Dodaj do ulubionych

praca w DSA SA financial group

• tosia-84 Re: praca w DSA SA financial group 28.01.10, 12:48
      Tychy. Ale boję się czy to nie jest jakaś ściema i będą mnie nakręcać na
      sprzedaż:/ bo jeśli tak będzie, to szkoda mojego czasu:(
    • kto-s3 Re: praca w DSA SA financial group 28.01.10, 20:38
      Witam, mam pytanie do osob zorientowanych jak wyglada praca telefonisty,ktory
      wlasnie ma umawiac spotkania dla przedstawicieli handlowych, bo o pracy
      przedstawicieli mozna przeczytac setki postow. Mnie interesowalyby warunki pracy
      telefonistow. Czy pieniadze sa na czas wyplacane,jakie sa faktycznie zarobki po
      okresie probnym, jesli chcialoby sie zrezygnowac z umowy to jakie czas
      wypowiedzenia.Czy telefonuje sie do ludzi z ksiazki telefonicznej czy z ankiet
      ktore daja przedstawicielom klienci z poleconymi znajomymi. Ogolnie jak
      najwieksze info o tym stanowisku, z gory dziekuje za pomoc
    • Gość: zadowolona Re: praca w DSA SA financial group IP: *.nplay.net.pl 29.01.10, 01:10
      chwilkę mnie tu nie było :o) jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby krążyć po
      osiedlu szukając potencjalnego klienta :-) zawsze był wcześniej umówiony i
      przygotowany na spotkanie. Nie ważne czy sama z nim rozmawiałam przez telefon
      przed spotkaniem , czy robił to telemarketing.

I niestety nadal jestem zadowolona :-) czasem fajnie by było ponarzekać tak
      jak reszta . Jedyny wniosek na "anty" jaki mi się nasunął przez ten czas ,kiedy
      większość próbuje sprowadzić opinie o DSA na samo dno , to fakt, że niestety
      niektóre osoby z kadry kierowniczej nie powinny kierować grupą. Co nie zmienia
      faktu,że przedstawiciel myśli sam za siebie i faktycznie ma tutaj taką możliwość
      :)
      i tak nigdy się nie da wszystkich na raz uszczęśliwić więc możecie sączyć dalej
      swój jadzik :)
      • Gość: Pracownik Re: praca w DSA SA financial group IP: *.chello.pl 01.02.10, 11:45
        Pierwszy raz przyznam Pani rację za zdanie:
        cyt:"to fakt, że niestety
        > niektóre osoby z kadry kierowniczej nie powinny kierować grupą"
        Mam pytanie do tych wszstkich swietych w DSA to gdzie jest kontrola
        w tej firmie - oni droga Pani biora za ludzka prace pieniadze! Anie
        powinni. Zgadzam się jest wiele prymitywow na stanowisku
        kierowniczym, dyrektorski i niestety w zarzadzie. Ale każda uczciwa
        firma ich eliminuje a nie trzyma dla swego zysku!
    • tosia-84 Re: praca w DSA SA financial group 29.01.10, 17:32
      Miałeś niestety rację:( ta cała rekrutacja to ściema- jak zobaczyłam co się
      dzieje, to im z góry podziękowałam:/
    • Gość: zadowolona do zainteresowanyprac IP: *.nplay.net.pl 30.01.10, 12:56
      Czy warto w tej firmie pracować?

Ja pracuję ponad 3 lata i nie zamierzam tego zmieniać.Powody są we
      wcześniejszych moich postach,pomiędzy próbami "chyba" przekonania mnie ,że
      jestem w błędzie:).

Co do wprowadzonych zmian dotyczących opłat dla PTE - jak na razie nie dostałam
      ,żadnego aneksu do umowy ze zmianą warunków wynagrodzeń - więc nic się nie
      zmieniło i chyba się na to nie zanosi, bo już by było o tym głośno.

Co do działalności firmy - nie jest to tylko działalność przy OFE.
      A w praktyce raczej skupiłabym się na tym jaką działalnością chce się zająć
      przedstawiciel,który przecież może zajmować się produktami inwestycyjnymi czy
      ubezpieczeniami,jeżeli OFE mu nie odpowiada.

Czy warto? Dla mnie i ludzi ,którzy ze mną pracują niezmiennie od paru lat -
      warto. A dla Ciebie - nie wiem, tak jak sam nie wiesz czy faktycznie poradzisz
      sobie w tej branży.
      Niestety nikt nie jest w stanie stwierdzić czy coś było warto robić jeżeli tego
      nie zrobi.
      A ja tu nie jestem od tego ,żeby kogoś zachęcać czy przekonywać :)
      Ja tylko wyraziłam własne zdanie :)

pozdrawiam
    • Gość: ... Re: praca w DSA SA financial group IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.02.10, 10:35
      Czy stanowisko "Referent ds finansowych" to tez akwizycja w tej firmie czy jest
      to praca biurowa??
    • Gość: zadowolona do Obserwer IP: *.nplay.net.pl 23.02.10, 00:17
      Widać "nie" prymitywizm przy globalnym rozpoznaniu wszystkich przedstawicieli,
      kierowników, dyrektorów .....
      Na pewno Wszystkich poznałeś i wiesz co mówisz :) hehe , codziennie
      przemierzasz setki km , w celu rozpoznania specyfiki pracy ludzi z DSA w Polsce
      i na Słowacji.

" BRAWO " !!! :) Ile poświęciłeś na analizę pracy jednego przedstawiciela 5
      sekund ?? I dlaczego był on tylko jeden ??
    • Gość: ania Re: kłamliwe ogłoszenia o pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 14:42
      Jako agent DSA serdecznie dziękuję konkurencji za reklamę sukcesów DSA Financial
      Group SA, będzie mi łatwiej u klientów! Rzeczywiście dostaliśmy tytuł Solidna
      Firma za rok 2009. Jest to prestiżowy i uznany tytuł przyznawany przez
      niezależną instytucję, która zbadała rzeczywistą a nie kreowaną przez frustratów
      i konkurencję solidność DSA, więc nie wiem , co Cię tak śmieszy? Zazdrościsz czy
      nie wierzysz? Proszę tutaj informacja o laureatach 2009
      www.solidnafirma.pl/firma-1428.html
      • Gość: jand Re: kłamliwe ogłoszenia o pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 14:55
        Cześć! Pracuję na Śląsku i również dołączam się do podziękowań ;-) Taki
        certyfikat niełatwo uzyskać. W każdej wielkiej firmie gdzie jest kilkanaście
        tysięcy osób, zdarzają się różni ludzie i różne sytuacje nie zawsze pozytywne.
        Tym bardziej cieszy tytuł solidna firma dla DSA, bo świadczy, że firma stara się
        być coraz lepsza i reaguje na ewentualne problemy, a osoby próbujące coś
        kombinować długo u nas miejsca nie zagrzeją
    • Gość: amarant5 Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 15:16
      Ja pracuję w DSA i nie uwazam, że manipuluję ludźmi. Widać nie wyniosłeś ze
      szkoleń tego co najważniejsze, czyli tego, że naszym zadaniem jest pomoc
      klientowi, poznanie jego potrzeb. Wszystko inne, podpisanie umowy, kasa i tak
      dalej może wynikać tylko z etycznego podejścia do drugiego człowieka. I tak
      działa DSA
    • Gość: amarant5 Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 15:25
      Zmiana OFE jest normalną rzeczą, każde OFE chce mieć więcej klientów :-) Więc
      dlaczego mowa o naciąganiu - to rynek! A DSA FG SA proponuje bardzo dobry AXA
      OFE - przypomnę tylko ostatnie wyniki inwestycyjne w trakcie światowego kryzysu
      gospodarczego - właśnie wtedy AXA OFE pokazała swoją siłę - gdy inne OFE
      notowały wielkie minusy, AXA wychodziła nawet na plus. Ponadto od wielu miesięcy
      AXA OFE ma pozytywne rekomendacje długoterminowe chciażby od niezależnego
      ośrodka analitycznego Analizy Online - to wszystko można sobie sprawdzić w
      internecie! A jeśli to kogoś nie przekonuje to są wyniki na stronie Komisji
      Nadzoru Finasowego.
    • Gość: kierownica Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 15:38
      W DSA tak jak i wszędzie są również Dyrektorzy i Kierownicy. Niektórzy
      najwyraźniej nie mogą się pogodzić z tym, że mają oni inne zadania niż agent :-)
      Ale naprawdę u nas można awansować i zobaczyć na własne oczy czy to taki lekki
      chleb, a zapewniam nie jest łatwo. Tylko najpierw trzeba w DSA trochę
      popracować, a dopiero później wypowiadać sążniste uogólnienia o i niestworzone
      historie o firmie, jakby się w niej było 10 lat... Chyba jednak Dyrektorzy,
      Kierownicy i "całe DSA" nie jest takie be, skoro dostało tytuł Solidna Firma
      2009, a tam zapewniam Cię bierze się pod uwagę "postępowanie wobec pracowników i
      klientów" . Ponadto nie wiem czy wiesz ale podejście do klientów nadzoruje
      państwowa instytucja Komisja Nadzoru Finasowego i u nas też już były od nich
      kontrole, a DSA jakoś po nich nie upadła :->
    • Gość: robson_DSA Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 15:42
      Mam dla Ciebie taką stronę, tak działamy : www.solidnafirma.pl i tam masz
      na na liście laureatów za 2009 rok DSA Financial Group SA , natomiast
      kryminalnych sensacji szukaj gdzie indziej... Pozdrawiam
    • Gość: robson_DSA Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 15:46
      Serdecznie zapraszam na tę stronę :-) www.solidnafirma.pl/firma-1428.html
      - tutaj poczytasz sobie o solidnej firmie jaką jest DSA Financial Group SA, a
      tobie życzę żebyś znalazł sobie w życiu bardziej sensowne zajęcie.
    • Gość: megazord Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 15:59
      Hahaha! "Poważne" zarzuty wobec poważnych firm, z które mają certyfikaty Solidna
      Firma, ISO itd, a jedna zaraz wchodzi na giełdę :
      - dwie spółki DSA i Votum mają to samo szefostwo (niesamowite, pewny Nobel z
      ekonomii w dziedzinie zarządznia Grupami Kapitałowymi)
      - dwie spółki DSA i Votum knują spisek i wymyślają wycieczki jako formę nagrody
      (kolejny pewny Nobel z ekonomii za nowatorskie podejście do motywowania pracowników)
      - dwie spółki DSA i Votum usiłują pozyskać klientów ( ale dla niektórych sierot
      po kolejkowym PRL-u jest to nie do pojęcia, oni zawsze będą czuli się naciągani)

Pozdrawiam i zachęcam do pracy w DSA! Ja jestem bardzo zadowolony, nikt nade mną
      nie stoi, zarabiam tyle ile sobie wypracuję i poznałem kupę fajnych ludzi!
    • Gość: myśląca_o_innych Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 16:11
      Kancelaria Prawna jest spółką Grupy Kapitałowej DSA i współpracuje ściśle z
      Votum, które też jest częścią Grupy, więc w czym problem? Sprawami prawnymi
      powinni zajmować się prawnicy, to oczywiste. Powiedz chłopakowi, który dzięki
      Klinice zaczął chodzić, a nie dawano mu szans, że został oszukany. Powiedz
      ludziom, którym zebrane przez Votum (Fundację) SETKI litrów krwi ocaliły życie,
      że zostali oszukani. Ale ciebie najbardziej boli , że przy okazji setkom
      klientów, którzy nie czują się biegli w sprawach prawnych i nie mają siły (
      ludzie po wypadkach!)/ czasu na walkę z ubezpieczalnią , uzyskano wyższe
      odszkodowania.
    • Gość: KR Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 16:29
      Może to Pan słyszał na szkoleniach to co Panu w duszy grało?
      Czy słyszał Pan kiedyś żeby w jakiejś firmie nie było struktury, hierarchii?
      Zawsze jest pracownik pracownik-kierownik-dyrektor-zarząd, a nawet co Pana
      zapewne zszokuje Rada Nadzorcza i ma to też konsekwencje finansowe. Dlatego
      proszę nie epatować publiczności opowieściami o piramidach i nierównościach
      społecznych. Działalność piramid finansowych jest w Polsce zakazana i raczej
      przez 10 lat istnienia DSA instytucje Nadzoru by to odkryły. A co zapisów w
      umowach z własnego doświadczenia jako kierownik powiem, że ludzie często nie
      czytają umów ( a w DSA nie ma nic drobnym druczkiem!), a mają wygórowane
      oczekiwania co do pensji, natychmiastowej płatności i tak dalej zanim w ogóle
      pójdą do klienta, a potem są rozczarowania i oczernianie firmy na forach.
    • Gość: Mateusz77 Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 17:29
      Hej! Pracuję w DSA od 4 lat, bardzo sobie chwalę tę robotę. DSA solidnie płaci i
      na czas, a wpisy zawiedzionych twierdzące co innego swiadczą chyba o nieczytaniu
      umów, gdzie jest wszystko jasne napisane. Ponadto oprócz podstawowej kasy jest
      mnóstwo konkursów, gdzie można zdobyć dodatkowe pieniądze, fajne nagrody albo
      wycieczki zagraniczne. Sam byłem dotychczas na jednej w Japonii i szczerze
      powiem, żeby nie ta praca, to nigdy bym nie mógł o tym nawet pomarzyć. Ale jedno
      muszę powiedzieć, jest to praca dla ludzi którzy mają samodyscyplinę i potrafią
      codziennie mobilizować się sami do pracy - bo tak naprawdę nikt tego za Ciebie
      nie zrobi, nawet kierownik.
      • Gość: ktoś Re: praca w DSA SA financial group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 18:59
        A ja mam takie pytanie do osób którzy w DSA pracowali i udało im się wydostać z
        tej firmy...chciałbym wypowiedzieć umowę, ponieważ nie podoba mi się ta praca a
        raczej opowiadanie tych głupot klientom...czy wynagrodzenie za podpisane
        dotychczas umowy zostanie mi wypłacone dopiero po transferze czy od razu po
        ustaniu umowy?
        • Gość: były Re: praca w DSA SA financial group IP: *.chello.pl 02.03.10, 22:39
          Ja wogóle zobaczysz człowieku
    • Gość: rzeczowy Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 17:44
      AXA jest w czołówce rankingu stóp zwrotu, ma też dobre rekomendacje
      długoterminowe (np niezależnego ośrodka analitycznego Analizy Online), bardzo
      dobrze poradził sobie pod względem stopy zwrotu gdy wybuchł ostatni kryzys
      finansowy - w przeciwieństwie do niektórych innych funduszy - dlatego nie
      rozumiem opinii tych, którzy uważają, że DSA Financial Group SA "naciąga" ludzi
      na AXA. To chyba tylko zwykła złośliwość i/lub działania konkurencji.
      • Gość: Geronimo Re: praca w DSA SA financial group IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.10, 22:54
        Buhehehe!! a to dobre... ostatnie posty to jakaś chyba kampania poprawy
        wizerunku dsa. Pogratulować pomysłów.
        • Gość: HaDe Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 09:17
          Geronimo, wizerunek DSA od lat jest dobry, dzięki pracowitym i uczciwym agentom
          oraz nastawieniu szefostwa na etyczny biznes, a mogą go psuć osoby skrajnie
          roszczeniowe, którym się nie powiodło - to doskonale widać na tym forum. O
          czarnym PR konkurencji już szerzej nie wspomnę...
          • Gość: Janusz Re: praca w DSA SA financial group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 22:56
            Mnie wciągneła żona do funduszu bez mojej wiedzy, jaka to jest uczciwa firma
            • Gość: hela Re: praca w DSA SA financial group IP: *.lodz.mm.pl 07.05.10, 10:38
              to chyba raczej twoja zona jest nieuczciwa w takim
              wypadku...zastanow sie troche...i wspolczuje takiej zony
            • Gość: T.rex Re: praca w DSA SA financial group IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.10, 21:32
              Rzeczywiście, można by rzec, że Twoja żona to "nieuczciwa firma", skoro gdzieś
              Cię wciąga bez Twojej wiedzy. Proponuję poważną rozmowę z żoną, terapię
              małżeńską jak nie pomoże, rozwód w "ostatecznej" ostateczności. Natomiast firmę
              DSA jak najbardziej polecam jako uczciwą, mającą uczciwe reguły postępowania
              zarówno z klientami , jak i pracownikami
    • Gość: HaDe Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 09:29
      Skoro jesteś "niedoszłym pracownikiem" to z jakiego tytułu wypowiadasz się na
      temat pracy w DSA FG SA ? Ten wątek ma pomóc ludziom podjąć decyzję o
      rozpoczęciu pracy w DSA. A Ty słyszałeś tylko, że mamy koszulki firmowe i
      podsumowujesz całe DSA: "dla mnie to ściema". W DSA płacą całkiem w porządku i
      co najważniejsze na czas, a do tego mamy mnóstwo bonusów w postaci konkursów,
      wycieczek, imprez z udziałem gwiazd estrady i wiele innych. Jeżeli już kazali Ci
      coś napisać, to się trochę wysil, bo Twój post to typowy spam.
      • Gość: mesti2 Re: praca w DSA SA financial group IP: 93.159.4.* 02.03.10, 21:15
        pracuje dla DSA trzeci miesiąc i się nie zgadzam że kasa po trzech
        albo czterech miesiącach. Ja pierwsze pieniądze dostałem na konto po
        niecałym miesiącu. Warunki umowy są jasne i zrozumiałe pracuje kiedy
        chce i nikt mi nie marudzi! Jak mam sporo prywatnych spraw na głowie
        nikt z DSA nie mówi że jestem np leń i pracować mi się nie chce a
        wręcz przeciwnie mój kierownik i grupa dopinguje abym sobie życie
        prywatne poukładał itp itd. a z warunków umowy naprawde trzeba być
        idiotą aby się nie wywiązać. Nie nadajecie się na przedstawiciela
        czy reprezentanta to jest inna praca a firma sama w sobie jest
        uczciwa a pracownicy zawsze doradzą w problemach. I jeszcze jedno
        pytanie jaki kierownik chętnie pojedzie z Wami sceptykami w sprawie
        Waszego klienta??? Samochodem szefa?? Udzieli rad, poświęci czas
        który ma na inne sprawy a nie na załatwianie spraw za ciebie bo masz
        problem?? W tej firmie mój problem jest problemem naszej grupy i
        kierownika ja nie potrafie czegoś ktoś inny to załatwi albo podpowie
        jak i zaznaczam na moje konto! Gdzie tak jest? Każdy ma inne
        predyspozycje a w tej firmie można na siebie liczyć i godziwie
        zarobić ale trzeba chcieć a nie siedzieć!
    • Gość: HaDe Re: praca w DSA SA financial group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 09:51
      Strzeliłeś sobie w kolano. Proszę wejdź tutaj i zobacz oficjalne aktualne stopy
      zwrotu
      www.knf.gov.pl/system_emerytalny/Dane_o_rynku/Stopy_zwrotu_OFE/stopyzwrotu_06.10.09.html
      AXA OFE na drugim miejscu, z mikroskopijną stratą do pierwszego miejsca.
      Tyle na temat. Na przyszlość najpierw fakty, potem plotki...
    • Gość: edced Re: praca w DSA SA financial group IP: *.wol.vectranet.pl 28.02.10, 23:16
      Po błędach ortograficznych mozesz stwierdzic wiek pracowników? ciekwe (nie
      wyobrazasz sobie jak sie teraz smieje) oojjjojojojojojj w ten sposób wypowiadaja
      sie prostacy ,niespełnieni pozdrawiam
      hahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: zadowolona do niedoszły pracownik IP: *.nplay.net.pl 09.03.10, 01:52

"Odstosunkuj się" łaskawie ode mnie :)
      i najpierw sprawdź sobie IP osób dodających posty.
      Pisz skargi , rób manifesty
      - możesz nawet przywiązać się do poręczy w KNFie.
      Twój wybór - Twoja wola, ale ja mam ją w takim samym stopniu jak Ty.
      Chcesz się wypowiadać na temat smaku pomidorówki
      to najpierw ją zjedz - w przeciwnym wypadku można Cię traktować jak bijącego
      piankę żołnierzyka konkurencji, który szuka sposobu na podniesienie własnej
      wartości.

• Gość: zadowolona Re: praca w DSA SA financial group IP: *.nplay.net.pl 09.03.10, 01:56
      Oszukali Cię?

Nie powiedzieli,że trzeba pracować jak wszędzie??

niezmiernie współczuję ...hehehehhe
    • Gość: zadowolona Re: praca w DSA SA financial group IP: *.nplay.net.pl 09.03.10, 10:25
      Wyobraź sobie nieboraczku, że jeżeli robiłeś opłatę skarbową i podpisałeś umowę
      to figurujesz w rejestrze KNFu. Zaświadczenie o niekaralności jest aktualnie
      wymagane w większości firm zajmujących się finansami czy ubezpieczeniami.

A jeżeli prawdy dowiedział się ktoś po wszystkim to znaczy,że był na tyle głupi
      ,żeby nie przeczytać umowy - GRATULUJĘ :)

Jeżeli współczujesz mi wypranego mózgu to znaczy,że nie przyjmujesz do
      wiadomości tego,ze ktoś mógł podjąć taką decyzję świadomie, po zapoznaniu się ze
      wszystkimi warunkami i rozważeniu za i przeciw ( ja o dziwo dostałam umowę i co
      śmieszniejsze ją przeczytałam).
      I możesz współczuć oczywiście,że nie muszę się zastanawiać jak dożyć do
      pierwszego i prosić rodziców o pieniądze na zapłacenie za internet tylko po to
      ,żeby bić pianę na temat , o którym nie masz bladziutkiego pojęcia ( mówię o
      pracy ).
    • Gość: Pracownik Re: praca w DSA SA financial group IP: *.chello.pl 09.03.10, 17:41
      Widzę że pani zadowolona znowu pojawiła się na forum – i nadal po
      tylu postach nie podejmuje dyskusji merytorycznej tylko frazesy z
      DSA. Może wyjaśni pani dlaczego na stronie DSA zniknęły biura widmo.
      DSA taka niby wielka firma a nie stać ja na marne pomieszczenia
      przynajmniej w kilku największych miastach w Polsce? Istny
      przekręt – tak samo jak z spółką Votum – jak popatrzeć stronę to
      kontakt jest przez centrale. Istne mydlenie oczu największa spółka :)
      Przestańcie wciskac te kity - czekam na strone ktora ma sie niebawem
      pojawic o przekretach w DSA i Votum
      • Gość: benk Re: praca w DSA SA financial group IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.10, 00:40
        Spróbuj się dodzwonić do siedziby do Wrocka, to cię najpierw
        przesłuchają, jak w SB:skąd masz telefon, "a co czym to chciałbyś
        porozmawiać", "bo my musimy wszystko wiedzieć" itd prze
        7-10 min. z wołaniem w międzyczasie jakiejś paniusi.Słowa
        przepraszam nie usłyszysz..Gdy powiedziałem, że chcę jakąś polisę
        kupić, wpadły chyba w panikę. Jeśli posiadają także
        takich "doradców",jak sekretarka i urzędniczka DSA, to lepiej
        na piwku taniej się czegoś można dowiedzieć. Amatorszczyzna do
        kwadratu.Nawet nie zainteresowali się wpychającym się im w
        ich łapska klientem, bo mają gdzieś.I ja ich też.I tobie radzę to
        samo,chyba że stać cię na rachunki za telefon. Nr tel wałbrzyskiego
        nie podały, bo nie wiedziały, po co mi potrzebny. XXI wiek.Hi hi