Dodaj do ulubionych

Do posła Giovanniego Romana

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.06, 21:35
Do wypowiedzi Pana Posła w TV DAMI:
- informacje na temat zebrania wisiały w kazdej bramie (i wisza dalej) o tym
ze jest zebranie czlonkow spoldzielni. Nie jest to zadna tajemnica. A to że
chuliganstwo dla zabawy je zdziera to inna sprawa. Może Poseł zajmie sie
najpierw wychowaniem młodzieży??

- sciagi na temat glosowania sa stosowane nawet przez samego Posła.
Gdy były wybory do rad wspolnot samorzadowych piaskowa gora takie same
sciagi byly dawane parafianom. I gdzie tu logika?
Zwalczamy teraz zwyczaj, który sam Poseł wymysił,
Czy może ten sposób jest zastrzezony tylko dla Posła, który w ten sposób
promował się przez wiele lat?????

Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 09:20
      Pan Poseł był poprostu oburzony że nikt go nie powiadomił o tym fakcie. Pan
      Poseł mieszka na Piaskowej Górze ale to nie ma nic do rzeczy ! Jako Posła PIS-u
      należy Go powiadamiać o absolutnie wszystkim gdyż tylko On jako namaszczony i
      ma prawo do weryfikacji i oceny wszystkich zdarzeń ! Pan Poseł spełnia swoją
      uświęcną misję i tylko On upoważniony jest do wydawania świadectw czystości i
      prawości we wszystkich sprawach jakie dzieją się w Wałbrzychu.Amen !
      • Gość: informator Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.04.06, 12:19
        Szanowny Panie Pośle
        Uprzejmie informuję, że w Szkole Podstawowej nr 5 w sali nr 12 (na parterze) o
        godz. 17.45 odbędzie się wywiadówka klasy IIIa. O kolejnych wywiadówkach
        powiadomię Pana z wielką przyjemnością.
        • Gość: imprezowicz Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:03
          Szanowny Panie Pośle !
          Uprzejmie informuję że z grupą moich znajomych planujemy w dniu 8 kwietnia 2006
          r. o godz.18,00 dużą imprezę imieninową ! Z uwagi na fakt że będzie tam
          spożywany alkohol zachodzi prawdopodobieństwo nieprzystojnego zachowania oraz
          różnych ekscesów (z których trzeba sie będzie potem spowiadać) a co nie daj
          Boże może nawet nie przyzwoitych kawałów o Braciach K.-w zwiazku z tym
          działając zapobiegawczo , zechce Pan przysłać jakiś patrol Modlitewny , który
          uchroni nas od złego.Z góry serdecznie Panu Posłowi dziękujemy !
          • Gość: klient reala Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.04.06, 14:20
            Informuje Pana Posła o tym że w niedzielę mam zamiar wybrać się z dziecmi na
            zakupy do Reala. Ze względu na zaistniałe okoliczności myslę że musze o tym
            Pana Posła powiadomić. Czy w tych okolicznościach nie popełniam jakiegos
            grzechu?? I czy po zakupach będeę mógł się wyspowiadać w kosciele??
            • Gość: harcerz Re: Do posła Giovanniego Romana IP: 62.87.161.* 06.04.06, 14:46
              Szanowny Panie Pośle!
              Informuję Pana, że w najbliższą sobotę razem z moim zastępem "Brzdące"
              wybieramy się na biwak pod Zamek Cisy. Podczas tego spotkania mamy zamiar
              wybrać zastępowego, niestety nie wiem na kogo głosować. Czy mógłbym Pan podejść
              pod Cisy z jakąś ściągawką?
              Z góry dziękuje za zainteresowanie sprawą.
              • perskie.pikle Re: Do posła Giovanniego Romana 06.04.06, 15:07
                Szanowny Panie Pośle !
                Niniejszym informuje że u mnie w domu w niedzielę na obiad będzie kaczka
                nadziewna jabłkami . Inforumuję że to zwykłe łakomstwo a nie jak sugerują
                sąsiedzi - podtekst polityczny . Z grzechu łakomstwa wyspowiadam się solennie !
                • petroniusz0015 Re: Do posła Giovanniego Romana 06.04.06, 18:29
                  Szczekajcie dalej - sfrustrowani nieudacznicy, polityczne zera bez honoru i
                  rozumu. Giovanni Roman wam przeszkadza? Przeszkadza wam, że chce walczyć ze
                  złodziejskim zarządami spółdzielni łupiacych bezlitośnie swoich członków? Jak
                  się ktoś wybił, to trzeba go zrównać z poziomem błota na bruku, nie? Macie
                  problem. Macie ogromny problem. G.Roman był na tyle bezczelny, że miał czelność
                  zostać posłem bez pytania o zgodę tutejszych "weteranów prawicy" i ich
                  sojuszników z PZPR/SLD. Dzięki temu wałbrzyska społeczność katolicka ma
                  wreszcze swojego godnego reprezentanta i to tak bardzo uwiera, prawda? To jest
                  nawet zabawne, jak się patrzy na waszą dziką histerię i wylewaną żółć -
                  jesteście żałośni w swojej bezsilności. Tylko to wam
                  pozostało.
                  • Gość: rozczarowany Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.04.06, 19:40
                    ja chyba przejde na islam
                  • Gość: pedał Re: Do posła Giovanniego Romana IP: 81.15.135.* 06.04.06, 20:31
                    Widzę że szkoda czasu na tego bufona i tak nic do niego nie dociera.
                  • Gość: zastroskany Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:23
                    Petroniuszu, jak to jest, gdy bardzo mocno boli głowa??
                    • Gość: informator Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:44
                      Z wieką przyjemnością informuję wielce szanownego Pan Posła, że dnia 7.04 o
                      godz. 16.00 w kinie na Piaskowej Górze (dzielnica Wałbrzycha)wyświetlany będzie
                      film pt. "Na psa urok". Po projekcji wszyscy widzowie uformują pochód, który
                      przejdzie ulicą Długą do Sródmieścia odśpiewując pieśń "Niech nam żyje mądry
                      poseł".Uczestnicy dotrą do siedziby PiSu przy. ul. Słowackiego i przekażą na
                      ręce Pana Posła oprawiony w kożlą skórę Regulamin Grup Członkowskich
                      Spóldzielni Mieszkaniowej Podzamcze. Zyczymy przyjemnej lektury.
                    • Gość: Zatroskany Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:50
                      W IMIENIU POSŁA:NIE WDAWAJ SIĘ W DYSKUSJĘ Z CHAMEM LUB IDIOTĄ.SPROWADZI CIĘ DO
                      SWOJEGO POZIOMU I POKONA DOŚWIADCZENIEM!!!
                      • Gość: wdzięczny Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 06:21
                        Święta racja. Nie należy wdawać się w dyskusję z posłem.
                        • Gość: 333 Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 08:20
                          karawana za bardzo kojarzy mi sie z karawanem.
                  • Gość: iprezowicz2 Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.04.06, 08:58

Jak nie rozumiesz tematu to nie wdwaj sie w dyskusje.
                    a Pan poseł nie zna tematu. Chce do zarzadu wprowadzic swoich ludzi. A chwilowo
                    to najlepiej wychodzi PISowi. Czerwony, komunistyczny - rzygac mi sie chce jak
                    słysze te slogany. A propos ty na pewno nalezałes do PZPR wiec tak samo jestes
                    czerwonym komuchem. Teraz sie zreformowales - jak choragiwka. Partia
                    nieudacznikow. gdyby nie uklady to Pan Poseł byłby dalej zerem.

PS. Informuje Pana Posła że wczoraj miałem impreze w domu.
                    • Gość: Prawdziwy PIS Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.04.06, 09:26
                      Jako podzamczanin i członek PiS bardzo przepraszam wszystkich mieszkańców
                      Podzamcza za nieprzemyślane wypowiedzi Pan Giovaniego.

Ja się za niego wstydzę, a do moich sąsiadów z dzielnicy apeluję -róbcie swoje.

Do aktualnego zarządu spółdzielni apeluję -w mojej opinii to były oszczerstwa,
                      sądy w Polsce są nierychliwe, ale sprawiedliwe, nawet po zakończeniu kadencji
                      potrafią wydać właściwe wyroki. A wróble ćwierkają, że wybory będą szybsze.
                      • Gość: zdezorientowany Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:04
                        Jako szary obywatel tego miasta chciałbym się dowiedzieć ile PIS-ów jest w
                        Wałbrzychu ? Mamy PIS p.Giovaniego Romana , czytam o jakimś "starym PIS-e " a i
                        jeszcze jacyś PIS-owcy z czerwonym rodowodem i do tego "prawdziwy PIS"...a i
                        jeszcze w gazecie żalą się Szyszka i Wiązowski że miasto im siedziby nie chce
                        dać a Prezydent Bartolik ( z którego jest PIS-u ?) mówi że to pomyłka i nie
                        widzi problemu . No to ile jest tych PIS-ów ???
                  • Gość: ja Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.04.06, 13:22
                    Petroniuszu! jestem praktukującym i głęboko wierzącym katolikiem. Twoje słowa i
                    słowa tego typa Giovanniego obrażają moje uczucia religijne. O jakiej
                    społeczności katolickiej mówisz? z twoich słów wynika że niemasz pojęcia
                    wierze. Może wy jestescie z jakiejś sekty parakatolickiej o której nie wiem?
                • Gość: acha.... Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:52
                  Szanowny Panie Pośle !
                  Informuję że Spółdzielnia poinformowała mnie gdzie,kiedy są zebrania ale nie
                  wiem na kogo mam głosować żeby nie wybrać żle ! Proszę o pilną podpowiedz !
                  • Gość: cin Dysucha Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.04.06, 12:34
                    Głosuj na "fiuta" zgodnie z zaleceniem premiera Berlusconiego
                    • Gość: zdecydowany Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.04.06, 12:43
                      Informuje wszystkich zainteresowanych (i nie tylko), że w dniu dzisiejszym o
                      godz. 17.00 w sali OSK SM Podzamcze odbędzie sie Zebranie Grupy Członków
                      zamieszkujących przy ul. Hetmańskiej. Oświadczam, że swój głos oddam na Pana
                      Posła. Zaczęcam wszystkich bardzo gorąco do głosoowania na mojego i naszego
                      faworyta. Amen
                      • Gość: skruszona Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.04.06, 12:56
                        Wczoraj byłam z koleżnakami na siłowni. Pana posła o tym fakcie nie
                        poinformowałam. Więcej grzechów nie pamiętam.
                        P.S. Chcą naprawić mój nietakt zapraszam pod swoje okno przy ul. Broniewskiego
                        23 w dniu 18 kwietnia (lany poniedziałek).
                      • Gość: ??? Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:29
                        grupa czlonkow czyli - szwanc parada!!
    • Gość: jupiter Ide zaraz do Reala - SZ. Panie Posle!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.04.06, 13:09
      • Gość: dzidek Szanowny panie pośle Giovanni Roman ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:34
        Jestem jednym z rzeszy ok.8 000 "skorumpowanych" - jak to Pan raczył określić -
        członków SM "Podzamcze". Gwarantuję Panu że po obejrzeniu materiału filmowego,
        (ponieważ w chwili obecnej znam sprawę ze słyszenia) złożę w sądzie oskarżenie
        o zniesławienie - Art.212 par.2 kodeksu karnego.Niech Pan pomyśli jaka frajda -
        cztery lata laby (na koszt obywateli oczywiście)w Sejmie,a następnie dwa lata
        (jak tylko wygaśnie immunitet poselski) znowu na koszt obywateli. Razem będzie
        Pan miał SZEŚĆ LAT "LABY" - niestety, tylko te dwa ostatnie z niejakim
        pożytkiem dla społeczeństwa.
        • Gość: dzidek To jeszcze ja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:44
          Po przejrzeniu Pana oświadczenia majątkowego z przykrością stwierdziłem że
          JEST PAN BEZDOMNY. Nie posiada Pan ani domu, ani mieszkania,nawet we
          współwłasności małżeńskiej.Tym bardziej czuję się zobowiązany do
          zintensyfikowania (nie za trudne słowo p.Pośle?)działań zmierzających do
          zapewnienia Panu dachu nad głową (po zakończeniu kadencji sejmowej)
          • Gość: ja też... Re: To jeszcze ja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:50
            ..dopisuję się bo jestem w tej grupie 8 tys.korumpowników :)
        • Gość: dzidek Dla zainteresowanych! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:50
          Adres skrzynki p.Posła - Giovanni.Roman@sejm.pl
          • Gość: bezradny Re: Dla zainteresowanych! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.04.06, 15:01
            Jako członek SM Podzamcze również złożę doniesienie do prokuratury - chyba, że
            uczyni to moim i wszystkich członków imieniu Rada Nadzorcza lub Zarząd SM
            Podzamcze, których czlonkowie również zostali zniesławieni. Ale znając
            rzeczywistą sytuację zwycięży "prawo i sprawiedliwość" czyli brak będzie
            podstaw do wszczęcia postępowania
            • Gość: adwokatdiabła Re: Dla zainteresowanych! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.04.06, 15:12
              Wybronią go szybko!! Słyszeliście jak On sie wysławiał?? Pewnie dorobią mu że
              się jąka, że ma krzywy zgryz i powiedział to usłyszeliśmy tylko inaczej:) ale
              adres mailowy to gicior pomysł. własnie wysyłam mu info że ide sie ładaczyć w
              sobotę i pewnie sie solidnie zresetuje!!
          • Gość: dzidek Dla zainteresowanych! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:30
            www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/313.htm
            • Gość: Bleki Re: Dla zainteresowanych! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 07.04.06, 16:04
              Giovani, człowieku - jesteś bezdomny? wynajmujesz od mamy? przez 45 lat swojego
              życia nie zapracowałeś sobie na własne mieszkanie? żadnych oszczędności?
              Jeśli tak - to czy ty per Pośle i twoja zajadła kompania chcecie uzdrowić ten
              kraj z taką zaradnością? Matko B. skąd się biorą takie wynalazki....

blq

ps. a temu petroniuszowixxxx zamiast dekodera Trwam polecam nabycie dekodera
              zdrowego rozsądku
    • Gość: piętno Dyducha To jest ciekawe.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.04.06, 16:29
      Oto współpracownicy posła
      1.Jakubów Sławomir, Pracownik - Emeryt
      2.Przybyłka Alina, Pracownik - Emeryt
      3.Roman Małgorzata Elżbieta, Asystent społeczny - Rencistka
      4.Roman Maurycy Adam, Asystent społeczny - stazysta w Urzędzie Miejskim w
      Wałbrzychu w 2005 roku (pewnie u Haliny Pankanin)
      5.Oćwieja Andrzej Jan, Asystent społeczny - Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej
      orka.sejm.gov.pl/WspP5.nsf/web/313
      No i mamy co mamy, czyżby nie miał większej rodziny?
      • Gość: pijak Re: To jest ciekawe.... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 07.04.06, 20:09
        Giovannini, to nocny wałbrzyski koszmar. Twardy niczym zastygły beton w
        betoniarce, lotny niczym żelazko, twórczy niczym buzujace w butli wino, bierny
        mierny ale wierny. Ot taki automat do głosowania. Ale instynkt samozachowawczy
        ma rozwinięty, coś by sobie wymoscił jak laba sejmowa się skończy. Nikt takiej
        miernoty nie chce, bo jak poczuje grunt pod nogami to zaczyna kąsać. A diety
        kiedyś się skończą. Pisowcy, też by go na antyle chętnie wysłali. Ale takiego
        gwiazdora żeśmy sobie wybrali, a racze wybrała za nas ordynacja wyborcza.
        Trochę bełkot wyszedł, ale w końcu po pijaku.
        • Gość: esteta Re: To jest ciekawe.... IP: 81.15.135.* 07.04.06, 20:12
          ale ładnie się prezentuje wśród kurduplowatego, asymetrycznego gremium,
          szczególnie w "paletku" na specjalne okazje.
          • Gość: dzidek Brak reakcji ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:49
            Uuuuuu.. widzę że Pan Poseł (piszę z dużej litery coby nie być oskarżonym o
            obrazę majestatu)Giovanni Roman nie raczył się ustosunkować do naszych
            wypowiedzi. No, chyba że nie miał mu kto "odpalić" kompa.A tak na
            marginesie,kto wie na której plebanii p.Poseł ma sublokatorkę?
            • Gość: wiedzący Re: Brak reakcji ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:21
              Z pewnością w kaplicy sejmowej.
              • Gość: informator Re: Brak reakcji ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:27
                Zarżąd Spóldzielni Podzamcze poda Pana Posła do Sądu o zniesławienie. Chyba, że
                Pan Poseł dysponuje niepodważalnymi dowodami zjawisko korupcji w Spóldzielni.
                Nie chciałbym być na jego miejscu - szeroka informacja w mediach + proces....
                no to się mężsczyzna doigrał.
            • petroniusz0015 Do Dzidka 08.04.06, 20:57
              Drogi Dzidku, dziwisz się brakiem reakcji G.Romana? Niepotrzebnie. Otóż pozwól,
              że ci to wyjaśnię: wśród cywilizowanych ludzi przestrzegana jest pewna zasada,
              w myśl której nie należy odpowiadać na zaczepki tępych, chamskich, aroganckich,
              bezmózgich prymitywów o konsystencji gluta, żałosnych frustratów, zer oraz
              najzwyklejszych rynsztokowych śmieci, mieniących się ludźmi. Jak sądzę, twoja
              skromna osoba wspaniale ogniskuje w sobie wszystkie w/w cechy. Dlaczego jednak
              zdecydowałem się odpowiedzieć na twoje wypociny?
              Otóż chciałbym przypomnieć ci postać pewnego człowieka, którego opluwano
              nieporównywalnie bardziej niż próbujesz to czynić tutaj ty i tobie podobni w
              stosunku do G.Romana. Uwierz mi. Człowieka którego mam na myśli gnojono
              niebywale, flekowano bezlitośnie, niszczono kubłami pomyj i oszczerstw. Robiono
              z niego złodzieja, aferzystę, agenta, zdrajcę, pederastę i wariata. Ale on się
              nie poddawał i nie pozwolił się zaszczuć. I w końcu wygrał. Dziś jest
              najpotężnieszą w Polsce osobą i najwięksi muszą się z nim liczyć. A jego
              wrogowie zaskoczeni zamilkli. Tym człowiekiem jest Jarosław Kaczyński.
              Szczekaj dalej dzidku, to jedyne co ci pozostało. Tylko nie udław się swoją
              żółcią.
              • Gość: dzidek do petroniusza0015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:32
                "Drogi" petroniuszu0015. Istotnie masz rację wśród cywilizowanych ludzi panują
                takie zasady jakie opisałeś(mam nadzieję),istnieje też zasada że nie rzuca się
                gołosłownych oskarżeń!! A epitety użyte przez Pana Posła(art 226 kk)Giovanniego
                Romana klasyfikują Go właśnie w tej reszcie którą tak ładnie opisałeś.Nie mogę
                tylko zrozumieć CO MA DO TEGO JAROSŁAW KACZYŃSKI? Przecież to nie jego wina że
                Pan Poseł(art 226kk)Giovanni Roman odpowiada Twemu opisowi!
                • Gość: do dzidka Re: do petroniusza0015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 07:57
                  Trafiłeś w sedno. Dziwię się jednak że Pertoniusz tak zaciekle broni Posła mimo
                  że pomówił wszystkich członków spółdzielni
                  • Gość: zainteresowany Re: do petroniusza0015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 07:58
                    Racja - święta racja
                  • petroniusz0015 Nie było żadnego pomówienie o korupcję 09.04.06, 10:24
                    Odnosząc się do zamieszczonych wypowiedzi, według których poseł G.Roman miał
                    rzekomo pomówić wszystkich członków spółdzielni i oskarżyć zarząd o korupcję,
                    stwierdzam, że są one najzwyczjniej nieprawdziwe. Kilka razy, bardzo uważnie,
                    obejrzałem materiał z TV Dami. Otóż w żadnym, podkreślam - żadnym momencie
                    poseł Roman nie zarzucał zarządowi społdzielni praktyk korupcyjnych. Stwierdził
                    jedynie, że władze spółdzielni działają na niekorzyść członków spółdzielni
                    ustanawiając jedne z najwyższych czynszów w kraju oraz nie informując
                    mieszkańców dostatecznie intensywnie o zebraniach grup członkowskich. Gdzie
                    tutaj jakiekolwiek pomówienie? Owszem, korupcja została wspomnianna, ale w
                    komentarzu dziennikarki, na który to komentarz poseł nie mógł mieć przecież
                    żadnego wpływu. Czy mamy na tym forum doczynienia z funkcjonalnymi
                    analfabetami, którzy nie rozumieją tego co czytają i słuchają?
                    • Gość: klin Ciekawe co mówisz?/ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.04.06, 13:33
                      Peteroniusz ty to jestes jakis jego syn? a moze inny przydupas?
                      pare razy ogladałes i nie usłyszałeś tego?? wymyj uszy jak chcesz cos usłyszec.
                      bo jezeli wszyscy słyszeli to w jaki sposób ty tego nie usłyszłeś.
                      Słyszysz co chcesz i słusznie - ale nikt nie dał prawa ani moralnego, ani
                      katolickiego do osądzania Zarządu Podzamcze. I jescze jedno Pan Zareba należy
                      do PISu - oskarzając kogoś z Rady - oskarżasz również PIS. Czyli reasumując Pan
                      Zaręba jest potencjalnie skorumpowany? Nikt nie ma pretensji do pana posła
                      ponieważ pan posel juz niejeden raz wypływa tak głupimi wypowiedziami. Ale
                      jeżeli poseł uważa że brane są łapóki to jego obowiązkiem jest powiadomic
                      prokurature, a nie w mediach oskarzac. nie można rowniez sugerowac takich
                      rzeczy bez dowodów. bo to jest zwykłe pomówienie. Zarząd powinnien teraz złozyc
                      doniesienie o popełnieniu przestepstwa przez posła. Ja z checia sie popisze pod
                      takim wnioskiem. Naszemu posłowi brakuje wielu rzeczy ale jednego co ma w
                      nadmiarze to głupota.
                      • petroniusz0015 Re: Ciekawe co mówisz?/ 09.04.06, 13:46
                        Wskaż mi zdanie, konkretny cytat, w którym poseł Roman stwierdza, że Zarząd SM
                        bierze łapówki. Takie stwierdzenie wogóle nie padło. Na oczy i uszy ci się coś
                        rzuciło? No ale czego można oczekiwać od kogoś, kto nie potrafi odróżnić Rady
                        Wspólnoty Samorządowej "Podzamcze" od Zarządu Spółdzielni
                        Mieszkaniowej "Podzamcze".
    • mgnac Re: Do posła Giovanniego Romana 09.04.06, 08:41
      Witam,gdzie,kiedy i w jaki sposób Pan Poseł Roman pomówił,obraził,czy
      też posądził o korupcję wszystkich członków SM "Podzamcze" ?
      Sprawa mnie interesuje,ale z braku wiedzy nie potrafię się do niej odnieść.
      Poziom nienawiści na tym forum sięgnął bruku,albo jeszcze niżej - to tak przy
      okazji.Wstyd Panie i Panowie.
      Pozdrawiam
      MG
      • Gość: do Michałka Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 10:02
        5.04 - wiadomości Dami. Poseł oskarżył Spóldzielnię Mieszkaniową Podzamcze o
        korupcję. Miał pretensję, że nie zawiadomiono go o Zebraniach Grup
        Członkowskich ( na takie zabrania mają tylko wstęp członkowie zamieszkujący na
        danej ulicy) - i parę innych absurdalnych wypowiedzi.
        • mgnac Re: Do posła Giovanniego Romana 09.04.06, 10:21
          Po pierwsze - to zdrobnianie mojego imienia nie jest konieczne
          Po drugie - chciałbym zobaczyć ten występ
          Po trzecie - zjawiska korupcyjne w SM "Podzamcze" na przestrzeni lat miały
          miejsce
          Po czwarte - to jest absurdalne,że na zebrania tych tzw. grup mają prawo wstępu
          tylko członkowie z danej ulicy,a ich rodziny (ci którzy nie należą)już nie,a
          jeśli brak czasu np. to osoba zamieszkała na ul.x nie może być na zebraniu
          ludzi z ul.y.To jest absurd.
          • Gość: dzidek Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:18
            Michałku,to naprawdę nie jest wymysł czy celowe działanie władz spółdzielni że
            na Grupy Członkowskie mają wstęp tylko członkowie SM zamieszkujący na obszarze
            działania danej grupy. Tak stanowi Ustawa Prawo Spółdzielcze,a Zarząd i Rada
            Nadzorcza KAŻDEJ Spółdzielni MUSI tego przestrzegać!Nie ma przeszkód żeby
            członkami SM byli oboje małżonkowie! Co do korupcji w SM "Podzamcze"-
            twierdzisz że takowe przypadki miały miejsce-no no, odważny jesteś,nie
            powiadamiając o tym organów ścigania stajesz się współwinnym tejże.
            • mgnac Do Pana dzidka i innych 09.04.06, 19:22
              Ano obejrzałem sobie ten występ Pana Posła Romana,to w istocie stek bzdur,i
              wtącanie się w nie swoje sprawy.Język jakim się posługiwał - no cóż - orłem
              wymowy,składni i stylu Poseł Roman nie jest.
              Ale - faktem jest - nie powiedział on ani słowa o korupcji,więc Panie dzidek i
              inni z tym pozwem to się rozpędziliście chyba.A ktoś mógłby rzec - uderz w stół
              itd.
              Jak tak czytam dzidka i innych to bankowo są to ludzie związani z władzami
              spółdzielni - ten język,ta wiedza (za nią brawo).I co się tak oburzacie.
              Pan Roman sobie coś powiedział.Mamy wolność słowa - mamy.No.
              A dzidek chyba dobrze pamięta czasy ustawianych przetargów,załatwiania
              mieszkań,pracy w biurze SM,etc.
              Może teraz jest lepiej...Napiszcie coś o pozytywach.Dzidek Ty napisz.
              Pozdrawiam
              MG
              • Gość: dzidek Re: Do Pana dzidka i innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 21:26
                Panie Michale (czy tak będzie dobrze?)widzę że nieuważnie przeczytał Pan mój
                post.Napisałem wyraźnie że dopiero po obejrzeniu "wywiadu" zadecyduję czy
                skierować sprawę do odpowiednich organów.Co do wiedzy o spółdzielczości to
                uważam że znajomość Prawa spółdzielczego (Dz.U.z 2003 r. Nr. 188,poz.1848 z
                póź.zm.)i Ustawy o Spółdzielniach Mieszkaniowych (Dz.U.z 2003 r.Nr.119,poz.1116
                z póź.zm.)winna być obowiązkiem każdego członka spółdzielni, a o ile wiem
                Pan,Panie Michale też się do nich zalicza.Co do oburzania się,nie lubię jeśli
                zarzuca się mi coś czego nie robiłem i na co w ogóle nie miałem wpływu.Co do
                wolności słowa,czy to nie Pan,Panie Michale wyraża nieraz Swoje oburzenie na
                tymże forum,jeśli ktoś przypisze Panu "coś",więc ja także mogę to robić,co
                niniejszym czynię.KAŻDA WOLNOŚĆ SŁOWA MA SWOJE GRANICE. Na koniec(bo się
                rozpisałem)z tą pracą w SM - pudło.
        • Gość: niewiedzący dowiedziałem sie!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.04.06, 10:29
          Że mamy najdroższe czynsze w Polsce!!! Płacę 260 zł za mieszkanie spóldzielcze
          ale to nic moi rodzice płaca 493 zł za komunalne na Piaskowej i mają o 5 m
          (pięć metrów kwadratowych) wieksze mieszkanie.
          Zamiast się głupio wypowiadac niech najpierw sprawdzi jakie sa stawki czynszów
          w Wałbrzychu. Bo za takie same mieszkanie w Warszawie zapłaciłbym chyba 900 zł.
          A Zarząd powinieni sie naprawde zajac ta mirnota polityczna. Podać go do sądu i
          zgnoić, bo tylko to można mu zrobić. Przeczekamy wakacje posła i jak juz nie
          bedzie osobiscie mu do dupy nakopie.
          • Gość: Michale... Re: dowiedziałem sie!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:15
            odsyłam do statutu spóldzieli zatwierdzonego przez Zebranie Przedstawicieli
            Członków w formie uchwały. Zebranie Przedstawicieli Członków jest najwyżym
            organem władzy w spóldzielni.
            www.smpodzamcze.com.pl/strony/do_druku/spoldzielnia/statut/statut_sm_podzamcze.doc
            • Gość: wdzięczny Re: dowiedziałem sie!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:56
              Serdeczne dzięki za statut.
              • Gość: gg Re: dowiedziałem sie!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 08:52
    • Gość: nie ma Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:05
      Giovanni ma zagrać w reklamie piwa
      "prawie jak poseł"
      • Gość: Gajowy Marucha Re: Do posła Giovanniego Romana IP: 81.15.135.* 10.04.06, 17:57
        I to jest kwintesencja dyskusji
        • Gość: dzidek Petroniuszu ,gdzieś Ty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 07:37
          Smutno bez Ciebie na forum.
          • Gość: wiedzący Re: Petroniuszu ,gdzieś Ty? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.04.06, 14:11
            Smutno, smutno...chociaż wątek wesoły.
            • Gość: dzidek Do Petroniusza 0015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 09:03
              Dziwię się Twemu milczeniu - zapał wygasł? Ale najśmieszniejsze w tym
              wszystkim jest to że,(jak się dowiedziałem),jednym z członków Rady Nadzorczej
              SM "Podzamcze" jest prominentny CZŁONEK PiS. A więc jak to jest,co to za
              zwyczaje panują w PiS - SWOJEGO SIĘ BIJE???
              • Gość: a jakże Re: Do Petroniusza 0015 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.04.06, 13:11
                aj bije sie - bije. Cel uświęca środki. Prominentny działacz pis z rady wyraził
                zgode na poświęcenie się dobru ogółu.
                • Gość: a Re: Do Petroniusza 0015 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.04.06, 14:47
                  nie tak ,władze SM są be bo pana Posła w nich nie ma.....a tak chciałby bardzo
                  być w niej (prawda petroniuszu ileś tam...), a poza tym jaki członek PIS bez
                  wiedzy P Posła zasiada tamże ,powinien zaraz zrezygnować ze stanowiska na Jego
                  rzecz.
                  • Gość: b tyż prywda IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.04.06, 11:12
                    • Gość: inny Re: tyż prywda IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.04.06, 08:39
                      • Gość: dzidek Do mgnac'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 08:34
                        Szanowny Panie (tak dobrze?)Michale! Czy byłby Pan łaskaw
                        odpowiedzieć,dlaczegoż to,Pan tak piętnujący patologie SM nie uczestniczy w
                        zebraniach Swojej grupy członkowskiej? Nie uczestniczy Pan w "życiu"
                        spółdzielców,nie zna Pan prawa spółdzielczego,a wypowiada się Pan
                        autorytatywnie na ich (spółdzielców)temat.
                        • mgnac Re: Do dzidka 22.04.06, 10:25
                          Szanowny Panie dzidek (prawdziwe imię tajne?), od lat ustala Pan
                          godziny zebrań na godz. 17 w dni robocze,stąd niska frekwencja,stąd sala
                          zapełniona z całym szacunkiem emerytami i rencistami,stąd brak możliwości
                          uczestniczenia ludzi mądrych i uczciwych,stąd brak mojej osoby,bo pana
                          spółdzielcze mądre i jedynie słuszne prawo zabrania udziału w zebraniu Mojej
                          Żonie,bo zabrania to pana mądre prawo uczestniczenia mnie - członkowi
                          spółdzielni,który panu płaci - w zebraniu innej grupy,z innej ulicy.
                          Panie dzidek,niech pan przestanie - dla pana spółdzielnia to interes pański lub
                          innych "najlepzych" "najlepszych",a nie mieszkańców tego osiedla.
                          Wtyd.
                          Z politowaniem
                          Michał Gnacy
                          • Gość: Panie Michale Re: Do dzidka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:29
                            Zgodnie z Pana sugestiami proponuję zorganizowanie zebrań o 4 rano. Z pewnością
                            tłumnie przyjdą ludzie młodzi wykształceni i mądrzy. Ale jeśli Panu ta godzina
                            nie odpowiada prosze azproponować inną - wszyscy się do Pana dopasują.
                          • Gość: dzidek Re: Do dzidka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 13:14
                            Szanowny Panie Michale,wyjaśnijmy sobie parę spraw. 1)Nie ja ustalam godziny
                            zebrań.2)Nie ja uchwalałem takie,a nie inne Prawo Spółdzielcze (chociaż
                            pochlebia mi że tak wysoko ocenia Pan moje możliwości)3)Nie mi Pan płaci,płaci
                            Pan na konto SM.4)Nie ja zabraniam Pańskiej żonie ubiegania się o członkostwow
                            SM(nawiasem mówiąc,jeśli ktoś tego Pańskiej żonie zabronił,proszę dać
                            znać,obiecuję że osobiście pozwę tego "ktosia" do sądu,i sprawę wygram,bo jest
                            to "krzyczące" łamanie prawa!) 5)W jednym ma Pan rację (chociaż nie
                            merytoryczną)istotnie spółdzielnia to mój i ok.8000 pozostałych członków SM
                            interes!6)Jeżeli WSTYDZI się Pan uczestniczyć w tym interesie,to przypominam,
                            że członkostwo w Spółdzielni NIE JEST PRZYMUSOWE,tak jak i zamieszkiwanie w
                            spółdzielczych zasobach mieszkaniowych. Uff,ale się rozpisałem,na koniec
                            pytanie, Panie Michale JAKĄ KARĘ (POKUTĘ)WYZNACZY PAN TYM OK.8000 CZŁONKOM SM
                            ZA TO ŻE NIE CHCĄ SIĘ DOSTOSOWAĆ DO PANA?
                            • Gość: inny Re: Do dzidka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 13:47
                              Dzidek wyluzuj bo Ci żyła pęknie. Niepotrzebnie Ci ciśnienie wzrosło - Pan
                              Michał przecież jednoznacznie i zdecydowanie ma hdzieś sprawy spóldzielcze
                              PS. Jego wypowiedzi dziwnie pasują do tonu i "MERYTORYKI' Pana Posła -a może to
                              ta sama osoba? - Tylko która!!!
                              • Gość: mieszkaniec Re: Do dzidka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.04.06, 15:19
                                Co się czepiacie mgnaca.Gość ma rację.
                                Ja mieszkam na Podzamczu,pracuję we Wrocławiu i wracam ok. 19.
                                Nie mam szans od 3 lat,aby być na takim zebraniu.
                                Decydują o czynszu stare dziadki.I co roku jest gorzej.
                                • Gość: dzidek Re: Do dzidka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 15:41
                                  "mieszkaniec" napisał "...Nie mam szans od 3 lat,aby być na takim zebraniu..."
                                  Człowieku,gdyby Ci zależało na tym, żeby być na zebraniu, zrobiłbyś jak wielu
                                  innych, (którym zależy), po prostu wziąłbyś dzień urlopu! Ale widać tak Ci
                                  zależy jak widać.Ponadto, nie na takich zebraniach ustalana jest wysokość
                                  czynszu.
                                  • Gość: nie członek SM Re: Do dzidka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.04.06, 16:13
                                    Was tu pogięło dokładnie,tzn. konktetnie tego dzidka.
                                    Chłopie,ty chyba masz za dużo czasu,albo jesteś na zasłużonej
                                    emeryturze.
                                    Ludzie pracują po 10-12 godzin,na zmiany,a dzidek tu coś bredzi
                                    o urlopie.Jak masz czas to se chodź na te zebrania.
                                    Jak kiedyś chciałem ,to mnie nie wpuścili na zebranie,bo nie jestem czlonkiem
                                    spoldzielni,chociaz place czynsz do spoldzielni Podzamcze.
                                    Paranoja.
                            • mgnac odpowiadam dzidkowi 22.04.06, 17:04
                              Szanowny Panie dzidek (imię i nzawisko nadal tajne?),tak naprawdę nie chce mi
                              się już z Panem polemizować,ale dobry obyczaj nakazuje odpowiedzieć,co też
                              czynię.
                              Panie dzidek - nawet dziecko po lekturze tego co Pan pisze wyciągnie wniosek
                              - albo jest pan pracownikiem SM "Podzamcze",albo zasiada Pan we władzach
                              SM,albo chce pan w nich zasiadać.To po pierwsze.
                              Po drugie:jak widać zna się Pan na prawie spółdzielczym i niech to Pana
                              zmotywuje,aby je doskonalić lub zmnienić
                              Po trzecie: płacę na konto,a z tego konta pan już pobiera jakieś
                              wynagrodzenie,albo chce Pan je pobierać = wszyscy członkowie Panu płacą,ja też.
                              Po czwarte: znowu kłania się prawo spółdzielcze,zapisanie się do spółdzielni
                              to kilkaset złotych(dokładnie ile wie Pan),nie każdego na to stać,tu nie
                              mieszkają milionerzy,więc po raz któryś sugeruję - zmienić to tak,aby każdy
                              dorosły członek rodziny osoby będącej czł.SM mógł w zebraniach uczestniczyć
                              ( bez prawa wyborczego rzecz jasna).
                              I po piąte:zebrania powinny odbywać się w soboty i kropka.
                              I jeszcze po szóste: gdzie mieszkam i gdzie należę to moja i tylko moja
                              prywatna sprawa.

Z politowaniem dla Pańskiego "zaangażowania" w sprawy 8000 tysięcy czł. SM
                              Michał Gnacy
                              • Gość: dzidek Re: odpowiadam mgnac'owi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 18:44
                                A miałem nadzieję na sensowną wypowiedź.Jednak odpowiadać ze "znajomością
                                rzeczy" jest trudniej, niż rzucać "błotem" na wszystko co się Panu mgnac nie
                                podoba. A co do zebrań w soboty,jeśli zgodzi się Pan płacić pracownikom SM z
                                WŁASNEJ KIESZENI za pracę w dni wolne? Bo nie rozumiem dlaczego my (członkowie
                                SM)mamy płacić żeby dogodzić Pańskim "fanaberiom". Ps.w dalszym ciągu "po
                                łebkach" czyta pan posty - NIGDZIE nie pisałem że SM "Podzamcze" liczy 8000tys
                                członków. Czy mógłby Pan zdradzić skąd ma Pan takie informacje??
                                • mgnac panie dzidek- nie wiesz co piszesz- oj niedobrze 22.04.06, 20:28
                                  Ps.w dalszym ciągu "po
                                  > łebkach" czyta pan posty - NIGDZIE nie pisałem że SM "Podzamcze" liczy
                                  8000tys
                                  > członków. Czy mógłby Pan zdradzić skąd ma Pan takie informacje??
                                  ======================================================================
                                  Tak zdradzę:napisał Pan to sam ,tu na forum o 13.14 w sobotę 22 kwiewtnia roku
                                  pańskiego 2006.Musi Pan się bardziej kontrolować.
                                  Miłego wieczoru!
                                  • Gość: dzidek Re: panie dzidek- nie wiesz co piszesz- oj niedob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 10:27
                                    Sznowny Panie Michale - a może by zmienić okulistę? No,chyba że z matematyką
                                    jest Pan baaardzo "na bakier".Pozdrawiam mimo wszystko.
                                    • mgnac to tekst dzidka - jest 8000 czł. SM czy nie? 23.04.06, 12:10
                                      Szanowny Panie Michale,wyjaśnijmy sobie parę spraw. 1)Nie ja ustalam godziny
                                      zebrań.2)Nie ja uchwalałem takie,a nie inne Prawo Spółdzielcze (chociaż
                                      pochlebia mi że tak wysoko ocenia Pan moje możliwości)3)Nie mi Pan płaci,płaci
                                      Pan na konto SM.4)Nie ja zabraniam Pańskiej żonie ubiegania się o członkostwow
                                      SM(nawiasem mówiąc,jeśli ktoś tego Pańskiej żonie zabronił,proszę dać
                                      znać,obiecuję że osobiście pozwę tego "ktosia" do sądu,i sprawę wygram,bo jest
                                      to "krzyczące" łamanie prawa!) 5)W jednym ma Pan rację (chociaż nie
                                      merytoryczną)istotnie spółdzielnia to mój i ok.8000 pozostałych członków SM
                                      interes!6)Jeżeli WSTYDZI się Pan uczestniczyć w tym interesie,to przypominam,
                                      że członkostwo w Spółdzielni NIE JEST PRZYMUSOWE,tak jak i zamieszkiwanie w
                                      spółdzielczych zasobach mieszkaniowych. Uff,ale się rozpisałem,na koniec
                                      pytanie, Panie Michale JAKĄ KARĘ (POKUTĘ)WYZNACZY PAN TYM OK.8000 CZŁONKOM SM
                                      ZA TO ŻE NIE CHCĄ SIĘ DOSTOSOWAĆ DO PANA?
                                      • Gość: dzidek Re: to tekst dzidka - jest 8000 czł. SM czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 13:45
                                        Szanowny Panie Michale - widzę że w dalszym ciągu czegoś Pan nie rozumie.
                                        Istotnie,ja pisałem że SM "Podzamcze" liczy ok.8000 członków. Natomiast Pan
                                        przypisał mi, że podałem liczbę 8000tys członków.Na Boga!Nigdy nie twierdziłem
                                        że SM "Podzamcze" liczy OSIEM MILIONÓW CZŁONKÓW, A TAKĄ CYFRĘ PAN MI
                                        PRZYPISUJE. Proszę sprawdzić SWÓJ post! Pozdrawiam mimo wszystko.
                                        • mgnac to jest 8 tys czy 8 milonów????? 23.04.06, 13:59
                                          Szanowny Panie dzidek (imię i nzawisko nadal tajne?),tak naprawdę nie chce mi
                                          się już z Panem polemizować,ale dobry obyczaj nakazuje odpowiedzieć,co też
                                          czynię.
                                          Panie dzidek - nawet dziecko po lekturze tego co Pan pisze wyciągnie wniosek
                                          - albo jest pan pracownikiem SM "Podzamcze",albo zasiada Pan we władzach
                                          SM,albo chce pan w nich zasiadać.To po pierwsze.
                                          Po drugie:jak widać zna się Pan na prawie spółdzielczym i niech to Pana
                                          zmotywuje,aby je doskonalić lub zmnienić
                                          Po trzecie: płacę na konto,a z tego konta pan już pobiera jakieś
                                          wynagrodzenie,albo chce Pan je pobierać = wszyscy członkowie Panu płacą,ja też.
                                          Po czwarte: znowu kłania się prawo spółdzielcze,zapisanie się do spółdzielni
                                          to kilkaset złotych(dokładnie ile wie Pan),nie każdego na to stać,tu nie
                                          mieszkają milionerzy,więc po raz któryś sugeruję - zmienić to tak,aby każdy
                                          dorosły członek rodziny osoby będącej czł.SM mógł w zebraniach uczestniczyć
                                          ( bez prawa wyborczego rzecz jasna).
                                          I po piąte:zebrania powinny odbywać się w soboty i kropka.
                                          I jeszcze po szóste: gdzie mieszkam i gdzie należę to moja i tylko moja
                                          prywatna sprawa.

Z politowaniem dla Pańskiego "zaangażowania" w sprawy 8000 tysięcy czł. SM
                                          Michał Gnacy

• Gość: Killer Re: to jest 8 tys czy 8 milonów????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:55
                                            SM Podzamcze osiągnęła mały zysk za ubiegły rok. Masa ludzi nie płaci za
                                            mieszkania. Proszę odpowiedzieć czy aby my, czyli większość nie płaci za nich?
                                            Czyli czynsze muszą być zawyżone, żeby pokryc straty. I niech tu Tomczak nie
                                            wciska kitu, że tak nie jest.Pozdrowienia dla płacących.
    • mgnac dzidek nie umiesz przyznać się do błędu 23.04.06, 14:07
      Panie dzidek dałeś Pan plamę i wypadałoby powiedzieć - OK,przepraszam,pomyliłem
      się.
      Ja na Pana beznadziejne teksty udawadnijące,że 2x2 dla Pana jest 5 odpisywać już
      nie będę.
      MG
      • Gość: dzidek Re: dzidek nie umiesz przyznać się do błędu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:41
        Szanowny Panie Michale, Pański nauczyciel(ka) matematyki z IV LO chyba
        teraz "płonie" ze wstydu!
        • Gość: dzidek Re: dzidek nie umiesz przyznać się do błędu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:50
          Na tym chyba zakończymy tę dyskusję Szanowny Panie Michale.Każdy zostaje przy
          swoim,ja że SM "Podzamcze" ma ok.8000 członków,Pan że 8000tys.
          • Gość: gość Re: dzidek nie umiesz przyznać się do błędu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.04.06, 21:56
            Ale z Ciebie dzidek matoł: i 8 tys,i 8000,i 8000 tys to nigdy 8 milionów.
            Tylko cały czas te same osiem tysięcy.
            Osiem milionów mieszkańców,albo 8 000 000 milonów mieszkańców to ma np.
            Rumunia.Więc nie wal głupa człowieku.
            • Gość: dzidek Do "gościa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:28
              Zanim zaczniesz kogoś nazywać matołem to może byś się trochę poduczył z
              matematyki. Mnie uczono że 1000 tys.(słownie - tysiąc tysięcy TO JEST MILION,a
              więc 8000 tys (osiem tysięcy tysięcy)TO JEST OSIEM MILIONÓW i zgodnie z
              zasadami matematyki NIE MOŻE BYĆ INACZEJ.A jeżeli sądzisz że tak nie jest to
              mam dla Ciebie "gościu"propozycję:PODPISZ MI WEKSEL na sumę 8000 tys zł,a ja od
              ręki dam Ci za ten weksel 10tys zł.
              • Gość: zdecydowany Re: Do "gościa" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.04.06, 09:29
                Ja Ci gościu za ten weksel proponuję 20 tyś. - czy ktoś da więcej?
                • Gość: wiedzący Re: Do "gościa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:23
                  No i doigrał się Pan Poseł.
                  www.nww.pl/artykul.php?artykul=3866&s=2
                  • Gość: mieszkaniec Re: Do "gościa" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.05.06, 21:47
                    ten poseł Roman to za mądry nie jest,ale fakt w spółdzielni
                    kurupcja była ,jest i będzie,a teraz to i były prezio Piasecki wrócił,niektórzy
                    jeszcze pamiętają jego przeboje z prokuraturą i wszelakimi kontrolami,po
                    których wyleciał z hukiem
                    • Gość: Italiani Re: Do "gościa" IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 09.05.06, 22:14
                      "Nasz Poseł" znowu sie popisał!!!
                      Proponuję założyć stronę z wpadkami naszych polityków!
                      Zgadnijcie kto na czele?????
    • Gość: wyborca Re: Do posła Giovanniego Romana IP: 81.15.135.* 10.05.06, 06:34
      Czy ktoś widział naszego "wybrańca" w Sejmie? Nie tam odrazu żeby przemawiał
      interpelacje składał, walczył dla dobra społeczności lokalnej. Ale tak chociaż
      jedna fotka do albumu zasłużonych.
      • Gość: od Posła Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:06
        Może drugom razom
        • Gość: Kara Mustafa Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.06.06, 21:07
          Allach Akbar !
          • Gość: dzidek Re: Do posła Giovanniego Romana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 15:35
            orka.sejm.gov.pl/osw5.nsf/($All)/0C1E6903C7084DDEC1257081002EED01/
            $File/OSW1_313.pdf?OpenElement A Pan poseł dalej bezdomny,biedaczek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka