Dodaj do ulubionych

PIS-ustawa przywracająca poprzedni wiek emerytalny

26.10.14, 21:46
PiS złoży projekt ustawy obniżający wiek emerytalny.
„Składamy projekt ustawy przywracający poprzedni wiek emerytalny” – poinformował Jarosław Kaczyński.
Przewodniczący KP PiS Mariusz Błaszczak zaznaczył, że „jeśli ten projekt zostanie przyjęty, będzie obowiązywał od 1 stycznia 2015 r.”

Obserwuj wątek
    • feldkuratkatz99 Re: PIS-ustawa przywracająca poprzedni wiek emery 26.10.14, 21:51
      Trzeba być kompletnym idiotą (czytaj Błaszczakiem, Kaczyńskim ewentualnie Vlaciem) by zakładać że ten projekt może wejść w życie za 2 miesiące.
      • dziad_miejski Re: PIS-ustawa przywracająca poprzedni wiek emery 27.10.14, 06:36
        To dobra wiadomość.
        Gdybyśmy mieli nawet poczekać na tę ustawę jeszcze rok.
        Brawo PIS.
    • maciekityle a co to za różnica?60,67 czy 107? 27.10.14, 08:55
      ...i tak po drodze 15x zmienią jeszcze wiek, 27x okradną oszczędności zabieg OFE-ZUS i zostanie tej emerytury 500 zł. na miesiąc. Zresztą i tak mało kto jej dożyje. Aj waj.
      • legiony_mobruku Re: a co to za różnica?60,67 czy 107? 27.10.14, 09:48
        Leję na to. Mam już 66 lat więc mi wszystko jedno. Tylko nie PiS !
        • twoja_koza Re: a co to za różnica?60,67 czy 107? 27.10.14, 09:56
          legiony_mobruku napisał(a):
          > Tylko nie PiS

Zaczynam się wahać. Lepiej jednak na PO?
          • awakener Re: a co to za różnica?60,67 czy 107? 27.10.14, 11:08
            Może i lepiej PO, jeśli się nie chce aby takie badziewie jak "legiony_mobruku" dożywały sześćdziesięciu sześciu lat.
            • burvil Re: a co to za różnica?60,67 czy 107? 27.10.14, 15:29
              Podchodzenie Ruchu Palikota przez L Rosiaka.
              burvil 26.10.14, 18:30
              przepraszam . oto oświadczenie Ruchu Palikota.
              www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,12393
              No odezwiesz się wreszcie.
              • twoja_koza Dla mnie różnica cepie 02.11.14, 23:08
                Czeka mnie niedługo emerytura.
                Czekam zatem z niecierpliwością na działania PIS-u w zakresie ustawy obniżającej wiek emerytalny i powrót do normalności.

• aabb_ccdd Re: Dla mnie różnica cepie 03.11.14, 06:01
                  twoja_koza napisał(a):

> Czeka mnie niedługo emerytura.
                  > Czekam zatem z niecierpliwością na działania PIS-u w zakresie ustawy obniżające
                  > j wiek emerytalny i powrót do normalności.

Wielu przyszłych emerytów czeka na ustawę zapowiedzianą przez PIS.
                  Będą nas wspierać w wyborach, to pewne.
                  • twoja_koza Re: Dla mnie różnica cepie 04.11.14, 22:41
                    aabb_ccdd napisał(a):
                    > Wielu przyszłych emerytów czeka na ustawę zapowiedzianą przez PIS.
                    > Będą nas wspierać w wyborach, to pewne.

A jak nie chcą, to będą doginać do Urzędu Pracy aż do 70-tki. Buchacha....
                    • dziad_miejski Re: Dla mnie różnica cepie 05.11.14, 11:26
                      twoja_koza napisał(a):
                      > A jak nie chcą, to będą doginać do Urzędu Pracy aż do 70-tki. Buchacha...

Dokładnie
                      • aabb_ccdd Re: Dla mnie różnica cepie 07.11.14, 21:14
                        Ja jednak z resztą przyszłych emerytów olewam delegację Hofmana i głosuję na PIS.
                        Nie chcę meldować się w Urzędzie pracy do 67 roku życia.
                        • pozor_vlack Re: Dla mnie różnica cepie 08.11.14, 07:25
                          aabb_ccdd napisał(a):
                          > Nie chcę meldować się w Urzędzie pracy do 67 roku życia

Tak, trzeba posprzątać po jurandzie i Twoim Ruchu. Pamiętamy kto łapkę podnosił za.
                          • twoja_koza Re: Dla mnie różnica cepie 08.11.14, 11:21
                            pozor_vlack napisała:
                            > Tak, trzeba posprzątać po jurandzie i Twoim Ruchu. Pamiętamy kto łapkę podno
                            > sił za.

Pamiętamy:
                            Z Platformy wszyscy obecni na sali posłowie oddali głos za przyjęciem projektu . Z PSL wyłamał się jedynie Eugeniusz Kłopotek. Z Ruchu Palikota, który obiecał poprzeć rząd w kwestii podniesienia wieku emerytalnego, przeciw ustawie zagłosowało czterech parlamentarzystów, Wanda Nowicka, Anna Grodzka, Witold Klepacz, Robert Biedroń.

Posłowie PiS i Solidarnej Polski oraz SLD bez wyjątku głosowali za odrzuceniem projektu "67".
                            • burvil Re: Dla mnie różnica cepie 08.11.14, 20:22
                              Nie zgadzam się z opinią1
                              polak zwykły 38 minut temu
                              Jarek chce, by państwo budowało mieszkania??? By państwo budowało zakłady pracy??? By państwo kontrolowało kulturę i sztukę??? By państwo bez żadnej kontroli finansowało służbę zdrowia???? By państwo rozdawało kasę za nic ???..........ale TO JUŻ BYŁO !!!....... I nazywało się PRL !!!!!!............. Czy ktoś jeszcze wątpi, że PiS to KOMUNIŚCI ?????????? Hahahahahhaha

Jarek w Szczecinie = Palikot on też chciał budować fabryki.
                              • dziad_miejski Re: Dla mnie różnica cepie 13.11.14, 19:37
                                Liczę, na przyszłych emerytów, mam nadzieję, że ruszą tyłki w niedzielę....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka