Dodaj do ulubionych

2 LO w Wałbrzychu

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.06, 21:53
Dlaczego uczniowie z tej szkoły są dyskryminowani? W czym ta szkoła się
wyróżnia? Niedawno przeprowadziłem się do Wałbrzycha i jak ktoś mówi cos o
szkole - zawsze pada 2 LO, czy jest ktoś w stanie mi wytłumaczyc o co chodzi?
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: raf Re: 2 LO w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:17
      A na czym miałaby polegać ta dyskryminacja uczniów II LO? Bo pierwsze słyszę... Chwaleni i wróżniani to już prędzej...
    • Gość: lola Re: 2 LO w Wałbrzychu IP: *.eranet.pl 27.07.06, 22:20
      Dyskryminowani? Może dlatego,że to najlepsze liceum w Wałbrzychu,drugie na
      Dolnym Śląsku i jedenaste w Polsce? Ciężko się tam dostać,więc ci którym się
      nie udało mogą mieć jakiś problem z II LO.

Ps. Jestem dawną absolwentką. :)

• Gość: autor Re: 2 LO w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.06, 22:26
        tak mi sie wydawalo ze dyskryminowani, bo wiecznie slysze 'o nieee tylko nie ci
        z 2 lo' osoby z innych liceow nie bardzo pałaja do nich sympatią w takim razie
        nie rozumiem dlaczego...
        • Gość: Aura Re: 2 LO w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.07.06, 07:12
          Dlatego,że tam się trzeba uczyć(ale nie kuć).Dla niektórych lepiej "przebrnąć"
          przez jakieś inne liceum.Moje dzieci chodziły do 2LO.Bez problemu zdały na
          dobre uczelnie i ukończyły je z dobrymi wynikami.Wiadomo,że podstawa to dobre
          LO.
          • Gość: sara Re: 2 LO w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.07.06, 13:50
            "elita wałbrzycha", niektorzy uwazaja ze zadzieraja nocha
            • de_most_enes Re: 2 LO w Wałbrzychu 28.07.06, 21:33
              Zadzieranie nosa nie jest dobre. Nie sądze jednak, ze ktoś robi to celowo i w
              sposób nagminny. Jeśli uczniowie 2LO są "dyskryminowani" to chyba tylko ze
              względu na zwyczajną zawiść.
              Pragnę zauważyć, że wysoka ocena tej szkoły ma swoje bardzo racjonalne
              podstawy -> vide chociażby wyniki matury. Nikt od Giertycha łaski nie dostał!
              Zdali i tyle! Przy obecnym systemie egzaminowania mówienie o "przewałkach" jest
              chyba tylko pustym wodolejstwem. Po prostu szkoła z klasą.
              • Gość: Wiercioch Re: 2 LO w Wałbrzychu IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 28.07.06, 22:04
                > Pragnę zauważyć, że wysoka ocena tej szkoły ma swoje bardzo racjonalne
                > podstawy -> vide chociażby wyniki matury. Nikt od Giertycha łaski nie dosta
                > ł!
                > Zdali i tyle! Przy obecnym systemie egzaminowania mówienie o "przewałkach" jest
                >
                > chyba tylko pustym wodolejstwem. Po prostu szkoła z klasą.
                ieeee... wyniki matury... www.nww.pl/artykul.php?artykul=4329
                1ka, czy 3ka znaczaco nie odstaja.
                pozdro
                • de_most_enes Re: 2 LO w Wałbrzychu 28.07.06, 22:13
                  To świadczy dobitnie o tym, że w naszym kochanym mieście przynajmniej jedna
                  dziedzina jest na wysokim poziomie. I tak trzymać!
                • nelciaczek Re: 2 LO w Wałbrzychu 29.07.06, 11:54
                  zdawalność to jedno, średnia ocen zdających to drugie
                  • Gość: olka hi, hi ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 22:39
                    Pewnie dlatego tylko II podaje swoje wyniki matur (średnie punktów);)
                    W ubiegłym roku na stronie szkoły, w tym - wiszą na korytarzu szkolnym, do
                    wglądu dla każdego.
                    Inne licea jakoś niechętnie....
                    • Gość: heh Re: hi, hi ;) IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 30.07.06, 00:55
                      mozna by sie jeszcze przejsc do PPP i zapytac ile maja problemow zglaszanych
                      przez uczniow poszczegolnych szkol/rodzicow/same szkoly... cos mi sie wydaje, ze
                      srednia '2ki' tez jest wysoka. taka przynajmniej byla kilka lat temu, stad
                      popularnosc '3ki' w tamtych czasach.
                      • Gość: olka luzik się nie opłaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:18
                        "Tamte czasy" minęły bezpowrotnie.
                        Teraz świadectwo maturalne- to miejsce na studiach, a "sympatycznie ,
                        bezstresowo i luźno" niekoniecznie owocuje dobrym wynikiem.
                        • Gość: heh Re: luzik się nie opłaca IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 30.07.06, 23:35
                          ale co z 'tamtych czasow' minelo bezpowrotnie?
                          to ze PPP o '2ce' juz nie slyszy, czy ze '3ka' juz nie jest taka popularna?
                          kiedys swiadectwo maturalne tez bylo miejscem na studiach, chocby na PWr.
                          ujalbym to tak: wyniki w nauce + atmosfera + inne czynniki = dobra/zla szkola.
                          nikt mnie nie przekona do tego, ze czynnik A jest wazniejszy od B; tak jak ja
                          pewnie nikogo nie przekonam, ze powinien cenic wyzej C od A itd...
                          • Gość: .. Re: luzik się nie opłaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 17:59
                            Tylko na PWr
                            • Gość: heh Re: luzik się nie opłaca IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 31.07.06, 18:46
                              nawet nie napisalem, o ktory rok mi chodzilo - a Ty wyskakujesz z tym, ze 'tylko
                              PWr'... a politechnika gdanska tez robila konkursy swiadectw - i to 3 lata
                              pozniej, niz rok o ktorym myslalem - a to wynik minuty grzebania w google.
                              itd/itp...
                • Gość: monika Re: 2 LO w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:20
                  Orany!!!!!
                  Ten nawiedzony demostenes i tu ma coś do powiedzenia???????????
                  • de_most_enes Re: 2 LO w Wałbrzychu 29.07.06, 17:14
                    Gość portalu: monika napisał(a):

> Orany!!!!!
                    > Ten nawiedzony demostenes i tu ma coś do powiedzenia???????????

Wypowiadam się w bardzo niewielkiej ilości tematów i zawsze wtedy kiedy mam coś
                    do powiedzenia. Co Cię razi? To, że mam prawo wypowiadać sie na forum miasta w
                    którym mieszkam? Może uzasadnisz też dlaczego niby jestem nawiedzony? Obrażasz
                    mnie chociaż mnie nie znasz a ja Cię nie obraziłem.
                    Masz coś do powiedznia w tym temacie czy tylko wpadłaś aby sobie poużywać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka