Dodaj do ulubionych

Chusty do noszenia dzieci

18.05.09, 11:51
Czy jest ktoś z Wałbrzycha zainteresowany nauką noszenei dzieci (od
noworodków aż do 3 latków) w chustach, MT itp.? A może ktoś wie czy
w naszym miescie są organizowane warsztaty chustowe? Jesli jest ktoś
chętny na takie warsztaty to prosze o kontakt na priv.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Chusty do noszenia dzieci IP: 212.160.143.* 18.05.09, 12:03
      a czego tu się uczyć, żeby aż warsztaty organizować?? Napisz, że to normalna
      sprzedaż bezpośrednia a efekt będzie lepszy i ludzi może mniej w butelkę
      nabijesz;-). Noszę dziecko w chuście i jestem zadowolony a co do nauki noszenia
      wystarczy w miarę dokładne przeczytanie instrukcji załączanej do każdej z chust
      i po 15 minutach masz wszystko w małym palcu.
      • Gość: Bicom Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 23:12
        Bicom też pomaga....
      • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 21.05.09, 10:39
        Znalazł się mondraliński!!! Oczywiście ja też nauczyłam się z
        instrukcji z internetu, ale warsztaty, mądralo, nie są organizowane
        tylko po to, żeby się nauczyć wiązać... Ale nie mam zamiaru nic
        tłumaczyć. Najlepiej nauczyć się pod okiem kogoś kto się już na tym
        zna, a z instrukcji nie dowiesz się czy dobrze omotałeś dziecko... W
        normalych miastach, normalni ludzie spotykają się na takich
        warsztatach, a jak ktoś nie uważa takich spotkań za coś dobrego to
        nie przychodzi!!! PROSTE? A ja nie prowadzę żadnego sklepu i nie
        życzę sobie głupich odpowiedzi w moim temacie na forum!!!
        • Gość: pikpok Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:21
          Jestes tak samo agresywna jak moja byla zona :D
      • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 21.05.09, 10:42
        i jeszcze jedno, chcesz pisac bzdoury to załóż nowy wątek. Gdybyś
        dokładnie przeczytał początek wątku, to wiedział byś, że pytałam o
        osoby zainteresowane warsztatami i czy w Wałbrzychu są organizowane
        takie warsztaty!!!
        • Gość: beton Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 10:55
          jaka wariatka :D
        • Gość: Ala Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:14
          Z tego co wiem, to takich warsztatów nie ma. Ale wiem że odbywają się warsztaty wiązania sznurówek (młodzież i dorośli) oraz warsztaty zapinania rzepa (dzieci do lat 15). Pozdro.
          • Gość: qwerty Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.chello.pl 21.05.09, 11:19
            Są jeszcze warsztaty zakładania czapki zimowej oraz letniej.
            • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 21.05.09, 11:29
              Właściwie to czego ja mogłam się spodziewać po mieszkańcach
              Wałbrzycha.... Wy nawet nie macie pojęcia o czym ja mówię. Szkada,
              bo myślałam, ze są rodzice noszący swoje dzieci w chustach w tym
              mieście... Ale to tylko Wałbrzych...
              • Gość: Ala Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:32
                Pokazujemy Ci tylko, że nie potrzebne są warsztaty do takich rzeczy, jak i do zapinania rzepa itp. Za prosta sprawa to wiązanie żeby zapisać się na warsztaty.
                • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 21.05.09, 11:35
                  A skąd to wiesz? Nosisz w chuściealbo w MT? nie chciałabyś się
                  spotkać z kimś kto też nosi, wymienić się chustą, wypróbować innej,
                  pogadać....
                  • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 21.05.09, 11:38
                    To dlaczego w wielu miastach w Polsce, np. już we Wrocławiu sa takie
                    spotkania i ludzie na nie przychodzą i nie mówią że to niepotrzebne?
                    I po co tyle dziewczyn robi kursy na doradców chustowych? Dla
                    przyjemnosci wydają pieniądze na te kursy?
                    • Gość: beton Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 11:55
                      "I po co tyle dziewczyn robi kursy na doradców chustowych?" WTF :D
                      lepiej ta chusta obwiaz sobie glowe bo sloneczko mocno sieci :D
                      pozdro
                      ps. poprawilas mi humor na caly dzien :D
                      ps2. leze :DDDDD
                      • Gość: TnBd Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 12:03
                        Przeczytałem wątek i też poprawił mi się humor hehehe .... "doradca chustkowy" :D
                      • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 21.05.09, 12:07
                        Może lepiej nie wypowiadać się o rzeczach o których nie ma się
                        zielonego pojęcia!
                    • zaslawek Re: Chusty do noszenia dzieci 21.05.09, 12:06
                      Za czasów mojej babci i wcześniejszych kobiety nie miały kursów i dzieci nosiły
                      w chustach. A teraz do wszystkiego kursy.
                    • Gość: Piotr Re: Chusty do noszenia dzieci IP: 212.160.143.* 21.05.09, 12:09
                      "To dlaczego w wielu miastach w Polsce, np. już we Wrocławiu sa takie
                      spotkania i ludzie na nie przychodzą i nie mówią że to niepotrzebne?
                      I po co tyle dziewczyn robi kursy na doradców chustowych"

Czy nie potrafisz wyciągnąć wniosków z odpowiedzi forumowiczów??
                      Ludzie nie uważają takich warsztatów za przydatne, gdyz jest to zbyt prosta
                      sprawa by debatować na ten temat, a że robią to w Warszawie czy Wrocławiu - cóż
                      są tam też warsztaty czesania zwierząt domowych, słuchania i rozumienia swego
                      wewnętrznego głosu i inne cuda cywilizacyjne, które na szczęście do naszego
                      ciemnogrodu o nazwie Wałbrzych jeszcze nie dotarły i dzięki czemu może jesteśmy
                      zacofani ale wciąż w miarę normalni i samodzielni.
                      Jak pisałem na poczatku korzystam z chusty i nie jestem jedyną taką osoba w
                      Wałbrzychu, a czy sa z tym jakieś problemy - jeżeli przeczytamy instrukcję, w
                      która wyposażony jest każdy produkt to w ciągu 15 minut mamy wszystko opanowane.
                      Pytasz "po co dziewczyny robią kursy doradców chustowych" - uśmiałem się do łez
                      - dokładnie w tym samym celu w jakim ktoś miał by byc doradca w sprawie doboru
                      obuwia, wybrania menu obiadowego czy odpowiedniego kształtu deski klozetowej -
                      DLA KASY!
                      Reasumując cieszę sie, że jestem na tyle zacofany by samodzielnie zmagać się z
                      problemami (takimi jak noszenie chusty) jakie piętrzy przede mną pędząca naprzód
                      cywilizacja.
                      Pozdrawiam ;-)
                      • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 21.05.09, 12:21
                        Oczywiście, że dla kasy ktoś chciałby prowadzić takie warsztaty...
                        Ja tylko byłam ciekawa czy w Wałbrzychu coś takiego jest. Nie
                        konieczniewarsztaty, ale może jakiś klub kangura??? Ale najbardziej
                        chciałam poznać kogoś kto nosi w chuście w Wałbrzychu, w jakiej,
                        jakie dziecko itd., itp., wymienić się doświadczeniami, więc po to
                        te wszystkie komentarze?
                        Może lepiej napiszcie w jakiej chuscie nosicie i takie tam...
                        Albo wcale! :)
                        • Gość: Piotr Re: Chusty do noszenia dzieci IP: 212.160.143.* 21.05.09, 12:34
                          bebelulu hamalu korzystaj ja i moja żona - chusta uniwersalna bardzo wygodna dla
                          dziecka jak i dla rodziców, posiada bardzo proste wiązanie "kółkowe" oraz jest
                          wykonana z naturalnego lnu więc jak dla mnie najlepsza.
                          mamy jeszcze chustę bebelulu kangalu- chusta której sie nie wiąże jest
                          dopasowywana do wielkości rodzica (rozmiary jak na ubraniu) idealna do noszenia
                          niemowlaka powiedzmy do 6 miesiąca.
                          Zdecydowanie odradzam chusty typowo wiązane (te w których cały rodzic i maluch
                          sa "opatuleni") gdyż zakladanie jest najbardziej skomplikowane i czasochłonne a
                          po kilku minutach noszenia szczególnie w ciepłe dni zwyczajnie jest gorąco nie
                          do wytrzymania.
                          Warto również zastanowić sie nad chustami przygotowanymi do montażu w fotelikach
                          samochodowych (posiadają otwory na przyłożenie pasów z fotelika i nie trzeba
                          wyciągać malucha z chusty).
                          Pozdrawiam i szczerze polecam dokonać samodzielnego wyboru.
                          • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 21.05.09, 12:57
                            A ja własnie mam chustę tkaną 4,6m i chustoMT. W ten drugi
                            zdecydowanie łatwiej zamotać dziecko. Ale chusta długa lepsza ze
                            względu na możliwość noszenia już noworodka. Nie wiem jak nosi się w
                            kółkowej lub innej szmatce, moje są ok i dlatego ze to dosyć cieńkie
                            chusty to nie spoci się człowiek w pięć minut. Uważam, że ogólnie
                            idea noszenia dzieci w chustach jest godna polecenia i
                            rozpowszechnienia, np. w Wałbrzychu...
                            Pozdrawiam
                            • bubasio Re: Chusty do noszenia dzieci 21.05.09, 14:45
                              jestem prawdopodobnie pierwszą osobą, która zaczęła nosić dzieci w chuście w
                              naszym mieście (od marca 2007)
                              noszę już drugie dziecko w chuście wiązanej
                              pierwszy był noszony najpierw w samoróbce, potem w hoppie/kółkowej a teraz w MT,
                              obecny niemowlak jest noszony w elastycznej
                              warsztatów u nas niestety nie ma - ja byłam na takowych we Wrocławiu i mimo ,iż
                              nosiłam już ponad pół roku syna (nauczyłam się wiązań z netu i instrukcji
                              dołączonej do chusty), to dowiedziałam się mnóstwo ciekawych rzeczy, nauczyłam
                              się wiązań pod okiem specjalistki, które mi nie wychodziły/bałam się np
                              plecaczek, no i miło spędziłam czas :)
                              w chuście nie pocę się więcej niż normalnie :)
                              zamotanie się w chustę zajmuje dosłownie kilkanaście sekund, oczywiście jak się
                              ma wprawę :)
                              możemy założyć sobie Klub Kangura :D
                              polecam wszystkim zainteresowanym forum chustowe :
                              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603

a co do bebelulu, to to są nosidła, a nie chusty, chociaż je tak producenci nazywają
                              • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 22.05.09, 07:29
                                Właśnie takich ludzi szukałam :) Dzięki
                                • Gość: mama Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 16:42
                                  A ja bym chetnie na takie warsztaty poszła. Mam chustę natibaby i nie zawsze
                                  wiązanie idzie mi wprawnie, zwłaszcza nowych wiązań z poradnika. Najtrudniej
                                  jest jak chce się włożyc do chusty płaczące dziecko- żeby uspokoić. Kiedy mały
                                  płacze ja się denerwuję i to wiązanie nie wychodzi mi najlepiej. Myślę ze takie
                                  warsztaty mogłyby mi pomóc.
                                  Jak dotąd noszę mojego czteromiesięcznego dzidziusia głównie w "kołysce" i
                                  "kieszonce".
    • Gość: mama Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.chello.pl 22.05.09, 09:57
      szkoda że propozycja nie pojawiła się kilkanaście miesięcy temu.
      Wtedy szukałam u nas takich warsztatów. Miałam 2 chusty w tym
      wiązaną i nie byłam do końca zadowolona -a wynikało to z tego że nie
      potrafiłam dobrze się omotać. Chosty sprzedałam -kupiłam egro -było
      prościej. Ale teraz to już po sprawie. Dzieć już nie potrzebuje
      noszenia
      Pozdrawiam
      • Gość: ja Re: Chusty do noszenia dzieci IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.09, 16:22
        jeśli nie wiadomo o co chodzi ---chodzi o pieniądze
    • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 25.05.09, 11:24
      Już niedługo, już niedługo... Dam znać na forumchustowym a tu może
      też, myślę że już w lipcu będą mogły się odbyć pierwsze spotkania.
      Szukajcie chętnych
      Pozdrawiam :)
    • magducha3713 Re: Chusty do noszenia dzieci 31.05.09, 22:36
      Czy naprawdę w Wałbrzychu jest tak mał rozdiców, którzy wiedzą co to
      sąś chusty do noszenia dzieci i chcieliby się z nimi "bliżej
      zapoznać"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka