IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 21:56
Kiedy wyłapią tych "dawców nerek",którzy po centrum miasta jeżdżą z
zawrotnymi prędkościami? Dziś ok 17 zrobili sobie rajd po
mieście .Jakim trzeba byc idiotą ,aby tak jeździć po mokrej
nawierzchni ,po dziurawych ulicach conajmniej setką na godzinę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: al_ambrator Re: Ścigacze IP: *.as.kn.pl 08.03.09, 22:02
      łatwiej złapać auto na Noworudzkiej jadące 67 km/h niż takiego motocyklistę :]
      • Gość: dido Re: Ścigacze IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.09, 22:06
        Jak widziałeś to dlaczego nie nadałeś tematu tam gdzie trzeba?
        • Gość: pasażer Re: Ścigacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:09
          Nie nadałem ,bo Policja też ich widziała.....
          • Gość: dido Re: Ścigacze IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.09, 22:19
            "Załapali dawców nerek "czy Miśki olały temat?
      • Gość: pasażer Re: Ścigacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:08
        No właśnie ,straż miejska zamiast pilnować porządku ,dubluje pracę
        policji tym fotoradarem .Masz rację ,łatwiej ukarać kierowcę ,który
        lekko przekroczył prędkość, niż takiego zabójcę na kółkach .Obawiam
        się ,ze takich szpanerów na tych plastikowych motorkach bedzie
        więcej.Ciekawe ,czy nasze służby są na to gotowe....
        • Gość: mlody Re: Ścigacze IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.09, 22:24
          WWWUUUUUUU !!! a sezon dopiero dla nas sie zaczyna WWWWUUUU :D
          dopiero bedzie sie dzialo :D nie moge sie doczekac :) Biker Boys !:)
          • Gość: dido Re: Ścigacze IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.09, 22:36
            WWWUUUU!Młody....WUUUU:-)Odrób lekcje!Jutro trzeba wstać do szkoły!
          • Gość: kaz Re: Ścigacze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.09, 22:36
            no tak przez zime zbieracie na mandaty, na pokrycie ewentualnych szkod i leczenie aby pozniej to wydac w lecie wspanialy szczytny cel...ilu sie juz zabilo i napewno nie byli ostatnimi a Wy powielacie to...zycie jest Wam obojetne?? to przerobcie te scigacze na crossowki i nie zagrazajcie innym kierowcom... co??? albo scigajcie sie na strefie o 3 w nocy???
            • Gość: kj Re: Ścigacze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.03.09, 12:01
              ściganie to też nałóg, wiem po sobie ,że z wiekiem się wyrasta o ile
              się nie zginie oczywiście wcześniej
    • pozor_vlak Re: Ścigacze 09.03.09, 12:36
      Chciałem zauważyć, że wg. statystyk harce "przecinaków" vel "dawców nerek" są o wiele bezpieczniejsze dla otoczenia, niż wyczyny domorosłych "rajdofcuf" w czterokołowych wypierdzianych szrotach.
      Oczywiście przypadki nieuleczalnych idiotów (patrz- dziecię pewnego znanego działacza związkowego) kształtują opinie ogólną, ale niekoniecznie musi być ona zgodna ze stanem faktycznym.
    • Gość: B Re: Ścigacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 12:46
      Kiedys widzialam taki plakat z napisem cos w stylu "patrzcie w lusterka my
      jestesmy wszedzie" czy cos w tym stylu. Zgadza sie ze motocyklisci czasem
      przeginaja ale przeginaja tez kierowcy samochodow, wyprzedzanie na trzeciego, na
      pasach, sciganie spod swiatel itd. Dlatego jak widze w lusterku, ze jedzie motor
      szybko bardzo albo wiecej ich to odrazu zmieniam pas niech se chlopaki przejada :)
      • lastwarrior666 Re: Ścigacze 09.03.09, 13:14
        Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy, motocykle są wszędzie ... Jeżdżę na motorze
        od lat, w tym na sportowo - turystycznych. Ludzie kiedy słyszą motocykl z
        tuningowanym wydechem to panikują. Nawet jak się jedzie 70 to dla niektórych
        jest to dawca i pędzie :) Nie powiem, kretynie są na dwóch kółkach. Takim się
        powinno pozabierać te motory bo stwarzają zagrożenie ale ... ilu jest na
        czterech kółkach? tego to już się głośno nie mówi. Pali licho kiedy motocyklista
        zabija się na drzewie bo jechał za szybko, ale ludzie nie są tutaj bez winy.
        Wielokrotnie miałem przypadek, że ludzie mimo tego że wyprzedzałem z kierunkiem
        celowo wyjeżdżali mi przed nos ... Kiedyś zapy5tałem takiego gościa na światłach
        dlaczego mi zajechał, wiecie co powiedział? masz szybki motocykl to sobie
        wyprzedzisz a ja miałem okazję by autem teraz to zrobić, to nic że zmusił mnie
        do hamowania i zrobił zagrożenie.
        Nie ma kultury na naszych drogach dla motocykli, lepiej jechać środkiem i
        blokować motocykle ...

.Jakim trzeba byc idiotą ,aby tak jeździć po mokrej
        nawierzchni ,po dziurawych ulicach conajmniej setką na godzinę ?
        przecież to ich sprawa czy jadą taką czy inną prędkością po mokrej nawierzchni,
        to oni zaliczą szlif nie Ty.
        setką? ciekawe jak wy byście jeździli jakby wrocławska, armii krajowej czy też
        inna ulica była prosta jak stół i nie byłoby Straży :)
        • Gość: 100km/h Re: Ścigacze IP: 78.8.142.* 09.03.09, 19:49
          www.youtube.com/watch?v=jRReqWPaVA8
          75% wypadków z udziałem motocykli jest spowodowana przez kierowców w
          puszkach (wymuszenie pierszeństwa przejazdu)
          PATRZCIE W LUSTERKA MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE
        • Gość: pasażer Re: Ścigacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 23:15
          Rzeczywiście ....w Śródmieściu mamy drogi jak stół...Haha ,udało ci
          sie!!Ja nierozumiem ,czy Wy ludzie wyobraźni nie macie ? Widziałem
          kiedyś 2 wypadki motocyklowe ,jeden oszołom wpadł w płot przy domku
          jednorodzinnym (za płotem ludzie) ,a drugi debil tak sie
          przewrócił ,ze jego cudowna maszyna sunęła po ulicy kilkadziesiąt
          metrów,taranując przy okazji wszystko co było na drodze. Ot mały
          rajdzik po mieście... Tak na marginesie ,zeby niebyło czterokołowcy
          tez organizują sobie nieco szybsze przejażdzki ,a jakże ! Ale mnie
          tym razem chodziło o pokemony na ścigaczach.Basta!
          • lastwarrior666 Re: Ścigacze 09.03.09, 23:49
            Widzę "pasażerze" że u Ciebie z czytaniem na bakier ... "jak wy byście jeździli
            gdyby .... " a nie stwierdziłem, że one są proste jak stół.
            Należy czytać ze zrozumieniem :) Przytaczasz jakiś wypadek gościa co staranował
            płot. Mało codziennie wypadków z udziałem samochodów? to nie o to chodzi, by
            teraz dawać jakieś przykłady ludzkiej głupoty ... ot, całkiem niedawno jechał
            gość pasatem ul. Wysockiego i wjechał w latarnię, sensacja?

... jeden oszołom wpadł w płot przy domku
            > jednorodzinnym (za płotem ludzie) ... a jeden oszołom wjechał ludziom do
            sypialni autem ... i co?

• Gość: Furio Re: Ścigacze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.03.09, 14:09
              Nie licytujcie się ... Myślę że byłoby wypadków dużo, dużo więcej gdyby
              faktycznie kierowcy nie oglądali się w lusterka przy wyprzedzaniu czy innych
              manewrach. Lecz czasem wyobraźnia kierowców aut nie ogarnia fantazji bikerów,
              którzy wyskakują jak chcą - z lewej, z prawej a trudno prowadzić auto będąc
              wpatrzonym non-stop we wsteczne. Dodatkowo motocykliści przeważnie nie
              sygnalizują manewrów, jeśli macie uszkodzone kierunki to chociaż dajcie znak
              dźwiękowym. Może to nam wspólnie oszczędzić kłopotów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka