ktos_1985 28.05.05, 18:21 hej, kto z was chodzi lub chodzil do szkoly ceramicznej w szczawnie? jak wspominacie ta bude, ktorych nauczycieli nie znosicie a ktorzy sa cool? a moze napisza ludzie z innych szkol w walbrzychu co mysla o swojej budzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kantor Re: CERAMIK IP: 69.59.171.* 29.05.05, 03:12 Ceramik to padaka. Jak był w nim dyrektorem pa. Wlaźlak to było cudownie ale teraz...................... lepiej nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor postu Re: CERAMIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:48 dlaczego tak uwazasz myslisz ze ten dyrektor zle wypelnia swoje obowiazki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: CERAMIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:52 No żeczywiście totalne dno, nauczyciele myślą ze uczą w najlepszym liceum w całym mieście, przez to taki wysoki poziom. A wogóle ludzie mili tylko nauczyciele NIE , i do tego ta hala 20 km :) od szkoły. bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: CERAMIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:53 bo uczą w najlepszym liceum w mieście ;) pokaż mi inne liceum w Szczawnie Zdroju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: CERAMIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 07:56 Tam chodzi wiele ciotek, żadnych męskich kolesi. A wiadomo ze trzeba sie czasami na kogoś popatrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Labor.... Re: CERAMIK IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.05.05, 17:23 hmm bardzo bezstresowa i wesoła to była placówka na początku lat 90 tych ( choć to czasy inne były ) ...... ciekawe otoczenie i ogólnie doskonałe towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek i Iwona Re: CERAMIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 19:00 Lata 90 te to bylo to Ceramik byl CERAMIKIEM a nie liceum czy czymś tam jeszcze!!!!!. A nauczyciele? Hmmm różni, jak to zwykle bywa. Jednych lubilo sie bardziej innych trochę mniej, ale uważam ,że byli wyjątkowi... Czy pamientacie Pana z fajką jeżdzącego kultowym autkiem??? Albo Panią od Niemieckiego, do której ustawiały się kolejki po zaliczenie??? Dla przypomnienia to były czasy, kiedy alkohol można byo kupić po 13-tej)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: CERAMIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 20:35 najbardziej smiac mi sie chce z pani od histori Bażęc która jedzie na psychotropach , i z pana od francuskiego kulawego ciępy.. hehe GIŃCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>2<< Re: CERAMIK IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 31.05.05, 22:54 Jeśli wszystkie wypowiedzi pochodzą od uczniów lub absolwentów CERAMIKA to raczej świadczy to o żenująco małej wiedzy, którą tam zdobyli.Prymitywizm w wyrażaniu myśli, infantylne kojarzenie faktów i deficyt logiki ozdobiony dysortografią.Typowe dla wszechobecnego neolumpenproletariatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaborKolab.. Re: CERAMIK IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.06.05, 02:56 Gdyby nie ten neolumpenproletariat zapewne nie miał(a) byś komu odpisywać i z czego żyć...tak z ciekawości kim Ty jesteś w swym mniemaniu jeśli nie neolumpem...., prolem speckategorii ? Masz stanowczo zbyt mało materiału aby wnioskować o wiedzy uczniów i absolwentów tej szkoły. Co to jest wiedza a co to jest wypowiedz? Zależność prosta? Logika(może rozmyta).....co ma logika do kilku zdań-wątków średnio wynikowych jeśli wogóle? Teksty w gazetach też analizujesz przez pryzmat logiki? Kojarzenie faktów...co tu z czym skojarzyć.....to same "wolne przebiegi myślowe", może bezpośrednie i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>2<< Re: CERAMIK IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 01.06.05, 13:27 Zdania-wątki skojarzone z wolnymi przebiegami myślowymi to brzmi jak temat pracy doktorskiej z logiki socjotechnicznej.A tak naprawdę chodziło mi o sposób oceny pracy i osiągnięć szkoły prezentowanej przez uczniów/absolwentów, która w formie i w treści sięgała poziomu ulicy.Jeśli ktoś ze szkoły nie wyniósł nic(poza kredą)to nie powinien przyczyn swojej głupoty szukać w sposobie nauczania, czy w osobach nauczycieli( wymieniając nawet nazwisko).Wielu innych absolwentów tej szkoły osiągnęło coś w życiu i właśnie te kretyńskie oceny nie mogą rzutować na ten dorobek. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: CERAMIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:58 Oj nieładnie tak sie wyrażać o szkole. której się pewnie nawet na oczy nie widziało!!!!A jeżeli chodzi o wiedzę, to wiedza zdobyta w szkole średniej nie jest najważniejsza. Na to co umiemy pracujemy przez całe życie, a nie tylko przez 5 lat szkoły średniej. Czytając Twoją wypowiedz można tylko ubolewać nad Twoim wychowaniem. Mamusia i Tatuś nie nauczyli, aby nikogo nie obrażać? Wydaje Ci się, że jak anonimowo napiszesz parę bzdur to jesteś taki(a) mocny(a)? Być może dysortografia jest wszechobecna, ale nawet najwięksi tego świata byli dysortografikami i dysgrafikami i w niczym im to nie ujmowało. A tak w ogóle to co Ty wiesz o CERAMIKU????. Rodzice pozwolili Ci na chwilkę pobawić się kompem, A Ty już wiadro pomyj wylewasz na szkołę i ludzi, których nawet nie znasz!!!To jest dopiero dorosłe co???? Odpowiedz Link Zgłoś
arek354 Re: CERAMIK 01.06.05, 22:18 Nie uczyłem się w "ceramiku", ale z osób, które znam najciekawszą osobowość wydaje mi się mieć pani sekretarka. Jest to bardzo nerwowa kobieta, która uczniów traktuje "per noga", a i czasem odnoszę wrażenie, że pan dyrektor też się jej boi. Wróć! Darzy respektem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kantor Ceramik Re: CERAMIK IP: *.ipxserver.de 01.06.05, 22:56 Masz rację nauczycielu. Debili i nieuków należy przybijać gwoździami do ściany. Albo jeszcze lepiej wieszać na drzewie za język. Panie Profesorze może dobrze będzie zgłosić postulat: "Ręka podniesiona na CERAMIK będzie odrąbana" I tak z lekkością baletnicy wejkdziemy w świat baśni Braci Grimm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antwort Re: CERAMIK IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.05, 23:52 Metody, jakie proponujesz bardziej pasują do UPA. A tak na serio, to ocena poziomu szkoły średniej (czy trwa 4 czy 5 lat, czy jak obecnie 3) zależy właśnie od poziomu, jaki będą prezentowali uczniowie czy absolwenci. Szkoła średnia to kilka lat i to, co ona zrobi ze swojego podopiecznego świadczy o niej. Są tacy, którzy dojrzewają przez ten czas intelektualnie, są tacy, którym zajmuje to więcej czasu. Szkoła średnia może na pewno nauczyć, może skorygować pewne postawy i zachowania, ale na pewno już nie wychowa, więc nie ma co jej oceniać w tej kategorii. To w kwestii formalnej. Wydaje mi się, że Ceramik jest bardzo przyzwoitą szkołą, zapewne wyszło z niego wielu fantastycznych ludzi i wielu takowych się uczy. Może by oni teraz coś powiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =) Re: CERAMIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 19:19 wcale sie z toba nie zgadzam , bardzo lubie pania sekretarke, jest bardzo mila i grzeczna, ale czasam drze ryja :) ale ten gościu od francuza jest na serio porąbany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katanek Re: CERAMIK IP: 83.249.64.* 02.06.05, 19:27 Na panią z sekretariatu trzeba znać sposób. Wystarczy... myślę, że jak się zgasi światło to może być nawet przyjemnie dla obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>2<< Re: CERAMIK IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 02.06.05, 20:57 Jak czytam te wypowiedzi to coraz bardziej umacniam się w przekonaniu o niektórych absolwentach tej szkoły, co zresztą wyraziłem, ku zgorszeniu Nauczyciela. I po co wypociny o wychowaniu, złej ocenie i tp.. Nie trzeba znać, wystarczy przeczytać aby ocenić tę pędzącą lawinę intelektu i subtelności, której nie szkoła ma uczyć ale życie. I to całe?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: CERAMIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:19 zkola jest suuper, ale nauczyciele ble.... :( moglem isc do ekonomika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: CERAMIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 15:02 A ja bardzo dobrze wspominam naukę w ceramiku ,były oczywiście różne przypadki <dziwnych nauczycieli> . Muszę powiedzieć ,że to była jedyna szkoła w której rozumiano że to szkoła jest dla ucznia a nie uczeń dla szkoły<a trochę tych szkół zwiedziłam do tej pory>.Pozdrawiam absolwentów rocznika 98. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Personanongrata Re: CERAMIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:40 Nauczyciele....różni-ale każdy ma swoja specyficzna osobowość. Szkoła ta była dla mnie niezwykle ciekawa i wspaniale sie w niej czułam. Uwielbiam dyrektora Z.M. Jest nauczycielem z powołania i baaaardzo mi pomagał-mam łze w oku gdy pomyslę ze mogę go jedynie teraz odzwiedzać w starych murach;-)Polecam te szkołe miłośnikom chemii-gwarantuje sukces w tej dziedzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer CERAMIK -matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 10:57 (...)U nas zdało 85% z "profilówki", a z technikum tylko 75% - mówił dyrektor ceramika w Szczawnie Zdroju. Są to jednak wyjątki potwierdzające regułę.W dolnośląskim profilowane oblały w ok. 63%(...) Przestańcie marudzić na nauczycieli i zacznijcie się uczyć! Nauczyciele męcza, bo chcą, byście zdali maturę, a wy do szkoły chodzicie "męskich " chłopaków szukać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Personanongrata Re: CERAMIK -matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 14:13 Racja Belfrze;-)pozdrawiam (ja tez byłam w liceum profilowanym i dałam sobie dobrze rade);-) Odpowiedz Link Zgłoś