Dodaj do ulubionych

szpitale wałbrzyskie

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.01.07, 13:52
Ostatnio miałam okazje poznać poziomy i jakość leczenia w szpitalu w
Wałbrzychu i we Wrocławiu. Różnica kolosalna. Wrocław może nie ma takich
ładnych ,,kafelek'' jak szpital w w-ch ale podejście do pacjenta, poziom
leczenia i co najważniejsze skuteczność jest wysoka. Dodam tylko, że w
górniczym chcieli zrobić o wiele wiecej niepotrzebnych zabiegów. Coz kasa
płaci a pacjent niech cierpi. Jakie sa wasze doświadczenia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: piter Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.01.07, 16:31
      doświadczenia ? jak najgorsze
    • Gość: alice Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.01.07, 21:25
      niestety na pulmonologii w gorniczym nawet kafelkow nie ma, a Pani ordynator
      jak o 14 na obchod sciagnela to bylo dobrze...
      • Gość: observer Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 31.01.07, 21:57
        Mam jak najgorsze zdanie o oddziale pulmonologii w wałbrzyskim szpitalnu im.
        Sokołowskiego. Zmarły tam dwie znane mi bliskie osoby. Nie chodzi o to, że nie
        uratowano im życia, ale o to że nawet NIE STARANO SIE IM POMÓC. Dyżurujące
        pielęgniarki ruszyły sie dopiero wtedy, kiedy na kontuarze dyzurki położono 100
        (słownie: sto zł), ale już było za późno. Najbardziej oburzające było to, jak
        obok łóżka nieprzytomnej, leżącej pod tlenem starszej, ciężko chorej osoby
        stawiano a to obiad, a to pojemnik z jakimś płynem,a to termometr. Paranoja!!!
        Na zwróceną uwagę pielęgniarka nie reagowała wcale lub wzruszeniem ramion.
        Żadnych ludzkich odruchów,żadnej empatii, zrozumienia, ciepła, nic. Trzeba się
        było dopraszać o zmianę pościeli, o pomoc przy ułożeniu chorej osoby. Mówie tu
        cały czas o osobie nieprzytomnej, starej, naprawde ciężko chorej. ZGROZA.
        Dlatego widok zadowolonego z siebie, spokojnego, pewnego swych racji,
        medialnego stwora, jakim jest dr Szełemej - budzi we mnie odrazę. Nie odmawiam
        mu prawa do tego, że jest sprawnym menadżerem, że wyciągnął szpitale z długów,
        że osiągnął sukces, ale gdzieś w tym wszystkim zagubiono człowieka.
        Pojedynczego, bezbronnego, niemedialnego.
    • Gość: dawwww Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.02.07, 00:30
      moje doświadczenia ... no to sie normlanie wybiję, bo pozytywne. I nie idzie mi
      tu o kafelki. Chirurgia jak najbardziej pozytyw (dr. Majewski zaje****
      człowiek). podobnie intensywana terapia na kardiologii.
      • Gość: ona Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 01:28
        Dr. Majewski to rzeczywiście mily człowiek, pielęgniarki też w większości
        fachowe i uprzejme (z małymi wijatkami). Ale czas leczenia rekordowy-niestey.
        Bliską mi osobę wypisano do domu na drugi dzien po poważnej operacji tarczycy
        bo chirurgia owszem ładna i wyremontowana ale maja o 2/3 łóżek mniej niz przed
        remontem. I nikt się nawet chorej nie spytał czy ma jej kto w domu szklankę
        wody podać.
    • Gość: zuza Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:37
      I ja dołączę do wybijających się. JA też oceniam szpital bardzo dobrze, mimo, że
      zmarła w nim bardzo bliska mi osoba, ale nic nie mogło już jej pomóc. Ale cała
      opieka, atmosfera intymności jaką nam stworzono gdy żegnaliśmy się...mogę
      powiedzieć tylko dziekuję
    • Gość: ja Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:14
      A ja się chciałam zapytać które to wrocławskie szpitale są takie wspaniałe? Tak
      się składa że pracowałam w "1 maja" we Wrocławiu.
      - na ortopedii pacjenci w ramach rozrywki łapali karaluchy do szklanek.
      Karaluchy łaziły po ścianach i po łóżkach.
      - na ortopedię dziecięcą trzeba było WCHODZIĆ schodami na czwarte piętro, windy
      tak wysoko nie było- nieraz ojcowie lub matki nosiły swoje dzieci na rękach.
      - w "Korczaku" gdzie leżałam jako dziecko, pielęgniarki były tak dokumentnie
      niezainteresowane dziećmi na salach że jedna z pacjentek wyniosła kilka opakowań
      tabletek i się nimi truła na sali (14-letnia dziewczynka)
      - łapówkarstwo na chirurgii w "Kamieńskim" to już prawie że legenda wrocławska
      - po radosnej likwidacji oddziałow i szpitali, obecnie na Brochowie, na
      pediatrii dzieci leżą na korytarzach, na karimatach. Ale co tam, podobno
      "korczak" ma być również zlikwidowany. Dość zabawna perspektywa jak na prawie
      milionowe miasto.
      - Kliniki wrocławskie są tak zadłużone, że z dnia na dzień mówi się o ich
      likwidacji a pieniędzy nie ma na podstawowe badania. Ciekawe tlko gdzie pójdą
      pacjenci, może powystrzelać fachowców z ministerstwa i NFZ-tu.
      Pewnie że nigdzie nie jest dobrze, najlepiej jest za granicą w PRYWATNYCH
      klinikach (za pobyt w których płaci się extra pieniądze, bo za państwowe
      ubezpieczenie nigdzie na zachodzie nie dostaniemy 1/5 zabiegów na które możemy
      liczyć w Polsce). Podejście do pacjenta to dość specyficzny temat, i oczywiście
      zdarzają się i w Wałbrzychu, i we Wrocławiu chlubne i niechlubne wyjątki.
      Ale generalizować...?
      • Gość: Ja3 Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.02.07, 19:21
        I ja tez chwale Gorniczy bylam swego czasu na neurologi,opieka od ordynator do
        calego personelu wspaniala i zaznaczam,ze nie mialam zadnych
        znajomosci,protekcji itp.Wnetrze czyste co mi tam kafelki czy wystroj jak
        czlowiek chory to ma to gdzies liczy sie dobra i fachowa opieka,a to
        najwazniejsze i tak bylo.
        • Gość: sjw Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.02.07, 21:39
          Leżałam swego czasu na neurochirurgii w Sokołowskim. Jesli ktos chce schudnąć
          to polecam ten oddzial. Lekarze przygotowujac pacjenta do zabiegu z dnia na
          dzien przesuwaja termin operacji a dieta trwa :) Poza tym kilku z nich
          zachowuje sie po chamsku a sposob w jaki traktuja chorego i ich rodzine zakrawa
          na skandal. Oddzial istnieje tylko dzieki pielegniarkom, ktore pracuja tam za
          wszystkich a i tak nie sa doceniane mimo, ze w wielu przypadkach wiedza
          medyczna przewyzszaja lekarzy :) Szok, nie ?
          • Gość: * Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.02.07, 22:38
            Z ta dieta to prawda. Tam jest jeden taki wysoki lekarz, który zapytal mnie czy
            moze zjesc moj obiad bo on jest glodny a mi nie wolno bo mam byc na czczo.
            Zapomnialam nazwiska ale taki wysoki w okularach.
      • Gość: Justyna Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 23:58
        Janusz Korczak to się pewnie w grobie przewraca jak widzi co się dzieje
        w ,,jego" szpitalu.
      • Gość: pacjent Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.02.07, 22:58
        chyba to pisał szełemej??!!
    • Gość: gosc Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:17
      mam skierowanie na leczenie w oddziale wewnętrznym czy ktos ma jakies
      doswiadczenie
      • Gość: Ja Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.02.07, 18:47
        Ja leżałem na neurochirurgii i muszę przyznać rację przedmówczyni. Pielęgniarki
        są bardzo sumienne, pracowite i miłe. Zawsze na czas podany posiłek, termometr
        czy basen. Mimo tak cięzkiej pracy zawsze potrafią się usmiechnąć :) Gorzej z
        lekarzami bo jeden głodomor, drugi krzykacz a inny nerwus. Ale chyba znają się
        na tym, co robią. Minal jakis czas i czerep mnie nie boli :)
        • Gość: MILKA Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:45
          Wrocławskie szpitale są do bani.Niedość,że brudno i brzydko i ohydnie ,to
          jeszcze gubią wyniki ,mają potworny bałagan w papierach ,a o wypis nie można
          się doprosić.Lekarze ,na których natknęłam się robili wielką łaskę ,że wogóle
          muszą leczyć.U nas przynajmniej są ładne szpitale ,a reszta jak wszędzie.
          • Gość: * Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.07, 21:35
            up
            • Gość: kot Re: szpitale wałbrzyskie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.02.07, 11:15
              Bardzo sobie chwalę doktora Misia ze szpitala górniczego. Miły, fachowiec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka