Dodaj do ulubionych

TEB edukacja

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.09.09, 22:47
Witam serdecznie,mam pytanie do osób które uczęszczały do szkoły w
byłym technikum górniczym na Pl.Grunwaldzkim (TEB edukacja) ,jaki
jest tam poziom,czy kadra jest ok no i ogólnie warunki ,chciałam się
zapisać ,ale wolę jeszcze popytać ,proszę o cenne uwagi i
wskazówki,z góry dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: TEB edukacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.09, 22:49
      Też chciałem się tam zapisać, ale odradził mi dobry kolega, który sam tam
      chodzi. Poziom jest taki, że płacisz za naukę, a tak na prawdę siedzisz i
      serwujesz sobie po internecie. Przedmioty zaliczasz od tak. Jednym słowem ta
      szkoła to dno.
      • Gość: aaa Re: TEB edukacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.09, 22:50
        *serfujesz :)
        • Gość: aga Re: TEB edukacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 23:39
          też odradzam.
          • Gość: aaa Re: TEB edukacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.09, 23:42
            Zapomniałem dopisać, że to szkoła płatna. Płacisz za świadectwo ukończenia, za
            nic więcej. Suma sumarum drogie to świadectwo... 150zł za miesiąc, jak się nie
            mylę... Jak by było ze złota, to może bym się skusił... :)
            • Gość: andzia Re: TEB edukacja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.09.09, 10:32
              Podbijam ,może ktoś coś jeszcze wie :)
              • Gość: glutaminian Re: TEB edukacja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.09.09, 12:31
                ja tam sie zapisalam dostałam plan zajec i zapowoada sie ciekawie ,
                fajne przemioty, wszytsko ponoc bedzie zapewnione , a pani w
                sekretariacie z reszta bardzo mila poinformowała ze szykuje się dużo
                godzin nauki wiec na razie zapowiada sie dobrze
                • Gość: aa Re: TEB edukacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.09, 13:23
                  hahaha ale ty jesteś głupi, przecież oczywiste że będą was zachęcać ale
                  faktycznie jest tak że nauka niczym się nie różni od tej w szkole średniej, no
                  może tym ze jest znacznie więcej luzu, a tak to mamy klasy, czasem przeludnione
                  pomieszczenie i np przy kompie siedzą 2 osoby xD, "wykładowcy" się spóźniają z
                  pół godziny, albo robią sobie godzinne przerwy... pfff śmieszna ta szkółka która
                  w dodatku co roku mieści się w innym miejscu. Idźcie lepiej na studia,
                  przynajmniej tam papierek więcej znaczy bo tu kompletnie nic, żadnej wartości na
                  rynku pracy.
    • p0089 Re: TEB edukacja 05.09.09, 13:44
      Chodziłam to Tebu przez rok. Co prawda w innym mieście, ale z wyczytanych w
      internecie opinii wywnioskowałam, że w wielu filiach sytuacja wygląda podobnie.
      Wiem, że na kierunkach kończących się egzaminem zawodowym sprawa wygląda nieco
      inaczej. Ja natomiast ukończyłam kierunek z samym dyplomem. Nie żałuję choć
      spodziewałam się czegoś więcej... Jak na ilość zajęć przekazano nam stanowczo za
      mało wiedzy. Ponadto program nauczania wzięty z d.u.p.y., bo zauważyłam, że
      każdy nauczyciel uczył czego chciał i w efekcie informacje powtarzały się ;/
      Nazwy przedmiotów też wzięte nie wiadomo skąd, nie mające zbyt wiele wspólnego z
      wiedzą, jaką nam na nich przekazano. Ot po prostu zwykła nazwa.
      Nauczyciele wykwalifikowani, lecz leniwi. Podchodzą do zajęć tak, jakby uczyli
      za karę. W ciągu trzygodzinnego "wykładu" przeważnie przekazano nam tyle wiedzy
      ile zdołalibyśmy przerobić max. w pół godziny. Po prostu nauczyciel wybierał
      sobie jakiś jeden temat i wałkował w kółko przez całe zajęcia. Istna strata
      czasu. Tyle, że im za to pieprzenie płacono, a my na marne wstawaliśmy wcześnie
      rano, aby pociągiem dojechać na miejsce [większość grupy była przyjezdna].
      Sytuacja wyglądała dość dobrze w pierwszym semestrze. Wszystko popsuło się
      dopiero w drugim. Po jakimś czasie doszło do mnie, że to po prostu taka
      strategia manipulacyjna. W pierwszym semestrze trzeba dać z siebie ile się da,
      pokazać szkołę z jak najlepszej strony, aby frajerzy nie daj Bóg nie
      zrezygnowali i dalej płacili czesne. Od drugiego semestru robili co chcieli, bo
      i tak mało kto rezygnowałby z wydanej dotąd sporej sumki. Wniosek? Tam tylko
      kasa się liczyła.
      Szkoła obfituje wszelakimi sposobami manipulacji, aby się wypromować,
      przyciągnąć ludzi, a potem ich zatrzymać. Wszystko w tej szkole kręci się wokół
      tego prostego schematu. Przekazywanie wiedzy to tylko dodatek. No i ta kwota -
      od 150 do 240 zł miesięcznie zależnie do kierunku i trybu zajęć! Człowiekowi się
      wydaje, że za taką forsę muszą porządnie uczyć, a to nic innego jak kolejny
      chwyt. Innymi słowy TEB Edukacja to zakrojona na szeroką skalę firma sprzedająca
      dyplomy.
      Jeśli na serio interesuję Cię ta szkołą, to mam nadzieję, że trafisz na
      solidnych nauczycieli, którzy przełamują tę konwencję i uczą zgodnie z pewną
      etyką. Ale na to bym nie liczyła. Jeśli ktoś taki się trafi, to może 1, przy
      odrobinie szczęścia 2.
      Jeżeli jesteś dość ambitną osobą, poziom raczej Cię nie zachwyci...
      • Gość: xxx Re: TEB edukacja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.09.09, 23:20
        podbijam,
        • Gość: piotr Re: TEB edukacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 13:02
          a jakie sa tam kierunki, i co to w ogóle za twór
          • Gość: as Re: TEB edukacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.09, 13:05
            To szkoła policealna coś takiego przecież istnieje od baardzo dawna. Jakie są
            kierunki to możesz sobie sprawdzić na ich stronie, chyba google masz?

Ale szkołę odradzam tak jak i każdą policealną, szkoda kasy i czasu, lepiej iść
            na studia przynajmniej papier więcej wart.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka