IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 16:50
Wałbrzyskie parkomaty w centrum dlaczego nie wydają reszty ? Skoro
chcę parkować 30min a wkieszeni mam tylko 2zł to co zmusza sie mnie
do opłaty za 1h bo maszyna nie weda mi reszty
Obserwuj wątek
    • Gość: hmmm Re: parkomaty IP: 79.162.131.* 28.02.09, 17:08
      cóż tak jest również w świdnicy i wrocławiu
      • Gość: xyz Re: parkomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 17:42
        to trzeba wozic drobne! wole parkomaty od parkingowych bo przynajmniej moge przemeszczac sie z miejsca na miejsce z tym samym biletem a nie płacić 1,5 za kazdy postój...
    • Gość: gość Re: parkomaty IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.09, 18:04
      To w ogóle sukces życiowy Pana Prezydenta, że pojawiły się pierwsze urządzenia
      tego typu na wsi Wałbrzych. Gorące i serdeczne życzenia Panie Prezydencie.
      Proponuję z tej okazji mały wywiadzik dla medii
      • Gość: apsa Re: parkomaty IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.09, 05:38
        w Wałbrzychu jako większej wsi niż ta z której pochodzisz mówi sie
        mediów
    • Gość: tt Re: parkomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 18:06
      > to co zmusza sie mnie
      > do opłaty za 1h bo maszyna nie weda mi reszty

Nic Cię nie zmusza, możesz pojechać autobusem, albo zaparkować gdzieś poza
      centrum i przejść z buta
      • Gość: Mat Re: parkomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 20:58
        to nie jest dokładnie tak, wywieszenie oferty sprzedaży, z podaniem ceny
        zobowiązuje sprzedającego do sprzedaży, gdy klient zaakceptuje towar i cenę, w
        Polsce prawnym środkiem płatniczym są pieniądze w formie monet i banknotów, wiec
        gdy chce zapłacić za towar lub usługę, a nawet za należne podatki, sprzedający
        jest zobowiązany przyjąć zapłatę i wydać towar lub wykonać usługę. Niestety
        coraz powszechniejsze parkometry naruszają tę zasadę, a tym samym łamią nasze
        obywatelskie prawa, w tym przypadku do swobodnego wyboru miejsca parkowania
        samochodu. Ciekawe jakim prawem....
        • Gość: wrc Re: parkomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:13
          co za dyrdymały "obywatelskie prawa, w tym przypadku do swobodnego wyboru miejsca parkowania" to moze powinienes isc do sadu ze nie pozwalaja parkowac w parku Sobieskiego? Przecież łamią Twoje elementarne prawa do swobodnego wyboru miejsca parkowania. Nikt nie karze Ci parkowac w centrum jezeli nie masz mozliwosci zapłacenia za parkowanie to powinienes zaparkowac w strefie bezpłatnej. Większość samochodów posiada przegródki na monety mozesz tam wrzucic dwie 50gr i po sprawie. Ludzie czy wy we wszystkim musicie widziec problem i łamanie praw obywatelskich?????
    • Gość: Jan Miodek Re: parkomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:24
      "karze" od "karać" czy "kazać" LOL!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka