Gość: olo77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 16:50 Wałbrzyskie parkomaty w centrum dlaczego nie wydają reszty ? Skoro chcę parkować 30min a wkieszeni mam tylko 2zł to co zmusza sie mnie do opłaty za 1h bo maszyna nie weda mi reszty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hmmm Re: parkomaty IP: 79.162.131.* 28.02.09, 17:08 cóż tak jest również w świdnicy i wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: parkomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 17:42 to trzeba wozic drobne! wole parkomaty od parkingowych bo przynajmniej moge przemeszczac sie z miejsca na miejsce z tym samym biletem a nie płacić 1,5 za kazdy postój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: parkomaty IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.09, 18:04 To w ogóle sukces życiowy Pana Prezydenta, że pojawiły się pierwsze urządzenia tego typu na wsi Wałbrzych. Gorące i serdeczne życzenia Panie Prezydencie. Proponuję z tej okazji mały wywiadzik dla medii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsa Re: parkomaty IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.09, 05:38 w Wałbrzychu jako większej wsi niż ta z której pochodzisz mówi sie mediów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: parkomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 18:06 > to co zmusza sie mnie > do opłaty za 1h bo maszyna nie weda mi reszty Nic Cię nie zmusza, możesz pojechać autobusem, albo zaparkować gdzieś poza centrum i przejść z buta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: parkomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 20:58 to nie jest dokładnie tak, wywieszenie oferty sprzedaży, z podaniem ceny zobowiązuje sprzedającego do sprzedaży, gdy klient zaakceptuje towar i cenę, w Polsce prawnym środkiem płatniczym są pieniądze w formie monet i banknotów, wiec gdy chce zapłacić za towar lub usługę, a nawet za należne podatki, sprzedający jest zobowiązany przyjąć zapłatę i wydać towar lub wykonać usługę. Niestety coraz powszechniejsze parkometry naruszają tę zasadę, a tym samym łamią nasze obywatelskie prawa, w tym przypadku do swobodnego wyboru miejsca parkowania samochodu. Ciekawe jakim prawem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrc Re: parkomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:13 co za dyrdymały "obywatelskie prawa, w tym przypadku do swobodnego wyboru miejsca parkowania" to moze powinienes isc do sadu ze nie pozwalaja parkowac w parku Sobieskiego? Przecież łamią Twoje elementarne prawa do swobodnego wyboru miejsca parkowania. Nikt nie karze Ci parkowac w centrum jezeli nie masz mozliwosci zapłacenia za parkowanie to powinienes zaparkowac w strefie bezpłatnej. Większość samochodów posiada przegródki na monety mozesz tam wrzucic dwie 50gr i po sprawie. Ludzie czy wy we wszystkim musicie widziec problem i łamanie praw obywatelskich????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Miodek Re: parkomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:24 "karze" od "karać" czy "kazać" LOL!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś