Dodaj do ulubionych

Centrum Pomocy Poszkodowanym

13.05.09, 16:30
Czy ktośkolwiek korzystał z usług Kancelarii Prawno-Finansowej "Lider"z
Zielonej Góry?Jakie mają wyniki w uzyskiwaniu odszkodowań powypadkowych?Proszę
o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Waldek Re: Centrum Pomocy Poszkodowanym IP: 79.162.133.* 31.05.09, 08:19
      Też jestem ciekawy .Mam obawy co do ich wiarygodności.
      • ewa10-0 do Waldka 01.06.09, 08:33
        A dlaczego masz obawy?Czy wiesz coś na ich temat?Pobrali wszystkie dokumenty
        dotyczące mojego wypadku.Był przedstawiciel tej firmy u mnie w domu,spisał
        protokół,podpisałam z nimi umowę o roszczenia odszkodowania.Jeżeli zakończy się
        postępowanie o odszkodowanie dam znać na łamach forum.Prawdę mówiąc,mam pierwszy
        raz do czynienia z taką sprawą.Uległam wypadkowi nie z mojej winy.Moje rozmowy z
        winowajcami mego wypadku o odszkodowanie nic nie dały,kazali się sądzić.Mam
        nadzieję,że oni mi pomogą.
        • Gość: Krystyna Re: do ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 09:07
          A jakie wypadki można do nich zgłaszać. Jaki jest adres tego centrum. Czy
          wszystkie wypadki można do nich zgłaszać. Pozdr.
          • ewa10-0 do Krystyna 01.06.09, 11:32
            Można zgłaszać wszystkie zaistniałe wypadki,nawet jeżeli jesteś nieubezpieczona.
            Jeżeli chcesz to napisz do nich na e-maila
            kancelaria.lider@o2.pl
            nr.tel. 068 454 70 01 lub kom.0513 504 037
            Mają też swoją stronę
            www.wypadek-24.pl

To,że oni biorą prowizję od uzyskanego ubezpieczenia,to chyba jest normalne.W
            moim przypadku,obojętnie ile "wyszarpią"jest ważne,ale o tym nie chcę narazie
            mówić dlaczego.

CENTRUM POMOCY POSZKODOWANYM
            Kancelaria LIDER
            ul.Chopina 11/13 pok.211
            65-031 Zielona Góra
            Pozdrawiam.
          • r.kasia0 Re: do ewa 19.10.09, 19:18
            Witam.Jeżeli chodzi o kancelarię Lider,to jest to kancelaria
            mała,ale traktuje swoich klientów przyzwoicie.Zajmują się
            przedewszystkim pomocą w uzyskiwaniu odszkodowań powypadkowych w
            pracy,drogowych i innych.A strona www.jest pod nazwą wypadki-24.pl
            • ewa10-0 do kasi0 21.10.09, 13:54
              To,co Ty mi napisałaś w swoim poście,to wszystko wiem,link do ich strony
              wpisałaś źle.Zresztą te dane łącznie z nr.telefonu podałam w tym wątku w
              odpowiedzi pytającej osobie.
              Mnie chodziło tylko o ocenę tej kancelarii,jeżeli ktoś korzystał z ich usług.
              Jak masz coś do dania o tej kancelarii,to proszę napisz,ważne,czy uzyskali dla
              Ciebie jakieś odszkodowanie.
        • Gość: Krystyna Re: do Waldka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 09:25
          I jeszcze jedno pytanie: W jakiej firmie jesteś ubezpieczona, że nie chcą
          wypłaci należnego odszkodowania?
        • hopex Re: do Waldka 01.06.09, 09:59
          A na ile procent prowizji opiewała umowa z ową firmą ?? Trzydzieści, czterdzieśi ?? Obawiam się, że stałaś się jeszcze jedną ofiarą tych firm, króre poza złożeniem za Ciebie dokumentów w firmie ubezpieczeniowej nic w sprawie nie zrobią. Zainkasują za to procent od Twojego ubezpieczenia za proste zaadresowanie koperty. O wiele taniej wyszłoby Ci wynajęcie adwokata i złożenie pozwu w sądzie. Ja już dwa razy sądziłem się z PZU o odszkodowanie i dwa razy wygrałem bez problemu. Firmy takie jak opisana przez Ciebie specjalnie wyolbrzymiają problemy z sądem chcąc złapać klienta, który myśli że sprawy potoczą się szybciej gdy wezmą się za nie tacy 'fachowcy'.
          • ewa10-0 Re: do Waldka 01.06.09, 11:39
            Ja jestem w takiej niedobrej sytuacji,że wypadek miałam na swoje nieszczęście 2
            dni po ustawowym terminie ubezpieczenia.Kto przewidywał,że stanie się coś
            niedobrego?Jeżeli bym przewidywała ten wypadek,to napewno bym się ubezpieczyła
            na nowo w ciągu tych 2 dni.Po prostu mam pecha i nic na to teraz nie poradzę.
            Pozdrawiam.
            • Gość: lex Re: do Waldka IP: 212.160.172.* 01.06.09, 12:58
              firmy ubezpieczeniowe maja 14 dni rękojmi po zakończeniu okresu
              zawartego w umowie
          • Gość: artur Re: do Waldka IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.09, 15:24
            ja korzystalem juz z tej firmy i mi pomogli, samemu nie udalo sie
            uzyskac odszkodowania a w pzu mnie wysmiali ze cos mi sie nalezy,
            niestety takie mamy firmy ubez ze trzeba z nimi ostro rozmawiac a jak
            trzeba to isc do sądu, a na sąd mnie nie stać bo samemu nie dam rady
            a adwokat bierze też nie mało i to z góry!!!, takze popieram takie
            firmy, zarabiaja na tym jak wszystkie firmy uslugowe ale sa
            przynajmniej pozyteczni,
            • ewa10-0 Re: do Waldka 30.09.09, 17:07
              A jak długo czekałeś na rozpoczęcie całej procedury uzyskania odszkodowania?
              Czy już jesteś po "sprawie"i uzyskałeś odszkodowanie?
              Pytam,bo to już trochę trwa,ale nie wiem ile jeszcze będę czekać na swoje
              odszkodowanie.
    • kasiekm81 Re: Centrum Pomocy Poszkodowanym 18.04.13, 14:12
      Pani Ewo,jak postępowanie w Pani sprawie?
      Jestem bardzo ciekawa czy zakończyło sie,i jeśli tak,to ile pani wywalczyła ta firma....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka