Dodaj do ulubionych

Sru the window czyli PWSZ part II

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:03
Nie chce podwazac autorytetu kogokolwiek zwlaszcza tych madrzejszych ode
mnie, ale uwazam ze ktos kto wyklada tyle lat w tej szkole i robi podstawowe
bledy zwlaszcza SPELLING oraz bledy przeksztalcajace wyrazy ktore zmieniaja
lub calkowicie likwiduja znaczenie wyrazow, co wiaze sie z klopotami z
pamiecia...powinien odejsc juz na emeryture,(ze wzgledu na wiek, oraz
znaczace problemy z nauczaniem!!) dajac sobie spokoj! Dziekujemy i tak juz
wiele sie od Ciebie nauczylismy!! Co wiecej takie osoby w ogole nie powinny
uczyc FONETYKI, no bo niby kto by chcial sie nauczyc mowic z takimi bledami??
Kto pozniej poradzi sobie na egzaminach z tego przedmiotu jezeli znane mu
bedzie slowo SINK a nie Think?? A co z transkrypcja? A wiadomo to tylko jeden
z przykladow jest tego cala masa! Kolejna sprawa to sposob prowadzenia zajec,
oraz podlozenie pod nogi studentowi najciezszych z przeszkod... To tylko moja
opinia ale wiem ze jest wiecej osob ktore to popieraja...Naprawde dziekujemy
Ci!! Zrob to wreszcie i pozwol nam sie uczyc poprawnie angielskiego!! Popatrz
ilu studentow cierpi!! TAKE A REST!! Please Leave us alone! You know what I
talking about...
Obserwuj wątek
    • Gość: vtv Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:08
      Zjadles cos w ostatnim zdaniu. Wiem o kogo chodzi, ale wiem tez, ze sa jeszcze
      gorsi (vide GK).
    • Gość: japa Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:16
      Autor tego postu wie co nas boli...ale nie tedy droga, te forum znowu moze sie
      zamienic w pieklo rozjuszonych dusz wyklinajacych pania Mgr. <cenzura> <------
      to jest to nazwisko ktorego nie wolno wyslawiac...a pozatym ona sama nie
      wymawia go dobrze!! Jak narazie najlepiej tylko poczekac...jezeli to nie pomoze
      trzeba bedzie cos wymyslic!! Mamy nadzieje ze wreszcie doczekamy sie
      zasluzonego jej odpoczynku co oznacza koniec z nauczaniem!! Pozdrawiam!!
      • Gość: (E)mery(T)ura Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:20
        Podobno to prawda....doczekamy sie emerytury.... (E)...(T)...R.i.C.
    • Gość: III rok Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.07, 23:53
      Wydaje mi się, że temat jest już przesadą. Ja przeżyłam zajęcia z ową panią
      magister, nie zawsze się z nią zgadzaliśmy, ale dało się jakoś przeżyć.
      Przynajmniej wyszliśmy z tego zahartowani w boju. :) Nie róbmy jednak z tego
      forum miejsca wylewania żali na wszystkich wykładowców, za którymi nie
      przepadamy. O ile poprzedni wątek był inny, bo dotyczył naprawdę skandalicznego
      zachowania jednej z naszych wykładowców, o tyle ten wydaje mi się już zwykłym
      narzekaniem. Takie rzeczy natomiast można zostawić na prywatne rozmowy. Nie
      przesadzajmy, bo niedługo połowa topiców na forum dotyczyć będzie jakiegoś
      wykładowcy, nauczyciela itp. a zajęcia z nimi i tak trzeba przeżyć.
      • Gość: c Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 06:13
        Bojowniczy I rok lol. Poczekajcie do waszej pierwszej sesji, wtedy wiekszosc
        przestanie narzekac i juz nie bedzie miala okazji tego robic na tej uczelni.
        • Gość: wojak Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 06:53
          nie tak predko!!!! Z nia da sie przezyc zajecia, nie jest zle oprocz tego ze
          straszna zamula!! Ale nie o to chodzi!! Nie jest wcale ciezko, ale kto chce sie
          nauczyc takiego lamanego jezyka, z ogromnymi bledami gramatycznymi, wymowy oraz
          pisowni?? no kto?? zawsze w koncu przychodzi ten czas...
          • Gość: Matador! Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 07:04
            Hej on ma racje!! To nie jest liceum, zeby sluchac kalectwa tego jezyka!!
            Jezeli PWSZ a dokladnie instytut j. obcych uwaza sie za powazna uczelnie to
            trzeba wymienic personel!! Faktem jest to ze wykladowcy studentowi wrogo patrza
            w oczy!! razem z pania dyrektor!!
            • Gość: pimp Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 07:11
              Zmien szkole. A co do problemu, to ludzie starej daty mowia specyficznym
              angielskim. Kropka.
              • Gość: III Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:09
                Wiadome na pierwszym roku wszyscy narzekają...ale ci którzy et przezyją będą ją wspominac z łezką w oku:) A jeżeli chodzi o Pronunciation to jeśli chcecie sie nauczyc poprawnej wymowy to musicie sie jej nauczyc sami. My fonetyke na pierwszym roku mileismy z mgr. Głogowską (najlepsza moim zdaniem) a i tak większość stdentów ma z tym problemy (nawet na trzecim roku). Dla mnie najlepsza metoda to czytanie na głos i sprawdzanie w słowniku (lektor na kompie) prawidłowej wymowy (oczywisce systematyczne:) ) Pzdr
                • Gość: RE III Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:02
                  Wiadomo ja (autor tego postu) tez do niej nic nie mam (klopotow z fonetyka tez
                  nie mam) sam cwicze i w szkole tez i wiem jedno poprostu ona powinna nam w tym
                  pomagac a nie wprawic studenta w zaklopotanie!!
                • Gość: 1992 r. Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:07
                  Chodzilem do tej szkoly kope lat temu (wtedy to sie inaczej nazywalo) Pani et
                  nazywalismy wtedy SINKING WOMAN (tonaca kobieta ale tak naprawde chodzilo o
                  THINKING ktore ona tak nieszczesnie wymawia) Faktycznie wielu z nas mialo z nia
                  problemy i na starosc ludzie faktycznie powinni dac sobie spokoj bo pozniej
                  beda mieli zle koszmary po nocach a takze nie odparta chec zemsty oraz
                  wyladowania swojej zlosci na osobie postronnej!! sam jestem nauczycielem i wiem
                  co to znaczy... rowniez dobrze wspominam pania ET ale chyba powinna dac sobie
                  spokoj...i zajac sie ogrodkiem!!
    • Gość: loko Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:52
      czemu milczycie??
      • Gość: szpilka Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.03.07, 19:34
        Hi guys! I know the lady. In her long history she was called "sinking pani".
        Obviously, she's never been to UK. Great, great pity. I support junior students
        in their opinions. Standards must be kept, especially at such school. Been to
        West Midlands on the teachers' course recently and and believe me - natural
        English pronunciation is essential in proper understanding. Wishing u all good
        talking practice. Cheerio!
        • Gość: RE szpilka Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 20:48
          Thank You for support...You must be very interesting woman...what we can do
          with SINKING LADY? Do You have any idea? She has huge holes in her remembrance
          I hate her...Respecta for you...
          • Gość: vtv Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 20:54
            Jestes z anglistyki? Przeczytaj ta wypocine jeszcze raz i wypunktuj swoje bledy.
            Poza tym w moich rejonach zdania konczy sie kropka (jedna).
          • Gość: Fish Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:57
            Z takimi błedami w języku pisanym aż strach wyobraźić sobie swobodną wypowiedź tej osoby. Wygląda na to że od Ewy mógł(mogła)byś się wiele nauczyć (jestem pewien że w wymowie również). Bo jak powiedział ś.p. 'doktór':) Skrzypiec:' Ta baba nie jest głupia'.
            • Gość: fish Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 23:21
              Jakie bledy tam widzicie??
              • Gość: Fish Re: Sru the window czyli PWSZ part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 23:26
                Hola hola!!! możesz nie używać mojego nicka??? A tak wogóle to Fish with Capital letter. A wogóle to błedów jest w cholere, jeśli ich nie widzisz teraz to zastanów sie zanim kogos skrytykujesz.
    • Gość: Asia I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.03.07, 18:48
      Przeżyłam zajęcia z ta Panią i dziś wspomnam je całkiem ok. Na I roku kosi,
      chodzi o to, aby pomóc osobom, które nie powinny (nie mają predyspozycji)
      studiować angielskiego, pomóc podjąć ważną decyzję o zmianie kierunku studiów.
      Jeśli płaczecie teraz radze samemu pomyśleć czy oby dobrze dla Was, że
      studiujecie angielski. Potem jest o wiele ciężej, mimo że na II roku pani mgr
      jest do rany przyłóż, niestety znajdą się inni prowadzący, którzy będą o wiele
      więcej wymagać.
      I rok przestańcie na portalu wałbrzyskim wylewać żale na osobę, która w tej
      szkole uczy od zawsze. I pragnę I rok poinformować, że studia ukończyła w UK.
      Nio i powodzenia na PNJA - w pierwszym terminie zdaje niewielki procent.
      • Gość: bylaStudentka Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:16
        Skonczylam Pwsz dwa lata temu. Mialam z Pania ET przedmiot Morfologia.

Nazywano ja roznie.. sinking woman, sinking et..

Ona jednak mowi poprawnie. To my studenci nie zdajemy sobie sprawy jak sie
        naprawde mowi w UK. Mieszkalam w UK prawie dwa lata i naprawde tak sie mowi jak
        ona mowi. Poza tym ET studiowala w Anglii-robila tam magisterke z tego co mi
        wiadomo.

Jej wymowa jest jak najbardziej ok.
        • Gość: szpilka Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 27.03.07, 22:18
          Suprised to hear the lady studied in UK. Might be so. have nth against her, but
          don't tell me she speaks perfect English. I "sink" and "sru ze window" prove
          sth different. Sorry, but have no time for ditties.
          • Gość: 3rd year Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 27.03.07, 22:50
            Ale myśle że jeśli studenci 3 roku przezyli Ta Panią, a zajecia z Nia
            wspominaja z usmiechem na twarzy, tio o czyms swiadczy. Nikt nie narzekał do
            tej pory - mielismy gram opisowa i uwazam ze Ta Pani ma olbrzymia wiedze z tego
            zakresu i nalezy Jej sie pokłon. Mimo ze bylo ciezko zaliczyc. Na 2 roku na
            PJNA byla bardzo ok. Wiec przestancie pisac tu na forum. Fonetyki i tak nie
            nauczycie sie na kilku cwiczeniach - tu raczej chodzi o nauke zapisu
            fonetyczego, a poza tym, 12 lat skonczylismy wiec jesli nie wyjedziemy na
            dluzej do UK prawidlowego akcentu nie opanujemy !!!!
          • Gość: TSC Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:53
            Gość portalu: szpilka napisał(a):

> Suprised to hear the lady ...

Jeśli już to "Surprised" a nie "Suprised"
            I ten brak czasu na piosenki?
            Czy nie chodzi przypadkiem o "details" ?
            • Gość: szpilka Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.03.07, 13:33
              Yeah, thank you for being so attentive. U know perfectly well it was just a
              spelling mistake. SORRY for that. Ditties do not mean only songs. Hope u got a
              dictionary at home. Yes, now I admire the "sinking pani".
              • Gość: oizuk ibag Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:09
                to co mowicie jest zabawne:)
                pani o ktorej mowa jest bardzo szanowana kobieta i prosze mi jej nie obrazac
                widac ze na fonetyce to wy sie znacie jak ruski na czołgu
                pierwszaki do nauki!!!!!!!!
                a nie scieme walicie
                i th bezdzwieczne wymawia sie dokladnie tak jak pani was uczy!!!!!prawie jak /s/
                anglisci--smiechu warte
                to angielski a nie amerykański
                • Gość: vtv Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:21
                  Spoko, 3/4 tych wszystkowiedzacych wyleci po drugim semestrze.
                  • Gość: dududu Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:10
                    Dokladnie! Th brzmi jak s u Angolow!!! Jejju wy nic nie wiecie!
                    • Gość: I rok Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.06.07, 18:49
                      Angoli...
                      • Gość: dududu Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:36
                        Angoli Angoli drogie dziecko
                        • Gość: 5a5 Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.07, 19:50
                          zakończmy tę nudną debatę
                          na stronce pwsz napisali, że pani E.T. ukończyla
                          1. kurs fonetyki języka angielskiego dla nauczycieli na Uniwersytecie w
                          Edynburgu, Wlk. Brytania;
                          2. stopień M.A. (z wyróżnieniem) z językoznawstwa i fonetyki, Uniwersytet w
                          Essex, Wlk. Brytania;
                          3. semestralny staż naukowy w Trinity College na Uniwersytecie w Dublinie,
                          Irlandia
                          Jak skonczycie to samo, to możemy wrócić do dyskusji
                          • Gość: xxx Re: I rok przesadzacie !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 04.07.07, 21:45
                            A jaki staż naukowy w Trinity College? Z tego co wiem, to pani ma "tyko" mgr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka