Gość: Amish IP: *.wns.uni.wroc.pl 12.06.03, 13:44 Podobno sąd we Wrocku unieważnił wybory do rady powiatu i tzreba je bedzie powtorzyc. Jesli macie jeszcze tyle sily, to idzcie głosowac, ja dam sobie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majka Wybory raz jeszcze... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 19:54 Jeśli wielu tak powie jak ty, to możemy do końca roku mieć jeszcze parę rund wyborczych ;-) Szkoda mi tego papieru (wielokrotnie złożony, kolorowy ,A-4), który już zużyto :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Wybory raz jeszcze... IP: *.unia-wolnosci.pl 13.06.03, 17:09 W tym roku szkolnym to już siódmy raz pójdziemy do urn. To chyba jakiś rekord. Może by zgłosić do księgi Guinessa? -:). Swoją drogą jak się mieszka 500 kilometrów od miejsca zameldowania to spełnianie obywatelskich obowiązków robi się coraz bardziej kłopotliwe. Ale cóż, byli tacy, którzy poświęcili się dużo bardziej żeby nasz krzyżyk na karcie wyborczej miał na coś wpływ... A tak na poważnie... Trzeba iść głosować. Wybierzemy radnych bardzo ważnej kadencji, bo środki europejskie (z funduszy strukturalnych) przydzielane są w sposób, który wymaga współpracy kilku powiatów. Dlatego w radzie naszego powiatu, który skądinąd tego wsparcia bardzo potrzebuje, muszą być profesjonaliści- ludzie, którzy będą potrafili wykorzystać tworzącą się szansę. Właśnie dlatego ja będę głosować na Unię Wolności. Myślę, że trzeba sobie też zdać sprawę, że przy bardzo niskiej frekwencji łatwo jest o przykrą niespodziankę, czy manipulację wynikiem, nie chciałabym obudzić się w powiecie rządząnym pzrez 'somoobronopodobnych' populistów. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: Wybory raz jeszcze... 17.06.03, 12:29 Gość portalu: Kamila napisał(a): > Właśnie dlatego ja będę głosować na Unię Wolności. Brawo Pani Kamilo. Mądry wybór. Proponuje zagłosować na Pana Mielczarka, może tym razem nie będzie musiał kupowac głosów. Wałbrzyska Unia Wolności to jedna wielka kompromitacja. Kiedyś to było moje ulubione ugrupowanie ale po tym co zrobili podczas ostanich wyborów do Rady Powiatu, zmieniłem zdanie. Myślałem że UW to symbol uczciwości i kompetencji, niestety sie myliłem. Mielczarek kupował głosy i jest to fakt niezaprzeczaly. Ciekawe jak inni unici?? Dodatkowo ich listy wyborcze to obraz nędzy i rozpaczy. Z jednej strony feministki ze stowarzyszenia AWANS (skompromitowane EUROPIKNIKIEM),a z drugiej kolesie pragnący za wszelką cene dorwać się do koryta (patrz Siedlecki). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo Re: Wybory raz jeszcze... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 13:50 znam jeszcze jednego unitę z tymi "właściwościami" ! Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: Wybory raz jeszcze... 18.06.03, 08:24 Gość portalu: hugo napisał(a): > znam jeszcze jednego unitę z tymi "właściwościami" ! Podaj nazwisko. Niech społeczeństwo dowie się na kogo ma głosować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
netowy_szperacz Re: Wybory raz jeszcze... 19.11.13, 12:44 > Brawo Pani Kamilo. Mądry wybór. Proponuje zagłosować na Pana Mielczarka Tego od klubu muzycznego na Piaskowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura57 Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 08:40 Czas na "NOWE IGRZYSKA"-szkoda tylko, że ze "starymi zawodnikami". Godnym podziwu wydaje się wyrok sądu a w zasadzie jego indolencja. Jak można stwierdzić jednocześnie, że postępowanie w trakcie wyborów było wykroczeniem i nikogo nie "skazać" bądż "wskazać" a wręcz przeciwnie, otrzymują(nie wszyscy) przy tej okazji nagrodę. W "normalnym" postępowaniu przeciętny obywatel dostałby "działkę" w zawieszeniu, która ciągnie się za nim jak "guma do żucia". A tutaj prezenty sądowe-tzw. "bonus" ,dzięki któremu po raz kolejny będzie można "kupczyć" tylko trochę ciszej. W obecnej sytuacji, przy odrobinie honoru(chyba się wygłupiłem), komitety wyborcze powinny postąpić tak jak "ekipa Milera" z Łapińskim. Jeżeli "nie wiedzą" kto, niech poszukają w aktach sądowych i policyjnych z pewnością jakieś nazwiska się tam przewijają. Po takim orzeczeniu sądowym(z wyrokami sądowymi się nie polemizuje tylko je przyjmuje) zawsze nasuwa się kilka myśli bądż przysłów,które pozwolę sobie odnotować: BOGATEMU TO I BYK SIĘ OCIELI, CZEMUŚ NARODZIE BIEDNY-BOŚ GŁUPI/CZEMUŚ GŁUPI-BOŚ BIEDNY, KRUK KRUKOWI OKA NIE WYKOLE. Na zakończenie krótka "suma". Ci , którzy nie uczestniczyli w "procederze" wyborczym sami,powinni zrezygnować z figurowania na wspólnej liście z "niewinnymi".Czy pójdę na wybory? NIE. Dlaczego? Bo mam odrobinę honoru i jestem przekonany, że nikt z figurowania na listach nie zrezygnuje gdyż decyduje o "Nich" pieniądz, dla którego część narodu już się "zeszmaciła". IDEAŁ SIĘGNĄŁ BRUKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 17:03 Dziwi mnie to samo co Jurę: dlaczego, unieważniając poprzednie wybory, sąd zezwolił na powtórzenie TYCH SAMYCH LIST wyborczych? Przecież ktoś postąpił wbrew prawu, prawda? I nic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpilka Re: Wybory raz jeszcze. Górą Rosiak. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.03, 20:28 On już wie, ze te wybory wygra. Ma przeciez ogromne poparcie wśród niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
wbara Re: Wybory raz jeszcze. Górą Rosiak. 09.07.03, 06:44 a co się stanie jeżeli już po wyborach niektórzy nieuczciwi radni będą pytani o ich życiorysy , pan Rosiak jak się dowie może być już za późno. będzie w sytuacji podobnej do premiera Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test Re: Wybory raz jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 07:21 Gość portalu: Amish napisał(a): > Podobno sąd we Wrocku unieważnił wybory do rady powiatu i tzreba je bedzie > powtorzyc. Jesli macie jeszcze tyle sily, to idzcie głosowac, ja dam sobie > spokoj. test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test > Podobno sąd we Wrocku unieważnił wybory do rady powiatu i tzreba je bedzie dsdsdsd > powtorzyc. Jesli macie jeszcze tyle sily, to idzcie głosowac, ja dam sobie > spokoj. test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test Re: Wybory raz jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 07:24 Gość portalu: test napisał(a): > Gość portalu: Amish napisał(a): > > > Podobno sąd we Wrocku unieważnił wybory do rady powiatu i tzreba je bedzie > > > powtorzyc. Jesli macie jeszcze tyle sily, to idzcie głosowac, ja dam sobie > > > spokoj. > > > test test test test test test test test test test test test test test test test > test test test test test test test test > > > Podobno sąd we Wrocku unieważnił wybory do rady powiatu i tzreba je bedzie > dsdsdsd > > powtorzyc. Jesli macie jeszcze tyle sily, to idzcie głosowac, ja dam sobie > > > spokoj. > > > test test test test test test test test test test test test test test test test > test test test test test test test test sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test Re: Wybory raz jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 07:27 Gość portalu: test napisał(a): > Gość portalu: Amish napisał(a): > > > Podobno sąd we Wrocku unieważnił wybory do rady powiatu i tzreba je bedzie > > > powtorzyc. Jesli macie jeszcze tyle sily, to idzcie głosowac, ja dam sobie > > > spokoj. > > test test test test test test test test test test test test test test test test > test test test test test test test test > > > Podobno sąd we Wrocku unieważnił wybory do rady powiatu i tzreba je bedzie > dsdsdsd > > powtorzyc. Jesli macie jeszcze tyle sily, to idzcie głosowac, ja dam sobie > > > spokoj. > > test test test test test test test test test test test test test test test asaddsad dsds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura57 Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 12:02 Podobno (wyrokiem sądowym) miał być wprowadzony zakaz kampanii wyborczej tzn. nie ma spotkań z wyborcami, nie rozwiesza się plakatów, nie prowadzi się żadnych innych form agitacji. Jeżeli to co napisałem powyżej jest faktem (opieram się wyłącznie na doniesieniach prasowych) to w niektórych dzielnicach Wałbrzycha jeden z komitetów w sposób ewidentny złamał prawo wieszając w witrynach sklepowych swoje plakaty. ZGADNIJCIE KTÓRY? Jeżeli będziecie mieli problemy z odgadnięciem, to proszę odwiedzić dzielnicę RUSINOWA(gdzie również zostałem zaproszony w tym celu) a konkretnie sklepy przy Osiedlu Górniczym. Jeżeli w orzeczeniu sądowym jest tak jak napisałem(zaznaczam,że nie miałem możliwości wglądu w orzeczenie) to mamy kolejne złamanie prawa. Nasuwa się przy tej okazji pytania . Czy jest to kpina z prawa? Gdzie są odpowiedzialni za egzekucję wyroku sądowego? Gdzie są pozostałe komitety wyborcze oraz dziennikarze, którzy poszukują "niusów" nie tam gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 14:23 Jeden z reprezentantów Wiadomego Ugrupowania twierdzi, że żadnego zakazu nie było i jak ktoś ma środki, może prowadzić kampanię ;-) Efekt będzie taki, że głosować pójdą Krewni i Znajomi Królika, a reszta ludzi - zniechęcona lub kompletnie nieświadoma- nawet nie zauważy, że władze się "zmieniły" :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
wbara Re: Wybory raz jeszcze 28.06.03, 06:28 do szanownego kandydata na radnego p. andrzeja miliczarka. daj pan spokój wstydu oszczędź.wypiepszył pan z roboty szefa swojego komitetu wyborczego hgw jak się nazywa.pozostaje pytanie czy dobrze pan zrobił? przecierz on godził się na pracę w jokerze na czarno i w czasie wyborów szastał jabolami jak pan chciał ,jeden głos 3szt czachojebów ,czyżby rozdał ich za dużo.szanowny kandydacie ten wykidajło łaźi po piaskowej i nadaje aż miło ostrzegam ON naprawdę dużo wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura57 Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 09:11 No to kampania wyborcza ruszyła na dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
wbara Re: Wybory raz jeszcze 30.06.03, 05:45 Gość portalu: jura57 napisał(a): > No to kampania wyborcza ruszyła na dobre! tak ruszyła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura57 Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 06:39 A miało jej nie być( chyba, że media są niedoinformowane co do orzeczenia sądowego i wprowadzają użytkowników w błąd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 08:44 Kampania jest w najlepszym stylu - załatali dziury w asfalcie ;-))) Pojazd z masą bitumiczną kojarzy mi się od kilku lat wyłącznie z głosowaniem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 13:40 Ale pasów nie namalowali do końca, kiedyś to na 1-maja były gotowe Gość portalu: Majka napisał(a): > Kampania jest w najlepszym stylu - załatali dziury w asfalcie ;-))) > Pojazd z masą bitumiczną kojarzy mi się od kilku lat wyłącznie z głosowaniem ;- > ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indiana Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 14:50 Warto byloby raz jeszcze sprobowac podjac decyzje, tym razem samodzielna. wlasciwie to wstyd, ze postrzegani jestesmy jako ludzie sprzedajni, nie znajacy wagi wlasnego slowa wlasnej decyzji. Nie chce zeby identyfikowano mnie z ludzmi, ktorym wszystko jedno - nie chce aby reprezentowali mnie oszusci!!! Ide glosowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 00:39 Pan L.R. się stara - odbywa spotkania w pijalniach piwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: Wybory raz jeszcze 03.07.03, 07:29 A co ma innego robić. Taka sytuacja nazywa się "nóż na gardle". Jestem pewny że ty wybory drużyna Krwawego Lonia razem z Panem Andrzejem "Filutkiem" Mielczarkiem ponownie kupi (eh ta Unia Wolności, przykro patrzeć jak zeszła na psy). Nie będzie to tym razem jawne płacenie za głosy, wszystko będzie się odbywać w przygotowanych wcześniej mieszkaniach. Menel dostanie 5 zł i karte do głosowania, pójdzie wrzuci do urny, a do ustawionego mieszkania przyniesie czystą kartę. Wtedy otrzyma dalsze 10 zł. Nie zmienia to jednak faktu że ja pójde głosować, nie wiem jeszcze na kogo, ale pójde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indiana Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 10:31 Skąd taki wniosek? Unia nie zeszła na psy, powiem wiecej, zaczęła być pozytywnie widoczna poprzez działania w mieście. Nie jest to działanie agresywne, nie jest to działanie pod publikę - zanim osądzisz przypatrz się. Stawiasz znak równości między nieczystymi zagraniami, napiętnowanymi przez opinię publiczną a uczciwością ludzi, którzy Unię tworzą. Pamietaj, każdy mierzy swoją miarą, nie chciej wpasować wszystich w ten sam "gorset" Powodzenia w czasie wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: Wybory raz jeszcze 04.07.03, 15:51 Gość portalu: indiana napisał(a): > Skąd taki wniosek? Wnioski moje wynikają z obserwacji komitetu wyborczego Unii Wolności podczas ostatnich wyborów do Rady Powiatu. Z listy tej partii startuje niejaki Pan Andzrej Mielczarek (pseudo więzienne FILUTEK), który jest osobą dosyć kontrowersyjną. Jego powiązania ze światem przestępczym widać gołym okiem, wystarcz przyjść do jego lokalu i popatrzeć (JOKER) Dodatkowo na Piaskowej Górze i Szczawienku nie jest tajemnicą, że Filutek kupował głosy za trzy piwa i setkę wódki (w niedziele pewnikiem też to będzie robił). Czy w takim wypadku nie mam prawa mówić że UW zeszła na psy. Dodatkowo do władz miejskich UW doszły aktywne feministki ze Stowarzyszenia AWANS (skompromitowane europiknikiem). Tajemnica poliszynela jest to że atmosfera w samym kole miejskim UW nie jest najlepsza, odchodzą z niego osoby, którym nie podoba się sposób działania feministek z AWANSU (np. chowanie sobie ulotek wyborczych podczas ostatnich wyborów). Uważam Unie Wolności za najmądrzejszą partię w Polsce, jednakże jej wałbrzyskie przedstawicielstwo jest fatalne. Pozdrawiam wszystkich i proszę o to abyście poszli na wybory. Nie pozwólcie, aby FILUTEK razem z krwawym Loniem rządzili Powiatem wałbrzyskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 17:03 Naplotkuj coś o tym europikniku, bo kolejny raz się na to wydarzenie powołujesz, a ja nic chyba nie słyszałam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: Wybory raz jeszcze 06.07.03, 22:17 Gość portalu: Majka napisał(a): > Naplotkuj coś o tym europikniku, bo kolejny raz się na to wydarzenie > powołujesz, a ja nic chyba nie słyszałam :-) Beadzo prosze. Stowarzysznie Awans było organizatorem Europikiniku w Książu, częśc pieniędzy feministku otrzymały od Fundacji Shumana, ale wydały je jak mówią na plakaty i ulotki reklamujące impreze. Zaprosiły pare dobrych zespołów i miało byc wspaniale. Zespoły (m.in. RAZ DWA TRZY)zagrały w deszczu i dla garstki ludzi (bo kto robi festyn w południe???). Okazało się że wpływy z biletów były za małe i artyści do dzisiaj nie otrzymali pieniędzy. Podobno sprawa będzie miała finał w sądzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wbara Re: Wybory raz jeszcze 04.07.03, 06:41 Gość portalu: indiana napisał(a): > Warto byloby raz jeszcze sprobowac podjac decyzje, tym razem samodzielna. > wlasciwie to wstyd, ze postrzegani jestesmy jako ludzie sprzedajni, nie znajacy > > wagi wlasnego slowa wlasnej decyzji. Nie chce zeby identyfikowano mnie z > ludzmi, ktorym wszystko jedno - nie chce aby reprezentowali mnie oszusci!!! Ide > > glosowac ja też koniec z korupcją ale w biedzie siła i za 10 zł skusi się połowa wałbrzycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indiana Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 09:53 Mowisz , ze w biedzie sila.....a ja jednak mam nadzieję, ze ludzie biedni mają honor..prędzej cwanicay wyciagną rekę po taki grosz, niz ci, którym bieda zagląda w oczy. A tym cwaniakom niech by piwo kupione za "zarobione" kilka złotych fermentowało :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micho Re: Wybory raz jeszcze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.07.03, 21:37 Spoko! Mężowie zaufania szykują kamery na podejrzanych osobników. A przecież nie ma parawanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany Re: Wybory raz jeszcze IP: *.nas56.oakland1.ca.us.da.qwest.net 05.07.03, 18:39 I ja jeszcze podpowiem , kilka dyktafonow w kieszen, i jajca beda nie z tej ziemi, skoro tak jest, to nalezy to ujawnic, ubrac sie za menela, i tych oszustow " cwaniakow" skapromitowac raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany I Ja Raz Jeszcze IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.07.03, 19:15 Na hust ja to pisalem, Teraz beda sie uzalac, zamiast dzialac. Odpowiedz Link Zgłoś