Dodaj do ulubionych

Chrzest 9 latka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 17:12
Chce ochrzcic 9 latka i napotkałam wielki problem gdzie znajde
parafie,która przyjmie nawróconego chrzescijaninabez problemów.
Moje dziecko chce być ochrzczone i przyjąć komunię.Niestety
napotkałam dezaprobate ze strony księdza!!!!!!!!!!!!Czy na tym
polega wiara????????
Obserwuj wątek
    • ewa10-0 Re: Chrzest 9 latka 11.03.09, 17:17
      Spróbuj w kościele na Gaju.
    • Gość: iza Re: Chrzest 9 latka IP: *.gprs.plus.pl 11.03.09, 17:18
      ...ja chrzcilam swoje dziecko w wieku 6 lat i zalatwilam bez problemu w parafii na podgorzu ...powodzenia
      • Gość: ARI Re: Chrzest 9 latka IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.09, 17:55
        a przeciez nieco nizej ktos sie upiera ze księża nie robią żadnych
        problemów.Daj sobie spokój z taim wyznaniem i nie rób tego na
        siłę,idź do koscioła Polsko katolickiego a sama zobaczysz jaka jest
        różnica.Ja tak postąpiłem przy załatwianiu pogrzebu ojca,księzulo
        zarządał 700zł,nie mialem tyle kasy,poszedłem do koscioła polsko
        katolickiego.Rozmowa z księdzedm przeszła moje
        oczekiwania,wspólczucie,serdeczność i zaangazowanie,a sama ceremonia
        była naprade piękna a nie odwalona na szybko.Jeżeli księża cie nie
        chcą i odmawiają podstawowego sakramentu jaki nalezy do ich
        obowiązku to saj sobie spokój z taką wiarą i posłuchaj mojej rady.
        • Gość: Anonim Re: Chrzest 9 latka IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.09, 18:07
          To ci klecha przebrzydły. Zapomniał, że jego szef sam był chrzczony
          dopiero w wieku 30 lat???
        • Gość: do ari Re: Chrzest 9 latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 09:11
          do ari - zapytanie - gdzie w wałbrzychu jest taki kościół ??? chętnie bym poszła
          . do katolickiego nie chodze od 12 lat kiedy to wybrałam na przyszłego męża nie
          wierzącego i ksiądz wyrzucił mnie z zachrystii.
        • ewa10-0 do ARI 12.03.09, 12:19
          Jak Ty chciałeś chować swojego ojca,to ksiądz zawołał 700zł.Natomiast ja w 2008r
          w listopadzie musiałam zapłacić temu złodziejowi Żrałce na Białym Kamieniu
          prawie 2500zł.Nie chciał słyszeć żeby mu dać mniej.Pochowałam matkę za te
          pieniądze,ponieważ to była jej prośba na łożu śmierci.Jak powiedziałam,żeby mi
          dał na to rachunek,to odpowiedział,że muszę dołożyć 500zł,bo musi od kwoty
          3000zł odprowadzić podatek.Z chrztem syna też miałam z nim problemy,bo ja nie
          chodzę do kościoła.Ochrzciłam go na Podgórzu bez żadnych problemów.
      • Gość: ina Re: Chrzest 9 latka IP: *.gprs.plus.pl 11.03.09, 18:07
        poieram,albo sprobuj na Gaju kolo dawnego szpitala dzieciecego albo u
        Palllotynow na podgorzu
        • Gość: który ? Re: Chrzest 9 latka IP: 79.162.164.* 11.03.09, 20:43
          który ksiądz odmówił chrztu ????
          • Gość: ARI Re: Chrzest 9 latka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.09, 21:30
            To już aytorka napisze,zadałes pytanie jak by to dla ciebie była
            jakas nowosc,a przeciez to jest na porzdku dziennym,ze odmawia się
            sakramentów typu chrzty komunie i pogrzeby.Owszem,ze kase wszystko
            mozna,ale jestes biedny to zapomnij ze księzulo zrobi to z dobrego
            serca,zwyzywa cie od bezbożników i wywali.
      • Gość: do algi Re: Chrzest 9 latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 20:48
        sama odpowiedziałaś sobie na pytanie więc przemyśl czy warto robić to za
        pieniądze ku uciesze klechy ,darmozjada, szarlatana...
    • mika7807 Re: Chrzest 9 latka 12.03.09, 12:47
      na Podzamczu Ks. Raszpla też ochrzci dziecko bez problemu i nie
      skasuje jak te inne złodzieje. Powodzenia
      • Gość: ARI Re: Chrzest 9 latka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.09, 14:36
        Tylko dlaczego jedni wykonują co do nich nalezy a inni robią łaske i
        wyłudzją kase,jakies inne wyznania czy moze inne odłamy mafii?dla
        mnie wszyscy to mafia,sa jedynie bardziej lub mniej w niej
        umoczeni,ale firma ta sama.
        • ewa10-0 do ARI 12.03.09, 17:09
          Masz w 100%rację.Dlaczego tą mafią nie zajmą się odpowiednie służby?Byłby to dla
          nich chyba największy sukces bez dużego wysiłku.
          • Gość: oxo Re: do ARI IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.09, 17:56
            Niech dziecko się ochrzci z własnej woli jak będzie dorosłe i będzie
            wiedziało o co chodzi na tym świecie, a nie bezradne dziecko wrzucać
            do tego gówna z workiem zwane katolicyzmem.
            • Gość: ARI Re: do ARI IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.09, 18:17
              Tez mam podobne zdanie,zwłaszcza,że ma to przekład Biblijny,np.Jan
              Chrzciciel nie chrzcił nieswiadomych dzieci,sakramentu tego udzielał
              jedynie na świadomą prośbę osoby dorosłej.W wielu wyznaniach to się
              stosuje a chrzest nie jest w nich obowiązkowy gdyz kazdy ma swoją
              wolę i może nie chcieć tego sekaramentu.
              • Gość: as Re: do ARI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 18:24
                u nas chrzest to kolejna owieczka do wyzysku. Trzech króli, kazdy
                skarament i uroczystość. Wolę dac prywatnej firmie która mi zrobi
                imprezę. Ja od jakiegoś czasu zastanawiam się nad "apostazją" czyli
                formalnym opuszczeniem Kościoła. Praktycznie już to zrobiłem, ale
                chcę mieć to na "papierze", żeby nie mówili że mają 92% ludności w
                swoich szeregach.Najgorsza mafia - dobrze Ci radzą poczekaj jak
                dziecko będzie dorosłe to samo zdecyduje co chce.
                • Gość: ARI Re: do ARI IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.09, 18:57
                  a wiesz,że ja tez o tym myslałem?:-)ale podobno to nie jest
                  łatwe,oni dyskryminują SB a sami nie lepsi,przecież to wywiad o
                  wiele lepszy niz wszystkie służby razem wzięte.Oni ci nic nie
                  dadzą,żadnych dokumentów,nie mozesz nawet się zapoznac z tym co mają
                  odnosnie twojej osoby,wszystko skrupulatnie zapisane w księgach,są w
                  stanie nawet ci wytknąć,że twoi dzidkowie zyli na kocią łapę,albo ze
                  30 lat temu rodzice nie przyjeli kolendy a starszy brat nie zdał
                  egzaminu do bierzmowania i miał poprawkowy.czy to nie jest mafia?czy
                  to nie jest najlepszy wywiad na swiecie?Kiedys sie tym
                  interesowałem,podobno nie mozna tak zrobić zeby wszelki ślad w ich
                  ppapierach po tobie zaginął.Czrna mafia tłumaczy to w taki sposób,ze
                  to są ich tajne papiery i nie mogą nic tam zmieniac.
    • Gość: ARI Re: Chrzest 9 latka IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.09, 18:59
      A mozesz napisać jak to zrobiłeś?i na jakim jestes etapie?i czy ci
      wydadzą jakiś papier?Masz w 100%racji.
    • Gość: wielebny Re: Chrzest 9 latka IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.09, 19:04
      "Moje dziecko chce być ochrzczone i przyjąć komunię. Niestety
      napotkałam dezaprobate ze strony księdza!!!!!!!!!!!!Czy na tym
      polega wiara???????"
      Wiara między innymi polega na bezustannym trwaniu przy Bogu. Cóż to
      za wiara, którą może podważyć byle ksiądz, który żąda pieniędzy.
      Osobiście na moją wiarę nie wpływa decydująco postawa księży, choć
      przyznaję, że są, jak to mówimy księża z prawdziwego powołania i
      tacy, którzy wg nas gdzieś po drodze zatracili sens.
      alga napisała że jest nawróconym chrześcijaninem i zaraz potem
      zarzuciła, że ksiądz robi problemy-nie chce dać chrztu i komunii jej
      dziecku. Alga, może okazałabyś trochę pokory, to że wróciłaś nie
      oznacza jeszcze, że nagle wszystko Ci się należy (moje zdanie). I to
      Twoje pytanie: "Czy na tym polega wiara?". No wiesz, skoro wróciłaś
      to wypadałoby wiedzieć na co ponownie się decydujesz, do czego
      wracasz, przecież po takiej drodze pełnej doświadczeń powinnaś już
      wiedzieć na czym polega wiara. Ja odnoszę wrażenie, że chcesz
      ochrzcić dziecko bo tak wypada, bo tak jest przyjęte, żeby poszło do
      komuni, bo wtedy babcia i dziadek nie będą krzywo na Ciebie
      spoglądać, może takie samo wrażenie odnosi ten ksiądz...
      Wtedy Twoje pytanie "czy tak wygląda wiara?" jest w pełni
      uzasadnione...
      • Gość: ARI Re: Chrzest 9 latka IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.09, 19:23
        A co wspónego ma wiara z instytucją zwaną koścół?jakim prawem ksiądz
        ocenia i wyciąga wniski czy rodzice robią na pokaz czy z serca?jego
        zadaniem jest ochrzcic nawet samego diabła jezeli o to poprosi.Poza
        tym jakim prawem kościół robi z siebie prawą rękę Boga?jak chcce to
        chrzci,daje komunie,odpuszcza grzechy albo ich nie
        odpuszcza,podejmuje decycje które tylko Bóg moze podejmować itd itd.
        • Gość: as Re: Chrzest 9 latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 19:34
          można oczywiście poprosić o taki wpis w akcie chrztu zgodnie z
          konstytucjonalnym prawem do wolności wyznania, że wypisujesz się i
          zgodnie z ustawą wymóc, że dane Twoje mogą być użyte tylko w
          procesie i dla potrzeb procesu apostazji zgodnie z ustawą o ochronie
          danych osobowych etc. jednak wiadomo jak jest
          czarna mafia może wszystko i nic im nie zrobisz.
          Niech mi wytykają - nie obchodzi mnie to.
          Jak po 6 stycznia pytają ministranci, czy wpuszczę księdza to
          grzecznie dziękuję. Mogą mi wytykać co chcą. Ja mam czyste sumienie,
          ze nie dałem się "sfrajerowac".
          • Gość: ARI Re: Chrzest 9 latka IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.09, 20:11
            Niestety mało jest takich ludzi z takimi pogladami jak my,wiekszosc
            oszukuje samych siebie,narzekają a dają im kase i przyzwyczajają do
            panowania nad człowiekiem.Ja tez mam czyste sumienie,ze nie pozwalam
            się manipulować.
            • Gość: Manuela dajcie spokój, bierzcie przykład z mądrych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 20:35
              wiadomosci.onet.pl/1932954,11,item.html
              • Gość: wierząca Re: dajcie spokój, bierzcie przykład z mądrych lu IP: *.sattom.pl 13.03.09, 18:25
                zastanów się kobieto czego ty chcesz bo gdzie Ty byłaś przez 9 lat?
                Teraz chcesz ochrzcić dziecko bo jego koledzy idą do komunii ,ich
                rodzice robią wielką imprezę na pokaz żeby sąsiadom szczęka
                opadła,póżniej trzeba się pochwalić prezentami,dużo krzyku i hałasu
                a po komunii w białym tygodniu już dzieci przestają chodzić do
                kościoła.Przecież jak zaprowadzisz dziecko do kościoła to pomyśli że
                zaprowadziłaś je do dużego teatru i nie będzie wiedział kiedy usiąść
                a kiedy wstać.Na początek naucz swoje dziecko pacierza i pretensje
                najpierw do siebie.
                • Gość: ARI Re: dajcie spokój, bierzcie przykład z mądrych lu IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 13.03.09, 18:59
                  A ty wierząca praktykująca skąd wiesz,że to dziecko nie umie
                  pacierza?Kazdy ma prawo poproszenia o sakramenty w dowolnym
                  czasie.co ma wspónego siadanie w odpowiednim momencie czy
                  wstawanie,to wlasnie fanatycy katolicy i cała czarna mafia uczynili
                  z wiary jeden wielki teatr zapominając o duchowosci.a to z jakich
                  względów matka nie ochrzciła dziecka wczesniej jest jej sprawą i
                  nikomu nic do tego,moze własnie chciała a jakis ksiązulo ją troszke
                  pognębił,może z ambony zwyzywał,że np.jest samotną matka.Oni już to
                  potrafią.
                  • ewa10-0 do ARI 16.03.09, 13:03
                    Daj sobie spokój z tymi odpowiedziami do tych"wierzących".Szkoda Twoich
                    nerwów,bo i tak nikt Cię nie zrozumie,jeżeli nie był w takiej sytuacji jak
                    Ty.Rób to co uważasz za stosowne.Pytałaś gdzie można ochrzcić Twoje
                    dziecko,dostałaś kilka propozycji.Gdzie pójdziesz Twoja sprawa.Życzę powodzenia
                    i wytrwałości.Byłam w takiej samej sytuacji jak Ty i jakoś mi się udało.Pozdrawiam.
                    • ewa10-0 Re: do ARI 16.03.09, 13:07
                      Ten post był skierowany do ALGI a nie do ARI.Przepraszam za pomyłkę.Pozdrawiam
                      • Gość: Ari Re: do ARI IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.09, 20:51
                        Domysliłem się:-)tylko dlaczego to ma się udac albo nie udac,czy to
                        nie obowiązek?co to jakas łaska ze ochrzci dziecko?To wy ich tak
                        nauczyliscie,wy ich przyzwyczailiscie do pieniędzy bo na siłe im
                        pchacie,a on wydają to na dziwki,na samochody i inne uciechy.Wiara
                        nie ma nic wspólnego z instytują zwaną kościołem.
                        • Gość: facet Re: do ARI IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.03.09, 21:39
                          synu marnotrawny porządnych wierzących rodziców, nie bluźnij i nie
                          obrażaj bo spotka cię zasłużona kara a wtenczas będziesz miał jeszcze
                          większe pretensje do całego świata, Bóg nikogo nie karze bo jest miłością ,
                          tylko człowiek dostaje to na co zasłużył przez swoje niewłaściwe zachowanie,
                          dlatego hamuj swoją młodzieńczą, buntowniczą zarozumiałość i pychę a więcej
                          skromności i męskości bo też jesteś
                          zniewieściały plotkarz
                          • Gość: do ciekawego Re: do ARI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 17:34
                            spróbuj za kasę wyciągnąć od nich z akt twoje dane i wszystkie wpisy sąsiadów na
                            swój temat, jak zaproponujesz kasę to może się uda ale słono zapłacisz pewnie w
                            okolicach nowego samochodu bo te szmaty czarne wydoją cię na maksa ,taka jest
                            cena czystych akt!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: asdf Re: do ARI IP: 62.87.160.* 18.03.09, 14:10
                            Jeśli jest miłością i nie kara to znaczy,że w piekle smażą w
                            nagrodę ???? ;-)
                            Buha, ha, ha!!!
                  • Gość: Jacek Re: dajcie spokój, bierzcie przykład z mądrych lu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:36
                    Szanowni dyskutanci "teologowie", to jest tak jakby (nie obrażając
                    nikogo)górnik zabrał sie za wyjaśnianie wszystkim kontrukcji głowicy
                    nuklearnej.Na tym forum są takie osoby, które są alfa i omega w
                    każdym temacie.
      • Gość: ciekawy Re: Chrzest 9 latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 20:58
        czy ktoś wie jak wyciągnąć od nich te akta i papiery na swój temat????może ktoś
        wie???? jestem niewierzący i nie chodzę do kościoła i nie życzę sobie żebym
        figurował w tajnych aktach tych czarnuchów zakłamanych pedofilii bo się brzydzę
        nimi na samą myśl.
        • Gość: Ari Re: Chrzest 9 latka IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.09, 21:35
          Własnie w tym problem ze oni ci nie dadzą,sami krzyczą żeby
          lustrowac wszystkich a przedwczoraj ogłosili ze oni juz zakonczyli
          lustracje w swoich szeregach i nie zamierzaja powracać.Akt ci nie
          dadzą bo mówią,ze to ich tajemnica i in to sobie zbierali.Są łasi na
          kase,jak dobrze zapłacisz to najwyzej moga ci je pokazać i to
          wszystko.Słyszałem ze jakas procedura aby wszysko wyczyscic,ale
          znając ich trwa to latami i nie jest zapewne łatwe.
          • Gość: oko Re: Chrzest 9 latka IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 04:30
            Ksiadz Werminski Centrum zero problemow zero pytan zero kasy.
            • Gość: wielebny Re: Chrzest 9 latka IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 10:21
              oko, ale ariemu to nie wystarcza. On widzi problem tylko z jednej
              strony, mało wie, niewiele więcej widzi...
              Ari napisz coś konkretnego, podaj jakiś rzetelny argument a nie
              ciągle to samo, jak stara plotkara...
              • Gość: Ari Re: Chrzest 9 latka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.03.09, 19:20
                Jak to z jednej?a która jest druga strona?To,że wyławiacie zpośród
                tej mafii jakieś jednostki to maja byc argumenty?Nawt jak ktos by
                był ateistą czy szatanem to jezeli prosi o chrzest to powinien go
                dostać bo tak nakazuje wasza wiara,czy odmawianie chrztu to jest
                miłowanie bliźniego?czy raczej odrzucanie go?wiec nie pisz,że ja tu
                zamieszczam starą śpiewkę tylko podaj argumenty na takie zachowanie.
                • Gość: antykler Re: Chrzest 9 latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 11:32
                  oni odmawiają chrztu tylko tym co nie mają pieniędzy albo nie chcą zapłacić za
                  kasę to by belzebuba rokitę i borutę ochrzcili!!! dali by im komunie ślub i
                  pochowali ale tylko za kasę i to całkiem sporą!!!!!!!
                  • Gość: gość Re: Chrzest 9 latka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.03.09, 11:54
                    szczera prawda nie ma problemu z ochszczeniem każdego, są tylko
                    nieodpowiedzialne decyzje pojedyńczych osób
    • Gość: marzena Re: Chrzest 9 latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:36
      ma ten sam problem, juz nawet nie chodzi o komunie świeta, poprostu
      dojrzelismy do decyzji o chcie, ale przecież jesteśmy przepytywani-
      dlaczego teraz ?dlaczego nie 9 lat temu lub czemu nie za 9 lat jak
      bedzie syn dorosły?Nie rozumiem koscioła,co ich to obchodzi?Przecież
      odpowiedzialnośc za swoje decyzje izycie ponoszę sama przed Bogiem
      • Gość: AUTOR Re: Chrzest 9 latka IP: *.sattom.pl 27.04.09, 22:10
        hahah. bardzo rozsmieszyl mnie post kolesi ktorzy pisza o pogrzebie ze ksiadz
        zarzadal od nich 700 zl. te pieniadze placimy i tu uwaga Z 6 TYS ZLOTYCH KTORE
        DOSTAJEMY OD PANSTWA. ludzie!!! przy oplaceniu organisty, miejsca glebinowego na
        20 lat i tak dalej, bez wiekszego kombinowania idzie na tym zarobic 2,5 tys
        zlotych. A WY MOWICIE ZE KSIEZA MAJA W H... KASY ZA TE POGRZEBY. POJEBANI
        JESTESCIE. A JAK TACY MADRZY TO DO SEMINARIUM NA 6 LAT. ZOBACZYMY ILE Z WAS
        WYTRWA. ALE PRZECIEZ KU... BEDZIECIE BOGACI.
        • Gość: do autora Re: Chrzest 9 latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 09:53
          sam idź do seminarium na 6 lat w dupę się walić!! dewianta tam szybko z ciebie
          zrobią.....
          • Gość: xyz Re: Chrzest 9 latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 17:13
            Widzę, ze byłeś. Masz doswiadczenie ha ha ha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka