Dodaj do ulubionych

Następca Kowalewskiego w ZD3

19.02.04, 16:53
Pogłoski się sprawdziły - zostanie nim dziennikarz Radia Gdańsk, Robert
Kantereit.

Cytuję za Medialinkiem:

Przechodzącego do RMF FM Michała Kowalewskiego, który od dwóch lat prowadził
popołudniową audycję Zapraszamy do Trójki zastąpi na antenie Robert
Kantereit, dotychczas związany z regionalną rozgłośnią Polskiego Radia w
Gdańsku. Po raz pierwszy poprowadzi on popołudniowe pasmo Trójki 1. marca.

Robert Kantereit ma 34 lata, jest absolwentem wydziału politologii na
Uniwersytecie Gdańskim. Dotychczas był dziennikarzem Rozgłośni Regionalnej
Polskiego Radia w Gdańsku.

- W czasie dziewięciu lat pracy w radiu publicznym doskonaliłem swój warsztat
dziennikarski pracując na różnych stanowiskach, od młodszego do starszego
redaktora, zajmując się informacją i publicystyką – mówi Robert Kantereit. -
Moje doświadczenia to setki audycji informacyjno muzycznych, w których
kluczową rolę odgrywa żywy kontakt ze słuchaczami.
Obserwuj wątek
    • fdj Propozycja 19.02.04, 18:00
      Dajmy mu szansę, co?
      (odnosi się to do tych wszystkich, którzy gadali: "kolega dErektora z Gdańska")
      • szef.komisji Re: Propozycja 19.02.04, 18:06
        fdj napisał:

> Dajmy mu szansę, co?
        > (odnosi się to do tych wszystkich, którzy gadali: "kolega dErektora z
        Gdańska")
        >

Tą szansą niech będzie żywy (nie nagrywany!) kontakt ze słuchaczem, o którym
        nowy wytypowany do ZD3 prowadzący się wypowiadał.
        A swoją drogą źle bym się czuł będąc teraz na miejscu pana Łukawskiego.
        SzK
      • Gość: koliber Re: Propozycja IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.02.04, 19:45
        Nie dam szansy. Może raz z ciekawości posłucham. A o tej porze będę słuchał
        TOKu lub płyt.
        Taka polityka personalna jest bez sensu.
    • Gość: koliber Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.02.04, 19:43
      A więc kumpel OMC mgr. Fijałkowskiego.
      Pora umierać.
      Po co zatrudniac beztalencia pozbywając się diamentów (Strzyczkowski, Sianecki,
      Łukawski, Ziemiec).
      • fdj Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 19.02.04, 20:26
        Kolibrze!
        No wybacz, generalnie stoimy po tej samej stronie barykady
        ale ... "noszqwamać"...

Gość portalu: koliber napisał(a):

> A więc kumpel OMC mgr. Fijałkowskiego.

A skąd wiesz do diabła? Tylko dlatego, że obaj z Gdańska?
        Ja też pochodzę z Wrocławia co nie znaczy, że jestem kumplem POPawła K.
        A nawet wręcz przeciwnie.

> Po co zatrudniac beztalencia pozbywając się diamentów (Strzyczkowski,
        > Sianecki, Łukawski, Ziemiec).

Co do pozbywania się "diamentów" - zgoda.
        Ale wybacz - czy Ty kiedykolwiek słyszłeś tego co ma przyjść, że go już
        nazywasz beztalenciem?
        Może jednak dajmy facetowi szansę. I to raczej sporo więcej, niż jedną audycję.
        • greg_f Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 19.02.04, 21:25
          Cóż, ja jestem gotów dać Kantereitowi szansę, nie tylko ze względu na lokalny
          patriotyzm :-). Trochę jednak szkoda, że Łukawski znowu będzie tylko druhem
          zastępowym, z wyjątkiem porannej sobotniej ZD3.
        • Gość: Lesiek Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.04, 21:51
          > A skąd wiesz do diabła? Tylko dlatego, że obaj z Gdańska?
          > Ja też pochodzę z Wrocławia co nie znaczy, że jestem kumplem POPawła K.
          > A nawet wręcz przeciwnie.
          >
          Wypraszam sobie - Paweł K. pochodzi z Legnicy.
          • fdj Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 20.02.04, 14:17
            Fakt, źle się wyraziłem.
            Pochodzi z Legnicy a PRZESZEDŁ do Trójki z Wrocławia (z PR Wrocław).

P.S.
            A pamiętacie to:
            "Wrocław przeprasza za Kostrzewę
            Jarek"

;-)
        • Gość: koliber Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.02.04, 21:52
          Po prostu nie akceptuję takiej polityki personalnej i koncepcji radia.
          Mam już dość i przestaję poza nielicznymi wyjątkami słuchać 3.
          WYSTARCZY.
          Teraz jeszcze posłucham Marcela do 1 marca.
          (A jak by gość z Gdańska wiedził o co chodzi to propozycji by nie przyjmował)
          "Jak nie potrafisz nie pchaj się na afisz.
          Ale posłuchamy kilku może audycji i ocenimy.
          Zresztą jest mi coraz bardziej wszystko jedno.
          • szef.komisji Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 19.02.04, 23:58

> Zresztą jest mi coraz bardziej wszystko jedno.

Ha, zdaje się, że tak samo dzieje się z GW, pomimo, że codziennie na swojej
            pierwszej stronie twierdzi ona zupełnie coś przeciwnego.
            Wydaje mi się, że fakt absolutnego milczenia GW w sprawie radia publicznego w
            Polsce jest niezwykle znaczący. Od dłuższego już bowiem czasu nurtuje mnie
            pytanie, dlaczego GW tak rozlegle pisze o publicznej TV, aferze Rywina, wbrew
            etyce podaje niepotwierdzone i niesprawdzone wiadomości o rzekomym zakażeniu
            pewnego dyrygenta, a konsekwentnie milczy w sprawie jawnej hucpy, jaka ma
            miejsce od kilku lat w Polskim Radiu. Tu akurat nie potrzeba domysłów, śledztw,
            dziwnych podchodów... tu wszystko jest czarno na białym: ukomercyjnienie anteny
            poprzez schlebianie najbardziej pospolitym i masowym gustom, zatrudnianie
            przypadkowych ludzi bez dziennikarskiego przygotowania lub chociażby odrobiny
            talentu, wyrzucenie "misji" do kosza, arogancja władz radia, wreszcie wbrew
            butnym zapowiedziom mizerne wyniki i trwonienie publicznych pieniędzy. Przecież
            to jest kryminał! A Gazety to zupełnie nie interesuje? Dziwi mnie to bardzo.
            • Gość: Lesiek Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 IP: 80.51.231.* 20.02.04, 13:39
              O GW i jej dziwnej roli w wojnie o Trójkę wielokrotnie tu pisaliśmy. Ja
              naprawdę jestem pod wrażeniem, jak w ciągu raptem dwóch-trzech lat można tak
              zniszczyć swój autorytet, reputację i wiarygodność.
        • Gość: koliber Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 IP: 149.156.12.* 20.02.04, 08:47
          Po prostu uważam za bezsensowne ściąganie kogoś nowego. Dawniej jak nawet tak
          bywało, nowy musiał terminować by usiąść przed mikrofonem.
          A wystarczyłoby by audcyje prowadzili (Łukawski, Strzyczkowski, Sianecki,
          Ziemiec i ten nowy jako piąty). Takie były głosy w 3, ale wszystkowiedząca
          Dyrekcja chce by prowadził jeden (idea fix).
          Z tymi beztalenciami to była uwaga ogólna.
          Zawsze starałem się być obiektywny, znajdować pozytywy, ale przelało się.
          Jestem do nowego nabytku uprzedzony. Jeśli będzie doskonały odszczekam
          publicznie. Więc będę zmuszony do posłuchania przez tydzień by ocenić. Tyle mu
          daję, jak taki dobry nie musi się wyrabiać.
          A w przypadki nie wierzę, skoro obaj Panowie (nowy nabytek i Fijałkowski)
          pochodzą z Gdańska to muszą się mniej czy bardziej znać.
        • Gość: MArCello Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 14:05
          > > A więc kumpel OMC mgr. Fijałkowskiego.
          >
          > A skąd wiesz do diabła? Tylko dlatego, że obaj z Gdańska?
          > Ja też pochodzę z Wrocławia co nie znaczy, że jestem kumplem POPawła K.
          > A nawet wręcz przeciwnie.

P. Fijałkowski szefował w Radio Gdańsk, więc siłą rzeczy obaj panowie muszą się
          znać. Czy są kumplami - tego nie wiem. Natomiast niewątpliwie ten desant
          spowodowany jest znajomościami.
          Znajomości jednak nie przesądzają, że nabytek nie sprawdzi się w ZD3... ja też
          jestem zdania, że pożyjemy posłuchamy.
          Niech chociaż jeden mój ziomek przyniesie trUjce pożytek, bo ten pierwszy...
          (niech ja go spotkam w Gdańsku!!!)...

pozdr,
          MArCello
          • fdj Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 20.02.04, 14:14
            Gość portalu: MArCello napisał(a):

> P. Fijałkowski szefował w Radio Gdańsk, więc siłą rzeczy obaj panowie muszą
            > się znać. Czy są kumplami - tego nie wiem. Natomiast niewątpliwie ten desant
            > spowodowany jest znajomościami.

Musi to na Rusi ;-)))
            Czy jak szefował, to "Nowy" już tam pracował?
            Bo jak nie, to mogą się nie znać...
            • Gość: Lesiek Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 IP: 80.51.231.* 20.02.04, 14:29
              Hmm... chyba wyraźnie z wypowiedzi RK wynika, że pracował w Radiu Gdańsk już
              dziewięć lat.
              Oczywiście, Filip zaraz odpisze, że przecież i tak mogli się nie znać, bo czy
              każdy szef musi znać wszystkich swoich pracowników? I tak będziemy schodzić
              coraz głębiej do krainy absurdu.
              • fdj Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 20.02.04, 15:01
                A nie, nie napisze ;-)
                Wybacz Leśku, mam (spowodowane chorobą) widocznie chwilowe problemy z
                koncentracją i zrozumieniem przeczytanego tekstu. Umknęło mi ta 9-letnia praca.
            • tuhanka Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 20.02.04, 14:34
              "Nowy" pracuje w Radiu Gdańsk od dziewieciu lat, wiec niewatpliwie panowie
              nieraz musieli sie spotkac - chocby tylko na korytarzu :) Ja go nie skreslam z
              gory, bo doswiadczenie w radiu badz co badz publicznym mozna poczytac raczej na
              plus. A czy sie sprawdzi? To jeszcze zobaczymy. Trzeba posluchac i dopiero
              wtedy wydawac wyroki. Szkoda tylko, ze zamiast wykorzystywac wlasne zasoby
              (malo to swietnych ludzi marnuje sie na Mysliwieckiej dostajac jedynie
              zastepstwa?), znow sciagany jest spadochroniarz, chocby i byl najbardziej
              utalentowany. Jesli rzeczywiscie jest perla, to dobrze. Ale jesli nie... to
              jaki sens jest w monopolizowaniu audycji przez jednego czlowieka, ktoremu
              trzeba jeszcze zapewnic jakis dodatek finansowy (bo przeciez musi wynajac
              mieszkanie, prawda? skoro nie jest z Warszawy), kiedy na miejscu sa ludzie co
              najmniej tak samo dobrzy. Poza tym kazdy monopol jest zly, bo jesli nawet
              najbardziej utalentowany czlowiek nie ma konkurencji, to sila rzeczy narazony
              jest na pokuse, aby sie nie wysilac zbytnio.
              • Gość: drrrr Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 IP: *.pool.mediaWays.net 20.02.04, 22:35
                Zgadzam sie i jesli ktos taki jak Marcin Lukawski prowadzi juz popoludniowke i
                calkiem niezle sobie radzi,a napewno o wiele lepiej niz Mr.Kowalewski,to co on
                nie zasluguje na awans? Niech sobie tam kazdy ma szans ile chce,ale czemu od
                razu hop na 16??...niech wstaje w soboty rano za Marcina i w niedziele do
                zagadkowej np.a jak dzieci go polubia to prosze bardzo...!Hehe...Eeeech

• Gość: koliber Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 IP: 149.156.12.* 20.02.04, 10:24
      Próba poznania
      www.scenamuzyczna.pl/szafa_latawiec.php
      www.koscierzyna.gda.pl/wiesci/29/29e.htm
      www.pg.gda.pl/~sarold/htm/beyrowski.htm
      www.radio.gdansk.pl/?a=journalist&id=75§ion=presenter
    • martin.ss-ng Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 20.02.04, 12:47
      Szczerze mówiąc to już się boję :/ Łukawski miom zdaniem sprawdza się, a tu
      przyjdzie ktoś całkiem nowy. Dam mu szansę, ale kończę z masochizmem, więc nie
      bee słuchał "na mus"
      • Gość: Adam Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 09:47
        Macie może jego jakieś nagrania?
    • badlydrawnboy Łukawski! 21.02.04, 18:19
      Mam tylko nadzieję, że "Marcel" Łukawski nie odejdzie z Trójki widząc jak
      skutecznie i permanentnie jest pomijany przy różnego rodzaju awansach.

Zgadzam się całkowicie, że najpierw należy szukać zastępcy w swoich "zasobach",
      apotem dopiero szukać na zewnątrz.

Łukawski się sprawdził - czemu go pomijać?

...
      • Gość: kama Re: Łukawski! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.04, 22:42
        Szkoda mi Łukawskiego... Zobaczycie, że w końcu brat go wciągnie do Panoramy i
        tyle będzie miała trUjka ze swojego skarbu...:)
        • Gość: Adam Re: Łukawski! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 20:59
          Nie wiem, czemu wszyscy widzicie jakąś spiskową teorię dziejów, jeśi chodzi o
          Łukawskiego. Facet jest w porządku, nieźle prowadzi audycje, ale brak mu
          jednego, co jest potrzebne w radiu. Nie ma DOBREGO GŁOSU. Z takim panienkowym
          głośikiem nie można się dziwić, że zawsze kogoś zastępuje. No tak szczerze,
          porównajcie sobie dykcje Kowalewskiego i Łukawskiego... Mam tylko nadzieję, że
          ten nowy będzie faktycznie godnym następcą Kowalewskiego.
          • Gość: Lesiek Re: Łukawski! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.04, 21:30
            Pewnie, inni to mają głos, że hej. Szkoda, że nie mają nim nic do powiedzenia.
            • Gość: Adam Re: Łukawski! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 21:36
              A w czym tak cholernie dobry jest Łukawski? W połykaniu pączków na antenie. No
              bez żartów...
              • Gość: koliber Re: Łukawski! IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.02.04, 22:11
                Ale byli też wyrzuceni, przeniesieni i zmarginalizowani (przez REWOLUCJĘ
                KULTURALNĄ BANDY CZWORGA): Ziemiec, Sianecki, Strzyczkowski.
                A Łukawski po tym kolejnym policzku (bo to jemu należy się ZD3 popołudniowe,
                jeśli przyjmiemy chorą koncepcję jednego prowadzącego) odejdzie z Trójki. Tak
                więc kolejna strata.
                • Gość: jj72 Re: Łukawski! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 22:36
                  chciałbym zauważyć pewną kwestię. czy jesteśmy pewni, że Pan Marcin Łukawski
                  chce ograniczyć się tylko i wyłącznie do popołudniowego ZD3? chyba tego nie
                  wiemy. może woli po prostu mieć swój sobotni poranek i co jakiś czas zastąpić
                  Barona bądź Orzecha?
                  • greg_f Re: Łukawski! 22.02.04, 23:06
                    Z tego co wiem, Marcel przygotowuje również przeglądy prasy w porannym ZD3.
                • Gość: Adam Re: Łukawski! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 22:56
                  A czemuż to mu się "należy"? Bo co?? Gość jest radiowym średniakiem i nim chyba
                  zostanie. No chyba, że sobie zmieni głos...
                  • szef.komisji Re: Łukawski! 23.02.04, 00:01
                    Tak, panie kolego - a już najbardziej radiowy głos ma niejaki Mariusz Rokos,
                    nieprawdaż? Jest to po prostu kwintesencja radiowości, ta dykcja, ten tembr, ta
                    czystość wymowy i nienaganna polszczyzna...
                    Może pan kolega mi wytłumaczy, jakim cudem ten gość pracuje w radiu? Nie mówię,
                    że w Trójce, w ogóle - w radiu?
                    Radzę nie przesadzać.
                    • Gość: koliber Re: Łukawski! IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 00:20
                      Po prostu "złotousty bałwan". Arcziw, specjalista od złota, milczenia, Retsiny
                      i wielu bzdur. ( To oczywiśce nie o Marcelu)
                      • Gość: Adam Re: Łukawski! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 08:57
                        No oczywiście, wszystkiemu winien jest Rokos...
                        A jeśli już o Rokosie mowa, to polecam posłuchanie jego historycznej
                        już "Komputerowej Listy Przebojów" i "Tysiąc płyt Radia Zet". To był
                        majstersztyk, a Niedźwiedzki przy ówczesnym Rokosie był po prostu słaby.
                        • tuhanka Re: Łukawski! 23.02.04, 09:46
                          W czasie, kiedy mieszkalam w akademiku z dwiema fankami Zetki, nieraz i nie dwa
                          slyszalam Komputerowa liste przebojow. Duzo halasu, a majstersztyku w tym
                          zadnego. Nie wiem, co Ty w tej audycji widziales.
                          • Gość: ciocia Hela Re: Łukawski! IP: *.acn.waw.pl 23.02.04, 11:59
                            tuhanka napisała:

> W czasie, kiedy mieszkalam w akademiku z dwiema fankami Zetki

W jednym pokoju? I mieściłyście się we trójkę?!
                            • fdj Re: Łukawski! 23.02.04, 12:41
                              Gość portalu: ciocia Hela napisał(a):

> W jednym pokoju? I mieściłyście się we trójkę?!

Ha ha ha!
                              No świetny dowcip, ciociu. Zajefajny.
                              Aleśmy się wszyscy uśmiali. Aż nas brzuchy bolą.
                              Normalnie bardziej, niż z tego faceta, co się poślizgnął na skórce od banana,
                              zleciał ze schodów i się cały połamał.
                              A jak tym samym ciocia przygwoździła Tuhankę "argumentami" w tej dyskusji - no
                              cud, mniut po prostu.
                            • fdj Re: Łukawski! 23.02.04, 12:45
                              Gość portalu: ciocia Hela napisał(a):

> tuhanka napisała:
                              >
                              > > W czasie, kiedy mieszkalam w akademiku z dwiema fankami Zetki
                              >
                              > W jednym pokoju? I mieściłyście się we trójkę?!
                            • Gość: komentator o kulturze osobistej... IP: *.postinfo.com.pl 23.02.04, 12:54
                              Oczywiście ,że się mieściły bowiem to był duży pokój. Tak wielki jak pustka w
                              głowie Cioci H. No może trochę mniejszy, bo tej pustce to naprawde trudno
                              dorównać.

Czy Ciocia H ma jakieś ukryte kompleksy? Anoreksja utajona czy inne patologie?

• tuhanka Re: Łukawski! 23.02.04, 15:26
                              Powinnam Cie, ciociu, zignorowac, ale mnie rozbawilas. Tak, miescilysmy sie na
                              10 metrach kwadratowych pokoju, co wiecej, spalam na gornej czesci pietrowego
                              lozka (do dzis lubie pietrowe lozka, choc po ubieglorocznym zlamaniu nogi musze
                              uwazac ze wspinaczka, jeszcze nie wszystko jest w pelni sprawne) i bylo niezle.
                              Tylko zloscilam sie, bo Trojeczki musialam sluchac na sluchawki, bo inaczej
                              bylo wielkie halo, a jak one puszczaly Zetke, to na caly regulator.
                        • Gość: Lesiek Re: Łukawski! IP: 80.51.231.* 23.02.04, 12:14
                          > No oczywiście, wszystkiemu winien jest Rokos...
                          > A jeśli już o Rokosie mowa, to polecam posłuchanie jego historycznej
                          > już "Komputerowej Listy Przebojów" i "Tysiąc płyt Radia Zet". To był
                          > majstersztyk, a Niedźwiedzki przy ówczesnym Rokosie był po prostu słaby.

Hmm... kto to jest ten Niedźwiedzki?

A ja tam jestem zwolennikiem tezy, że to osobowość czyni głos - nie odwrotnie.
                  • Gość: koliber Re: Łukawski! IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 00:17
                    A kimże jest jakiś co najwyżej średniak z Gdańska. I DLACZEGO ON ma ni z
                    gruszki ni z pietruszki dostawać ZD3 popołudniowe (poza znajomością z
                    Fijałkowskim).
                  • Gość: koliber Re: Łukawski! IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 00:18
                    Głos to nie wszystko. Głos ma też Kazimierz Kowalski i Violetta Villas- i co z
                    tego, ano wielkie g....
                    • badlydrawnboy Głos? 23.02.04, 07:25
                      Może niektóre Koleżeństwo pamięta kto w programie "5-10-15" ogrywał
                      rolę "Głosu"? Ten to ma głos. Wojciecha Mann, oczywiście...
                    • Gość: Adam Re: Łukawski! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 09:03
                      "Głos to nie wszystko." Pewnie, że nie wszystko, ale w radiu to PODSTAWA! A
                      Łukawski tę podstawę ma mierną!!
                      • Gość: ts Re: Łukawski! IP: *.echostar.pl / 217.153.106.* 23.02.04, 10:37
                        Głos nie jest w radiu podstawą! Jest jednym z czynników, które są ważne, ale
                        nigdy nie może być decydujący! (choć oczywiście zależy to od tego, kto o tym
                        decyduje - dla Ciebie jest tak, jak piszesz, podobnie, jak dla dyrekcji trujki -
                        zależy to od hierarchii kryteriów, które sobie postwimy; ja z taka hierarchią
                        się nie zgadzam!)
                        pozdrawiam - Tomek
                        ...poza tym nie wiem co Ty chcesz od głosu Marcela?
                        • Gość: Lesiek Re: Łukawski! IP: 80.51.231.* 23.02.04, 12:22
                          > Głos nie jest w radiu podstawą! Jest jednym z czynników, które są ważne, ale
                          > nigdy nie może być decydujący! (choć oczywiście zależy to od tego, kto o tym
                          > decyduje - dla Ciebie jest tak, jak piszesz, podobnie, jak dla dyrekcji
                          trujki
                          > -
                          > zależy to od hierarchii kryteriów, które sobie postwimy; ja z taka hierarchią
                          > się nie zgadzam!)

Jeżeli radiowiec ma wyłącznie zapowiadać piosenki z playlisty i prowadzić
                          rozmowy ze słuchaczami o niczym, to rzeczywiście - głos jest podstawą, bo nic
                          innego takiemu radiowcowi nie jest potrzebne (no, dobrze jeszcze, żeby te
                          piosenki z playlisty zapowiadał bez błędów ;).
                          • Gość: ts i jak wrażenia? IP: *.echostar.pl 02.03.04, 09:31
                            Wczoraj nie słuchałem. Jak wrażenia dotyczące nowego prowadzącego?
                            • un1 Re: i jak wrażenia? 02.03.04, 11:13
                              Gość portalu: ts napisał(a):

> Wczoraj nie słuchałem. Jak wrażenia dotyczące nowego prowadzącego?

Facet sformatowany na podkręconego Rokosa po kursach w RMF, niemający w zbyt
                              wielkim poważaniu piękna mowy ojczystej ("Państwo bylibyŚCIE, chcielibyŚCIE").
                              Taki sobie półburak.
                              • mh2 Re: i jak wrażenia? 02.03.04, 12:51
                                un1 napisał:

>
                                > Facet sformatowany na podkręconego Rokosa po kursach w RMF, niemający w zbyt
                                > wielkim poważaniu piękna mowy ojczystej ("Państwo bylibyŚCIE, chcielibyŚCIE").
                                > Taki sobie półburak.

No nie przesadzaj. Czytając Twoją wypowiedź możnaby wysnuć mylny wniosek, że pan
                                redaktor bardzo dużo się naopowiadał na antenie. A jedyny głos jaki dał, to było
                                przeczytanie prognozy pogody, zapowiedź serwisu informacyjnego i podanie
                                godziny, zadanie pytania, na które odpowiedzią był nadany materiał reporterski,
                                przeczytanie emalii i wsprowadzenie (przez wyartykułowanie pytania) do
                                wypowiedzi słuchacza (oczywiście odtworzonej z taśmy).
                                Cytując za Gazetą Wyborczą:
                                "Redakcja wdraża koncepcję Trójki jako radia niepowtarzalnych osobowości"
                                gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,1935011.html
                                Zdecydowanie "niepowtarzalnych" :-(((
                                • un1 Re: i jak wrażenia? 02.03.04, 13:03
                                  mh2 napisał:

> un1 napisał:
                                  >
                                  > >
                                  > > Facet sformatowany na podkręconego Rokosa po kursach w RMF, niemający w zb
                                  > yt
                                  > > wielkim poważaniu piękna mowy ojczystej ("Państwo bylibyŚCIE, chcielibyŚCI
                                  > E").
                                  > > Taki sobie półburak.
                                  >
                                  > No nie przesadzaj. Czytając Twoją wypowiedź możnaby wysnuć mylny wniosek, że
                                  pa
                                  > n
                                  > redaktor bardzo dużo się naopowiadał na antenie. A jedyny głos jaki dał, to
                                  był
                                  > o
                                  > przeczytanie prognozy pogody, zapowiedź serwisu informacyjnego i podanie
                                  > godziny, zadanie pytania, na które odpowiedzią był nadany materiał
                                  reporterski,
                                  > przeczytanie emalii i wsprowadzenie (przez wyartykułowanie pytania) do
                                  > wypowiedzi słuchacza (oczywiście odtworzonej z taśmy).
                                  > Cytując za Gazetą Wyborczą:
                                  > "Redakcja wdraża koncepcję Trójki jako radia niepowtarzalnych osobowości"
                                  > gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,1935011.html
                                  > Zdecydowanie "niepowtarzalnych" :-(((

No fakt, nie mówił dużo za to szybko i kiepsko. Kiedyś 3 rozpoznawało się po
                                  osobowościach, teraz każą nam po jinglach poznawać z jaką to osobowością mamy
                                  aktualnie do czynienia;-).
                            • badlydrawnboy Re: i jak wrażenia? 02.03.04, 16:52
                              Kiedyś ktoś napisał, że następcą Kowalewskiego nie może być "Marcel" Łukawski
                              bo nie ma głosu..... Myślę, że Marcel bardziej sobie radzi z dostosowaniem tonu
                              głosu to charakteru wypowiadanej frazy. Pan "Nowy" cały czas ma taką samą barwę
                              głosu. Może się wyrobi...?

COGITATIONIS POENAM NEMO PATITUR
                              Nikogo nie karze się za jego myśli
                              • Gość: martin Re: i jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 16:57
                                "Może się wyrobi...?"
                                Jak się wyrobi to go zwolnią.
                                • Gość: ts Re: i jak wrażenia? IP: 213.156.103.* 02.03.04, 17:20
                                  Właśnie słucham. Łukawski to skarb!!!
                                  ...tyle już czasu minęło, a ja - co pomyśle o przedziwnej koncepcji strategii
                                  radiowej obecnej dyekcji - denerwuje się.
                                  ręce opadają niżej jeszcze
                                  ts
                            • Gość: Słuchacz Re: i jak wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 22:16
                              Kantereit jest jakiś taki nijaki. Głos też nie najciekawszy.
                              Łukawski o wiele lepszy i dziwi, czemu to nie on dostał ZD3 w spadku po
                              Kowalewskim (a tak przy okazji - kiedy można go posłuchać w RMF?)
                              • greg_f Re: i jak wrażenia? 02.03.04, 22:37
                                Kantereit jest na razie nieco usztywniony, ale z czasem powinien nabrać trochę
                                więcej swobody - nowicjuszem nie jest, w Radiu Gdańsk prowadził przez kilka lat
                                bloki programowe. Inna sprawa, że formuła ZD3 robi się coraz mniej ciekawa.
                                • Gość: Ania Re: i jak wrażenia? IP: *.nsm.pl 04.03.04, 21:13
                                  a ja wierzę w Roberta Kantereita.
                                  ma dobry warsztat, nietuzinkowy głos, jest ogromnym fanem radia i często
                                  powtarza, ze radio jest jego najwieksza pasja.
                                  Ludzie dajcie mu szansę, nie można uprzedzać się do osób, których się nie zna.
                                  Trójka się zmienia, zmieniają się też prowadzący, ale klimat pozostaje ten sam.
                                  Dobra muzyka, lista przebojów i Zapraszamy do Trójki.

• Gość: koliber Re: i jak wrażenia? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.03.04, 21:40
                                    Pełna recenzja później.
                                    Ale parę bzdur trzeba sprosować.
                                    "Dobra muzyka"?_:tzn. Attomic Kitten, Black Eyed Peas, Edyta, Justine
                                    Timberlake, Christina Aguillera, Girls Aloud, Sugarbabes i nowe gwiazdki, w tym
                                    Ania....
                                    "Pasja"_: Nie każdy musi prowadzić program w ogólnopolskiej rozgłośni
                                    "Klimat"_: Jaki klimat??, te badziewne jingle i sztuczne dialogi z autorami
                                    korespondencji, ta muzyka pod wszystkim coraz bardziej nachalna.
                                    "Dobry warsztat"_????
                                    "Nietuzinkowy głos"_:Bardzo przeciętny, niepoprawnie akcentujący ostatnią
                                    sylabę, widać w Radio Gdańsk tak mówią.
                                    "Uprzedzać"_ :Z faktami trudno dyskutować
                                    "Fan radia"_: Ja też jestem fanem radia i nie pcham się przed mikrofon, ani nie
                                    chcę słuchac podobnych do siebie nijakich, mizdrzących się do słuchaczy
                                    niepoprawnie po polsku mówiących prezenterów.
                                    Przynajmniej nie blebla jak Rokos ale to mała pociecha.
                                    ZRZUĆMY SIĘ NA BILET DO GDAŃSKA. Tyle, że z tej formuły audycji niewiele można
                                    wycisnąć, nawet Miecugow miałby kłopoty.
                                  • gazman Re: i jak wrażenia? 04.03.04, 22:03
                                    Gość portalu: Ania napisał(a):

> Dobra muzyka,
                                    ...po północy
                                    > lista przebojów
                                    ...od rana do wieczora:-)
                                    > i Zapraszamy do Trójki.
                                    ...sobotnie, popołudniowe!!??

Koleżanka nie słucha chiba uważnie:-)
                                    • Gość: Ania Re: i jak wrażenia? IP: *.nsm.pl 05.03.04, 01:25
                                      widzę, że nie zostawiać na nikim suchej nitki.

zaraz znajdziecie kolejną osobę na pożarcie, oby nie mnie :o).

a ja będę słuchał Trójki!!!

i każdego nowego prezentera będę miło witała i nie będę wydawała ocen po jednej
                                      czy dwóch audycjach.

Pozdrawiam i życzę więcej pozytywnego grania

• Gość: Branzowa Re: i jak wrażenia? IP: *.stacje.agora.pl 05.03.04, 13:48
                                        Nie przejmuj się Aniu ! To już taka polska natura, zbesztać, okrzyczeć,
                                        zniszczyć oby jak najwięcej jadu goryczy i złośliwości... spójrz na mapę i
                                        będziesz wiedziała gdzie żyjemy i jak to wygląda. Nie warto się przejmować bo
                                        to nie zmieni się jeszcze przez 6 pokoleń... Żebym tylko ja nigdy taka nie była.
                                        • Gość: koliber Re: i jak wrażenia? IP: 149.156.12.* 05.03.04, 14:55
                                          Lepsze jets bezkrytyczne przyjmowanie badziewia i godzenie się na obniżanie
                                          poziomu wszystkiego.
                                          NA TO NIGDY NIE BĘDZIE TOLERANCJI.
                                          • Gość: Branzowa Re: i jak wrażenia? IP: *.stacje.agora.pl 05.03.04, 15:41
                                            Nie, to nie o to chodzi... Coś co nazywasz badziewiem poidoba się wielu
                                            ludziom, naprawdę bardzo wielu. Tu jest problem !!!
                                            • Gość: koliber Re: i jak wrażenia? IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.03.04, 20:01
                                              (...)_Tych ludzi.
                                              I niech oni mają tysiące kanałów. Po co tylko upodabniać kultową stację na siłę
                                              i nieudolnie do rozgłośni komercyjnych.
                                            • Gość: ts Re: i jak wrażenia? IP: *.echostar.pl 07.03.04, 10:53
                                              Coś co nazywasz badziewiem poidoba się wielu
                                              > ludziom, naprawdę bardzo wielu. Tu jest problem !!!

Tak. To jest problem! Wczoraj w TVN usłyszałem pytanie (audiotel jakies)
                                              skierowane chyba do tych właśnie ludzi. Pytanie brzmiało: czy w Afryce pada deszcz?
                                              To już przestaje byc śmieszne...
                                              Nie dawaj zatem takich argumentow prosze.
                    • jerzygod Re: Łukawski! 05.03.04, 12:25

> Głos to nie wszystko. Głos ma też Kazimierz Kowalski
                      > i Violetta Villas- i co z tego, ano wielkie g....

ty tez masz glowe.
                      i co z tego? ano wielkie g...
                      jurek
    • koliberek33 Re: Następca Kowalewskiego w ZD3 18.03.04, 23:01
      Przeciętny. przy pierwszym przesłuchaniu obojetny, potem coraz bardziej
      irytujący. Sztuczny. Bez polotu. Zarozumiały. Pewny siebie. Prowadzący sztuczne
      dialogi z reporterami.
      W marię słuchania denerwujący. Głos przeciętny, bez wyrazu.
      Nieporwanie mówi po polsku (akcentuje ostatnie sylaby).
      Do tego słaba muzyka.
      Definitywnie przestałem słuchac ZD3 poza samochodem.
      Jak można było tak rozpieprzyć audycję w 2 lata.
      Moi znajomi także przestałi słuchać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka