IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 16:43
informuje wszystkich zainteresowanych, że do komorki macierzystej jaką jest
Fundacja Edukacji Europejskiej wraca Prezes Grzegorz K opuscił Wodociągi i
teraz jest szefem?? lub zastępcą szefowej pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: FEE IP: 81.168.209.* 12.04.05, 08:10
      A kogo to tak naprawdę obchodzi??
      • Gość: hmm Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.04.05, 13:27
        Moze np tych ktorzy zwracaja uwage komu miasto daje do dyspozycji lokale, albo
        np tych ktorzy patrza z kim maja do czynienia ich latorosle, moze tych dla
        ktorych ma znaczenie na co ida ich pieniadze i kto o tym decyduje, dla tych
        ktorzy myslac o wyborach chca wiedziec z kim sa powiazani ich kandydaci, kto i
        jak dysponuje unijnymi srodkami, kogo reklamuje lokalna prasa, albo ci ktorzy
        tylko ogladaja z zaciekawieniem lancuch pokarmowy miasta.

Moze tez rzeczywiscie nikogo to nie interesuje, bo przeciez wiekszosc ma to w
        d... to co sie tak naprawde dzieje w tym miescie.
        • Gość: ADAM Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.04.05, 14:16
          EEEEE tam. Ten Walbrzycha nie jest chyba taki caly zapchlony. Moze jest ktoś o
          kim mozna coś dobrego napisac i pochwalic, a nie wciąż czyta się o
          kumoterstwie, polityce, ukladach i zlych przykladach dla mlodych. Niniejszym
          otweiram ranging mlodych wilków w walbrzychu. Prosze o kandydatury!!!!
        • Gość: Nil Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.04.05, 14:52
          Sadzę , że próbujesz poruszyć właściwy temat. Ale czy Ci się to uda
          rozwinąć...To co wyprawiają tzw. fundacje , stowarzyszenia z wyciąganiem
          społecznych pieniędzy jest tak czytelne , że wiadomo o co chodzi. Te pseudo
          kursy , ta "fachowa" kadra prowadząca zajęcia( ? )- słowem wielka enigmatyczna
          lipa. Albo inaczej , prowadził ślepy kulawego..... idą wybory , panowie
          kandydaci na posłow i senatorów przypatrzcie się sprawie.Punkty w walce z
          korupcją macie zapewnione.Gość Portalu , wie o czym pisze , ...
          • wymierzone_w_ciebie Re: FEE 12.04.05, 16:46
            Dokładnie. Powinno sie dokładnie prześwietlić wszytskie fundacje i podejrzane
            stowarzyszenia. Niewiele z nich robi cos tak naprawdę społecznie. Więszkość
            zbija kasę lub pcha się do władzy. Ciekawe która mozliwośc dotyczy FEE
            • Gość: Pezes FEE Re: FEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:14
              Dzięki wielkie za darmowe pozycjonwanie w internecie:-)
              • Gość: Adam Re: FEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:14
                Najlepsza odpowiedź jaką czytalem. Gratuluje Prezesowi
                • Gość: damadama z benzyna Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.04.05, 08:45
                  Chyba zgodnie z podpisem Pezesowi.
                  A najlepiej obojgu.

Tak naprawde efekt tego jest jeden. Ogolna utrata zaufania, dla wszystkich
                  stowarzyszen i fundacji, oraz wladzy ktora pozwala na egzystowanie takowych.
                  Pozniej oczekuje sie od spoleczenstwa aktywnosci w srodowiskach lokalnych, a
                  nie bieze sie poprawki, ze na sama mysl o tym wiekszosc ludzi czuje niesmak.
                  • Gość: Adam Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.04.05, 13:10
                    Ja tam nie mam złych doświadczeń z fundacjami i stowarzyszeniami a znam
                    przynajmniej kilka. Robią fajne rzeczy dla dzieci, młodzieży, organizują sekcje
                    sportowe, zajęcia profilatyczne dla zagrożonych itp. Myślę, że z tą ogólną
                    utrata zaufania to lekka przesada. Najlepszym przykładem może być Fundacja
                    2000, która sięga po piniądze z Europejskiego Funduszu Społecznego i organizuje
                    fajne rzeczy i prowadzi Inkubator Przedsiębiorczości na Ludowej w Wałbrzychu,
                    albo Stowarzyszenie Tenisa Stołowego organizujące turnieje dla dzieci i
                    młodzieży. Myśle sobie, że nie jest aż tak źle jak piszesz.
                    • Gość: zol Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.04.05, 17:15
                      Drogi Przyjacielu Fundacja o której wspominasz funkcjonuje na pograniczy
                      prawa . Cieszy fakt , że jesteś człowiekiem który chce być i dać z siebie
                      innym , nieszczęście polega na tym , ze środki na działalność idą na pensje
                      Pani Prezes i znanego Ci Pana.....Jest żle, przywołaj Panią Prezes by ogłosiła
                      w prasie rozliczenie działalności Fundacji za rok ubiegły. Taki ma obowiązek
                      ustawowy. Dlaczego Starostwo nie wymaga tej powinności od Stowarzyszeń i
                      Fundacji nad którymi zresztą sprawuje pieczę.....
                      • Gość: Adam Re: FEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:04
                        Z tego co wiem albo za malo wiem, w tej fundacji, o ktorej pisalem pracuje
                        tylko pani prezes i nie wiem o jakim panu mówisz i o jakich rozliczeniach. Moze
                        rzeczywiscie powinieniem troszke wiecej wiedzieć.
                      • Gość: damadama z benzyna Re: FEE IP: 81.168.209.* 14.04.05, 13:06
                        No coz chore uklady sa na tyle mocne, ze zamiast tego dostali kolejny lokal. Do
                        pewnego momentu mozna wierzyc w naiwnosc urzednikow, pozniej w ich ignorancje,
                        ale w nastepnym momencie dochodzi sie do wniosku ze to zwyczajne kumoterstwo.
                        Ewentualnie inne slowo rowniez zakonczone na ...stwo.

Co do ogloszenia rozliczenia, to obawiam ze rzecza ktora dopracowali do
                        perfekcji jest kretactwo w dokumentach. Ale mam nadzieje ze sie myle.
                        • Gość: sweet Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.04.05, 14:04
                          > Co do ogloszenia rozliczenia, to obawiam ze rzecza ktora dopracowali do
                          > perfekcji jest kretactwo w dokumentach. Ale mam nadzieje ze sie myle.

Jeśli to zorbili to na jekiej podstawie chcesz to wykazać ?? Jeśli tak jest to
                          pokaż dowody, bo to jest tak czy siak duuże oszczerstwo pod ich adresem.
                          • Gość: damadama z benzyna Re: FEE IP: 81.168.209.* 14.04.05, 14:33
                            Oszczerstwo z tego co wiem to nieprawdziwe zarzuty, czyli niestety nie moge sie
                            z toba zgodzic.
                            Pokaz dowody ? A co ja jestem komisja sledcza, mam ci przynies kwitek
                            wykazywanych dochodow, moze pit-a lub rmu-e ? A od czego sa instytucje
                            kontrolujace ? To ja rozdaje lokale instytucji o ktorej dzialalnosci juz dawno
                            mowi sie zle ? Moze niech sprawdza ci ktorzy to robia ? W koncu chyba jakies
                            obowiazki maja. Czy tez wola swieta krowe w miescie, dzieki ktorej moga udawac
                            ze mieszkancy sa aktywni, a nie winoaktywni.
                        • Gość: Samson Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.04.05, 14:44
                          Sądzę , że sprawami tu poruszonymi w pierwszej kolejności powinien się zająć
                          Urząd Skarbowy w Wałbrzychu. Uważam , że reakcja US winna być na tyle szybka ,
                          by Wałbrzych nie stał się tematem na salonach unijnych.Przy okazji informuję ,
                          że istnieje możliwość skargi na " podejrzane " fundacje i stowarzyszenia
                          ubiegające się o fundusze unijne jak też i na komisje rozdzielające te fundusze
                          na Dolnym Śląsku. Wszelkie skargi na dolnośląskie komisje w sprawie utajniania
                          kryteriów i punktacji przy rozdziale pieniędzy na projekty oraz wszelkie prośby
                          o wnikliwe kontrole tychże jak też fundacji i stowarzyszeń ubiegających się lub
                          korzystających z tych pieniędzy należy przesłać na poniższe adresy :1)
                          Directorate General for Regional Policy,Rue de la Loi 200, B-1049 Brussels , 2)
                          Ditectorate G: Programmes and projects in France , Poland ,Portugal ,Slovenia
                          and ISPA , Luis Riera Figueras, Director , Tel.: +32)2-296 5068; Fax(+32)2-296
                          1096; e-mail :luis.riera-figueras@cec.eu.int , 3) Unit G4:ISPA , Erich
                          Unterwurzacher, Head of Unit , Tel.: (+32)(2)299 3964 ; Fax.: (+32)(2)299
                          4445 ; e-mail : erich.unterwurzacher@cec.eu.int lub jeżeli zabraknie odwagi
                          albo umiejętności językowych , to proszę po polsku na poniższy adres. Wszelkie
                          dane personalne dolnośląskich i walbrzyskich urzędników mile widziane. Samson.
                          samson@gazeta.pl
                          • Gość: Samson Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.04.05, 15:19
                            Podajemy zainteresowanym adres Samsona : samson9@gazeta.pl
    • Gość: CAROL Re: FEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:48
      Jak dla mnie i tak wszyscy prowadzą te fundacje dla kasy przecież to kopalnie
      kasy biora kase za szkolenia kursy a w zamian daja male co nie co tego co
      powinni ;( Zgroza!!!!!
    • abcd17 Re: FEE 14.04.05, 14:01
      Jaka jest skuteczność działania FEE? Wiem że organizacja pozyskała środki z EFS
      na szkolenia (językowe?), ale jaka jest skuteczność tych szkoleń?

Jest pomysł by FEE pełniło rolę partnera przy realizacji Traktu Wałbrzyskiego.
      Jest wskazane aby obok kilkunastu gmin i głównych instytucji kultury
      pracujących nad markowym produktem turystycznym (piszemy wniosek pod Interreg
      IIIA) pojawiła się organizacja pozarządowa (fundacja lub stowarzyszenie) która
      wesprze organizacyjnie projekt, udostępni biuro i swoich specjalistów. Czy FEE
      jest dobrym potencjalnym partnerem? Czy ludzie pracujący w FEE to fachowcy
      doświadczeni w realizacji projektów?
    • Gość: kolo Re: FEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:13
      uwazam ze fee nie posiada odpowiednich specjalistow - pracuje tam jedna osoba -
      ktora nie ma dosiwiadczenia - oraz stazysci (3), ktorzy wykonuja brudna prace za
      szefowa;(Troche to smieszne, a biuro (śmiech)brak komentarza;((
    • Gość: kasia Re: FEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:57
      Moi drodzy widze,że jestescie lepiej zorientowani w dzialalnośi FEE niż ja. W
      strukturze firmy, realizacji projektów (FEE nie realizuje projektu dot. kursów
      językowych i nie realizuje projektów samodzielnie, a wspólpracując z róznymi
      instytucjami i fachowcami - hmm... - to słowo Państwu pewnie tez się nie
      spodoba bo brzmi zbyt "spekulatywnie"). Jesteście Państwo bardziej zorientowani
      co do dokładności rozliczenia finansowego, a nawet w wygladzie biura i co
      więcej w ilości pracowników, a nawet roli każdego z nich. Może jeszcze wiecie
      jaką kawe pijają?
      Nie ma sensu tu na forum nic tłumaczyć, bo nie gustuję w przepychankach.
      Dlatego zainteresowanych tym tematem zapraszam do siedziby, badż też prosze o
      kontakt: kasia@fee.hm.pl Zaręczam że będzie to bardziej wiarygodne żródło
      informacji, gdyż to ja jestem tym "niefachowym pracownikiem FEE" (Ja widzę Pan,
      Panie "kolo" zna mnie lepiej niż ja sama, jak i moje
      doświadczenia,umiejetniości... chylę czoła).
      To jest jak zwykle w takich tematach mój pierwszy i ostatni wpis, gdyż pewnie
      zaraz zakrzyczy mnie tabun "panów w garniturkach", piszących na forum co chwila
      zacikając ząbki i pieści w przerwie miedzy muskaniem klawiatury.
      Pozdrawiam i miłego dnia życze.
      • Gość: Zulu Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.04.05, 18:38
        Pani Kasiu , bez emocji.1) Proszę podać nazwiska członków założycieli tegoż
        Stowarzyszenia , Fundacji (?) albo też przekazać do czytania ludziom Statut
        Organizacji , 2) Przy tak prowadzonej działalności wskazanym jest by
        organizacja posiadała Radę Naukową - sadzę , że takowa u Państwa jest (
        paralelność do struktur UE ) . Proszę poinformować społeczność Wałbrzycha i nie
        tylko - kto kieruje tą Radą . 3) Gdzie w internecie , słowem ; środkach
        masowego przekazu rozliczcie się ze swojej działalności ? Podopobnych nazw w
        internecie znalazłem kilka. By pomóc Państwu , czy utożsamiacie się z
        poznańskim Stowarzyszeniem S.Okrzeji...komunizującym , który zresztą dwa lata
        temu zawiesił działalność...4 ) Kogo w swojej działalności wspieracie , ludzie
        chcą wiedzięć ? , 5) Jak wielkie środki przeznaczacie na działalność
        statutową , a ile zżerają organizacji koszty administracyjne ? , 6) Ile
        kosztuje organizacje zatrudnienie wolontariuszy.... itp. Pani Kasiu , proste
        pytania - od których Pani już nie ucieknie.......
        • Gość: Zulu Re: FEE IP: 5.5R4D* / 198.54.202.* 17.04.05, 15:29
          Uzywam "nicka" Zulu od ponad roku ale tego postu nie pisalem.
          Czy ktos sie podemnie podszywa albo ja pod kogos?
      • Gość: jola Re: FEE IP: *.chello.pl 14.04.05, 20:25
        Ostra odpowiedź przedstawiciela fundacji. Jak to się ma do kontekstu bolesnego
        wydarzenia z ostatnich dni i potrzebnej nam wszystkim próby znalezienia
        płaszczyzny porozumienia i zrozumienia? Ludzie pytają tu o informacje a nie
        oskarżają, nie ma więc sensu odpowiadać językiem przepełnionym negatywnymi
        emocjami, tym bardziej liderce organizacji która pretenduje jak czytam do roli
        partnera w jednym z ważniejszych projektów rozwoju Wałbrzycha ostatnich lat
        (Trakt). Mnie również ciekawi wartość, jaką FEE może wnieść w ten projekt, jak
        również mam poważne wątpliwości czy aby reakcja przedstawiciela FEE dobrze
        wróży udziałowi tej organizacji w trudnym programie (to do abcd17=mt). Może
        przydałaby się wypowiedź Pana GK? Proszę o wypowiedź - nie na maila, ale
        publicznie bo temat jest istotny dla nas wszystkich - dla których Wałbrzych
        znaczy wiele.
        • Gość: kasia Re: FEE IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 14.04.05, 23:14
          Nie chciałam nikogo urazić tym postem. Czasem emocje biora górę. Szczególnie
          jak się czyta o tym co się robi, opinie pozbawione konkretnych arumentów, z
          którymi się nie zgadzam. Nikt nie ma obowiązku tutaj zwierzać się publiczie i
          przekonywać czy jest czary, czy biały. I na tym tu już bez emocji zakończę.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Pawel Re: FEE IP: *.im.pwr.wroc.pl 15.04.05, 08:59
            Obowiazku to rzeczywiscie nikt nie ma, ale mozna przeciez dac dobry przyklad i
            zaczac pisac w koncu o konkretach.
            Jasne, ze jest tutaj kilka osob, ktore zajmuja sie i beda sie zajmowaly glownie
            pisaniem agresywnych i pozbawionych jakichkolwiek konkretow komentarzy, ale
            jest tez troche takich (np. ja), ktore tylko czytaja i przy okazji chetnie by
            sie czegos dowiedzialy o tym, co kto dobrego (albo zlego) robi w Walbrzychu.
            • Gość: damadama z benzyna Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.04.05, 10:44
              O wrocil moj ulubieniec, specjalista pisania o konkretach. Znowu do mnie pijesz
              skarbie ? Daj spokoj taka ladna pogoda.

O Wielki co chcesz sie dowiedziec ? Smialo daj swojego mejla, a ja ci wszystko
              wyluszcze, skoro wola taka twoja. Wyczuwam w tobie tesknote za prawda, nawet ta
              bolesna. Chcialbym ci pomoc, wiec daj adres bym mogl ci zadoscuczynic.
              • Gość: Pawel Re: FEE IP: *.im.pwr.wroc.pl 15.04.05, 11:57
                A wlasnie - "uderz w stol..."
                Proponuje tego typu maile po prostu ignorowac.
                • Gość: damadama z benzyna Re: FEE IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.04.05, 13:02
                  No to przeciez chciales konkretow, a jak chce ci je wyslac, to sie krygujesz.
                  Niezdecydowany jakis czy cus. Oj bo sie rozmysle.

Jak sie wstydzisz to pisz smialo na XIIIapostol@wp.pl
                  • wymierzone_w_ciebie Re: FEE 15.04.05, 15:06
                    damadama, dawaj konkrety tu na forum.
                    Wszyscy chętnie je poznamy.
    • Gość: @ Re: FEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:18
      Z tego co mi wiadomo (aluzja do Pani Katarzyny) to w fee pracuje tylko jedna
      osoba Pani Prezes ;-), która chyba jest jako pracownik społeczny, a co do reszty
      to bez komentarza wiekszosc wie jak jest naprawde szkoda słów narazie
      • Gość: damadama z benzyna Re: FEE IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.05, 21:48
        Spoleczny :) kocham spolecznikow
    • abcd17 Re: FEE 16.04.05, 09:01
      Projekty (z)realizowane przez Fundację wyglądają interesująco.
      www.fee.hm.pl/main.php?s=2
      • bazakball Czemu ma służyć ta nagonka? 16.04.05, 12:03
        Bo to są interesujące projekty. FEE to jedna z niewielu organizacji
        pozarządowych w naszym regionie, która skutecznie potrafi aplikować o pieniądze
        i chwała im za to. Może to jest powodem zawiści i ataków na nich. Każdy projekt
        musi być porządnie rozliczony, a wydatki udokumentowane. Takie instytucje jak
        Ambasada Amerykańska czy Narodowy Bank Polski nie dają pieniędzy na piękne oczy.
        Otrzymać grant z Polskiej Fundacji Dzieci i Młodzieży w środowisku pozarządowym
        jest znakiem że grantobiorca spełnia wszystkie normy i jest wiarygorny. PFDiM
        skrypulatnie sprawdza tych którym ma przekazać pieniądze. FEE otrzymała
        dwukrotnie dotację z PFDiM i to jest oznakom jej wiarygodności.
        • abcd17 Re: Czemu ma służyć ta nagonka? 16.04.05, 13:18
          Trzeba byłoby popracować trochę nad PR-em. Jeżeli nie można uzyskać od osób
          reprezentujących FEE opisu ich działań (wiem że trudno jest pisać pozytywnie w
          odpowiedzi na pytania o negatywnym kontekście, choć należy próbować), to może
          warto byłoby wzbogacić stronę FEE o więcej szczegółów z realizacji projektów,
          zdjęcia, wypowiedzi dzieciaków i innych odbiorców tych projektów i wiele innych
          rzeczy z rękawa PR-owca.
          • Gość: Li Re: Czemu ma służyć ta nagonka? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.04.05, 16:26
            Szanowni Państwo , wtrącę do tego i ja swoje trzy grosze. Z prowadzonej
            dyskusji , stawianych sobie zarzutów wynika jedna zasadnicza rzecz :
            Stowarzyszenia i Fundacje na terenie miasta działają z naruszeniem prawa. Jak
            ma funkcjonować Stowarzyszenia , Fundacja o tym jednoznacznie stanowi Ustawa ,
            Prawo o Stowarzyszeniach.W Ustawie , a potem budowanych na niej Statutach jest
            powiedziane jak mają funkcjonować te organizacje. Paradoksem jest to , że już
            na etapie rejestracji buduje się fałszywe listy założycieli , tworzy się
            personalnie fikcyjne Zarządy , fikcją są tzw. posiedzenia Zarzadów, a zupełnym
            nieporozumieniem Walne lub Nadzwyczajne Zebrania Członków...sięgnijcie Pństwo
            do Ustawy Dz. U.2001 Nr 79 poz.855 / Prawo o Stowarzyszeniach , a nawet do
            bardzo dobrze napisanych Statutów Stowarzyszeń / Fundacji tych wałbrzyskich i
            okaże się , ze działalność tychże jest fikcją. Kochani te pliki pism skłdane do
            Sądów Rejestrowych z informacją o nieprawdzie , może kiedyś zaowocować
            złamaniem życia i kłopotami ...niejednego z was.Wchodzimy w nowe , fakt , jeden
            pisze lepsze projekty , drugi gorsze - ale czas zrobi swoje. Jaśki wyrosną na
            Janów i to w nich nadzieja na nowe siły dla Wałbrzycha. Ale opamiętajcie się :
            durux lex sed lex... zacznijcie od porzadkowania swoich organizacji.
            Nieznajomość prawa szkodzi. Pozdrawiam.
            • abcd17 Re: Czemu ma służyć ta nagonka? 16.04.05, 16:43
              Gość portalu: Li napisał(a):

> Szanowni Państwo , wtrącę do tego i ja swoje trzy grosze. Z prowadzonej
              > dyskusji , stawianych sobie zarzutów wynika jedna zasadnicza rzecz :
              > Stowarzyszenia i Fundacje na terenie miasta działają z naruszeniem prawa.

Ja nie dostrzegam tego związku wynikowego. Jeśli się mylę proszę o wskazanie
              dowodów, może ich nie zauważyłem.
        • Gość: damadama z benzyna Re: Czemu ma służyć ta nagonka? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.04.05, 14:58
          a mnie zawsze ciekawilo, jak to jest mowic z deszcz pada kiedy pluja w twarz, i
          jak elastyczni i podatni na seks analny sa mieszkancy walbrzycha. Najwyrazniej
          mocno. A potem zastanawiaja sie skad sie biora fikcyjne wiadukty albo inne tego
          typu przedsiewziecia. Takie fatamorgany tylko na tej pustymi sa mozliwe.
    • Gość: @ Re: FEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 15:35
      ale jaja !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka