Dodaj do ulubionych

Skażone odpady-Mobruk/Strzemieszyce

27.11.14, 22:31
Czy naprawdę mamy zostać śmietnikiem świata? Wciskają nam kit w TVP,TVN i innych Polsatach o korzyściach z przeróbki śmieci.Zainteresowałem się tematem szczegółowo po wypowiedziach "ekologów" nt. bezpiecznej dezaktywacji tego swiństwa.Mam 3 pytania:
- dlaczego Panama odmówiła zgody na przepłyniecie statku z tym syfem przez Kanał Panamski
-czy technologia USA,Kanady,krajów UE jest tak prymitywna, że tylko Polacy radzą sobie z niszczeniem...
- mimo usilnych prób w necie- nie zdobyłem konkretnych informacji nt. toksyczności tych odpadków.
A jak jest u nas w Wałbrzychu? Co to są za odpadki, jak są niszczone... tego nikt nie wie!
Obserwuj wątek
    • awakener Re: Skażone odpady-Mobruk/Strzemieszyce 28.11.14, 00:05
      Nie chcę wprowadzać cię w jeszcze większą frustrację, ale tak się składa , że
      Generalny Inspektor Ochrony Środowiska w randze ministra ( oczywiście z PO),
      w programie " na żywo" na pytanie dziennikarza: Gdzie zostaną ostatecznie składowane resztki po spalonych odpadach z Salvadoru - oświadczył:
      To tajemnica firmy utylizującej, która ma kontakty ze składowiskami w całym kraju...

Odpowiedź na pytanie: czy będzie to składowisko Mo-Bruku w Wałbrzychu, możesz uzyskać ewentualnie na podstawie postawienia sobie pasjansa.
      Szełemeja nie pytaj bo w razie co, to i tak zamieni truciznę w pare wodną.

• aza-rg Re: Skażone odpady-Mobruk/Strzemieszyce 28.11.14, 18:06
        To dlaczego my wałbrzyszanie nie poderwiemy się do działania. Taki kłamliwy człowiek nie ma prawa pełnic tak ważnego stanowiska w mieście. Kto głosuje w tak nieodpowiedzialny sposób powinien zamieszkać w bliskości tego śmietnika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka