Gość: redneck IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.03.09, 18:25 Czy ktoś ma namiary do pielęgniarki lub lekarza który przyszedłby do domu do osoby leżącej w ramach płatnej wizyty? Chodzi oczywiście o kogoś kto sie zna na odleżynach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika Re: odleżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 10:22 Najlepsz na odleżyny jest maść Sudafen ( Rosmann lub Tesco) najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekk Re: odleżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 15:17 Z całym szacunkiem droga KIKO, Sudafen to lek na katar. Pewnie chodziło Ci o taki biały krem o nazwie SUDOCREM. Owszem jest on niezły ale na odparzenia pieluszkowe u niemowląt, na pryszcze i inne powierzchowne zmiany skórne, odleżyny natomiast to niekiedy rany sięgające do kości. Spotkałam w życiu przypadek śmierci po tym jak przy odleżynach wdała się sepsa. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: odleżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 11:08 Tutaj zasięgnij informacji, na pewno pomogą. www.joannici.org.pl/component/option,com_wrapper/Itemid,23/lang,pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redneck Re: odleżyny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.03.09, 13:11 Dzięki. Teraż kojarzę to jest przy Białym Kościele. Skontaktuję się z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: odleżyny IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.09, 14:41 Odleżyny, jak już powstaną stanowią poważny problem leczniczy. Proponuje na poczatek zamówic w przychodni wizytę domowa lekarza rodzinnego. Bez łaski muszą przyjąć takie zamówienie. Niech lekarz oceni sytuację i podejmie stosowne leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielegniarka Re: odleżyny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.03.09, 14:58 jestem wykwalifikowana piel uczestniczylam w kursach dot leczenia odlezyn w razie potrzeby chetnie pomoge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: odleżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 14:59 Moge cos podpowiedziec odnosnie odlezyn W szpitalu pojawiły sie procedury odnosnie m innymi odlezyn sa to nowe opracowania które sa standartem obecnie sa wprowadzane do zastosowania . Jezeli poprosisz kogos kto pracuje w szpitalu napewno ci pomoze Możesz podpytac tez w Hospicjum tam tez podejmuja skuteczna walke z odlezynami maja bardzo nowoczesne metody walki z odlezynami Jak chcesz podaj meila moze bede Ci mogła pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redneck Re: odleżyny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.03.09, 06:54 Czekam na wiadomość. Moj mail : adamua@mail.ru . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: odleżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 09:04 Skuteczna maść na odleżyny IRUXOL MONO lub MUPIROX Miałam ten sam problem i pomogło już jest ok ale leczenie jest długotrwałe życzę wytrwałości i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze szpitala Re: odleżyny IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 12:50 przedewszystki to trzeba zobaczyc jaki jest stan pacjeta w jakim stopniu sa te odlezyny i dopiero podejmowac leczenie jezeli odlezyna ma III stopin to stosuje sie plastry specjalne i kremow sie nie stosuje w ogole to najpier trzeba ocenic stan i podejmowac odpowiednie kroki i nie wypisujcie takich rzeczy ze kremami czy innymi nie potrzebnymi srodkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze szpitala Re: odleżyny IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 13:00 no tak jeszcze sie tez stosuje pewne udogodnienia przeciwodlezynowe pacjent powinien byc przekladany conajmiej 3 razy dziennie mozna stosowac na stopu i lokcie napelnione woda rekawiczki i tak dalej ale najlepszy sposob jest przekladanie pacjenta 3 razy dzienie i smarowanie i oklepywanie pacjenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: odleżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 13:20 Bzdury piszesz o tych rekawiczkach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zuzy Re: odleżyny IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 13:25 bzdura to jestes ty jak nie wiesz o co chodzi to sie nie wypowiadaj i kim ty w ogole jestes ze udzialasz sie w taki sposob masz brak kompetencji jezeli cie stac to mozesz kupic specjalne udogodnienia i w ogole jak ktos sie niezna to niech glosu nie zawiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: odleżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 14:15 Jezeli uzywasz rękawiczek wypełnionych woda to życze powodzenia w zapobieganiu i leczeniu odleżyn !!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz Re: odleżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 14:27 ja mam odleżyny na dupie od szukania pracy i co mam zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grond Re: odleżyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 15:43 Poszukujesz fachowców? Zwroc sie do ludzi związanych z Wałbrzyskim Hospicjum. Pielęgniarki znakomicie znają się na odleżynach. Gwarantują fachowośc i starannośc. Polecam. (Sudocream jest do d..y a nie na odleżyny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: odleżyny IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 23:46 Postaraj się o materac dla bliskiej ci osoby.Przy kościele ewangel-augsbur.wypożyczali takie rzeczy jakiś tam czas temu. Odpowiedz Link Zgłoś
arnika_makarek Re: odleżyny 09.09.13, 13:58 Materac przeciwodleżynowy z pompą to najlepszy sposób na zapobieganie i leczenie odleżyn, sprawdź sobie tutaj ten model www.ortopedyczny24.pl/rehabilitacyjne/materace-przeciwodlezynowe/materac-pneumatyczny-przeciwodlezynowy-zmiennocisnieniowy Odpowiedz Link Zgłoś
ludka75 Re: odleżyny 28.06.14, 16:41 więcej informacji o zapobieganiu odlezyn: www.ortcare.pl/porady-niepelnosprawni/sposoby-zapobiegania-odlezynom.html Odpowiedz Link Zgłoś
0agatac Re: odleżyny 29.04.15, 18:12 Też polecam wypożyczalnie ja wiem, że w BrandVital wypożyczają m.in.: materace przeciwodleżynowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_mana Re: odleżyny 11.06.15, 16:03 Jeśli chodzi o materace, to wynalazek naprawdę warty przemyślenia, aby kupić osobie, która leży cały czas www.sklepikseniora.pl/materac-przeciwodlezynowy-gofer-herdegen-p1768.html Nie dojdzie do odleżyn, co zmniejszy cierpienie związane z chorobą, a nie jeszcze ten ból związany z tą przypadłością. Odpowiedz Link Zgłoś