Dodaj do ulubionych

Nasz Wałbrzych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 17:16
Witam. Chciałbym się podzielić z wami kilkoma przemysleniami , choć wiem , że rzeczy o których piszę są często komentowane ale i ja dołożę swoje ziarenko . Byłem niedawno w Legnicy w miescie dużo mniejszym od Wałbrzycha i mniej liczebnym ale jadąc ulicami tego miasta i spacerując po deptaku ( w trakcie remontu )ma sie wrażenie , że nasze miasto zatrzymało się w czasie i mimo , ze wszystko prze do przodu my stoimy w miejscu a nawet się cofamy . W Legnicy cały czas coś sie dzieję , drogi są w bardzo dobrym stanie , mają obwodnice a my mamy prezydenta który często się uśmiecha i to wszystko co ten gość potrafi . Wiem , że niektórzy mi napiszą - to wyprowadz się do Legnicy ale ja nie chcę , chcę mieszkać w Wałbrzychu choć wielu już wyjechało . Nie wiem co trzeba zrobić żeby coś się w koncu zmieniło . Jechałem dzisiaj przez Nowe Miasto - wystające studzienki niedokończonego remontu drogi to skandal , a inne drogi ? Dlaczego nic się nie dzieje ? Nie ma imprez rodzinnych , na rynku puchy , czy ktoś w końcu coś zrobi ?????
Obserwuj wątek
    • Gość: Wałbrzyszanin Re: Nasz Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 17:22
      Kocham to miasto ale niestety masz racje powinniśmy powiedzieć stop
      naszym władzą bo nic nierobią tylko są zakłamani a kaske biorą nie
      małą.
      • Gość: aaa Re: Nasz Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 17:56
        kur-wa! ktos ostatnio opier-dolil kogos bo napisal kolejny watek szkole jazdy. a
        o walbrzychu watkow to malo juz bylo? to jest juz wkur-wiajace! walbrzych to dno
        i dajcie se spokoj, albo idzcie do ratusza z kalasznokowem i po sprawie
        • Gość: Omitsu Re: Nasz Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 00:13
          Po pierwsze aaa kulturalniej... Po drugie dno to ty a po trzecie niech ludzie
          piszą co chcą i niech nie dają spokoju tylko mówią co myślą jakiś problem?
    • Gość: jacek01g obwodnica w Legnicy IP: *.chello.pl 27.06.09, 18:15
      > W Legnicy cały czas coś się dzieję, [...] mają obwodnice

Dodajmy obwodnicę niedokończoną czyli dokładnie taką jak wałbrzyska.
      Aha! legnicka obwodnica w ciągu drogi krajowej nr "3" nie jest bynajmniej
      zasługą i kasą władz miejskich tylko warszawsko-wrocławskiej GDDKiA.

Podobnie jak będzie nasza obwodnica w ciągu drogi krajowej nr 35.
      • Gość: Gość Re: obwodnica w Legnicy IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 19:44
        Szkoda słów, a co to jest obwodnica donikąd jak wałbrzyska? Przecież
        już od kilku lat tą obwodnicą jeżdzimy do Zielonej Góry.
    • Gość: mm Re: Nasz Wałbrzych IP: 62.87.160.* 27.06.09, 23:14
      Opluwamy to miasto od dawna i zawsze, ale dlaczego my nic nie
      zrobimy dla niego. Czy nie ma mocnych na ta nieudolna władze?
      Mam wrazenie , że wladza ma nas głeboko w d... Oni siedza na
      stołkach dla kasy a nie dla idei, dla dobra miasta. Czy długo
      jeszcze....?
    • Gość: Jasko Re: Nasz Wałbrzych IP: *.chello.pl 27.06.09, 23:25
      No bez kitu! Byłem dzisiaj w Opolu -miasto ktore uwazalem za "wioche" bo gdyby
      nie jakis tam festiwal -to co? A tam centrum handlowych -takich jak u nas w
      planach np Magnolia czy Victoria to tam na peczki! Rynek i samo centrum schludne
      -zadbane!- odswiezone remontami! Drogi dwu pasmowe bez dziur i wszedzie ronda a
      nie jakies przestazale sygnalizacje! Tak ktos powie -pojechal wiesniak do miasta
      i zwariowal! Nie specjalinie mowie o jakims tak Opolu w kontekscie ze jak sie
      chce to pewnie -MOZNA!!!
      • Gość: on Re: Nasz Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 00:11
        o jakich Ty centrach mówisz? jak tam jest tylko jedno centrum handlowe .....
        reszta to centrum w stylu tesco plus sklepiki.
        • Gość: mios Re: Nasz Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 02:20
          Ty widocznie w Opolu nie byłeś, w ogóle znacznie mniejsze miasta są ładniejsze
          od naszego syfu. Wałbrzych to totalne gó... z kiepskim rynkiem pracy, brzydkie,
          zaniedbane, zacofane miasto. Gdyby nie ta strefa ekonomiczna to pół Wałbrzycha
          nie miało by roboty... Nikt tu nie chce inwestować. Chyba że w obozy pracy jak
          markety... a tak, wszystkie inne inwestycje albo się wloką latami albo w ogóle
          inwestorzy rezygnują widząc beznadziejną infrastrukturę tego zapchlonego miasta.
          Mimo to Kruczkowski bandyta, złodziej, dalej był wybierany na prezia chociaż nic
          dla miasta nie zrobił w pierwszej kadencji. Takich mamy "inteligentnych"
          mieszkańców...
          • Gość: dziadek Re: Nasz Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 10:20
            A kto Wam k.r.a wybrał takiego prezia, czy to nie wyście go wybrali?
            • Gość: . Re: Nasz Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 11:19
              Na czole nie miał wytatuowane: JESTEM DUREŃ - KARIEROWICZ.
              • Gość: matylda Re: Nasz Wałbrzych IP: *.chello.pl 28.06.09, 14:01
                Gość portalu: . napisał(a):

> Na czole nie miał wytatuowane: JESTEM DUREŃ - KARIEROWICZ.

Po pierwszej kadencji już miał, a i tak przeszedł w pierwszej turze :P
        • Gość: Jasko Re: Nasz Wałbrzych IP: *.chello.pl 28.06.09, 13:12
          CH KAROLINKA -wieksze na bankk niz na Bielanach we Wrocku! CH SOLARIS -cos na
          kształt DOMINIKANSKIEJ! GALERIA OPOLSKA ... i ze 2 miejsze nazw nie pamietam .
          Nie mowie o jakis tam SREALACH czy SRESCO. Kiedy ty w Opolu ostatnio byles za
          Hitlera? Chyba ze zapalenie spojowek sie przytrafiło!
    • Gość: back Re: Nasz Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 10:09
      to już w swidnicy lepsze drogi
    • Gość: lotto Re: Nasz Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 10:28
      www.nasz.walbrzych.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka