Dodaj do ulubionych

Marazm na przystankach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 07:56
bo zdaje sie taki napis widnieje na plakatach ktore rozklejono po
walbrzyskich przystankach. Ktos wie co i po co ? Crass sie w
walbrzychu reaktywowal?
Obserwuj wątek
    • Gość: oxo Re: Marazm na przystankach IP: 78.133.166.* 24.02.09, 08:28
      Marazm (gr.. marasmós - gaśnięcie, uwiąd) - w medycynie oznacza stan
      wyniszczenia organizmu niekiedy ze zmianami w korze mózgowej, prowadzące do
      zmniejszenia sprawności myślenia i apatii; apatię; depresję; przygnębienie.

Potocznie słowo używane jako zastój, bezwład, przekonanie o niemożności
      zrobienia czegokolwiek.
      • Gość: Rebel Yell Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 11:20
        Utrudnia tez zrozumienie pytania jak widze. Cale szczescie ze nie
        uniemozliwia uzywania wikipedi.
        • Gość: oxo Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.09, 11:53
          Nie wiem co ma oznaczać ten napis i po co ktoś porozklejał po
          Wałbrzychu i Szczawnie ale normalne to to nie jest.
          • Gość: zzz Re: Marazm na przystankach IP: 87.105.201.* 24.02.09, 12:31
            to robota walbrzyskiego stowarzyszenia mlodziezy
      • Gość: dokładnie na temat Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 20:48
        oxo idealnie wyjaśnił znaczenie tego słowa pasującego do tego miejsca apatia,
        depresja, przygnębienie to domena tego szamba zwanego wałbrzych
        • Gość: ZdenerwowanyMłody Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 21:08
          czy wy ludzie juz zupełnie poskradaliscie zmysły? Uruchomic szpital psychiatryczny? To nie jest normalne? Wydaje mi sie ze ludzi w naszym miescie potrafia tylko marudzic... To ma uswiadomic Wałbrzyszanom powage sytuacji w jakiej sie znajdujemy! Tylko siedzicie na forum klikacie myszka a jak juz sie wam zachce to piszecie "Ze smyczy sie zerwali? Micha ciagle byla pusta ?" czy ten ktos jest normalny? Pewnie.. najlepiej siedziec w domu i patrzec przez okno na nasze umarłe miasto... patrzeć jak gnije od srodka i niszczeje... Naprawde tego chcecie?

Mi ta akcja dała duzo do myslenia... nie zamierzam siedziec i pisac jak to kogos powaliło bo rozwiesza głupie plakaty... Głupi jest człowiek który przechodzi koło tego plakatu obojetnie...

IDZCIE NA WYBORY

Pozdrawiam wszytskich uczestniczacych a akcji.. oby tak dalej...!
    • Gość: tja... Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:32
      To walbrzyskie stowarzyszenie mlodzierzy cos kombinuje. Rozwieszali to wczoraj o 5 nad ranem. Ciekawe czy dostali zgode od ZDiK-u ...

• Gość: Rebel Yell Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:18
      Ze smyczy sie zerwali? Micha ciagle byla pusta ?
      • Gość: ubek Re: Marazm na przystankach IP: *.centertel.pl 24.02.09, 13:28
        to stowarzyszenie, to przecież bojówka kruczka ... :)
        • Gość: treser małp Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 14:07
          Ponownie wzywam do uruchomienia szpitala psychiatrycznego po byłym
          dziecięcym na Gaju !
        • Gość: xyz Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.09, 19:25
          A skąd takie informacje?
          • Gość: groszek.jo Re: Marazm na przystankach IP: *.wlb.vectranet.pl 26.02.09, 20:28
            ...i jaki jest cel...?
            jak dla mnie zupełnie jeszcze bardziej przygnebiajace...a
            jednocześnie nieczytelne...brawo za inicjatywę...
            r.
            :)
            Jadę sobie autobusem do pracy. Jest 7 rano. Jestem zaspana, mysli
            mam jeszcze senne. Niczego od zycia nie chcę. Mam robotę. Cieszę
            się. Miasto cóz, może przygnębiać ale jestem pogodna. Czytam, a
            własciwie doczytuję wielki napis na przystankach wielu. MARAZM. i co
            dalej. Myślę sobie, że prawdziwego zmarnowanego i opuszczonego życia
            jeszcze bardziej dołuje ten plakat. Dodam jeszcze, że musi być lekko
            inteligentne, bo ponizej przeciętnej lokalnej jednostki marazmu nic
            a nic nie wyniesie z tej propagandy.
            Nie lepiej coś do prostego człowieka. Jestem za. I dużymi literami
            też.
            pozdrav.
    • Gość: x Re: Marazm na przystankach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.09, 21:15
      I BRUD - nikt z tym nic nie robi, kilka dni jest na przystankach,
      delikatnie mówiąc "syf". Pan Kruczkowski nie widzi tego, w ciemnych
      okularach jeżdzi???????????????????????????
      Dowiedziałam się, że od niego zależy decyzja o zmianie faktu
      rzeczy...znaczy się posprzątaniu. A może wrócmy do lepszych czasów i
      może pan Kruczkowski zorganizuje czyn społeczny dla miejskich
      urzędników, skoro nie jest w stanie nic zrobic, aby te przystanki
      posprzątac. Jak sądzę chodzi w tej sprawie o pieniądze.
      • Gość: x Re: Marazm na przystankach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.09, 21:23
        w takich okolicznościach natury...i przy kiepskiej pogodzie trudno
        nie popaśc w marazm...
        Plakaty to tylko dodatek, wcale niepotrzebne, zaśmiecają ulice i
        przystanki, i bez nich jest marazm.
    • Gość: skandal Re: Marazm na przystankach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 06:59
      Płacić i plakaty rozwieszać to umieją, ale posprzątać na przystanku
      pety i śmieci to już nie.
      • Gość: walbrzyszanin Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 17:17
        Posprzatajcie te plakaty w cholere bo teraz to jeden syf sie zrobil
        jak je lumpy podarly. Jeszcze podopisywali na wlepkach "Tez stad
        wyper..." Ja nie wiem kto w ogole zezwala dawac kase na takie
        badziewie.
      • Gość: Książe Kaspian Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.09, 16:16
        Drogi użytkowniku "skandal" - Ty ani nie rozwieszasz plakatów próbując trafić do
        ludzi ani nie sprzątasz petów na przystankach. Czy może się mylę?
        Mi akcja Marazm na wałbrzyskich przystankach dała do myślenia i mam nadzieję że
        ludziom mniej ograniczonym również.
        Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 18:28
      Po co taka akcja w ogóle, lepiej by coś już zorganizowali! Za dużo mają kasy w tym WSMie to na plakaty wydaja =/ Teraz drogi WSMie zorganizuj akcje zbierania "Marazmów", bo już nie tylko są na przystankach ale również na drzewach itd. Pomyślcie zanim coś zrobicie :P
      • Gość: i po co to komu? Re: Marazm na przystankach IP: 79.162.164.* 04.03.09, 22:03
        Nie rozumiem (jak większość w forumowiczów) idei tej akcji, większość moich
        znajomych pomyślała w ogóle że to jakiś akt wandalizmu. Przecież marazm widać
        doskonale i raczej w miejscach publicznych (szczególnie w mieście takim jak
        Wałbrzych) powinno być coś optymistycznego, próbującego wywołać chęć zmiany, a
        nie wręcz jej pogłębianie - nie słyszeliście o sile przyciągania??? - mówienie,
        myślenie i pokazywanie czegoś na każdym kroku tylko dany obraz wzmacnia i
        utwierdza w tym że tak musi być, a nie osłabia. Plakat jest ohydny a sposób jego
        przyklejenia faktycznie wskazuje na wandalizm (ciekawe kto zmyje tą taśmę pakową
        - bo wiem że zostawia brzydkie ślady które bardzo ciężko schodzą), a zarządca
        przystanków jeśli się już zgodził na powieszenie takiego czegoś, to mam nadzieje
        że dopilnuje żeby nie zostało po tym ani śladu (a usunięcie nie będzie łatwe).
        Jeśli jest na tym forum ktoś z współtwórców, kto wie po co ta cała akcja i co
        ona ma na celu bardzo proszę o wypowiedź.
        • Gość: maciek971 Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 19:09
          Coś pozytywnego i weselszego pojawiło się właśnie na przystankach.
          • Gość: Al-Kaida Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 19:23
            Na underground.walbrzych.pl znalazłem podoby Temat i tam lepiej wszytsko ejst
            napisane
            • Gość: walbrzyszanin Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.09, 21:32
              Widze ze pojawily sie kolejne plakaty, ktore sugeruja ze maraz to
              moja wina. Z mojej strony krotka pilka ludzie - nic na sile a
              robienie czegos w stylu sztuka dla sztuki czyli wymyslimy byle co aby
              tylko wyciagnac kase z Urzedu Miasta i Ministerstwa co uprawia WSM to
              kochani nie tedy droga... Zajmijcie sie imprezami typu Alternativ a
              nie oklejaniem miasta tasma do paczek :/ Ta akcja w mojej opinii
              odwrotny skutek do zamierzonego czyli odbieram to bardziej jako akt
              wandalizmu a nie jako akcje spoleczna.
    • Gość: sffd Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 10:23
      Nie lepiej zamiast rozwieszac jakies plakaty (ciekawe czy ktos to pozniej
      sciagnie) wziasc miotle i posprzatac te przystanki, a za pieniadze na plakaty
      kupic farbe i odmalowac np. smietniki?
      Jak juz chcecie osiagnac blizej niezidentyfikowany cel to na pewno ludzie
      bardziej pozytywnie popatrza na kogos kto robi cos pozytecznego niz na to, ze
      obkleja papierem przystanki. Pewnie tez nic tym byscie nie osiagneli ale btylby
      chociaz jakis pozytek z tego.
      • Gość: anty-marazm Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.09, 11:07
        mylisz się sffd. A bliżej niezidentyfikowany cel może być bliżej
        niezidentyfikowany dla Ciebie - ludzie chyba załapali o co chodzi w tej akcji.
        Wydaje mi się że celem WSMu było nie to żeby "obkleić przystanki papierem" tylko
        POKAZAĆ. Marazm jest na każdym kroku i widzimy go wszędzie - stało się to tak
        oczywiste, że aż przestaliśmy to dostrzegać. Ale kto tak naprawdę się tym
        przejmuje? Kto próbuje coś z tym zrobić? "marazm jest i będzie" - takie słowa
        się słyszy z ust zgorzkniałych wałbrzyszan. Umiesz tylko napisać "kto to
        ściągnie, kto posprząta", skrytykować i olać sprawę. Bo przecież KTOŚ to musi
        ściągnąć. KTOŚ musi posprzątać. A może Ty wyjdziesz na najbliższy przystanek i
        go posprzątasz? To się tyczy też pozostałych przedmówców. Czy jesteście
        NADLUDŹMI, którzy nie mogą sobie brudzić rączek? Dla mnie pisząc to jesteście
        grupą ograniczonych ludzi, którzy potrafią tylko łazić i narzekać. To właśnie
        WAS ogarnął MARAZM.

"Pewnie.. najlepiej siedziec w domu i patrzec przez okno na nasze umarłe
        miasto... patrzeć jak gnije od srodka i niszczeje... Naprawde tego chcecie?"
        mądre słowa

WSM - oby tak dalej!!!
        • Gość: sffd Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 11:19
          O czym Ty w ogole piszesz.

Widac za mlody jestes i myslisz, ze rozklejaniem plakatow cos zmienisz, ale to
          nie takie proste. Zarzucasz ludziom ograniczenie, ale ci ludzie nie maja po 16
          czy 18lat i znaja juz troche zycie.
          Myslisz, ze rozklejajac plakaty sprawisz, ze nagle ludzie usmiechna sie od ucha
          do ucha i pobiegna zrobic z walbrzycha drugi NY?

Z Wami jest jak z politykami, kiedy sa w mlodziezowkach partyjnych i maja po
          nascie lat, mysla, ze zmienia swiat. Kiedy dorastaja i poznaja zycie mysla
          jedynie jak sie dobrze ustawic, bo swiata zmienic sie nie da slowami.

Jak Wam tak zalezy to zrobcie cos konkretnego, posprzatajcie, idzcie pomoc w
          schronisku albo w innym wolontariacie. Bedzie z Was jakis pozytek i moze ktos
          Wam za to podziekuje.
          Cytujesz jakies "madre slowa" o siedzeniu i braku czynow. Zastosuj sie do nich i
          idz cos zrobic zamiast siedziec i zasmiecac przystanki

• Gość: anty-marazm Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.09, 12:50
            "myslisz, ze rozklejaniem plakatow cos zmienisz, ale to nie takie proste."
            dlaczego to nie takie proste? wiadomo, że nie zmienię myślenia wszystkich ludzi,
            bo ciężko trafić do ludzi, którzy mają takie nastawienie jak Ty, ale jeśli trafi
            to choćby do garstki to będzie to już jakiś mały sukces. Z tego co wiem to wielu
            ludzi na każdym kroku o tym mówi i się tym interesuje. A to jest już coś.

"ci ludzie nie maja po 16 czy 18lat i znaja juz troche zycie." jeśli Ci ludzie
            znają choć trochę życie to dlaczego nic nie robią tylko narzekają, że jest jak
            jest? Moim zdaniem jest to ograniczenie - bo nie tylko młodzi mogą działać. Ale
            oczywiście ciężko zdobyć się na coś w takim mieście jak Wałbrzych. To jest
            właśnie MARAZM - apatia, przygnębienie, depresja. Tak jak pisałem wcześniej -
            wydaje mi się że celem tej akcji była bardziej AKTYWIZACJA i POKAZANIE niż samo
            w sobie zrobienie czegoś.

Widzę, że bardzo łatwo przychodzi Ci ocenianie ludzi, nawet jeśli ich nie znasz.
            Całe szczęście że młodzi ludzie chcą i myślą że mogą zmieniać świat, bo jak nie
            oni to kto? jak Wy starsi potraficie tylko narzekać i mówić żebyśmy coś robili
            bo "Bedzie z Was (nas) jakis pozytek". Właśnie takim gadaniem Wy starsi i
            bardziej doświadczeni zabijacie w nas chęć działania.
            • Gość: sffd Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 13:31
              Jak chcesz aktywizowac bardziej ludzi doroslych?
              Oni sa aktywni znacznie bardziej niz Wy, co rano wstaja do pracy, zazwyczaj malo
              ciekawej i slabo platnej, po pracy musza sie zajac domem/rodzina.
              Z czego maja sie cieszyc i jakie maja mozliwosci, zeby to zmienic? Nie rzuca
              pracy i zaczna zyc powietrzem, bo na utrzymaniu maja siebie i dzieci. Zebyscie
              mogli biegac z plakatami, Wasi rodzice musza wlozyc w to znacznie wiecej pracy.
              Zarzucacie, ze ludzie siedza przed komputerami i nic nie robia, ale wiekszosc
              ludzi ma moze z 1-2h dziennie wolnego + moze jeden dzien caly w tygodniu jak nie
              maja wielu obowiazkow. Dorosniecie to przestaniecie latac po przystankach w
              nocy, bo o 4 rano trzeba bedzie wstac do pracy, zeby zapewnic byt swojej
              rodzinie i zapomnicie o tym, ze kiedys chcieliscie zrobic nawet nie wiadomo co.

Ja nie jestem wcale duzo starszy niz Wy, ale te plakaty nie roznia sie dla mnie
              niczym od napisow typu "je****c policje", tak samo dewastuje to przystanki i
              taki sam ma sens. Przeciez takie napisy tez mozna nazwac protestem i
              nawolywaniem do dzialania przeciw brutalnosci policji.

Powiedz mi tylko jedno, konkretnie co taki kowalski ma zrobic widzac plakat,
              zeby to odmienilo zycie i miasto, bo chyba o to Wam chodzi. Bez zadnych gadek o
              blizej nieokreslonych zmianach tylko konkretnie co ma zrobic, odmalowac dom,
              zeby bylo kolorowo czy wziasc gitare i grac na ulicy, zeby bylo milo?
              Widzialem gdzies wczesniej wpis o wyborach, ale nie pamietam, zeby zmiana wladzy
              przeniosla sie kiedykolwiek na zmiane w zyciu, chyba ze ta w 89r choc tu zdania
              sa podzielone czy na lepsze czy na gorsze.

Macie jakies tam hobby, rozklejacie plakaty. Lepsze to niz mielibyscie stac pod
              blokiem i straszyc staruszki, ale pozytku z tego brak. Jak to sie mowi, najpierw
              daj cos od siebie, a pozniej wymagaj od innych
              • Gość: anty-marazm Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.09, 15:06
                "Jak to sie mowi, najpierw daj cos od siebie, a pozniej wymagaj od innych "

www.cam.wuesem.org/
                www.wuesem.org
                następnym razem sprawdź zanim coś napiszesz.

Piszesz że pożytku z tego brak - otóż to jest tylko Twoje zdanie, bo dla wielu
                ludzi jest z tego pożytek. I nie jest to tylko czcze gadanie ale efekty WYMIERNE.
                Cały Twój argument o osobach dorosłych do mnie nie przemawia. Dorośli mają takie
                same - a często nawet większe możliwości niż młodzi. Wystarczy CHCIEĆ. Znam
                wielu starszych ludzi, którzy poświęcają się akcjom na rzecz miasta - a tez mają
                rodziny i prace. Młodzi też mają szkołę, dom i inne zajęcia a jednak poświęcają
                czas na to żeby coś zrobić. Może mamy inne pojęcie AKTYWNOŚCI. I takim gadaniem
                że kiedyś zapomnimy o tym co chcieliśmy zrobić nie zmienisz raczej naszego
                podejścia. Zawsze będziemy pamiętać o tym co zrobiliśmy i o tym co chcieliśmy
                zmienić - o takich rzeczach pamięta się długo. Twoje argumenty przemawiają tylko
                za tym jakim jesteś zgorzkniałym i nudnym człowiekiem. Przykre.
                Nawet jak taki kowalski zobaczy plakat, wyjdzie na ulice i zacznie śpiewać to
                będzie coś, jak wstąpi do jakiejś organizacji i zacznie działać - też, nawet jak
                przestanie podpierać ścianę swojego budynku i pójdzie na konkurs grantowy to
                będzie AKTYWNY. Nie rozumiem dlaczego łączysz to z wyborami i polityką.
                • Gość: 312 Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 17:48
                  Dobra, szkoda czasu na takie pisanie, przyszlosc pokaze.
                  Zajrze do tego tematu za miesiac i chetnie przeczytam Twoj wpis co zmienila ta
                  "akcja".

Jak dla mnie zamiast marnowac czas na zasmiecanie przystankow, lepiej ucz sie i
                  zostan dobrym inzynierem, ktory za 10lat zaprojektuje plan drog, zeby nie bylo
                  trzeba tracic 40minut na przejechanie 10km. Znacznie bardziej sie przysluzysz
                  miastu.

Co do ostatniego zdania. To nie laczy sie z polityka, to juz jest polityka. Za
                  kilka lat porzucisz to co teraz robisz i zostaniesz obywatelem, albo tylko
                  zmienisz koszulke na garnitur, plakat na bilboard, a hasla pokroju "zmien miasto
                  na lepsze" zyskaja jedynie dopisek "glosuj na xxx". Pierwszy raz bedziesz
                  kandydowal z zamiarem zrobienia tutaj san francisco, pozniej po wygodna posade.

Zamiast tutaj sie zaraz burzyc, co jest oczywiste, idz teraz na przystanek,
                  pozniej wlacz archiwalne materialy z czasow wyborow i zobaczysz podobienstwo:
                  hasla te same, metody te same, zamiar co prawda inny, ale efekt ten sam
                  • Gość: sffd Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 17:51
                    ups przepraszam.
                    z przyzwyczajenia wklepuje byle co w polu autor, ale zeby zachowac ciagnac, post
                    wyzej jest mojego autorstwa
                    • Gość: walbrzyszanin Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.09, 19:36
                      Naturalnie popieram przedmowce, ja jestem praktycznie pewien ze ta
                      akcja nie zmieni w zadnym stopniu naszego miasta i tego
                      spoleczenstwa. Dla mnie ludzie z WSMu sa tylko idealistami a ich
                      poglady kiepsko wypadaja w zderzeniu z rzeczywistoscia. Chca kijem
                      Wisle cofnac, a mur przebijac glowa. Powiem tak kochani - zycze
                      szczescie zdrowia powodzenia (wyczujcie ironie). Zarzucasz ze to nas
                      ogarnal marazm - prosze bardzo tylko nie ja pierwszy tu narzekam
                      tylko WSM pierwszy zaczal a to jest tylko dyskusja i krytyka
                      rozpoczetego przez nich tematu. Nie rozumiem jaki ma sens pokazywanie
                      czegos co jest jasne. To ze to nie daje pozytku to nie jest na bank
                      zdanie jednej czy dwoch osob a wiekszosci ktora zobaczyla te plakaty
                      ktore osiagnely skutek odwrotny od zamierzonych. Tak na dobra sprawe
                      przegladajac osiagniecia WSMu i ich centrum aktywizacji mlodziezy to
                      tylko te dwa koncerty blysnely w jakims tam stopniu, reszta to to
                      lipa czyli wewnetrzne sprawy z kurierem WSPAK na czele ktory jest
                      duchem Infoshitu czyli czyms co bylo zrobione na odwal w celu
                      wyciagniecia pieniedzy z roznych instytucji z zawartoscia na
                      zenujacym poziomie. Konkurs grantowy - fajne tylko szkoda ze
                      ambitniejszym projektom podcinane sa skrzydla przez mala kase jaka
                      jest nagroda.
                      Cytat ze strony WSM : "Masz wolny czas, który chcesz spędzić w sposób
                      inny niż browar w bramie i dymek za rogiem?" Tak drodzy kolesie, sami
                      pijecie browar po knajpach co zreszta widzialem po waszych zdjeciach
                      na naszej-klasie. Radze nastepnym razem pamietac ze ten portal
                      pozwala na jak to w zargonie policyjnym okresla sie 'praca
                      operacyjna'. Wystarczy chciec - ok tylko jezeli ktos nie chce to nie
                      wolno nikogo do niczego zmuszac na sile, nadgorliwosc i upierdliwosc
                      jest gorsza od faszyzmu. Jak macie ochote to robcie, zajmijcie sie
                      soba i przestancie zaburzac spokoj innych mieszkancow takimi akcjami.
                      Wystarczy spojrzec na reakcje ludzi troche na nizszym poziomie -
                      wandale poniszczyli plakaty - chcieliscie ich aktywnosci to macie co
                      chcecie. Konczac tego posta chcialem sie odniesc do ogolnej
                      aktywnosci mlodziezy i nawiazania do polityki ktore jest sluszne choc
                      ja widze to troche w innym ujeciu. Walbrzyskie Stowarzyszenie
                      Mlodziezy, Mlodziezwa Rada Miasta Walbrzycha, Walbrzyskie
                      Porozumienie Mlodziezy, Centrum Aktywizacji Mlodziezy i jakies
                      kolejne Walbrzyskie Centrum Mlodziezy. Kazdy ma inny szyld, sztandar
                      i inna barwe. Ja radze jedno, stancie wszycy razem, ponad podzialami
                      partyjnymi, politycznymi, stworzcie JEDNA, WIELKA i SKUTECZNA MACHINE
                      BOJOWA jesli chcecie cos w tym miescie ruszyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • manife-stacja Re: Marazm na przystankach 08.03.09, 15:34
                        sama krytyka... ja tam się cieszę, że komuś chciało się coś zrobić. A Ty
                        wałbrzyszaninie zamiast wszystkich krytykować wstań od komputera i sam stwórz
                        "JEDNA, WIELKA i SKUTECZNA MACHINE BOJOWA". I bardzo mi przykro, że wszystko co
                        robią młodzi i kreatywni ludzie jest łączone z polityką a nie po prostu z chęcią
                        i wiarą w niemożliwe, która uważam może przenosić góry:)
                        • Gość: dsa Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 16:47
                          Bo tylko mlodzi moga w to wierzyc
                          Jak dorosna, poznaja choc odrobine zycie to zdejma rozowe okulary ;]
    • Gość: mlody Re: Marazm na przystankach IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.03.09, 20:51
      Tutaj macie odpowiedź zgredy. Trzeba coś robić a nie p......lić bez sensu
      www.regionalnatv.pl/?s=category&cid=2&mid=136
      • Gość: zgred Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 21:20
        Gość portalu: mlody napisał(a):

> Tutaj macie odpowiedź zgredy.
        ---------
        Muchy żyjąc wśród gó.wna też są szczęśliwe.
    • Gość: Amon Re: Marazm na przystankach IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.03.09, 20:56
      Marazm to jest w koszach na śmieci. Syf niesamowity, przynajmniej na tych na
      Podzamczu. Czy ktoś tutaj sprząta? Gdzie władze miasta, gdzie nadzór pytam!
      • Gość: x Re: Marazm na przystankach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.03.09, 21:18
        jest za to odpowiedzialny prezydent miasta, to wynik rozmowy ze
        strażnikami miejskimi, podobno to on jest za to odpowiedzialny.
        Zapewne chodzi o pieniądze. Brud jest nadal...gdzie do cholery jest
        sanepid i inne służby zajmujące się czystością?????????????????
        Ktoś powienien byc za to surowo ukarany. Bo to jest żałosny
        wizerunek miasta. A może tak zadziała tvn 24, może ktoś prześle
        zdjęcia tego brudu, może to ruszy władze miasta do jakiegoś
        działania?
        • Gość: walbrzyszanin Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.09, 17:15
          Kolego zgred gratuluje cynizmu, a odpowiedz jest oczywiscie taka ze
          jak widac to nie tylko pare osob ma takie samo zdanie na temat akcji
          jak ja a ogolnie mieszkancy miasta. Popieram przedmowcow, podeslijcie
          kogos na podzamcze bo tu syf niesamowity od tych plakatow. Jezeli wam
          chodzilo o taka reakcje to teraz to posprzatajcie. Ja nie wstane
          sprzed komputera bo jestem za stary na widzenie wszystkiego w
          rozowych barwach, mimo to jednak doceniam sile wiary, ale na doscy
          innych plaszczyznach. Jesli chodzi o zarzut ze widac krytyke czy
          pierd... bez sensu. Otoz ja uwazam ze to co pisze to ma sens, a
          krytyka tym bardziej gdy jest konstruktywna jest czyms bardzo
          pozytecznym i sluzy do zmiany NA LEPSZE.
          • Gość: x0x Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.09, 18:10
            Ja nie mieszkam w Wałbrzychu, jakkolwiek z zainteresowaniem śledzę tą dyskusję
            bo pojawia się tu ciekawy wątek aktywności obywatelskiej młodych ludzi i
            chciałam się zapytać czy dobrze rozumiem, bo nie jestem pewna. Ogólne stanowisko
            mieszkańców (was traktuje jako głos tej grupy) jest takie, że nie warto kleić
            plakatów, i że lepiej zostawić wszystko tak jak jest, bo próba zmiany nie ma
            sensu. Czy dobrze rozumiem? Czy to oznacza, że Wałbrzych jest miejscem na mapie
            któremu nic już nie pomoże?
            • Gość: dsa Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 15:46
              Dobrze rozumiesz, syfu nie sprzata sie robiac wiekszy syf. Czym sie roznia
              marnej jakosci plakaty, niechlujnie porozwieszone po przystankach od gory do
              dolu, od napisow na scianach? Zwykly wandalizm
    • Gość: Shah Massud Re: Marazm na przystankach IP: 80.51.231.* 12.03.09, 09:03
      I widzisz Rebell cos nawywijal?;-). Idziesz na Vavamuffin?
      • Gość: Rebel Yell Re: Marazm na przystankach IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.09, 09:17
        > I widzisz Rebell cos nawywijal?;-). Idziesz na Vavamuffin?

Niestety nie dam rady. Bylem za to na punk emeryten party, czyli Big
        Cycu. No ale teraz skoro UM finansuje takie projekty jak "marazm" to
        czekam na ruch ze strony starostwa i organizacje koncertu np
        Wlochatego.
        • Gość: TSC Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 10:14
          Gość portalu: x0x napisał(a):

>Ja nie mieszkam w Wałbrzychu...
          >...Ogólne stanowisko mieszkańców (was traktuje jako głos tej
          >grupy) jest takie, że nie warto kleić
          > plakatów, i że lepiej zostawić wszystko tak jak jest, bo próba
          >zmiany nie ma sensu. Czy dobrze rozumiem...?
          ------------------------------------

Źle rozumiesz.
          Chodzi o to , że te plakaty wyglądają jak obsrany papier toaletowy
          pozostawiony na gó.wnie w publicznym miejscu.
          Nie dość, że niema komu usunąć tego g.ówna, to jeszcze się tym
          chwalą puszczając perskie oko do mieszkańców.

Kumasz teraz o co biega?
          • Gość: Al-Kaida Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 11:51
            O MARAZMIE ZNAJDZIECIE TUTAJ:
            UNDERGROUND.WALBRZYCH.PL

• Gość: Hop Re: Marazm na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 22:45
          A ja cieszę się, że UM daje pieniądze młodemu pokoleniu, którzy
          zamiast pisać na tym forum w godzinach pracy zajmują się czymś
          pozyteczymi przed i po lakcach, a nie chleją piwo w bramach i
          spędzają noce na melinach.
          • Gość: ...siup Re: no to wymyślili metodę wychowawczą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 09:01
            Dać to ci mogę w ryja, jak cię spotkam w swojej bramie chlejącego
            piwo, a UM jak taki hojny to niech również daje kasę qrwom w ramach
            walki z prostytucją, żeby wiecej czasu spędzały w łóżku a nie na
            ulicy.
            • Gość: oo0o Re: no to wymyślili metodę wychowawczą. IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 12:40
              Jak widać inne niż ta nowa metoda wychowawcza która rzekomo wymyślili dały
              kiepski efekt. Twój post dowodzi, że metoda jaką zostałeś wychowany pozostawia
              wiele do życzenia.
              • Gość: ...siup Re: no to wymyślili metodę wychowawczą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 13:38
                Powiedz to "łomiarzowi" który zamordował 5 kobiet, dostał 15 lat i
                po wyjściu z więzienia kilka dni temu znów zaatakował kobietę.
                Na pewno bardzo się ucieszy, że są tacy dobroduszni i wychowanie
                bez stresowo ludzie jak Ty.
                Nota bene Tobie też dam w ryja jak cię złapie , że szczasz w bramie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka