Dodaj do ulubionych

SM Podzamcze - woda

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 10:01
Czy jest ktoś taki kto ma NADPŁATĘ za wodę?
Obserwuj wątek
    • Gość: ery Re: SM Podzamcze - woda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.03.09, 10:38
      Poczytaj sobie wątek:rozliczenie wody. Bardzo aktualny temat na Podzmaczu!
      Jestem wściekła i załamana!
      • piotr.pks Re: SM Podzamcze - woda 11.03.09, 17:19
        Tak, ja mam nadpłatę...
        • Gość: x Re: SM Podzamcze - woda IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.03.09, 18:45
          Masz, bo kradłeś? Ci co zużywali wodę normalnie mają największe dopłaty.
          Niestety system preferuje złodziei.
          • Gość: czak Re: SM Podzamcze - woda IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 19:07
            Moze sie nie myje ?
            • piotr.pks Re: SM Podzamcze - woda 12.03.09, 08:45
              Nic z tych rzeczy...

Po prostu nie mieszkam w tym mieszkaniu to i wody nie zużywam.

• Gość: lokator Re: SM Podzamcze - woda IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 19:25
                Żeby mieć nadpłątę trzeba poprosić Spółdzielnię żeby naliczała Ci
                zaliczki o co najniej 30% większe niż planowane zużycie. Wtedy na
                pewno będzie NADPŁATA. Proste co nie?
                • Gość: ./././. Re: SM Podzamcze - woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 23:02
                  tysiak dopłaty mam i co kto ma wiecej ......
                  • Gość: sox Re: SM Podzamcze - woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 14:22
                    ja mam prawie 800 zł :/
                    • Gość: jurus Re: SM Podzamcze - woda IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.09, 19:39
                      nie używajcie wody będzie nadpłata przez cały rok. ZWiK.
                      • Gość: lokator Re: SM Podzamcze - woda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.03.09, 19:58
                        Ja niewiem co wy ludzie robicie,że macie nadpłatę.Nie myjecie sie,nie sprzątacie
                        i prania nie robicie?Właśnie przyszlo mi rozliczenie i się zalamałam.Skoro macie
                        jakieś nadpłaty,co w/g mnie jest raczej niemożliwe będąc uczciwym,to poradźcie
                        innym jak to robicie.Kradniecie czy w jakiś sposób cofacie liczniki?Mądrale.
                        • Gość: vonmoltke Re: SM Podzamcze - woda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.09, 12:43
                          Są też i złodzieje ale są na nich sposoby (czyt. na stronie toruńskich
                          wodociągów) i tego trzeba się domagać od spółdzielni czyli montażu na
                          wodomierzach pasków do wykrywania stosowania magnesów albo zakupu urządzenia
                          elektronicznego które wykrywa pole magnetyczne nawet po długim okresie nie
                          używania magnesu. Nie trzeba wcale liczników elektronicznych. Zbierajcie podpisy
                          aby wymusić na spółdzielni działania zmierzające do wykrycia złodziejstwa - my z
                          sąsiadami już zaczęliśmy. Inaczej będziemy płacić za złodziei !
                          • Gość: bela Re: SM Podzamcze - woda IP: 62.87.160.* 17.03.09, 13:48
                            podpisuję się pod tą propozycją.Spotkaimy się w konkretnym miejscu o konkretni
                            godz.i dacie złoże podpis.
                            • Gość: M Re: SM Podzamcze - woda IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 14:45
                              Ja mam niedopłaty 1500 zł i co wy na to? Ktoś przebije
                              • Gość: kama Re: SM Podzamcze - woda IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 19:12
                                ja mam nadpłaty 300zł ale tylko dzięki ogrzewaniu bo było duzo
                                nadpłaty ok 600zł,gdyby nie to to byłaby masakra
                                • Gość: wic Re: SM Podzamcze - woda IP: *.chello.pl 10.08.09, 21:57
                                  heh, ogrzewanie? człowieku! Ja w kuchni nie używam kaloryferów, bo jest ciepła,
                                  w łazience nie zgodzili się ściągnąć mi kapilara (który mam zamontowany 30cm od
                                  sufitu a nie przepisowy 'góra' metr nad ziemią!!!) natomiast zgodzili się
                                  zakręcić na amen i nie zakładać pokrętła. Przy podliczeniach, mimo że nie są one
                                  używane, wykazują pobrane ciepło (kilka kresek) za które muszę zapłacić. Jest to
                                  ewidentne oszustwo i złodziejstwo, ponieważ płacę nie za ogrzewanie w
                                  kaloryferach tylko za ciepło, które emituje kuchenka, czy też gorąca woda w
                                  wannie! Poza tym odnośnie rozliczenia za wodę...miałem nadpłaty 400zł jednak
                                  okazało się, że mamy w bloku pierd...onych złodziei i stan licznika głównego się
                                  nie zgadza ze zużyciem deklarowanym i w ten oto sposób z moich zaoszczędzonych
                                  uczciwie nadpłatami 400zł otrzymałem 90zł!!! <sic> rozbite na 3 m-ce czynszu.
                                  Jestem ciekaw co teraz wymyślą, kiedy mamy założone jakże dokładne i w ogóle w
                                  chooj zajebiste elektroniczne wodomierze. Jeśli tylko przyjdzie niedopłata, to z
                                  miejsca idę z tą sprawą do sądu. W papierach informacyjnych o tym urządzeniu mam
                                  zagwarantowane bezbłędne naliczanie zużycia wody. Niech mi ktoś powie później,
                                  że mam niedopłatę albo, że mam płacić za złodziei!!!
                          • Gość: zarzadca Re: SM Podzamcze - woda IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.09, 22:55
                            W mojej wspólnocie takie paski na wodomierzach założyłem już 5 lat temu...i
                            różnica na wodomierzu głównym zmniejszyła się 0 50%
    • Gość: foch Re: SM Podzamcze - woda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 07:44
      A może po prostu obniżyć cenę usługi dostawy wody i odbioru ścieków przez zlikwidowanie patologicznego WZWiK, a także obniżenie do 300 ilość pracowników WPWiK ( z 500 !!! - w tym 200 politycznych nierobów)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka