ewa10-0 13.05.09, 16:30 Czy ktośkolwiek korzystał z usług Kancelarii Prawno-Finansowej "Lider"z Zielonej Góry?Jakie mają wyniki w uzyskiwaniu odszkodowań powypadkowych?Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Waldek Re: Centrum Pomocy Poszkodowanym IP: 79.162.133.* 31.05.09, 08:19 Też jestem ciekawy .Mam obawy co do ich wiarygodności. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do Waldka 01.06.09, 08:33 A dlaczego masz obawy?Czy wiesz coś na ich temat?Pobrali wszystkie dokumenty dotyczące mojego wypadku.Był przedstawiciel tej firmy u mnie w domu,spisał protokół,podpisałam z nimi umowę o roszczenia odszkodowania.Jeżeli zakończy się postępowanie o odszkodowanie dam znać na łamach forum.Prawdę mówiąc,mam pierwszy raz do czynienia z taką sprawą.Uległam wypadkowi nie z mojej winy.Moje rozmowy z winowajcami mego wypadku o odszkodowanie nic nie dały,kazali się sądzić.Mam nadzieję,że oni mi pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: do ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 09:07 A jakie wypadki można do nich zgłaszać. Jaki jest adres tego centrum. Czy wszystkie wypadki można do nich zgłaszać. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do Krystyna 01.06.09, 11:32 Można zgłaszać wszystkie zaistniałe wypadki,nawet jeżeli jesteś nieubezpieczona. Jeżeli chcesz to napisz do nich na e-maila kancelaria.lider@o2.pl nr.tel. 068 454 70 01 lub kom.0513 504 037 Mają też swoją stronę www.wypadek-24.pl To,że oni biorą prowizję od uzyskanego ubezpieczenia,to chyba jest normalne.W moim przypadku,obojętnie ile "wyszarpią"jest ważne,ale o tym nie chcę narazie mówić dlaczego. CENTRUM POMOCY POSZKODOWANYM Kancelaria LIDER ul.Chopina 11/13 pok.211 65-031 Zielona Góra Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
r.kasia0 Re: do ewa 19.10.09, 19:18 Witam.Jeżeli chodzi o kancelarię Lider,to jest to kancelaria mała,ale traktuje swoich klientów przyzwoicie.Zajmują się przedewszystkim pomocą w uzyskiwaniu odszkodowań powypadkowych w pracy,drogowych i innych.A strona www.jest pod nazwą wypadki-24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do kasi0 21.10.09, 13:54 To,co Ty mi napisałaś w swoim poście,to wszystko wiem,link do ich strony wpisałaś źle.Zresztą te dane łącznie z nr.telefonu podałam w tym wątku w odpowiedzi pytającej osobie. Mnie chodziło tylko o ocenę tej kancelarii,jeżeli ktoś korzystał z ich usług. Jak masz coś do dania o tej kancelarii,to proszę napisz,ważne,czy uzyskali dla Ciebie jakieś odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: do Waldka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 09:25 I jeszcze jedno pytanie: W jakiej firmie jesteś ubezpieczona, że nie chcą wypłaci należnego odszkodowania? Odpowiedz Link Zgłoś
hopex Re: do Waldka 01.06.09, 09:59 A na ile procent prowizji opiewała umowa z ową firmą ?? Trzydzieści, czterdzieśi ?? Obawiam się, że stałaś się jeszcze jedną ofiarą tych firm, króre poza złożeniem za Ciebie dokumentów w firmie ubezpieczeniowej nic w sprawie nie zrobią. Zainkasują za to procent od Twojego ubezpieczenia za proste zaadresowanie koperty. O wiele taniej wyszłoby Ci wynajęcie adwokata i złożenie pozwu w sądzie. Ja już dwa razy sądziłem się z PZU o odszkodowanie i dwa razy wygrałem bez problemu. Firmy takie jak opisana przez Ciebie specjalnie wyolbrzymiają problemy z sądem chcąc złapać klienta, który myśli że sprawy potoczą się szybciej gdy wezmą się za nie tacy 'fachowcy'. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 Re: do Waldka 01.06.09, 11:39 Ja jestem w takiej niedobrej sytuacji,że wypadek miałam na swoje nieszczęście 2 dni po ustawowym terminie ubezpieczenia.Kto przewidywał,że stanie się coś niedobrego?Jeżeli bym przewidywała ten wypadek,to napewno bym się ubezpieczyła na nowo w ciągu tych 2 dni.Po prostu mam pecha i nic na to teraz nie poradzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: do Waldka IP: 212.160.172.* 01.06.09, 12:58 firmy ubezpieczeniowe maja 14 dni rękojmi po zakończeniu okresu zawartego w umowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: do Waldka IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.09, 15:24 ja korzystalem juz z tej firmy i mi pomogli, samemu nie udalo sie uzyskac odszkodowania a w pzu mnie wysmiali ze cos mi sie nalezy, niestety takie mamy firmy ubez ze trzeba z nimi ostro rozmawiac a jak trzeba to isc do sądu, a na sąd mnie nie stać bo samemu nie dam rady a adwokat bierze też nie mało i to z góry!!!, takze popieram takie firmy, zarabiaja na tym jak wszystkie firmy uslugowe ale sa przynajmniej pozyteczni, Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 Re: do Waldka 30.09.09, 17:07 A jak długo czekałeś na rozpoczęcie całej procedury uzyskania odszkodowania? Czy już jesteś po "sprawie"i uzyskałeś odszkodowanie? Pytam,bo to już trochę trwa,ale nie wiem ile jeszcze będę czekać na swoje odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekm81 Re: Centrum Pomocy Poszkodowanym 18.04.13, 14:12 Pani Ewo,jak postępowanie w Pani sprawie? Jestem bardzo ciekawa czy zakończyło sie,i jeśli tak,to ile pani wywalczyła ta firma.... Odpowiedz Link Zgłoś