Dodaj do ulubionych

apel do p. Prezydenta

IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 07.03.05, 10:36
Wiem, że w zarządzaniu miastem są sprawy trudne i łatwe.
Wiem też, że jak jest zima to pada śnieg.
Dlatego też apeluję nie tylko o jego odgarnianie ale też o wywożenie.
Czy pan panie prezydencie nie patrzy przez okno?
Niemożność przejścia, olbrzymie kłopoty z parkowaniem - to Pan za to
odpowiada - bo jak jest zima to pada śnieg.
Ma Pan pięknego urzędnika w ZDiK, może by ruszył się zza biurka
i oczyścił Plac Magistracki, Grunwaldzki, centrum Piaskowej Góry.
To wstyd, że pobieracie opłaty parkingowe a do zatoki nie można wjechać.
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: apel do p. Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 13:47
      A Podzamcze to kto odgarnie? Tu już nie ma jak sie poruszać!!!Przystanki troche
      odśnieżone ale dojść się do nich nie da.
    • Gość: wałbrzyszanin Re: apel do p. Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 13:54
      Tak jest cała ta władza to wstyd !!! Oni myślą juz o Warszawie i o dietach a
      nas mają w d...
    • Gość: Podgórzanka Re: apel do p. Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:31
      Nasza dzielnica cała w śniegu przebliliśmy się przez góry śniegu aby przejść
      przez ulice . Po chodnikach nie idzie przejść bo część jest troche odśnieżona a
      zaraz dalej zaspa po pas ! co to za polityka po cholere odśnieżać część
      chodnika skoro dalej na tym samym chodniku zaspa ?! A moż eto szkoła
      przetrwania -prezent od Prezydenta.
      • Gość: Szpilka Re: apel do p. Prezydenta IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 07.03.05, 19:10
        Przyłączam się do apelu. Szanowni państwo, odpowiedzialni za stan dróg, Wy,
        którzy czytacie te forum, weźcie sobie do serca nasze wołanie.
        • van.hanegem Jak strzelać, to celnie 07.03.05, 19:55
          Po pierwsze, na stronie um.walbrzych.pl jest napisane, kto za jakie drogi
          odpowiada. Prezydent się nie popisał, ale nie zwalajmy wszystkiego na niego -
          lepiej sprawdzić, kto jeszcze tak chętnie chowa się za jego plecami.
          Po drugie, chyba lepiej trochę pocierpieć. Zarządcy dróg wystrzelają się z
          całego szmalu, a potem nie będzie szmalu na dziury - juz są potężne, a to ta
          sama pula pieniędzy.
          Po trzecie, wróciłem dzisja z Warszawy i cieszę się, że żyję. Kruczkowski przy
          Kaczyńskim to właściwie bohater.
          • Gość: dorota Re: Jak strzelać, to celnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:02
            Hmmmm to jeszcze gorzej jest w warszawie, bo już myslałam ąe gorzej być nie
            może.
          • Gość: dzidek Re: Jak strzelać, to celnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 08:33
            Do van.hanegem. Po pierwsze,mnie jako obywatela NIE OBCHODZI KTO ZA JAKIE DROGI
            ODPOWIADA!!!Dla mnie ZA MIASTO ODPOWIADA PREZYDENT!!!A kogo On chowa sobie za
            plecami,to Jego "broszka". My mieszkańcy utrzymujemy CAŁY ten "aparat"władzy,a
            jego (aparatu)zadaniem i obowiązkiem jest dbanie żeby mieszkańcy byli
            ZADOWOLENI!!A CO DO TEJ Warszawy,mnie osobiście nie interesuje że gdzieś jest
            gorzej,ja chcę żeby "u mnie"było dobrze!!! Nawiasem mówiąc z tą Warszawą to
            chwyt typu "a u was murzynów biją"
            • Gość: Pawel Re: Jak strzelać, to celnie IP: 217.30.143.* 08.03.05, 10:06
              Glupota przeziera z tego postu, az sie nie chce wierzyc. Raczej bardziej
              lenistwo niz glupota ("nie obchodzi mnie..."), ale to wlasciwie na jedno wychodzi...

Nie, wcale nie prezydent odpowiada za cale miasto. Nie chcialo sie sprawdzic (za
              to chcialo sie bluzgac bez sensu) wiec moze ja napisze: za czesc drog odpowidaja
              wladze powiatu, za czesc zarzad drog krajowych no i za czesc odpowiada gmina.
              Oczywiscie jest to niezly bajzel, ale nie za wszystko odpowiadaja wladze Walbrzycha.
              • Gość: pytaj Re: Jak strzelać, to celnie IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 08.03.05, 11:50
                Czy Prezydent odpowiada za wszystko - nie
                Czy patrzy przez okno - nie
                Czy czyta skargi -nie
                Czy bedzie startował w drugiej kadencji - nie wie
                • Gość: Szpilka A bezrobotni czekają IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 09.03.05, 16:26
                  Wałbrzyscy bezrobotni w ramach robót publicznych mogliby pracować już ponad
                  tydzień. Jednak nie pracują, bo pieniędzy ze starostwa nie ma. – Ze starostą
                  wymieniamy się papierami, z których nic nie wynika – przyznaje prezydent
                  Wałbrzycha Piotr Kruczkowski. Dziś powinniśmy szukać pieniędzy z rezerw
                  budżetu, a nie ciągle zastanawiać się nad podziałem tego, co dostał powiat –
                  dodaje. Pracę w Wałbrzyskim Centrum Zatrudnienia Socjalnego w ciągu kilku
                  miesięcy znalazłoby blisko 300 osób. Dziś pracowaliby m.in. przy odśnieżaniu
                  miasta, uważa Marek Pabisz, dyrektor centrum i dodaje, że z pierwszego programu
                  stałe zatrudnienie znalazło blisko 50 osób.
              • Gość: dzidek Do Pawła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:11
                Wydaje mi się Pawle że się mylisz ZA MIASTO ODPOWIADA PREZYDENT, a więc i za
                wszystko co się w tym mieście dzieje.Mnie ,jako mieszkańca,naprawdę nie
                interesuje która droga należy do kogo,kto powinien odśnieżać tę drogę,a kto
                zamiatać tamtą, TO WŁADZE MIASTA SĄ OD TEGO, ŻEBY EGZEKWOWAĆ OD ZARZĄDCÓW DRÓG
                NALEŻYTE WYKONYWANIE OBOWIĄZKÓW !!!!!! czy Ciebie obchodzi,gdy jedziesz
                taksówką czy autobusem,czy kierowca ma dość paliwa??On ma wykonać to, za co mu
                płacisz!A my wszyscy płacimy "naszym władzom" za jak najlepsze zarządzanie
                NASZYM MIASTEM!! I jeszcze jedno, może mi wskażesz w moim poście (jak Ty to
                nazwałeś)"bluzgi".Łatwo jest zarzucać drugiemu głupotę, A ZASTANAWIAŁEŚ SIĘ
                KIEDYŚ NAD SOBĄ??
                • van.hanegem Re: Do Pawła 09.03.05, 20:45
                  Masz rację dzidek, że nie ma co wymagać od przeciętnego człowieka, żeby się na
                  każdym kroku zastanwiał, czyj a to droga, czyj chodnik i kto za to odpowiada.
                  Byłoby też paranoją, gdyby mu co 10 metrów stawiać tabliczkę z napisem, że ten
                  kawałek ziemi należy do tego, a tamten do tamtego. Jednak interligentni ludzie,
                  tacy jak ty, mogą się przynajmniej domyślać, że prezydentowi nikt nie dał
                  władzy ansolutnej. Skoro już powołujesz się na przykłąd z taksówką i paliwem,
                  to jeśli go zabraknie, będziesz miał pretensje do prezydenta albo starosty? Na
                  pewno sam rozumiesz, że prezydenta nie ma co opieprzać za tego taksówkarza.
                  Niedawno minister obciął subwencję oświatową dla Wałbrzycha o 7 mln zł.
                  Powiedz, jak prezydent może egzekwować te pieniądze, skoro subwencję obcięto
                  prawie wszystkim miastom w Polsce? Myślisz, że egzekwować by nie chcxiał, skoro
                  za brak pieniędzy i tak wszyscy naskoczą na niego?
                • Gość: Pawel Re: Do Pawła IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.03.05, 09:57
                  Niestety nie. Tak powinno byc, zgoda, ale zauwazmy, ze tak nie jest. Za drogi w
                  miescie odpowiada czesciowo prezydent, czesciowo powiat czyli starosta - czemu
                  jego sie nie czepiasz? Prezydent nie ma zadnego wplywu na drogi powiatowe, ich
                  zarzad mu nie podlega.

Idac dalej Twoim rozumowaniem, czemu wlasciwie nie czepiasz sie premiera Belki
                  albo prez. Kwasniewkiego, w koncu to oni odpowiadaja za Polske, co Ciebie
                  obchodzi sklad lokalnych wladz?

Bluzgami nazywam agresywne wypowiedzie pod czyims adresem, nie do konca
                  przemyslane (delikatnie rzecz ujmujac). Nie zarzucam nikomu szybko glupoty bez
                  powodu (przy okazji, zeby nie bylo niejasnosci - glupia byla wypowiedz, nie
                  twierdze, ze Ty).
    • Gość: mieszkancy ul.bron Re: apel do p. Prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.03.05, 10:36
      Kopia emaila wysłanego do ZDiKu oczywiscie bez odpowiedzi

Witam!
      Piszę w imieniu na razie! kilku lokatorów budynków przy ul.Broniewskiego .
      Jesteśmy rozczarowani sytuacją jaka panuje na przy drogowym PŁATNYM
      parkingu. Płatnym również dla nas mieszkańców bo nie mając możliwości
      parkowania w innym miejscu zostaliśmy zmuszeni do uiszczania opłat za
      parkowanie.
      Wydawało by się ze 10 zł to nie wiele ale zasada powinna iść w parze z
      obowiązkami .
      Generalnie chodzi o zapewnienie możliwości zaparkowania a dopiero pobierania
      opłat.
      Generalnie przez 3 lata funkcjonowania parkingu nic nie zrobiono aby
      przypominał parking.W tej chwili sytuacja jest tragiczna i proszę nie mówić
      ze nie ma na to pieniędzy bo to by świadczyło o bankructwie przedsięwzięcia
      jakim było wprowadzenie owych parkingów.
      Myślę ze Pan/Pani domyśla się w czym rzecz .Tak śniegi !!!jak na razie po
      naszej interwencji u Pana L.Szulca pojawiła się tylko raz ekipa z fadromą
      po poprzednim ataku zimy.
      Zajęło jej to raptem parę godzin w dodatku za dwa dni i tak stopniało ale
      nie było bałaganu.Stan aktualny jest tragiczny trawa już ponad miesiąc
      ludzie sami rowy kopią dojść nawet nie idzie a co dopiero wjechać.Całkiem
      niebezpiecznie się robi jak taki pojazd z pełną mocą wyskakuje na jezdnie
      powodując zagrożenie dla ruchu.
      Jesteśmy gotowi powiększyć siły i zadziałać w sprawie odwołania tej ulicy z
      listy obszarów płatnego parkowania. Skandal!!!
      W zimę nie idzie zaparkować a w lecie korony drzew leżą na dachach pojazdów
      (osobowych) w dodatku ocieka z nich żywica co w połączeniu z kurzem jezdni
      podnoszonego w nocy przez auto sprzątające jezdnie daje efekt makabrycznej
      mazi nie do umycia po za myjnia.
      Mieszkańcy strefy parkowania 2 ul.Broniewskiego
      • Gość: Szpilka Re: apel do p. Prezydenta IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 13.03.05, 09:48
        Krew już mnie zalewa! Może ostro, ale trudno już wytrzymać obecny stan dróg.
        Czy nie można zwołać sztabu antykryzysowego i czyścić drogi na bieżąco? Ja nie
        żądam, żeby były zupełnie suche, ale chociaż niech będą przejezdne i żeby było
        gdzie zaparkować. Czy ludzie odpowiedzialni za stan dróg są głusi i ślepi?
        • Gość: dzidek Re: apel do p. Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:38
          A może wrócić do starego pomysłu i przywrócić "czyny społeczne". Wszyscy
          urzędnicy ZDiK,Zarząd Miasta,Starostwo-łopaty w dłoń,i odśnieżać Wałbrzych!!
          Oczywiście, po godzinach pracy i w wolne soboty,a jak trzeba to i w
          niedziele!!! Może wtedy egzekwowano by należyte wykonywanie obowiązków przez
          firmy,które za odśnieżanie biorą"ładny szmal"!!
          • arek354 Re: apel do p. Prezydenta 13.03.05, 12:56
            Gość portalu: dzidek napisał(a):

> A może wrócić do starego pomysłu i przywrócić "czyny społeczne".

Czyny społeczne nie były takie złe. Wolałbym jednak, aby była to inicjatywna
            oddolna, a nie odgórna. Sąsiad woła sąsiada i biorą się za łopaty... bez
            dyrygowania z góry...
          • Gość: Pawel Re: apel do p. Prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.03.05, 17:55
            Ja juz swoj czyn spoleczny wykonywalem - u mnie na uliczce nie bylo plugu od
            kilku lat, wiec jesli sobie sam samochodu nie odkopie, to nie dojade. Polecam,
            troche wysilku na swiezym powietrzu dobrze robi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka