był budowany AQUA-ZDRÓJ i filharmonia? Dla tych 30% co ich stać? To dlaczego na te obiekty musieli złożyć się WSZYSCY PODATNICY?
          Z mojego punktu widzenia - lepiej byłoby dofinansować NFZ aby ludzie nie zdychali bo nie doczekali pomocy :)))
        • 57jurandt Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 29.01.14, 18:33

Justinas Marcinkevičius

"Lenin pracuje"

(przełożył Leopold Lewin)

Porównań jak piedestałów szukamy,
          które powiększą, wywyższą, upiększą.
          A on z posiedzeń, z prezydium i z sali
          W rozpiętym płaszczu wychodzi sam jeden.

Tylko drzwi trzasną. Jego szybkie kroki
          nie do historii, lecz w przyszłość stukają.
          On goni myśl. I z lekka się uśmiecha
          ze starań, aby go wielkim ukazać.

Kto choćby raz już epokę przełamał
          i szalał po bethovenowsku, tworząc
          nową- iść musi, patrzeć i naprawiać,
          naprawiać wszędzie, gdzie się nie powiodło.

Nie ma on kiedy stać na piedestale,
          na bibliotecznych odpoczywać półkach –
          spierać się musi, dowodzić swych racji,
          przy jednym stole z rutyną zasiadać.

Spierać się musi, przebaczać i karać,
          nawet tych, którzy go znają na pamięć.
          Jeśli są próby jeszcze, by go zmienić,
          To tylko na piedestale. Na krótko.

On wciąż pracuje. Może się i myli,
          lecz upoważnia, by go poprawiano.
          Z wszystkimi myśli, planuje i marzy.
          Sens rzeczy decyduje – nie litera.
    • edekzzedek Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 28.01.14, 18:35
      13.wal napisał(a):

> Pół roku funkcjonuje Park Wodny. Pewnie większość z forumowiczów gościła tam.
      > Ja osobiście jestem głęboko rozczarowany ,zawiedziony i dalej najczęściej korzy
      > stający z basenu w Ś-cach,Wrocławiu i Karpaczu -pomimo kosztów dojazdu:
      > DLACZEGO:
      > -jaccuzi- te 2 dziuple z cieplejszą wodą i kilkoma dyszami ledwo co dzia
      > łającymi -to jakieś żarty
      > -urządzenia basenu rekreacyjnego kompletnie nie służące zaint
      > eresowanym
      > - już psujące się na potęgę bramki,szafki ( nawet klepsydry w
      > saunach)
      > - suszarki do włosów wymagające akrobatycznych wyczynów by dz
      > iałały
      > - brak basenu schładzającego w saunarium to też ewenewent.
      > Są też plusy: -szerokie tory w basenie pływackim
      > -miły personel
      > CZY I KIEDY OPUBLIKOWANE ZOSTANĄ WYNIKI FINANSOWE TEGO OBIEKTU?

Czubek któremu od samego początku przeszkadza ten obiekt.
      • marcin34522 Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 28.01.14, 22:40
        Połowa Wałbrzyszan,a moze i więcej ma problem z zakceptowaniem samego siebie.
        • 57jurand Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 30.01.14, 20:54
          ;Pani ministra Elżbieta Bieńkowska.Pani ta jest pokazywana jako człowiek sukcesu, bo udaje jej się wydawać pieniądze z z funduszy UE . Otóż nie jest sztuką pieniądze wydać , trzeba jeszcze je wydać z głową. Tymczasem środki z UNII TRWONIMY na pomniki dobrego samopoczucia wladzy:
          sale koncertowe , obiekty sportowe,aquaparki, palmiarnie i ogrody zoologiczne, a także na obiekty akademickie, od których młodzież nie robi się mądrzejsza.
          To samo można napisać o sytuacji w W-chu.
          FiM Jerzy Dolnicki.
          • 57jurandt Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 30.01.14, 21:25

Julian Tuwim

* * *

Kłaniaj się górom, córeczko, kłaniaj się górom,
            Śniegom słonecznie kipiącym, świtom tatrzańskim,
            Olśniewającym lazurom, olśnionym chmurom,
            Kłaniaj się, córko, wysokim dniom zakopiańskim!

Kłaniaj się ptakom i źródłom, ludziom i świerkom,
            I gwiazdom nisko wiszącym w pustce przeźroczej!
            Twoje to wszystko, już twoje, obywatelko
            Rzeczypospolitej młodej - Polski Roboczej!

...Kłaniaj się szczytom podniebnym, hardym i pięknym!
            To swoje "czuwaj!" im krzyknij, harcerko mała!
            A zawsze kłaniaj się, córko, ludziom maleńkim,
            Bo to są ludzie ogromni. Żebyś wiedziała.

...Wysoki Giewont, wysoki! A pod nim płynie
            Potokiem, córko, potokiem historia wieków.
            Na górach, córko, na górach - myśl o nizinie!
            Śród głazów, córko, wśród głazów - myśl o człowieku!

Mocno i pewnie chodząca po polskiej ziemi,
            Umiłuj lud sprawiedliwy, co Polskę zbudził.
            A tam, kochanie, gdzie mieszkał Włodzimierz Lenin,
            Złóż kwiatek. To był przyjaciel tych prostych ludzi...
            • 57jurand Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 03.02.14, 18:57
              >W analizie Lori Wallach czytamy, że amerykańskie zrzeszenie firm przetwarzających mięso zażądało ,, zniesienia europejskiego zakazu sprzedaży kurczakow kąpanych po uboju w chlorze i innych środkach odkażających ''.
              KĄPANYCH W CHLORZE to ci numer ha ha kurczaki z Ratuszowej - bo walnę o glebę.
              • 57jurandt Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 03.02.14, 21:34

Jerzy Putrament

"Dziewiąty marca"

Nasza boleść niech nie będzie łzawa,
                Niech pomoże nam pracować dzielniej.
                Niechaj szybciej wzrasta Warszawa
                niech się mnożą wiejskie spółdzielnie.

Niech w najdalsze, najuboższe wioski
                dotrze Jego pomocne słowo.
                Niech rozświetli rozum stalinowski
                ciemnotę, nędzę wiekową.

(...)

Z Jego ludem szeregi zwieraj,
                łam trudności, odpieraj wroga!
                Poprowadzi Bolesław Bierut
                naszą Polskę Stalinowską drogą.
              • l0ngle0n Re: AQUA-ZDRÓJ.Ocena 04.02.14, 06:28
                57jurand napisał:

> >W analizie Lori Wallach czytamy, że amerykańskie zrzeszenie firm przetwarz
                > ających mięso zażądało ,, zniesienia europejskiego zakazu sprzedaży kurczakow
                > kąpanych po uboju w chlorze i innych środkach odkażających ''.
                > KĄPANYCH W CHLORZE to ci numer ha ha kurczaki z Ratuszowej - bo walnę o glebę.

Jurand .. jesteś chlorofobem:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka