Gość: Adam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 10:01 Czy jest ktoś taki kto ma NADPŁATĘ za wodę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ery Re: SM Podzamcze - woda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.03.09, 10:38 Poczytaj sobie wątek:rozliczenie wody. Bardzo aktualny temat na Podzmaczu! Jestem wściekła i załamana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: SM Podzamcze - woda IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.03.09, 18:45 Masz, bo kradłeś? Ci co zużywali wodę normalnie mają największe dopłaty. Niestety system preferuje złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czak Re: SM Podzamcze - woda IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 19:07 Moze sie nie myje ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.pks Re: SM Podzamcze - woda 12.03.09, 08:45 Nic z tych rzeczy... Po prostu nie mieszkam w tym mieszkaniu to i wody nie zużywam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: SM Podzamcze - woda IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 19:25 Żeby mieć nadpłątę trzeba poprosić Spółdzielnię żeby naliczała Ci zaliczki o co najniej 30% większe niż planowane zużycie. Wtedy na pewno będzie NADPŁATA. Proste co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ./././. Re: SM Podzamcze - woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 23:02 tysiak dopłaty mam i co kto ma wiecej ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sox Re: SM Podzamcze - woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 14:22 ja mam prawie 800 zł :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurus Re: SM Podzamcze - woda IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.09, 19:39 nie używajcie wody będzie nadpłata przez cały rok. ZWiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: SM Podzamcze - woda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.03.09, 19:58 Ja niewiem co wy ludzie robicie,że macie nadpłatę.Nie myjecie sie,nie sprzątacie i prania nie robicie?Właśnie przyszlo mi rozliczenie i się zalamałam.Skoro macie jakieś nadpłaty,co w/g mnie jest raczej niemożliwe będąc uczciwym,to poradźcie innym jak to robicie.Kradniecie czy w jakiś sposób cofacie liczniki?Mądrale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vonmoltke Re: SM Podzamcze - woda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.09, 12:43 Są też i złodzieje ale są na nich sposoby (czyt. na stronie toruńskich wodociągów) i tego trzeba się domagać od spółdzielni czyli montażu na wodomierzach pasków do wykrywania stosowania magnesów albo zakupu urządzenia elektronicznego które wykrywa pole magnetyczne nawet po długim okresie nie używania magnesu. Nie trzeba wcale liczników elektronicznych. Zbierajcie podpisy aby wymusić na spółdzielni działania zmierzające do wykrycia złodziejstwa - my z sąsiadami już zaczęliśmy. Inaczej będziemy płacić za złodziei ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: SM Podzamcze - woda IP: 62.87.160.* 17.03.09, 13:48 podpisuję się pod tą propozycją.Spotkaimy się w konkretnym miejscu o konkretni godz.i dacie złoże podpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: SM Podzamcze - woda IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 14:45 Ja mam niedopłaty 1500 zł i co wy na to? Ktoś przebije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: SM Podzamcze - woda IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 19:12 ja mam nadpłaty 300zł ale tylko dzięki ogrzewaniu bo było duzo nadpłaty ok 600zł,gdyby nie to to byłaby masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Re: SM Podzamcze - woda IP: *.chello.pl 10.08.09, 21:57 heh, ogrzewanie? człowieku! Ja w kuchni nie używam kaloryferów, bo jest ciepła, w łazience nie zgodzili się ściągnąć mi kapilara (który mam zamontowany 30cm od sufitu a nie przepisowy 'góra' metr nad ziemią!!!) natomiast zgodzili się zakręcić na amen i nie zakładać pokrętła. Przy podliczeniach, mimo że nie są one używane, wykazują pobrane ciepło (kilka kresek) za które muszę zapłacić. Jest to ewidentne oszustwo i złodziejstwo, ponieważ płacę nie za ogrzewanie w kaloryferach tylko za ciepło, które emituje kuchenka, czy też gorąca woda w wannie! Poza tym odnośnie rozliczenia za wodę...miałem nadpłaty 400zł jednak okazało się, że mamy w bloku pierd...onych złodziei i stan licznika głównego się nie zgadza ze zużyciem deklarowanym i w ten oto sposób z moich zaoszczędzonych uczciwie nadpłatami 400zł otrzymałem 90zł!!! <sic> rozbite na 3 m-ce czynszu. Jestem ciekaw co teraz wymyślą, kiedy mamy założone jakże dokładne i w ogóle w chooj zajebiste elektroniczne wodomierze. Jeśli tylko przyjdzie niedopłata, to z miejsca idę z tą sprawą do sądu. W papierach informacyjnych o tym urządzeniu mam zagwarantowane bezbłędne naliczanie zużycia wody. Niech mi ktoś powie później, że mam niedopłatę albo, że mam płacić za złodziei!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarzadca Re: SM Podzamcze - woda IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.09, 22:55 W mojej wspólnocie takie paski na wodomierzach założyłem już 5 lat temu...i różnica na wodomierzu głównym zmniejszyła się 0 50% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foch Re: SM Podzamcze - woda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 07:44 A może po prostu obniżyć cenę usługi dostawy wody i odbioru ścieków przez zlikwidowanie patologicznego WZWiK, a także obniżenie do 300 ilość pracowników WPWiK ( z 500 !!! - w tym 200 politycznych nierobów) Odpowiedz Link Zgłoś