Dodaj do ulubionych

Absurdalne rachunki za wodę!!!

IP: *.eranet.pl 23.09.08, 22:47
Witam!Mam pytanie:kto dostał za ostatnie dwa miesiące kosmiczny
rachunek za wodę?Wyobraźcie sobie moją minę kiedy otworzyłam kopertę
z rachunkiem,a tam uśmiecha się do mnie kwota 550zł.Wyszło,że przez
lipiec i sierpień zużyłam 54m wody czyli 5400 litrów.Miesięcznie od
iks czasu zużywam 10m w porywach 12m,więc nie umiem sobie nawet
wyobrazić co miałabym zrobić z taką ilością wody.Sama jedna.Chyba,że
obciążają Nas wodą zużytą na zapełnienie basenów wałbrzyskich.Ha ha!
Zaznaczę,że gro moich sąsiadów dostało takie rachunki,więc nie
jestem odosobnionym przypadkiem.Piszcie.Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 00:11
      u mnie 500.48zł ale od 31-12-2007 do 31-07-2008
      sprawdź dokładnie datę ostatniego odczytania wodomierza u nas na piaskowej górze
      odczytują wodomierze co pół roku
    • Gość: Jurek Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 08:39
      Woda jest bardzo droga ponieważ utrzymujemy licznych prezesów -
      darmozjadów - ze Związku Wodociągów oraz Zakładu Wodociągów. Im
      więcej darmozjadów tym większe rachunki. Oto przyczyna ...
      • Gość: Kuracjusz Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 11:37
        A "kroplinka"maskotka wodociągów:
        kap,kap,kap,itd,itp,itd
        • Gość: wodnik Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 12:04
          wszystko drożeje więc sobie muszą podnieść jakoś pensje więc w ten sposób
          najlepiej powiedzieć że trzeba wymienić 100 kilometrów rur i sprawa załatwiona !!!!!
        • Gość: łysy Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.08, 12:06
          Ja tam zawsze korzystam z deszczowki. Ostatnio jest jej pod
          dostatkiem i nie ma chloru.
          • Gość: ja Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.08, 12:30
            Witam ja dostałam rachunek za wode tez kosmiczny 270zl!!!za wode
            place za biezacy miesiac zawsze placilam maksymalnie 80zl a
            tu...nagle 270 zl SZOK!!!
            • Gość: wnerwiony Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.08, 13:03
              Od nowego roku,to dopiero każdemu szczęka opadnie......,może jest
              dostępna gdzieś mapka,gdzie wymieniono rury i które jeszcze trzeba
              wymienić.
            • Gość: Jolka Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.08, 13:17
              Nie dajcie sie.. napiszcie pismo do MZB czy kto to Wami zarzadza, że
              jest to niemożliwościa i prosisz o sprzwdzenie tego wszystkiego.
              Koniecznie z kopia, zebys mogla w razie czego domagac sie
              czegokolwiek, bo tak na rozmowe nigdy sie nie mozna powolac! A masz
              licznik? Jesli masz- poszukaj w spisie tresci - niedawno byl podobny
              temat.. pzdr.
              • Gość: matka Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:18
                Zauważcie, że płacimy WZWiK za ich GOTOWOŚĆ dostarczania wody.
                Taki abonamencik. Zużyjesz, nie zużyjesz - oni zawsze silni,
                zwarci, gotowi.
                • radcom Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! 24.09.08, 20:45
                  Ta opłata to bilet do muzeum infra struktury. Najstarsza czynna sieć
                  wodociągowa w Europie. Frajerzy niech się trują plastykiem, nasze
                  rurki z ołowiu, żeliwa, cementu z azbestem. Samo zdrowie.

Pozdrawiam, radcom
                  • Gość: pisowiec Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 21:16
                    Podziekujcie wszyscy Piotrowi Kruczkowskiemu to dzieki niemu
                    • Gość: Nicoletta Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.eranet.pl 24.09.08, 22:56
                      Rozumiem taki rachunek za półroczne zużycie (chociaż to i tak
                      KOSMOS),ale na Nowym Mieście odczytują liczniki co dwa
                      miesiące.Przynajmniej u mnie.Mam wodomierz.Nawet dwa.Jeden w
                      mieszkaniu i jeden w piwnicy.Mieszkam w domku od niedawna
                      jednorodzinnym z dwoma mieszkaniami,co nie zmienia faktu,że tylko ja
                      tą wodę zużywam.Musiałabym chyba zaprosić wszystkich sąsiadów z
                      ulicy żeby się u mnie kąpali to może tyle wody by poszło.Paranoja!
                      Jutro ide właśnie tę sprawe wyjaśnic bo przecież nie mam zamiaru
                      płacić za wyssany z palca rachunek.Na rachunku jest podany odczyt
                      poprzedni i bieżący,ani jeden ani drugi sie nie zgadza.Może pan
                      inkasent się jeszcze nie obudził jak go spisywał bo chodzi bardzo
                      wcześnie.Pozdrawiam i nie dajmy się oszukiwać!!!
                      • Gość: pisowiec Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 23:16
                        Idzcie do Ewangielu to wam wytlumaczy jak facet ze srednim
                        wyksztalceniem po kursie wieczorowym moze ustalac ceny wody by zylo
                        sie lepiej PO
                        • Gość: wodnik Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 09:19
                          w slamsach są dwa liczniki ojeju !!!!! zapraszam na podzamcze gdzie za
                          własnościowe się płaci 1000 zł i są cztery liczniki na wodę dwa na zimną i dwa
                          na ciepłą a za metr wody ciepłej płaci się 26,94 zł!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: O.N.A Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.08, 10:15
                            Ja na Poniatowie mieszkałam w latach 2004-2006 i płaciłam 22 zł. za 1m3,więc nie
                            ma co się podniecać.
                            Nie ma znaczenia czy się ma właśnościowe mieszkanie czy nie m3 kosztuje tyle samo.
                            Pożal się Boże że mieszkasz na podzamczu, to samo dotyczy piaskowej góry, za
                            darmo tam bym nie zamieszkała.

• Gość: ojciec Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.wlb.vectranet.pl 04.10.08, 00:12
                  Matka, a płacisz rachunki za energię? To zobacz na rachunek: opłata
                  stała + opłata abonamentowa + opłata przejściowa = razem ok. 20 zł
                  netto. I nie ważne, czy zużyłaś 1 kWh czy 200 kWh energii. Przy
                  rachunku za energię nie marudzisz tylko płacisz? Dlaczego za wodę ma
                  być inaczej? Odkręcasz kran, woda jest natychmiast. Inaczej byłoby,
                  w sytuacji, gdy odkręcasz kran, a w Marciszowie w tym momencie
                  pobierają wodę z ujęć, uzdatniają ją, tłoczą do Wałbrzycha i do
                  Twojego kranu dociera po 12 godzinach od jego odkręcenia. Chcesz
                  tak? I wtedy nie byłoby abonamentu :)
                  • Gość: Mama.Nowe Miasto Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.08, 11:10
                    kwota 20 zł. za stały abonament nie wzbudza we mnie jakiś negatywnych uczuć,
                    jest zbyt mała, żeby o niej mówić i analizować, po prostu marnujesz czas na
                    rozpisywanie się w tym temacie.
    • Gość: rodzina Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.08, 11:16
      Jeśli masz dalej ten problem, napisz - wskażemy Ci bezpłatnie
      rozwiązanie problemu. adres:
      rodzinaturystyka@yahoo.com

Pozdrawiam
    • Gość: c Re: Absurdalne rachunki za wodę!!! IP: *.eranet.pl 04.10.08, 20:14
      za drogo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka