sibeliuss 05.05.08, 09:40 Jakie macie wrażenia? Szkoda, że z tak ciekawej imprezy robi się co raz bardziej tandetny jarmark, który z przypomina odpust, a nie okazję do wypromowania miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prawdziwa Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.08, 10:26 przykro to mowic ale byłam tam dosłownie 10 minut :((( po tym jak zobaczyłam wszystko to samo co rok temu, co dwa i trzy lata temu.nuda i zgadzam sie takze ze to przypomina zielony rynek a nie impreze ktora ma promowac miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramol Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 11:03 Gość portalu: prawdziwa napisał(a): > przykro to mowic ale byłam tam dosłownie 10 minut :((( po tym jak > zobaczyłam wszystko to samo co rok temu, co dwa i trzy lata > temu.nuda i zgadzam sie takze ze to przypomina zielony rynek a nie > impreze ktora ma promowac miasto. Istotnie,masz rację "prawdziwa". ZERO promocji MIASTA,nie mam pojęcia PO CO TEN CYRK ? Tłum ludzi, ścisk, przepychanki, natrętni handlarze, naiwni kupujący - PCHLI TARG ! A jednocześnie CAŁKOWITY BRAK jakichkolwiek materiałów promujących Wałbrzych !!! Moim zdaniem DNO, albo b.blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ładne kwiatki Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 11:15 Zachłanność i przegięcie pały. Za siebie żonę i trójkę dzieci zapłaciłem prawie 50 zł. Nie dość , że zarabiają na wystawcach to jeszcze od dzieci żądali po 7 złotych.Chciałem zabrać ze sobą dzieci ubogich sąsiadów. Niestety nie stać mnie było na to , bo krezusem nie jestem. Taka pazerność to najlepszy przykład jak podgryzamy sobie własne gardła. Jesteśmy narodem samobójców i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopex Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 11:21 Zamek przegina z pazernością. 10 zł za wstęp na dziedziniec zamkowy po predarciu się przez plastikowe karabiny, prażoną kukurydzę i baloniki na druciku doprowadza do wściekłości. Zamiast promocji widzę tu chęć zysku za wszelką cenę. Miasto powinno zmienić tytuł imprezy, nie wystawa kwiatów ale 'Kwiatek do kożucha z plastykowym piórkiem w d...' Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? 05.05.08, 15:40 Niestety wszystko to prawda. O ile kwiaty we wnętrzach były piękne, o tyle nie rozumiem dlaczego z tej okazji wynosi się umeblowanie. Byłem ze znajomymi, którzy żałowali, że nie mogę obejrzeć wnętrz takich jakimi są na co dzień. Gmina Wałbrzych zarobi na bazarze, ale nikt nie bierze pod uwagę zniszczeń spodowanych chodzeniem i jeźdzeniem autami po trawnikach, połamanych i obszczanych krzewów i innych zniszczeń, których można było uniknąć. W pogoni za pieniądzem nie idzie rozsądek i gospodarska ręka. Jedyny plus to ładne sadzonki i rozsady, ale można było je sprzedawać w bardziej dogodnym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.08, 17:15 Poszli, przedarli się przez tłumy, pojedli, pooglądali, zapłacili no a teraz chuzia na jócia. Zaczynamy nagonkę na kogo się da. To jest zały Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? 06.05.08, 08:25 Gdyby nie to, że byłem z ludźmi, którym zależało na obejrzeniu zamku to dałbym sobie spokój. Wybrałbym zawody w stadninie. Odpowiedz Link Zgłoś
obiektyw.walbrzych.pl Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? 06.05.08, 09:49 Byłem, zobaczyłem zrobiłem parę zdjęć ;) P.S. sibeliuss napisał: > Gdyby nie to, że byłem z ludźmi, którym zależało na obejrzeniu zamku > to dałbym sobie spokój. Wybrałbym zawody w stadninie. Czemu będąc z ludźmi którzy widzieli Książ pierwszy raz nie poszedłeś z nimi na punkt widokowy czy stary książ ? ;) Jakoś tak mam cholera że zawsze skoro już poświęcam czemuś czas, staram się widzieć tego plusy, zapominając o minusach. Fakt że ludzi natłok był ale fakt też że ogrody i cała zieleń zamku wypadała świetnie w wiosennym słońcu ;) Ale to tylko moje wrażenia. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? 06.05.08, 10:09 I ja pofociłem trochę, ale wrzucę to w sieć jak znajdę w któreś popołudnie czas. Nie znam aż tak dobrze Wałbrzycha, bywam tu, ale nie jestem z tych stron. Odpowiedz Link Zgłoś
obiektyw.walbrzych.pl Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? 06.05.08, 10:21 W takim razie zwracam honor ;) Jeśli ktoś lubi post-industrialne widoki z domieszką ciekawej poniemieckiej architektury oraz paru świetnych punktów widokowych, Wałbrzych to idealne miejsce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 11:59 Super było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Skandal IP: *.wlb.vectranet.pl 07.05.08, 23:27 Nie będę się wypowiadał na temat wystawy kwiatów, lecz od strony organizacji imprez artystycznych to skandal !!!!!! Byłem świadkiem, gdy runęło zadaszenie sceny. Ludzie! co za partacze montowali konstrukcję, skoro zawaliła się. Całe szczęście, że nie było nikogo na scenie w tym czasie, bo skończyłoby się dla występujących tragicznie. Potem, zapadła się scena podczas koncertu zespołu folklorystycznego. Współczucie dla tych, którzy tam mieli zamiar tańczyć, grać i śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:51 Panie i Panowie, ale z czym do ludzi? Przecież człowiek odpowiedzialny za organizacje festiwalu i innych imprez odbywających sie na terenie "Zamku Książ" czyli niejaki Leszek ł. był nauczycielem języka angielskiego w Ceramiku. Wiec jak ten koleś może znać sie na organizacji imprez? Przecież to czeski film, a nie poważne podejście do sprawy. Garnitur i udawana poza inteligencika nie uczni go nigdy tym kim za kogo sie uważa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 01:02 A ja wcześniej zakupiłem skrzynkę browara i nie wychylałem nosa poza swoją rezydencję. Czytając te komentarze widzę, że miałem rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.wlb.vectranet.pl 08.05.08, 07:30 www.twoje-sudety.pl/index.php?action=show&type=news&id=7120&PHPSESSID=22b37a6f063d70c6b5c01e1581b3b 42b A wy tak narzekacie, że totalna klapa, kiedy tak naprawdę impreza odniosła wielki sukces:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dani Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 08:13 Jedyną atrakcją była waląca się scena !!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.chello.pl 08.05.08, 11:22 Ale to zawsze jakaś odskocznia od wekendowych wypadów marketowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
obiektyw.walbrzych.pl Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? 08.05.08, 12:43 Gość portalu: feniks napisał(a): > Ale to zawsze jakaś odskocznia od wekendowych wypadów marketowych:) i o to właśnie chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Tak Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:07 SYF i nic więcej !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytat Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:20 "Nie zapominajmy, że festiwal kwiatów jest imprezą KOMERCYJNĄ i robienie z niej wydarzenia kulturalnego jest grubym naciągactwem. Nie jest przy tym istotne, kto gdzie i czyim był nauczycielem. Wałbrzyszanie w piekny majowy weekend uderzyli do Zamku, jak zawsze. Impreza zaspokoiła oczekiwania bwardzo dużej części z nich, zarobiła tyle, ile organizatorzy zarobili i to jest najistotniejsze. Ja jak mam ochotę na kulturę - to idę do teatru, filharmonii, kina na ambitny film. A jak mam ochotę na (za przeproszeniem) chamski festyn, to idę do Książa przy okazji takich imprez jak ta ostatnia. Bo to nie są imprezy dla koneserów (vide: zlot filatelistów), a dla plebsu (vide:popmusic na dziedzińcu).Jak sie tu człowiek spodziewa sztuki, to potem ciężko mu zachować kulturę. A koneserów sztuki i kultury pozdrawiam serdecznnie ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rakim Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 09:20 Byliśmy na Jarmarku średniowiecznym napiszę krótko było SUPER!!!! Organizacja, atrakcje, fajny nastrój, obsługa i mogę tak wymieniać dalej. Nie to, że w Książu było źle, ale Książ to to samo od 5 lat wiec nic tam nie działają tylko zmieniają plakaty reklamowe i liczą na kasę bo niby turyści z zagranicy przyjadą. Tak jak sie tym Lesio szczycił... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 08:30 Jak widać nie tylko ja mam mieszane uczucia odnośnie organizacji owej imprezy.... Jak widać amatorka i klapki na oczach zerkających tylko na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gratka Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 12:15 Chyba większość ma takie odczucia..... Nic bez przyczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.05.08, 22:24 To smutne co piszecie znałam pomysłodawców i organizatorów tej imprezy kiedy zaczynali robic pierwsza wystawe , robili to dobrze ale jak impreza nabrała rozgłosu szybko zamek sie z nimi pozegnał a na ich miejsce pojawiły sie prywatne agencje które doprowadziły wystawe do nędzy teraz juz pracownicy zamku rabia ta impreze ale nieznajac ducha pomysłodawców ani ich zamysłów nie sa wstanie zrobic nawet 30% tego co chciało zrobic w tamtych latach tych dwóch młodych chłopaków , oni naprawde serce wkładali w ta impreze i dzieki ich pracy wystawa sie wybiła . Jednak szybki sukces ktos uznał ze mozna przerobic na szybka kase i jak zabrakło chłopaków impreza zaczeła siadac , szkoda ze nikt niedocenił ich pomysłowasci bo w tych latak własnie wiel zaczeło sie dziac ( targi, wystawa zabawek,festyny, pokazy mody ....) Dzis juz nikt niepamieta pomysłodawców a im chciałam własnie podziekowac bo w pirwszych latach naprawde az chciał sie bywac w zamku . W wałbrzychu nieszanuje sie ludzi którzy chcą cos zrobic i robia to profesjonalnie bo potem niszcy sie tych ludzi i przejmuja interes kolesie , tak było z wystawa , szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DMX Re: Kto był na Dniach Kwiatów i Roślin w Książu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 07:36 Jak widać nawet Leszek ł kopiować nie potrafi... Fakt faktem, że kiedyś było całkiem inaczej z tzw. "klimatem". Odpowiedz Link Zgłoś