blurpppp 28.05.10, 12:57 www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=22785 byle nie padło na Pospieszalskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
airborell Re: Karnowski chyba nam nie grozi 28.05.10, 13:55 IMO Karnowski jest naprawdę dobrym dziennikarzem i nadawałby się na dyrektora. I dziwię się, że mu przyprawiono taką gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: Karnowski chyba nam nie grozi 31.05.10, 08:06 airborell napisał: > IMO Karnowski jest naprawdę dobrym dziennikarzem i nadawałby się na dyrektora. > I dziwię się, że mu przyprawiono taką gębę. A ja się dziwię, że ty się dziwisz (o ile to twój post nie jest li tylko prowokacją). Facjata Karnowskiego oraz ton jego wypowiedzi są dla mnie (i wielu moich znajomych) wybitnie zniechęcające - nie budzi zaufania, a wręcz przeciwnie. Nawet gdyby zapowiadał pogodę to słyszałbym w tym głosie tylko pogardę dla słuchacza, podpuszczanie, szyderstwo. I już tylko dlatego nie nadaje się on na dziennikarza radiowo-telewizyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Karnowski chyba nam nie grozi 31.05.10, 10:22 >> A ja się dziwię, że ty się dziwisz (o ile to twój post nie jest li tylko prowokacją). Facjata Karnowskiego oraz ton jego wypowiedzi są dla mnie (i wielu moich znajomych) wybitnie zniechęcające - nie budzi zaufania, a wręcz przeciwnie. Ton tonem, ale co ma facjata do jego pracy w RADIU? Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: Karnowski chyba nam nie grozi 31.05.10, 13:36 przecież napisałem: "nie nadaje się on na dziennikarza radiowo-telewizyjnego" Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.5 Re: Karnowski chyba nam nie grozi 31.05.10, 17:41 airborellu czy ty nie widzisz,czy nie chcesz widzieć,że Karnowski jest zaprzeczeniem niezależnego dziennikarstwa? trzeba być naprawdę zaślepionym,żeby nie dostrzegać stronniczości Karnowskiego,jego sympatii propisowskich i forsowania tej nieznośnej codziennej tezy jaki to mamy zły rząd i niedobrego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: Karnowski chyba nam nie grozi 31.05.10, 18:06 Karnowski jest zaprzeczeniem niezależnego dziennikarstwa, natomiast jest profesjonalnie dobrym dziennikarzem - tu zgadzam się z airborellem. Potrafi na przykład mówić po polsku a to coraz rzadziej spotykane. I głos ma nie mędzący. Niech sobie jednak będzie profesjonalny w maryjnych i prywatnych mediach, nie w publicznych, gdzie obowiązuje bezstronność. A przynajmniej powinna. I może kiedyś będzie. He,he. Airborell na pewno nie jest zaślepiony, niestety, jest cholernie logiczny:) PS. do nadwyrężonego: bratniość chyba,a w ogóle raczej braterstwo, ale tak jakoś mi ta bratnosć wyszła sama z siebie, zaś poprawianie wychodzi mi już uszami. Kogokolwiek, czepiam się już tylko włancza i wyłancza. Ze mną jednakowoż nie warto się bratać, bo zawsze coś emocjonalnie wyprodukuję, empatycznie jednak bratność wyczuwam:) Choć Ty za bardzo pouładany, konkretny i w ogóle, ja wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.5 Re: Karnowski chyba nam nie grozi 31.05.10, 18:28 dobra dykcja i umiejętność logicznego formułowania myśli,to jeszcze nie wszystko,co stanowi o dobrym dziennikarstwie. Ja nie odbieram prawa panu Karnowskiemu do własnych pogladów i sympatii politycznych.Ale bardzo proszę niech to robi na prywatny użytek,a nie na antenie publicznego radia,gdzie jeszcze za to mu płacą. Już nie będę posługiwać sie takimi truizmami, jak niezależność publicznych mediów,bo to staje sie już nudne. Co innego gdyby na antenie występował w roli gościa,wtedy może sobie pleść nawet androny,ale gospodarz programu i dobry dziennikarz w jednym, równa się bezstronność.A pan Karnowski niestety bezstronny nie jest i to tez dyskwalifikuje go jako ewentualnego kandydata na stanowisko dyrektora Trójki Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Karnowski chyba nam nie grozi 31.05.10, 20:02 > airborellu czy ty nie widzisz,czy nie chcesz widzieć,że Karnowski jest > zaprzeczeniem niezależnego dziennikarstwa? Owszem, ma poglądy i się ich nie wstydzi. Ale wmawianie, że jest "propisowski" jest właśnie przyprawianiem mu gęby. Jak już, to jest sierotą po POPiSie. Nigdy nie był funkcjonariuszem partyjnym, czytałem parę jego książek i tekstów prasowych i potrafił w nich być krytyczny w stosunku do wszystkich, także do tych, z którymi się identyfikuje bardziej. TSD, kto w Polsce jest "wzorem niezależnego dziennikarstwa"? Bo ja pamiętam, jak w latach 2005-2007 zdecydowana większość tuzów dziennikarskich "forsowała tę nieznośną codzienną tezę, jaki to mamy zły rząd i niedobrego premiera". Jeżeli ktoś zasługuje na miano "niezależnego", to raczej właśnie Karnowski, który np. oczekiwał, żeby ta krytyka była rzeczowo uargumentowana, a z tym na ogół było kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.5 Re: Karnowski chyba nam nie grozi 31.05.10, 21:34 nie ma zgody miedzy nami autborellu............ to,że p.Karnowski ma "poglądy i sie ich nie wstydzi" świadczy o nim,jako o dziennikarzu niezależnych( he he he)mediów jak najgorzej. Na czas swojej pracy w radiu te poglądy powinien głęboko schować.Bo płacone ma,a przynajmniej powinien mieć, za bezstronność i obiektywizm. Jego poglądy są jego prywatną sprawą. To że rząd z lat 2005-2007 był powszechnie krytykowany przez,jak to nazwałeś,"tuzy dziennikarskie" to prawda,ale musisz przyznać,że ta krytyka była uzasadniona i kiedy ten rząd odszedł do historii,to większość społeczeństwa odetchnęła z ulgą. Żeby sprawa była jasna nie jestem entuzjastką wszystkich poczynań obecnego rządu i nie chciałabym żyć w kraju,w którym zabronione byłoby krytykowanie tegoż,ale sposób w jaki robi to p.Karnowski jest zwykłym czepianiem się.To jest naturalnie,tylko moje zdanie ale słuchając Karnowskiego,nie potrafię pozbyć sie wrażenia,że jestem w maglu i że chodzi tylko o to,żeby rządowi "dokopać" i czerpać z tego satysfakcję.A to jest kwintesencja "pisowszczyzny"(wiem,wiem brzydkie słowo) A niezależni dziennikarze trafiają się jeszcze w "Polityce",a i w porywach bywa nim Tomasz Lis. Odpowiedz Link Zgłoś
tuberfit Re: Karnowski chyba nam nie grozi 31.05.10, 21:44 Karnowski nie jest propisowski. Nie ma propisowskich dziennikarzy. W ogóle nie ma PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.5 Re: Karnowski chyba nam nie grozi 31.05.10, 21:46 ha ha ha................dobre Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Karnowski chyba nam nie grozi 01.06.10, 13:59 > nie ma zgody miedzy nami autborellu............ to,że p.Karnowski ma "poglądy i sie ich nie wstydzi" świadczy o nim,jako o dziennikarzu niezależnych( he he he)mediów jak najgorzej. Nie wyobrażam sobie dziennikarza bez poglądów, sorry. Pytanie, czy mimo posiadanych poglądów dziennikarz potrafi być rzetelny, potrafi traktować w miarę równo polityków z różnych stron, potrafi skrytykować tych, których lubi, a pochwalić tych, których nie lubi, nie staje się kibolem partyjnym. Otóż Karnowski jest IMO dziennikarzem rzetelnym, podobnie jak np. Janke, Semka (choć tu bym się zastanawiał) czy Dominika Wielowieyska, a odwrotnie niż np. Kublik, Paradowska, Pospieszalski czy Wildstein. Chociaż przyznaję, że nie zwracałem specjalnej uwagi na sposób, w jaki krytykuje rząd Tuska. >ale musisz przyznać,że ta krytyka była uzasadniona Częściowo była uzasadniona, w znacznej części była właśnie po prostu nierzetelna. > A niezależni dziennikarze trafiają się jeszcze w "Polityce", A weź nie żartuj. Którzy? "Polityka", gazeta którą czytam od ćwierćwiecza, stała się organem prasowym Platformy Obywatelskiej, firmującą _wszystkie_ działania Platformy (w tym tak kontrowersyjne jak forsowanie ustawy medialnej). Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.5 Re: Karnowski chyba nam nie grozi 01.06.10, 16:11 jeżeli "nie zwracałeś specjalnej uwagi na sposób,w jaki krytykuje Tuska",to cała ta nasz dyskusja jest bezprzedmiotowa. A co do "Polityki",to pozostanę przy własnym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: Karnowski chyba nam nie grozi 01.06.10, 18:48 No cóż, nie pozostaje mi nic innego, jak podpisać się pod postem d.d.5. Obiema rękami, lewą i prawą:) Odpowiedz Link Zgłoś
fastwinter Re: Karnowski chyba nam nie grozi 01.06.10, 19:30 :))) pozdrawiam astat5577 Odpowiedz Link Zgłoś