Dodaj do ulubionych

gdzie sprzedam uzywanego laptopa na gwarancji?

IP: *.centertel.pl 19.02.09, 08:04
Czy jest w Walbrzychu badz okolicy jakis komis sprzetu
komputerowego, gdzie mozna by bylo sprzedac laptopa 2 miesiecznego
na gwarancji?
Dzieki z gory za odpowiedz.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: TAURUS Podaj IP: 78.133.207.* 19.02.09, 08:29
      f-mę, parametry i cenę od której startujesz. Po co ci komis?
      • Gość: gosc Re: Podaj IP: *.centertel.pl 19.02.09, 08:38
        Fujitsu siemens Amilo dwurdzeniowy Intel Pentium Dual 1.60 Ghz 1.60
        Ghz
        2046 Mb Ram, Ati Mobility Radeon HD 2400, karta sieciowa
        Cena do negocjacji.
        Mam go 2 miesiace, pelna gwarancji

Zastanawialem sie nad jakims komisem z uwagi wyjazdu za granice nie
        mam co zrobic ze sprzetem, a szkoda, zeby sie bezczynnie w domu
        marnowal.

pozdrawiam
        • Gość: On Re: Podaj IP: *.chello.pl 19.02.09, 08:48
          a jaką cenę za niego reflektujesz?
          • Gość: gosc Re: Podaj IP: *.centertel.pl 19.02.09, 08:56
            Dwa miesiace temu kosztowal mnie 2700 zl, wiec mysle, ze z 400 zl w
            dol moglbym zejsc.
            • Gość: c Re: Podaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 08:57
              niestety teraz za 2000zl na allegro kupujesz nowego lepszego z gwarancja 24miesiace door-to-door
              • Gość: gosc Re: Podaj IP: *.centertel.pl 19.02.09, 09:12
                To podaj mi takiego z lepszymi parametrami za 2000 zl na allegro.
                • Gość: c Re: Podaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 09:17
                  allegro.pl/item552177937_msi_vr630_amd_ql60_4gb_250gb_gf9100_16_bonusy.html
                  allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1036140&gr_id=491&buy=1&order=p&buy=1
                  • Gość: gosc Re: Podaj IP: *.centertel.pl 19.02.09, 09:36
                    Przegladalem te oferty i wcale nie sa takie atrakcje, zwazywszy na
                    to, ze marka msi zawsze zajmowala sie raczej produkcja komponentow
                    do stacjonarek niz lapkow, dlatego nie wiem co sadzic o ich
                    notebookach.
                    Co do parametrow procka AMD Athlon 1.9 jest raczej slabszy od
                    Pentiuma 2.6:)
                    • Gość: c Re: Podaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 09:45
                      jaki pentium 2.6? wyżej napisano o dualu 1.6

ten msi to w pośpiechu. nie polecał bym go. w linkuy nr 2 ktory podalem jest taki acer allegro.pl/item559222627_acer_5735_t3200_2x2_0gh_2g_250_x4500hd_windows.html
                      • Gość: c Re: Podaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 09:48
                        pozatym każdy zainteresowany sam sobie przeglądnie oferty. osobiscie polecam oferty na allegro z przedzialu 3000-4000zl. mozna naprawdze cos porzadnego wyrwac.
                      • Gość: wałbrzyszanin Re: Podaj IP: 78.133.207.* 19.02.09, 09:50
                        www.allegro.pl/item552279999_fsc_amilo_pi2540_coret2330_2gb_250gb_hd2400_kam_vb.html
                        • Gość: kibi Re: Podaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 10:27
                          K...wa, on się nie pyta gdzie ma kupić tylko gdzie ma sprzedać!!!!!
                          • Gość: arek Re: Podaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 11:24
                            za taką cene tylko jakiemuś frajerowi. w komisie go wyśmieją.
                          • Gość: www.ithouse.com.pl Re: Podaj IP: 79.162.171.* 19.02.09, 11:41
                            Moja firma zajmuje się skupem używanego sprzętu. Podał pan bardzo mało
                            parametrów, ale domyślam się że chodzi co najwyżej ten model lub niższy tj.
                            Fujitsu-Siemens AMILO Pi2540 - poniżej link do sklepu gdzie można go kupić
                            nowego za 1799zł:
                            www.alfamarket.pl/go/_info/?id=5066&partner_id=25252525&code=b965da1e366cf8a6a16fea97420cd885
                            więc jeśli pani ma używany, wierze że jest pełna dokumentacja tj. dowód zakupu
                            czyli rachunek, paragon czy faktura, bo inaczej to w ogóle ciężko będzie go
                            sprzedać i pyta pan o komis gdzie ktoś też musi zarobić to wiadomo, że sprzęt
                            używany (elektronika) już po 'wyjściu' ze sklepu traci 25-30% czyli robi nam się
                            jakieś 1300 zł i to jest cena dla klienta (i to tu w Wałbrzychu bo na Allegro
                            można kupić jeszcze taniej), ale jeszcze trzeba coś zarobić, powiedzmy 200zł -
                            robi się 1100 zł, no i jeszcze koszty własne - podatek to kolejne 100 zł i
                            wychodzi równy 1000 zł. Jeśli interesuje pana/ią taka cena to proszę o kontakt
                            na 790-720-557 lub biuro@ithouse.com.pl, o ile rozmawiamy o modelu powyżej i
                            jest on niezniszczony, wszystko działa i jest dowód zakupu to za mnie więcej
                            taką cenę mogę go kupić. Wiem że wielu pomyśli że to jakieś zdzierstwo, bo
                            właściciel zapłacił 2700zł (tak poza tym, to gdzie go kupiłeś tak drogo ????
                            Vobis ?) ale niestety nowy dziś kosztuje już 900 zł mniej, bo z sprzętem
                            komputerowym jest tak że ceny lecą w dół z dnia na dzień, więc radzę się
                            pospieszyć i jeśli ktoś będzie chciał go kupić (dla siebie) za 1300 zł to radzę
                            sprzedawać. Na temat samego laptopa nie będę się wypowiadał, wystarczy poczytać
                            opinie na forach.
                            • Gość: ff Re: Podaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 11:47
                              szczerze to ktos Cię mocno oszukał z tym notebookiem za tą kase...
                              • Gość: gosc Re: Podaj IP: *.chello.pl 19.02.09, 12:17
                                Kupile go w Vobisie w Walbrzychu, mialem nadzieje ze sa wiarygodni
                                co do cen, ale widze, ze sie niezle dalem wkrecic:(
                                • Gość: c Re: Podaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 13:11
                                  nie trzeba kupować na allego ale warto wejść i zobaczyć jaka jest cena rynkowa zanim kupi się w sklepie. to tak na przyszłość.

ja używam drugiego acera kupionego na allegro i jest dobrze. znajomym kupiłem już kilka komputerów wszystkie na allegro. z gwarancjami nie ma problemów bo gwarancje realizuje producent nie sprzedawaca.
                                  • Gość: c Re: Podaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 13:13
                                    sprostowanie. pierwszego acera kupilem w vobisie po tym jak siostra kupila takiego samego. cena byla naprawde promocyjna, ale to jak w markecie na jedno promocja na reszcie przycinka
                                    • Gość: ff Re: Podaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 13:56
                                      to gdzie kupiles tego Fujitsu siemens

bo ta konfiguracje za tą kase wyglada na stan no powiedzmy z połowy tamtego roku
                                      albo jeszcze dawniej.
                                      • Gość: golec Re: Podaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 21:37
                                        Tak na marginesie to Vobis szerokim łukiem lepiej omijać.Ściemniają
                                        i serwis mają do du.. Jesteś cacy jak kupujesz,a jak jakiś problem
                                        to lepiej won za drzwi!
                                        • Gość: aaa Re: Podaj IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.09, 22:31
                                          tak wlasnie. i na dodatek drogo maja... najlepszy jest proline na piaskach -
                                          tanio, szybko i solidnie. ale reklama z tego wyszla hehe :P
                                          • Gość: ff Re: Podaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 23:46
                                            drogo? to zapraszam do porównania oferty.... np lenovo z 1 strony znajdzie mi
                                            ktos lepsza oferte?

czasy vobisu z przełomu XX-XXI wieku i nie botycznych cen juz się skonczyły.

Serwis serwisem jak ktos oczekuje np. naprawy notebooka od ręki to chyba cos nie
                                            tak z nim jest. Jakies szczegóły mozna znać przykrych doswiadczeń?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka