Gość: Rebel Yell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 07:56 bo zdaje sie taki napis widnieje na plakatach ktore rozklejono po walbrzyskich przystankach. Ktos wie co i po co ? Crass sie w walbrzychu reaktywowal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oxo Re: Marazm na przystankach IP: 78.133.166.* 24.02.09, 08:28 Marazm (gr.. marasmós - gaśnięcie, uwiąd) - w medycynie oznacza stan wyniszczenia organizmu niekiedy ze zmianami w korze mózgowej, prowadzące do zmniejszenia sprawności myślenia i apatii; apatię; depresję; przygnębienie. Potocznie słowo używane jako zastój, bezwład, przekonanie o niemożności zrobienia czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Yell Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 11:20 Utrudnia tez zrozumienie pytania jak widze. Cale szczescie ze nie uniemozliwia uzywania wikipedi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxo Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.09, 11:53 Nie wiem co ma oznaczać ten napis i po co ktoś porozklejał po Wałbrzychu i Szczawnie ale normalne to to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Marazm na przystankach IP: 87.105.201.* 24.02.09, 12:31 to robota walbrzyskiego stowarzyszenia mlodziezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokładnie na temat Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 20:48 oxo idealnie wyjaśnił znaczenie tego słowa pasującego do tego miejsca apatia, depresja, przygnębienie to domena tego szamba zwanego wałbrzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZdenerwowanyMłody Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 21:08 czy wy ludzie juz zupełnie poskradaliscie zmysły? Uruchomic szpital psychiatryczny? To nie jest normalne? Wydaje mi sie ze ludzi w naszym miescie potrafia tylko marudzic... To ma uswiadomic Wałbrzyszanom powage sytuacji w jakiej sie znajdujemy! Tylko siedzicie na forum klikacie myszka a jak juz sie wam zachce to piszecie "Ze smyczy sie zerwali? Micha ciagle byla pusta ?" czy ten ktos jest normalny? Pewnie.. najlepiej siedziec w domu i patrzec przez okno na nasze umarłe miasto... patrzeć jak gnije od srodka i niszczeje... Naprawde tego chcecie? Mi ta akcja dała duzo do myslenia... nie zamierzam siedziec i pisac jak to kogos powaliło bo rozwiesza głupie plakaty... Głupi jest człowiek który przechodzi koło tego plakatu obojetnie... IDZCIE NA WYBORY Pozdrawiam wszytskich uczestniczacych a akcji.. oby tak dalej...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tja... Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:32 To walbrzyskie stowarzyszenie mlodzierzy cos kombinuje. Rozwieszali to wczoraj o 5 nad ranem. Ciekawe czy dostali zgode od ZDiK-u ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Yell Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:18 Ze smyczy sie zerwali? Micha ciagle byla pusta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubek Re: Marazm na przystankach IP: *.centertel.pl 24.02.09, 13:28 to stowarzyszenie, to przecież bojówka kruczka ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treser małp Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 14:07 Ponownie wzywam do uruchomienia szpitala psychiatrycznego po byłym dziecięcym na Gaju ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.09, 19:25 A skąd takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek.jo Re: Marazm na przystankach IP: *.wlb.vectranet.pl 26.02.09, 20:28 ...i jaki jest cel...? jak dla mnie zupełnie jeszcze bardziej przygnebiajace...a jednocześnie nieczytelne...brawo za inicjatywę... r. :) Jadę sobie autobusem do pracy. Jest 7 rano. Jestem zaspana, mysli mam jeszcze senne. Niczego od zycia nie chcę. Mam robotę. Cieszę się. Miasto cóz, może przygnębiać ale jestem pogodna. Czytam, a własciwie doczytuję wielki napis na przystankach wielu. MARAZM. i co dalej. Myślę sobie, że prawdziwego zmarnowanego i opuszczonego życia jeszcze bardziej dołuje ten plakat. Dodam jeszcze, że musi być lekko inteligentne, bo ponizej przeciętnej lokalnej jednostki marazmu nic a nic nie wyniesie z tej propagandy. Nie lepiej coś do prostego człowieka. Jestem za. I dużymi literami też. pozdrav. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Marazm na przystankach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.09, 21:15 I BRUD - nikt z tym nic nie robi, kilka dni jest na przystankach, delikatnie mówiąc "syf". Pan Kruczkowski nie widzi tego, w ciemnych okularach jeżdzi??????????????????????????? Dowiedziałam się, że od niego zależy decyzja o zmianie faktu rzeczy...znaczy się posprzątaniu. A może wrócmy do lepszych czasów i może pan Kruczkowski zorganizuje czyn społeczny dla miejskich urzędników, skoro nie jest w stanie nic zrobic, aby te przystanki posprzątac. Jak sądzę chodzi w tej sprawie o pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Marazm na przystankach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.09, 21:23 w takich okolicznościach natury...i przy kiepskiej pogodzie trudno nie popaśc w marazm... Plakaty to tylko dodatek, wcale niepotrzebne, zaśmiecają ulice i przystanki, i bez nich jest marazm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Marazm na przystankach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 06:59 Płacić i plakaty rozwieszać to umieją, ale posprzątać na przystanku pety i śmieci to już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzyszanin Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 17:17 Posprzatajcie te plakaty w cholere bo teraz to jeden syf sie zrobil jak je lumpy podarly. Jeszcze podopisywali na wlepkach "Tez stad wyper..." Ja nie wiem kto w ogole zezwala dawac kase na takie badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Książe Kaspian Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.09, 16:16 Drogi użytkowniku "skandal" - Ty ani nie rozwieszasz plakatów próbując trafić do ludzi ani nie sprzątasz petów na przystankach. Czy może się mylę? Mi akcja Marazm na wałbrzyskich przystankach dała do myślenia i mam nadzieję że ludziom mniej ograniczonym również. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 18:28 Po co taka akcja w ogóle, lepiej by coś już zorganizowali! Za dużo mają kasy w tym WSMie to na plakaty wydaja =/ Teraz drogi WSMie zorganizuj akcje zbierania "Marazmów", bo już nie tylko są na przystankach ale również na drzewach itd. Pomyślcie zanim coś zrobicie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i po co to komu? Re: Marazm na przystankach IP: 79.162.164.* 04.03.09, 22:03 Nie rozumiem (jak większość w forumowiczów) idei tej akcji, większość moich znajomych pomyślała w ogóle że to jakiś akt wandalizmu. Przecież marazm widać doskonale i raczej w miejscach publicznych (szczególnie w mieście takim jak Wałbrzych) powinno być coś optymistycznego, próbującego wywołać chęć zmiany, a nie wręcz jej pogłębianie - nie słyszeliście o sile przyciągania??? - mówienie, myślenie i pokazywanie czegoś na każdym kroku tylko dany obraz wzmacnia i utwierdza w tym że tak musi być, a nie osłabia. Plakat jest ohydny a sposób jego przyklejenia faktycznie wskazuje na wandalizm (ciekawe kto zmyje tą taśmę pakową - bo wiem że zostawia brzydkie ślady które bardzo ciężko schodzą), a zarządca przystanków jeśli się już zgodził na powieszenie takiego czegoś, to mam nadzieje że dopilnuje żeby nie zostało po tym ani śladu (a usunięcie nie będzie łatwe). Jeśli jest na tym forum ktoś z współtwórców, kto wie po co ta cała akcja i co ona ma na celu bardzo proszę o wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek971 Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 19:09 Coś pozytywnego i weselszego pojawiło się właśnie na przystankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al-Kaida Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 19:23 Na underground.walbrzych.pl znalazłem podoby Temat i tam lepiej wszytsko ejst napisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzyszanin Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.09, 21:32 Widze ze pojawily sie kolejne plakaty, ktore sugeruja ze maraz to moja wina. Z mojej strony krotka pilka ludzie - nic na sile a robienie czegos w stylu sztuka dla sztuki czyli wymyslimy byle co aby tylko wyciagnac kase z Urzedu Miasta i Ministerstwa co uprawia WSM to kochani nie tedy droga... Zajmijcie sie imprezami typu Alternativ a nie oklejaniem miasta tasma do paczek :/ Ta akcja w mojej opinii odwrotny skutek do zamierzonego czyli odbieram to bardziej jako akt wandalizmu a nie jako akcje spoleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sffd Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 10:23 Nie lepiej zamiast rozwieszac jakies plakaty (ciekawe czy ktos to pozniej sciagnie) wziasc miotle i posprzatac te przystanki, a za pieniadze na plakaty kupic farbe i odmalowac np. smietniki? Jak juz chcecie osiagnac blizej niezidentyfikowany cel to na pewno ludzie bardziej pozytywnie popatrza na kogos kto robi cos pozytecznego niz na to, ze obkleja papierem przystanki. Pewnie tez nic tym byscie nie osiagneli ale btylby chociaz jakis pozytek z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-marazm Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.09, 11:07 mylisz się sffd. A bliżej niezidentyfikowany cel może być bliżej niezidentyfikowany dla Ciebie - ludzie chyba załapali o co chodzi w tej akcji. Wydaje mi się że celem WSMu było nie to żeby "obkleić przystanki papierem" tylko POKAZAĆ. Marazm jest na każdym kroku i widzimy go wszędzie - stało się to tak oczywiste, że aż przestaliśmy to dostrzegać. Ale kto tak naprawdę się tym przejmuje? Kto próbuje coś z tym zrobić? "marazm jest i będzie" - takie słowa się słyszy z ust zgorzkniałych wałbrzyszan. Umiesz tylko napisać "kto to ściągnie, kto posprząta", skrytykować i olać sprawę. Bo przecież KTOŚ to musi ściągnąć. KTOŚ musi posprzątać. A może Ty wyjdziesz na najbliższy przystanek i go posprzątasz? To się tyczy też pozostałych przedmówców. Czy jesteście NADLUDŹMI, którzy nie mogą sobie brudzić rączek? Dla mnie pisząc to jesteście grupą ograniczonych ludzi, którzy potrafią tylko łazić i narzekać. To właśnie WAS ogarnął MARAZM. "Pewnie.. najlepiej siedziec w domu i patrzec przez okno na nasze umarłe miasto... patrzeć jak gnije od srodka i niszczeje... Naprawde tego chcecie?" mądre słowa WSM - oby tak dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sffd Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 11:19 O czym Ty w ogole piszesz. Widac za mlody jestes i myslisz, ze rozklejaniem plakatow cos zmienisz, ale to nie takie proste. Zarzucasz ludziom ograniczenie, ale ci ludzie nie maja po 16 czy 18lat i znaja juz troche zycie. Myslisz, ze rozklejajac plakaty sprawisz, ze nagle ludzie usmiechna sie od ucha do ucha i pobiegna zrobic z walbrzycha drugi NY? Z Wami jest jak z politykami, kiedy sa w mlodziezowkach partyjnych i maja po nascie lat, mysla, ze zmienia swiat. Kiedy dorastaja i poznaja zycie mysla jedynie jak sie dobrze ustawic, bo swiata zmienic sie nie da slowami. Jak Wam tak zalezy to zrobcie cos konkretnego, posprzatajcie, idzcie pomoc w schronisku albo w innym wolontariacie. Bedzie z Was jakis pozytek i moze ktos Wam za to podziekuje. Cytujesz jakies "madre slowa" o siedzeniu i braku czynow. Zastosuj sie do nich i idz cos zrobic zamiast siedziec i zasmiecac przystanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-marazm Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.09, 12:50 "myslisz, ze rozklejaniem plakatow cos zmienisz, ale to nie takie proste." dlaczego to nie takie proste? wiadomo, że nie zmienię myślenia wszystkich ludzi, bo ciężko trafić do ludzi, którzy mają takie nastawienie jak Ty, ale jeśli trafi to choćby do garstki to będzie to już jakiś mały sukces. Z tego co wiem to wielu ludzi na każdym kroku o tym mówi i się tym interesuje. A to jest już coś. "ci ludzie nie maja po 16 czy 18lat i znaja juz troche zycie." jeśli Ci ludzie znają choć trochę życie to dlaczego nic nie robią tylko narzekają, że jest jak jest? Moim zdaniem jest to ograniczenie - bo nie tylko młodzi mogą działać. Ale oczywiście ciężko zdobyć się na coś w takim mieście jak Wałbrzych. To jest właśnie MARAZM - apatia, przygnębienie, depresja. Tak jak pisałem wcześniej - wydaje mi się że celem tej akcji była bardziej AKTYWIZACJA i POKAZANIE niż samo w sobie zrobienie czegoś. Widzę, że bardzo łatwo przychodzi Ci ocenianie ludzi, nawet jeśli ich nie znasz. Całe szczęście że młodzi ludzie chcą i myślą że mogą zmieniać świat, bo jak nie oni to kto? jak Wy starsi potraficie tylko narzekać i mówić żebyśmy coś robili bo "Bedzie z Was (nas) jakis pozytek". Właśnie takim gadaniem Wy starsi i bardziej doświadczeni zabijacie w nas chęć działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sffd Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 13:31 Jak chcesz aktywizowac bardziej ludzi doroslych? Oni sa aktywni znacznie bardziej niz Wy, co rano wstaja do pracy, zazwyczaj malo ciekawej i slabo platnej, po pracy musza sie zajac domem/rodzina. Z czego maja sie cieszyc i jakie maja mozliwosci, zeby to zmienic? Nie rzuca pracy i zaczna zyc powietrzem, bo na utrzymaniu maja siebie i dzieci. Zebyscie mogli biegac z plakatami, Wasi rodzice musza wlozyc w to znacznie wiecej pracy. Zarzucacie, ze ludzie siedza przed komputerami i nic nie robia, ale wiekszosc ludzi ma moze z 1-2h dziennie wolnego + moze jeden dzien caly w tygodniu jak nie maja wielu obowiazkow. Dorosniecie to przestaniecie latac po przystankach w nocy, bo o 4 rano trzeba bedzie wstac do pracy, zeby zapewnic byt swojej rodzinie i zapomnicie o tym, ze kiedys chcieliscie zrobic nawet nie wiadomo co. Ja nie jestem wcale duzo starszy niz Wy, ale te plakaty nie roznia sie dla mnie niczym od napisow typu "je****c policje", tak samo dewastuje to przystanki i taki sam ma sens. Przeciez takie napisy tez mozna nazwac protestem i nawolywaniem do dzialania przeciw brutalnosci policji. Powiedz mi tylko jedno, konkretnie co taki kowalski ma zrobic widzac plakat, zeby to odmienilo zycie i miasto, bo chyba o to Wam chodzi. Bez zadnych gadek o blizej nieokreslonych zmianach tylko konkretnie co ma zrobic, odmalowac dom, zeby bylo kolorowo czy wziasc gitare i grac na ulicy, zeby bylo milo? Widzialem gdzies wczesniej wpis o wyborach, ale nie pamietam, zeby zmiana wladzy przeniosla sie kiedykolwiek na zmiane w zyciu, chyba ze ta w 89r choc tu zdania sa podzielone czy na lepsze czy na gorsze. Macie jakies tam hobby, rozklejacie plakaty. Lepsze to niz mielibyscie stac pod blokiem i straszyc staruszki, ale pozytku z tego brak. Jak to sie mowi, najpierw daj cos od siebie, a pozniej wymagaj od innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-marazm Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.09, 15:06 "Jak to sie mowi, najpierw daj cos od siebie, a pozniej wymagaj od innych " www.cam.wuesem.org/ www.wuesem.org następnym razem sprawdź zanim coś napiszesz. Piszesz że pożytku z tego brak - otóż to jest tylko Twoje zdanie, bo dla wielu ludzi jest z tego pożytek. I nie jest to tylko czcze gadanie ale efekty WYMIERNE. Cały Twój argument o osobach dorosłych do mnie nie przemawia. Dorośli mają takie same - a często nawet większe możliwości niż młodzi. Wystarczy CHCIEĆ. Znam wielu starszych ludzi, którzy poświęcają się akcjom na rzecz miasta - a tez mają rodziny i prace. Młodzi też mają szkołę, dom i inne zajęcia a jednak poświęcają czas na to żeby coś zrobić. Może mamy inne pojęcie AKTYWNOŚCI. I takim gadaniem że kiedyś zapomnimy o tym co chcieliśmy zrobić nie zmienisz raczej naszego podejścia. Zawsze będziemy pamiętać o tym co zrobiliśmy i o tym co chcieliśmy zmienić - o takich rzeczach pamięta się długo. Twoje argumenty przemawiają tylko za tym jakim jesteś zgorzkniałym i nudnym człowiekiem. Przykre. Nawet jak taki kowalski zobaczy plakat, wyjdzie na ulice i zacznie śpiewać to będzie coś, jak wstąpi do jakiejś organizacji i zacznie działać - też, nawet jak przestanie podpierać ścianę swojego budynku i pójdzie na konkurs grantowy to będzie AKTYWNY. Nie rozumiem dlaczego łączysz to z wyborami i polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 312 Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 17:48 Dobra, szkoda czasu na takie pisanie, przyszlosc pokaze. Zajrze do tego tematu za miesiac i chetnie przeczytam Twoj wpis co zmienila ta "akcja". Jak dla mnie zamiast marnowac czas na zasmiecanie przystankow, lepiej ucz sie i zostan dobrym inzynierem, ktory za 10lat zaprojektuje plan drog, zeby nie bylo trzeba tracic 40minut na przejechanie 10km. Znacznie bardziej sie przysluzysz miastu. Co do ostatniego zdania. To nie laczy sie z polityka, to juz jest polityka. Za kilka lat porzucisz to co teraz robisz i zostaniesz obywatelem, albo tylko zmienisz koszulke na garnitur, plakat na bilboard, a hasla pokroju "zmien miasto na lepsze" zyskaja jedynie dopisek "glosuj na xxx". Pierwszy raz bedziesz kandydowal z zamiarem zrobienia tutaj san francisco, pozniej po wygodna posade. Zamiast tutaj sie zaraz burzyc, co jest oczywiste, idz teraz na przystanek, pozniej wlacz archiwalne materialy z czasow wyborow i zobaczysz podobienstwo: hasla te same, metody te same, zamiar co prawda inny, ale efekt ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sffd Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 17:51 ups przepraszam. z przyzwyczajenia wklepuje byle co w polu autor, ale zeby zachowac ciagnac, post wyzej jest mojego autorstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzyszanin Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.09, 19:36 Naturalnie popieram przedmowce, ja jestem praktycznie pewien ze ta akcja nie zmieni w zadnym stopniu naszego miasta i tego spoleczenstwa. Dla mnie ludzie z WSMu sa tylko idealistami a ich poglady kiepsko wypadaja w zderzeniu z rzeczywistoscia. Chca kijem Wisle cofnac, a mur przebijac glowa. Powiem tak kochani - zycze szczescie zdrowia powodzenia (wyczujcie ironie). Zarzucasz ze to nas ogarnal marazm - prosze bardzo tylko nie ja pierwszy tu narzekam tylko WSM pierwszy zaczal a to jest tylko dyskusja i krytyka rozpoczetego przez nich tematu. Nie rozumiem jaki ma sens pokazywanie czegos co jest jasne. To ze to nie daje pozytku to nie jest na bank zdanie jednej czy dwoch osob a wiekszosci ktora zobaczyla te plakaty ktore osiagnely skutek odwrotny od zamierzonych. Tak na dobra sprawe przegladajac osiagniecia WSMu i ich centrum aktywizacji mlodziezy to tylko te dwa koncerty blysnely w jakims tam stopniu, reszta to to lipa czyli wewnetrzne sprawy z kurierem WSPAK na czele ktory jest duchem Infoshitu czyli czyms co bylo zrobione na odwal w celu wyciagniecia pieniedzy z roznych instytucji z zawartoscia na zenujacym poziomie. Konkurs grantowy - fajne tylko szkoda ze ambitniejszym projektom podcinane sa skrzydla przez mala kase jaka jest nagroda. Cytat ze strony WSM : "Masz wolny czas, który chcesz spędzić w sposób inny niż browar w bramie i dymek za rogiem?" Tak drodzy kolesie, sami pijecie browar po knajpach co zreszta widzialem po waszych zdjeciach na naszej-klasie. Radze nastepnym razem pamietac ze ten portal pozwala na jak to w zargonie policyjnym okresla sie 'praca operacyjna'. Wystarczy chciec - ok tylko jezeli ktos nie chce to nie wolno nikogo do niczego zmuszac na sile, nadgorliwosc i upierdliwosc jest gorsza od faszyzmu. Jak macie ochote to robcie, zajmijcie sie soba i przestancie zaburzac spokoj innych mieszkancow takimi akcjami. Wystarczy spojrzec na reakcje ludzi troche na nizszym poziomie - wandale poniszczyli plakaty - chcieliscie ich aktywnosci to macie co chcecie. Konczac tego posta chcialem sie odniesc do ogolnej aktywnosci mlodziezy i nawiazania do polityki ktore jest sluszne choc ja widze to troche w innym ujeciu. Walbrzyskie Stowarzyszenie Mlodziezy, Mlodziezwa Rada Miasta Walbrzycha, Walbrzyskie Porozumienie Mlodziezy, Centrum Aktywizacji Mlodziezy i jakies kolejne Walbrzyskie Centrum Mlodziezy. Kazdy ma inny szyld, sztandar i inna barwe. Ja radze jedno, stancie wszycy razem, ponad podzialami partyjnymi, politycznymi, stworzcie JEDNA, WIELKA i SKUTECZNA MACHINE BOJOWA jesli chcecie cos w tym miescie ruszyc!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
manife-stacja Re: Marazm na przystankach 08.03.09, 15:34 sama krytyka... ja tam się cieszę, że komuś chciało się coś zrobić. A Ty wałbrzyszaninie zamiast wszystkich krytykować wstań od komputera i sam stwórz "JEDNA, WIELKA i SKUTECZNA MACHINE BOJOWA". I bardzo mi przykro, że wszystko co robią młodzi i kreatywni ludzie jest łączone z polityką a nie po prostu z chęcią i wiarą w niemożliwe, która uważam może przenosić góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 16:47 Bo tylko mlodzi moga w to wierzyc Jak dorosna, poznaja choc odrobine zycie to zdejma rozowe okulary ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Marazm na przystankach IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.03.09, 20:51 Tutaj macie odpowiedź zgredy. Trzeba coś robić a nie p......lić bez sensu www.regionalnatv.pl/?s=category&cid=2&mid=136 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 21:20 Gość portalu: mlody napisał(a): > Tutaj macie odpowiedź zgredy. --------- Muchy żyjąc wśród gó.wna też są szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amon Re: Marazm na przystankach IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.03.09, 20:56 Marazm to jest w koszach na śmieci. Syf niesamowity, przynajmniej na tych na Podzamczu. Czy ktoś tutaj sprząta? Gdzie władze miasta, gdzie nadzór pytam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Marazm na przystankach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.03.09, 21:18 jest za to odpowiedzialny prezydent miasta, to wynik rozmowy ze strażnikami miejskimi, podobno to on jest za to odpowiedzialny. Zapewne chodzi o pieniądze. Brud jest nadal...gdzie do cholery jest sanepid i inne służby zajmujące się czystością????????????????? Ktoś powienien byc za to surowo ukarany. Bo to jest żałosny wizerunek miasta. A może tak zadziała tvn 24, może ktoś prześle zdjęcia tego brudu, może to ruszy władze miasta do jakiegoś działania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzyszanin Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.09, 17:15 Kolego zgred gratuluje cynizmu, a odpowiedz jest oczywiscie taka ze jak widac to nie tylko pare osob ma takie samo zdanie na temat akcji jak ja a ogolnie mieszkancy miasta. Popieram przedmowcow, podeslijcie kogos na podzamcze bo tu syf niesamowity od tych plakatow. Jezeli wam chodzilo o taka reakcje to teraz to posprzatajcie. Ja nie wstane sprzed komputera bo jestem za stary na widzenie wszystkiego w rozowych barwach, mimo to jednak doceniam sile wiary, ale na doscy innych plaszczyznach. Jesli chodzi o zarzut ze widac krytyke czy pierd... bez sensu. Otoz ja uwazam ze to co pisze to ma sens, a krytyka tym bardziej gdy jest konstruktywna jest czyms bardzo pozytecznym i sluzy do zmiany NA LEPSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x0x Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.09, 18:10 Ja nie mieszkam w Wałbrzychu, jakkolwiek z zainteresowaniem śledzę tą dyskusję bo pojawia się tu ciekawy wątek aktywności obywatelskiej młodych ludzi i chciałam się zapytać czy dobrze rozumiem, bo nie jestem pewna. Ogólne stanowisko mieszkańców (was traktuje jako głos tej grupy) jest takie, że nie warto kleić plakatów, i że lepiej zostawić wszystko tak jak jest, bo próba zmiany nie ma sensu. Czy dobrze rozumiem? Czy to oznacza, że Wałbrzych jest miejscem na mapie któremu nic już nie pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 15:46 Dobrze rozumiesz, syfu nie sprzata sie robiac wiekszy syf. Czym sie roznia marnej jakosci plakaty, niechlujnie porozwieszone po przystankach od gory do dolu, od napisow na scianach? Zwykly wandalizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shah Massud Re: Marazm na przystankach IP: 80.51.231.* 12.03.09, 09:03 I widzisz Rebell cos nawywijal?;-). Idziesz na Vavamuffin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Yell Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.09, 09:17 > I widzisz Rebell cos nawywijal?;-). Idziesz na Vavamuffin? Niestety nie dam rady. Bylem za to na punk emeryten party, czyli Big Cycu. No ale teraz skoro UM finansuje takie projekty jak "marazm" to czekam na ruch ze strony starostwa i organizacje koncertu np Wlochatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSC Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 10:14 Gość portalu: x0x napisał(a): >Ja nie mieszkam w Wałbrzychu... >...Ogólne stanowisko mieszkańców (was traktuje jako głos tej >grupy) jest takie, że nie warto kleić > plakatów, i że lepiej zostawić wszystko tak jak jest, bo próba >zmiany nie ma sensu. Czy dobrze rozumiem...? ------------------------------------ Źle rozumiesz. Chodzi o to , że te plakaty wyglądają jak obsrany papier toaletowy pozostawiony na gó.wnie w publicznym miejscu. Nie dość, że niema komu usunąć tego g.ówna, to jeszcze się tym chwalą puszczając perskie oko do mieszkańców. Kumasz teraz o co biega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al-Kaida Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 11:51 O MARAZMIE ZNAJDZIECIE TUTAJ: UNDERGROUND.WALBRZYCH.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hop Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 22:45 A ja cieszę się, że UM daje pieniądze młodemu pokoleniu, którzy zamiast pisać na tym forum w godzinach pracy zajmują się czymś pozyteczymi przed i po lakcach, a nie chleją piwo w bramach i spędzają noce na melinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...siup Re: no to wymyślili metodę wychowawczą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 09:01 Dać to ci mogę w ryja, jak cię spotkam w swojej bramie chlejącego piwo, a UM jak taki hojny to niech również daje kasę qrwom w ramach walki z prostytucją, żeby wiecej czasu spędzały w łóżku a nie na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo0o Re: no to wymyślili metodę wychowawczą. IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 12:40 Jak widać inne niż ta nowa metoda wychowawcza która rzekomo wymyślili dały kiepski efekt. Twój post dowodzi, że metoda jaką zostałeś wychowany pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...siup Re: no to wymyślili metodę wychowawczą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 13:38 Powiedz to "łomiarzowi" który zamordował 5 kobiet, dostał 15 lat i po wyjściu z więzienia kilka dni temu znów zaatakował kobietę. Na pewno bardzo się ucieszy, że są tacy dobroduszni i wychowanie bez stresowo ludzie jak Ty. Nota bene Tobie też dam w ryja jak cię złapie , że szczasz w bramie. Odpowiedz Link Zgłoś