Dodaj do ulubionych

Badania w szpiralu nr.1 Cytologia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 13:17
Kiedy my kobiety bedziemy traktowane powaznie zwlaszcza nasze
zdrowie.Podstawowe badanie cytologia oczywiscie wacikiem czy to prawidlowo
powino sie to robic specjalna szczoteczka .Po zatym czy wynik jest wiarygodny
jezeli robi to cytotechnik.Oszczednosc wszedewszystkim .To samo z Usg kiedys
mozna bylo bez problemy zrobic badanie .Cytologia nie zawsze pokazuje jaki
jest stan zdrowi a USG wykrywa wszelkie nieprawidlowosci.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiera Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.04.06, 14:00
      Czy ty masz pojęcie o czym piszesz? Klepiesz głupoty na podstawie gazetowych
      wiadomości podawanych w rubrykach dla "zahukanych" gospodyń domowych.
      Poczytaj literaturę, popytaj lekarza ( o ile bywasz u niego )i dopiero wtedy
      zadawaj pytania lub wyrażaj opinię.

A cytologię niech ci pobiorą szczoteczką ...do zębów ! NA ZDROWI.
      • Gość: ,, Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 18:21
        Rak szyjki macicy .Ulotka zamieszczona w inernecie.Badanie cytologiczne jak
        jest wykonane prawidlowo
      • Gość: NTT Re: Wiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 19:37
        Czy "Wiera" to ten nasz dok "Wilczur" z przychodni na Podzamczu?? Bo jeśli tak
        to ja u Pani nie bywam i raczej nikomu nie polecam. Przepraszam raz byłem i
        trauma została do dziś.
        • Gość: Sofia Re: Wiera IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.04.06, 21:04
          Czy na Podzamczu przyjmuje kobieta-ginekolog ?
          • Gość: NTT Re: Wiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:04
            Nie kobieta ginekolog tylko kobieta internista. Z postu Wiery mam wrażenienie
            że to Ona. Pozdrawiam
    • Gość: .. Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 18:51
      Chronie zycie pszed rakiem szyjki macicy.Lekarz za pomoca specjalnych
      szczoteczek pobiera w dwoch miejsc szyjki macicy rozmaz czyli probke komorek
      nablonkoa.Tak prawidlow powinien byc pobrany wynik.
      • Gość: innka Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:23
        Nie będę szczegółowo komentować tego co napisała autorka wątku
        ponieważ to aż niemożliwe żeby takie bzdury mogła napisać kobieta, o rany!!!
    • Gość: Gość portalu Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.04.06, 08:33
      Jeśli chodzi o szpital nr 1, to cytologia jest pobierana za pomocą szczoteczek
      Cytobrush. Gwarantują one prawidłowe zebranie materiału z kanału szyjki oraz
      tarczy szyjki macicy. Przy "okazji" określa się ewentualne nieprawidłowości
      szyjki macicy, np. ektopia, pęcherzyki Nabota i inne. Pobrany materiał nanosi
      się na szkiełko cytologiczne i utrwala przeznaczonym do tego utrwalaczem. W
      takim stanie przekazuje się do laboratorium. Nie wiem o jakich wacikach mowa w
      poprzednim poście. Piszę tu o tym jako naoczny świadek i wiem, że cała
      procedura odbywa się parawidłowo, gdyż sam pobierałem cytologię w trakcie
      praktyk studenckich zupełnie nie tak dawno.
      • Gość: .. Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:21
        Dziekuje za podwierdzenie jak wygloda prwidlowa cytologi wybieram sie na to
        badanie mam nadzieje ze sie nie zawiode . Bardzo mi zalezy na wirygodnosci tego
        wyniku
    • medlinka Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia 24.04.06, 09:19
      A moze to po prostu chodzi o to że owa szczoteczka wygląda podobnie jak wacik do
      uszu i w tym lezy problem ?? Chyba kobieta podczas pobierania cytologii nie jest
      w stanie dokładnie zauwazyć czym to sie robi . No chyba ze sobie tego specjalnie
      zażyczy.
      • Gość: Gość portalu Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.04.06, 15:02
        To prawda, że kobieta może nie zwrócić uwagi na szczegóły wyglądu narzędzia.
        Szczoteczka, o której wspomniałem (Cytobrush) w przekroju podłużnym przypomina
        kształtem trójkąt. Ostrym końem jest skierowany w stronę kanału szyjki macicy.
        Bokiem przeciwległym do tegoż końca osadzony jest na plastkikowym "patyku", za
        który trzyma osoba pobierająca materiał. Płaszczyzna, na której zbiera się
        pobierany materiał jest wykonana z drobnych plastikowych włosków,
        przypominających pędzelek. Całość jest tak skonstruowana, aby pobrać materiał
        do badań jednocześnie z tarczy i kanału szyjki, a także aby nie okaleczyć
        delikatnej tkanki. Szczoteczka z daleka może przypominać duży biały wacik
        nawinięty na niebieski (z reguły) patyczek. Jest jednak płaska.
        • koza16 Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia 24.04.06, 18:12
          ale przeciez najpierw trzeba narobic halasu nie majac podstawowej wiedzy. Jakie
          to polskie, jakie to kaczynskie...
    • Gość: Sigma Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:03
      Mom prośbę. czy ktoś mógłby być tak miły i powiedziec mi gdzie w Wałbrzychu wykonuje sie cytologie?? Tylko w szpitalu nr1?? czy może w przychodniach tez??
      • Gość: Tytus Re: Badania w szpiralu nr.1 Cytologia IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 01.05.06, 21:07
        Cytologię można wykonać w prywatnej przychodni przy Blankowej oraz w przychodni
        przy Grodzkiej. Odczytuje ten sam lekarz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka