Gość: WIERCIOCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 04:28 FEDOROWICZ WIECZNIE ŻYWY! TYLKO BARBARZYŃCY CENZURUJĄ KULTURĘ! Tylko chamy oszczędzają na kulturze! dr WOJCIECH W. WIERCIOCH wwwiercioch.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krowisia1 Re: Tropiąca ręka PiS 07.10.09, 10:12 Ta tropiąca ręka przypomina mi "Rękawiczusię" z "Żółtej Łodzi Podwodnej". A pytanie o ewentualne dzieci agenta "Tomasza Małeckiego" wydaje mi sie bardzo zasadne. Trzeba koniecznie i natychmiast, obowiązek alimentacyjny dla CBA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Tropiąca ręka PiS 07.10.09, 11:40 Nareszcie satyra. Do tej pory wszyscy na odgłos CeBeA bledli. A to naprawdę komiczna korporacja, taki państwowy gang Olsena. Z tego punktu widzenia nawet kulturotwórcza. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Tropiąca ręka PiS 07.10.09, 18:54 "państwowy gang Olsena" :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Tropiąca ręka PiS 07.10.09, 12:48 "Nie wiem, dlaczego przypomniała mi się opowieść o przygodzie Haliny Mikołajskiej, której w czasach KOR-u pewien esbek próbował wmusić złotą bransoletkę. "Zgubiła pani" - powiedział na korytarzu w pociągu i podał rzekomą zgubę. "Nie, to nie moje" - powiedziała Mikołajska." ************************* Też nie wiem. Ale wiem, że porównanie metod CBA do metod SB doprowadzi do szału co niektórych forumowiczów. Na marginesie: dzisiejszy esbek zatrudniony w CBA podrzuciłby bransoletkę do torebki pani Mikołajskiej, a następnie aresztował i zwołał konferencję prasową. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Oto 07.10.09, 12:52 Oto i prawdziwy Satyryk, Intelektualista na miarę idyllicznych czasów. Bezkrytycznie wierzy "GW". Jeszcze tylko napisz Pan, Panie Satyryku, o tym nikczemnym Mariuszu K., który zakłócił idyllę Premiera Tuska, zakłócił, bo sprowokował Chlebowskiego w sprawie ustawy hazardowej. Jak blisko jest od klaki do kloaki, to właśnie udowadnia Narody Satyryk. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa 354 07.10.09, 13:08 Ustawę o CBA uchwalił także Tusk i PO (w sumie razem z PIS 354 głosy za). I Tusk jest przełożonym M. Kamińskiego, a prokurator generalny i minister z rządu Tuska wyraża zgodę na akcje CBA. Tak więc, jeśli to prawda o tym domu Kwaśniewskiej, to zgodę na akcję wyraził minister Czuma z rządu PO. Oczywiście, narodowy satyryk tego nie napisze, bo to Kaczyński a nie Czuma czy Tusk nadzoruje CBA. To, co pisze narodowy satyryk, to już nawet nie propaganda, ale kloaczna publicystyka. Takich tekstów nawet w "Trybunie Ludu" nie było. Ot, to pisanie narodowego satyryka zeszło na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: 354 07.10.09, 17:30 No i odezwał się etatowy PiSiorczyk, wybełkotał OT, jakby nie rozumiał słowa PiSanego. Mam nadzieję, że moderacja usunie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: 354 07.10.09, 21:02 Ot, bije mnie, który nie zrobił tego, co zrobił Chlebowski czy Drzewiecki, ale przecież nie powiem, że odezwał się etatowy tuskomatołek, który wybełkotał, co wybełkotał. Ps. Tak, jestem etatowym pisuarem i dlatego od pół roku na forum "GW" piszę, że PO i PiS to jedna i ta sama awuesowska mendalność, a Tusk i Kaczyński nawet smrodem się nie różnią. Bardziej różni się od siebie jedno g...wno psa od drugiego g...wna psa, niż polityka Tuska od polityki Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: 354 IP: *.subscribers.sferia.net 07.10.09, 18:40 No i zupa się rozlała. A już zastępy Mikołajów przygotowane. Miały odwiedzać domy POsłów i wręczać podarki świąteczne. A zaraz potem wjeżdża ekipa z kamerą i mamy na gorącym uczynku przyjmowania. Ach jak mogło być pięknie i sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Tropiąca ręka PiS 07.10.09, 20:09 Ludziom sprawujacym najwyzsze funcje oddajemy pod opieke dobro calej RP. Stad powinni byc sprawdzani szczegolnie starannie i sami powinni to akceptowac. Niestety takie sprawdzanie musi kosztowac, ale straty spowodowane niecnymi postepkami politykow kosztuja duuuzo wiecej. Waclaw Timoszyk Odpowiedz Link Zgłoś
wikonwi Tropiąca ręka PiS 07.10.09, 20:30 W czasie prezydentury Wałęsy gył taki prawnik który mętne myśli prezydenta przekładał na prawo . Nazywał się Falandysz i była mowa o falandyzacji prawa. Obecnie mamy kaczyzacje prawa. MOŻE JAKIŚ FELIETONISTA PODEJMIE TEN TEMAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xero Tropiąca ręka PiS IP: 87.204.84.* 07.10.09, 20:43 P.Fedorowicz wszelkie cznnosci podejmowane przez CBA sa za zgoda min.sprawiedliwosci, a poza tym w takiej sprawie ( jej waga )napewno mial jnfo Tusk jako przeLożon CBA.Chcesz Pan konkurować z panskimi kolegami ( satyrykami ) ze szkla kontaktowego--gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Tropiąca ręka PiS 07.10.09, 20:58 Pan Jacek Fedorowicz ma trudne zadanie bo to co się ostatni wydarza jest chyba poważniejsze niż hymn polski... Odpowiedz Link Zgłoś
luskah Tropiąca ręka PiS 09.10.09, 20:59 I kto to się obawia ,sami prawi ludzie .Ryba psuje się od głowy. Odpowiedz Link Zgłoś