Dodaj do ulubionych

TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 15:37
W związku z tym, że nie ma już Programu III, a jedynie poprawnościowa,
grzeczna Trójka zacząłem, szczególnie rano słuchać TOK FM. "Poranek w toku"
słucha się dobrze (załaszcza Ziemkiewicza), ale do szału doprowadzają mnie
infromację co 15 minut. Sprawia to wrażenie bałaganu i często rozbija klimat
rozmowy, niszczy jakiś wątek, czyjeś emocje muszą ustąpić konieczności
wysłuchania skrótu informacji. Przecież nic by się nie stało, gdyby
informacje nadawane były tylko co 30 minut. Zupełnie by to wystarczyło, nawet
jak na radio informacyjne. A już zupełny bałagan i brak koncepcji uwidacznia
się pomiędzy godziną 9.00 a 16.00. Mam wrażenie, że włodarze radia poszli na
łatwiznę, chcieli zrobić radio natańszym kosztem.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: 195.136.44.* 29.03.04, 17:12
      Może przerzuć się na radio PiN 102 fm . fajna muza i informacje właśnie co pół
      godziny
      • Gość: Preslaw Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 20:06
        Obawiam się, że nie będę mogł się przerzucić na radio Pin bo nie ma takowego we
        Wrocławiu, chyba że przeoczyłem na skali.
        • Gość: azm2 Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.03.04, 10:03
          PIN 102 nadaje w Warszawie. Ja słucham i lubię. Czy nadaje poza Warszawą - nie
          wiem.
          • Gość: Lesiek Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: 80.51.231.* 30.03.04, 11:15
            Cóż, niestety mentalność typowa dla mieszkańców Default City. ZTCW Radio PiN
            nadaje wyłącznie w Warszawie i okolicach.
        • Gość: ala Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: 195.136.44.* 30.03.04, 14:52
          Nadaje też na Cyfrze+ i chyba w niektórych kablówkach. A także w internecie.
    • hueymanchew Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut 30.03.04, 00:05
      Mnie również często irytują tak częste wiadomości. Z jednej strony przerywanie w
      pół zdania, z drugiej nie rozpoczynanie nowej myśli z powodu wyczekiwania na
      wiadomości. I sam ten sposób podawania wiadomości - najpierw zapowiedzi,
      później same wiadomości i na koniec przypomnienie o czym informowano. Coś
      takiego potrzebne jest wg mnie w dłuższych audycjach ale nie tu. Poza tym jak co
      15 minut ktoś mnie informuje o KOLEJNYM zamachu w Izraelu to ma czasami człowiek
      wrażenie, że tam raz za razem ktoś się wysadza :).

Słuchanie Toku w godzinach 9-16 już sobie w zasadzie opuściłem (mam podobne do
      Ciebie zastrzeżenia) a jeśli chodzi o audycję Tok O'Clock to po początkowej
      euforii teraz w sumie tylko wyczekuję i słucham programu poniedziałkowego
      (prowadzący - Maciej Rybiński). W pozostałe dni od przypadku do przypadku.

Najbardziej boleję nad tym, że, po związanej ze zmianą czasu zmianie ramówki BBC
      WS, nie mam możliwości wysłuchania audycji "The Newshour" w trakcie retransmisji
      BBC WS przez Tok FM.

Pozdrawiam,
      Hubert Dołęga
      • Gość: Preslaw Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 23:43
        Ja też się ucieszyłem kiey usłyszalem nową audycję Tock OClock i tak samo
        szybko mnie ona rozczarowala. Rzeczywiście najciekawszy jest Rybiński, bo jest
        inteligentny, elegancki i sarkastyczny ale jednocześnie zrównawożony (nie
        rozumiem jedynie jego zaangażowania w obronę polickiego dziennikarza).
        Słuchając TOK FM w różnych porach i w różnych dawkach uświadamiam sobie jak
        bardzo jest mi potrzebne prawdziwe, dobrze robione mówione radio. Najlepiej
        byłoby gdyby połączyć obecną formułę tego radia ze starym TOKIEM, to znaczy
        wprowadzić słuchaczy do audycji i więcej drapieżności.
    • Gość: Adam Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 00:22
      to jest najgorsza rzecz w obecnym TOKFM. dwoch zdan nie mozna powiedziec do
      konca, bo "zaraz skrot informacji". zapraszacie gosci, robicie audycje
      polegajace na dyskusji, a rozwalacie to wszystko wiadomosciami co 15 minut.
      ten, ktory o tym decyduje chyba ani mysli sie zreflektowac. rzadko mam okazje
      wysluchac Tok o'clock, totez pytam czy taka sytuacja ma czesto miejsce:
      ostatniej srody audycje przerwano wiadomosciami o 16.30, potem bylo kilka minut
      muzyki. na dwa slowa, ktore wypowiedzieli Zborowski z Materna pozostalo 3
      minuty, bo o 16.45 znow...
      • Gość: end Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: 62.233.153.* 29.05.04, 23:07
        W sobotę jest spokojniej, bo dręczenie co pół godziny jest do wytrzymania
    • Gość: Jola Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 20:03
      Problem wiadomości co kwadrans jest tak stary, jak stare jest TOK FM, czyli
      dawniej Inforadio. Niestety jedyne co zostało z poprzedniej ramówki to właśnie
      te wiadomości, które wyglądają szczególnie kuriozalnie, kiedy rozmowa
      rozpoczyna się po wiadomościach o pełnej godzinie i do następnych zostają np.
      trzy minuty. Niestety prowadzący ściśle się trzymają zaleceń naczelnej (nie to
      co Sobala, Ogiński, cudownie "przewalający") w związku z tym muszę znowu się
      powtórzyć: ODDAJCIE NAM STARE TOK FM.
      PS. Ania Laszuk też straciła "jaja".
      • Gość: tokstaryptok do Joli IP: *.acn.pl 31.03.04, 19:21
        a nieprawda. Kiedyś były wiadomosci raz na 30 min. a nie co 15 min.
        • bulszyt Re: do Joli 02.04.04, 13:35
          Gość portalu: tokstaryptok napisał(a):

> a nieprawda. Kiedyś były wiadomosci raz na 30 min. a nie co 15 min.

a prawda, widać trafiłeś jedynie na "końcówkę" starego Toku, w którym to nawet
          pod koniec nadawano serwisy jedynie co godzinę. Kiedyś były co 15 min, nawet
          lajner mieli: Tok FM Rozmowy Niekontrolowane, wiadomości i pogoda co kwadrans.
    • Gość: buba Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.acn.pl 30.03.04, 20:36
      A mi to się tam podoba.
      W sensie informacje co kwadrans.
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut 31.03.04, 19:03
      Gość portalu: Preslaw napisał(a):

> > Przecież nic by się nie stało, gdyby
      > informacje nadawane były tylko co 30 minut.

kiedys tak było i to juz nawet chyba w " nowej formule ".
      Ech, łza na rzęsie mi się trzęsie...
      • Gość: Jola Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 20:01
        Co pół godziny było u schyłku starego TOK FM. Wiem, że nawet wtedy za bardzo
        się nie cieszyłam, bo już czuć było zwijanie się stacji i najlepsi odchodzili.
      • toczek21 Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut 04.05.04, 05:06
        p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:

> Gość portalu: Preslaw napisał(a):
        >
        > > > Przecież nic by się nie stało, gdyby
        > > informacje nadawane były tylko co 30 minut.
        >
        > kiedys tak było i to juz nawet chyba w " nowej formule ".
        > Ech, łza na rzęsie mi się trzęsie...
        Cytuję sama siebie:jestem słuchaczem tokfm jeszcze od inforadia.Cenię inteligentne słowa'na gorąco" to wielka siła tokfm. Czesto nie
        moge spac i slucham powtórek-na szcęście bez przerywników co 10 min. zgadzam się z krytyką dreczenia nas wiadomosciami
        identycznymi co 15 minut. może gdyby te skrócone info nie bylyby tak agresywnie identyczne, tylko dokladalyby jakąś
        wiadomość...Czesto sie nad tym zastanawiałam, kiedy w cudowny klimat rozmowy wpadało to głośne,skrócone info nic tak naprawde nie
        wnoszące do treśc.
        Weszłam na TO FORUM PO RAZ PIERWSZY
        WIDZĘ, ZE SA TU TEŻ STARZY BYWALCY
        gdzie się spotykacie jako Fanclub tokfm?? Jest coś takiego?
        pozdrawiam -toczek -nocny marek
    • Gość: kotka zielonooka Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 15:39
      a najglupsze i najbardziej denerwujace jest to ze te informacje sa Identyczne
      slowo w slowo , przeciez te sama informacje mozna podac troszke inaczej a tak
      to nie wiem po co te ludziki co czytaja rownie dobrze mogli by puscic tasme...
      i druga rzecz chyba jeszcze wazniejsza MYLĄ SIE POTWORNIE!!!!! ja nie wiem nie
      mozna tego tekstu wczesniej przeczytac? nauczyc sie prawie na pamiec? (i tak
      sie nie zmieni w ciagu dnia hehehe) tylko takim dretwym lamiacym sie glosem i
      bez przerwy z pomylkami brrrrrrrr (jakis casting chyba byl na nich :P)
    • zencol Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut 01.04.04, 21:58
      Bardzo lubiłem słuchać audycji prowadzonych przez pp. Ogińskiego i Sobalę.
      Niezmiernie irytowały mnie przerwy na (old)"newsy". Średnio co 7 minut ciekawe
      wypowiedzi słuchaczy lub prowadzącego musiały być rwane. Nie zdzierżyłem i
      sparafrazowałem zdanie, zamiast: radio tok fm - rozmowy niekontrolowane wyszło:
      radio tok fm - stosunek przerywany. Totalny niedosyt z kontaktu.
      • Gość: zalogowana Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 22:05
        Warakomska widać ma inne zdanie...

"...Radia słucham tylko w tygodniu. W dotąd najczęściej przeze mnie słuchanej
        Zetce i odkrytej na nowo Trójce brakuje mi newsów, a za dużo jest takiej samej
        muzyki. Zmęczona bardzo podobnymi playlistami z przyjemnością włączam
        Radiostację. I choć nie bardzo odpowiadają mi prowadzone w niej pogawędki,
        muzyka jest odświeżająca. Podobnie jak w Radiu PiN. Tok FM słucham ze względu
        na częste przeglądy informacji, choć są one dla mnie za krótkie. Cztery, pięć
        newsów to za mało, by zorientować się w rozwoju sytuacji. Szkoda, że Michał
        Ogórek swój program w Tok FM ma po południu, gdy u nas jest najwięcej pracy.
        Ale bardzo podoba mi się pomysł autorskiego wykorzystywania różnych
        dziennikarzy."

Żródło

www.press.pl
        Prawa strona - RANKING

• Gość: Preslaw Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.04, 20:39
          Dorota Warakomska jest dziennikaraką i jej zawód polega na nieustającym
          używaniu informacji, czytaniu ich i Bog wie jeszcze co z nimi robi, żyje
          informacjami, ocenia jak są robione przez innych dziennikarzy, słowem, ma ona
          do tego inne podejscie niż przeciętny słuchacz. Jest to w pełni zrozumiałe, ale
          właśnie dla słuchacza, przynajmniej takiego jak jak jak i ja czytam na tym
          forum, to nie tylko dla mnie, nawet radio informacyne nie musi informacjami
          katować. Poza tym wydaje mi się, że informacja nie musi być zawsze i koniecznie
          podawanma w formie "newsa". No i w pełni zgadzam się z opnią, że dzinnikowcy z
          TOK FM migliby być lepiej przygotowani do czytania informacji. Uważam ponadto,
          że w ogóle radiu TOK FM brakuje chyba dobrych realizatorów dźwięku i techników,
          bo popełniją w tym zakresie ewidentne błędy, na przykład z wejściem odpwiednich
          dżingli, nagranych fragmentów wypowiedzi, reklam, itp.
          • Gość: Preslaw Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 20:44
            No i znowu muszę wrócić do tych nieszczęsnych informacji co 15 minut. W
            dzisiejszej audycji Tok OClock to był wręcz modelowy przykład terroru
            informacyjnego. Rybiński zaprosił sobie do rozmowy ministra Rolnictwa
            Olejniczaka, który to minister zaczął sie rozkręcać i nagle w połowie zdania,
            dosłownie w połowie jakiegoś wątku Rybiński mówi do swojego gościa, że musimy
            zrobić przerwę na skrót informacji. To było żenujące i wręcz nieeleganckie,
            choć przecież to nie wina Rybińskiego, co oczywiste, tylko pomysłodawcy
            nadawania informacji co 15 minut i szefostwa radia, które chyba tego
            wszystkiego nie słyszy. To trochę wygladało na taki radiowy stosunek
            przerywany. Coś fatalnego. A tak się miuło słucha dobrego słowa w radiu. Po co
            więc na siłę przerywać. Na aktualności radio nic, moim zdaniem, nie straci.
    • Gość: . Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: 217.97.203.* 06.04.04, 14:10
      a nie irytuja cie piosenki co godzine ten sam zestaw?
      Ciesz sie ze jeszcze gdzies jest radio , ktore nadaje informacje i wogole chce je nadawac, bo
      wiekszosc stacji sama muzyka.....
      • Gość: Preslaw Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 16:36
        Ależ oczywiście, że się cieszę, że jest jeszcze takie radio, które chce nadawać
        informacje i jest słowo, dyskusja oprócz grania tych samych zestawów
        muzycznych. Chciałem tylko nieśmiało zaznaczyć, że w moim odbiorze w TOK FM
        można by zmienić niewiele, a o wiele lepiej słuchałoby się tego radia. Chodzi
        mi o pewien porządek i bardziej dopracowaną koncepcję. Liczę po cichu na to, że
        się kiedyś to wyklaruje. Pozdrawiam
        • Gość: Stary Informacje co 15 minut czasem ratują... IP: *.acn.pl 08.04.04, 00:05
          Zgadzam się całkowicie z Preclawem, ale... Dla kilku prowadzących w Toku te
          wiadomości do jak ostatnia deska ratunku. Ci ludzie tak niewiele mają do
          powiedzenia, że wyczekują tych wiadomości jak kania dżdżu. Przykład? Proszę
          uprzejmie - słynna kandydatka na prezydentkę, Anna Laszuk. Zauważcie co się
          dzieje, kiedy nie ma w studio lub przy telefonie zaproszonego gościa. Ta
          kobieta nic, literalnie nic nie potrafi z sensem powiedzieć od siebie. A jakby
          tego było mało, swoimi idiotycznymi uwagami wybija z konceptu osoby zaproszone.
          Najlepiej gdyby wogóle się nie odzywała, tylko podsuwała mikrofon. Na statyw
          się nadaje.
          Dzisiaj rano (środa) poranny Tok prowadziła Kolenda. Załamałem się. Takiego
          festiwalu jęków, stęków i beków nie słyszałem w ŻADNYM radio. Wtórowała jej
          zaproszona, nie pomnę nazwiska, redaktorka z czegoś tam. Te dwie panie (nie
          czepiam się zaproszonych gości, bo w końcu za ich poziom odpowiadają
          zapraszający) zamęczyłyby słuchaczy, gdyby nie wiadomości. Ale oczywiście,
          pomijając to co powyżej, wiadomości są w Toku za często, zwłaszcza gdy co 15
          minut powtarza się dokładnie to samo.
          Żałuję, że pozbyto się z Toku Krzysztofa Miki. Jeden z nielicznych w tej stacji
          fachowców, który wiedział co i o czym mówi.
          A na koniec coś pocieszającego - Łukasz Grass. Miałem pretensje do jego sposobu
          prowadzenia programu. Ostatnio słucham go z przyjemnością. Uważam, że jest w
          tej chwili najlepszym z prowadzących i cieszę się, kiedy Laszuk nie może być w
          studio i zastępuje ją Grass.
          Pozdrawiam
          S.
          • Gość: Preslaw Re: Informacje co 15 minut czasem ratują... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 10:17
            Przyznać muszę rację, że niektórzy dziennikarze występujący w TOK FM
            rzeczywiście nie radzą sobie z mikrofonem i mają trudności w mówieniu zarówno
            do rzeczy jak i mówieniu czegokolwiek. Nie słuchałem dzisiaj Kolendy -
            Zaleskiej, ale wcześniej jakoś nie zwróciłem uwagi na jej kłopoty, następnym
            razem przysłucham się doklładniej. Mnie natomiast dobija inny gigant
            dziennikarstwa, alfa i omega Jacek Żakowski. I to jest prawdziwy festiwal
            jękow, stęków, mlaskania. Często przechodzę do porządku dziennego nad takimi
            zjawiskami w odniesieniu do innych dziennikarzy, ale ten to mnie naprawdę
            potarfi nieźle rozdrażnić. Wydaje mi się, że to też powinna być rola szefa
            stacji żeby wyeliminiwać taki sposób mównienia, ale kto by się odważył
            powiedzieć coś takiemu autorytetowi jak Żakowski.
            • Gość: Stary Re: Informacje co 15 minut czasem ratują... IP: *.acn.pl 08.04.04, 22:50
              Fakt. Zachowałem się jak męska szowinistyczna świnia. Poruszyłem tylko temat
              stękających pań. Ale od kilku tygodni nie słuchałem piątkowych audycji i jakoś
              uleciało mi to z głowy. Rzeczywiście mlaskający Żakowski jest momentami aż
              niesmaczny. Sprawia wrażenie, jakby mówił w przerwach między spożywaniem
              przejrzałych ulęgałek. Może z wysokości swego majestatu zerknie czasem na
              jakieś forum i te głosy dadzą mu do myślenia (osobiście wątpię). Przyznać
              muszę, że chyba czasem nasze głosy jednak są słyszane. Zaobserwowałem np. że
              Anna Laszuk już nie mędzi co trzy słowa "proszę państwa". To trochę łagodzi
              trud słuchania jej komentarzy.
              No i wreszcie, jak na szowinistę przystało, nie mogę pominąć pani Janiny
              Paradowskiej. Bardzo ją cenię za słowo pisane, ale na miły Bóg, do radia lub
              telewizji ta pani zupełnie się nie nadaje. Maniera stękania i zacinania się co
              cztery słowa, to już chyba norma. Ale pani Janina ma bardzo nieprzyjemny głos,
              który dyskwalifikuje, moim zdaniem, taką osobę z grona zasiadających przed
              mikrofonem. Przepraszam wrażliwych, ale mam tyle lat, że pamiętam radio z
              czasów, kiedy obowiązywała karta mikrofonowa i pan profesor Bardini nigdy nie
              dopuściłby do tego, co obecnie panuje w mediach. A jest tragicznie. Doskwiera
              mi bardzo przyzwyczajenie, które jest drugą naturą i w związku z tym słucham
              radia, bo kocham radio, ale cierpię - słysząc to, co i jak wydobywają z siebie
              obecne "gwiazdy" mikrofonu.
              Krytykant ze mnie, ale wybaczcie. Jeśli coś jest dobre, czyli normalne - nie ma
              sensu o tym pisać, bo radio jest po to, by go słuchać z przyjemnością.
              Natomiast to, co irytuje, skłania do wylewania tego w formie pisarskiej na tym
              forum, które wszak jest forum radiowym. Czyż nie?
              Zwracam uwagę, że w całym tym długim elaboracie ani słowem nie zająknąłem się o
              TrUjce. Bo i powoli usuwam ją z myśli i serca.
              Pozdrawiam
              S.
              • Gość: Preslaw Re: Informacje co 15 minut czasem ratują... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 12:20
                Właściwie napisałeś wszystko, co chciałem o radiu powiedzieć. Też kocham radio
                i słucham go od dawna i dlatego tak bardzo boli mnie, to co się w tej chwili w
                polskiej radiofonii dzieje. Czasem mam takie dni, zwłaszcza jak jadę autem, że
                przejeżdzam przez całą skalę w nadzieji, że tym razem wreszcie znajdę swoje
                radio, którym kiedyś był Program III i za każdym razem przegrywam batalaię ze
                skalą radiową. Albo komerycjne i papkowate albo nudne jak flaki z olejem.
                Czasem zahaczę się na jakiejś audycji, na jakimś fragmencie, ale to wszystko,
                dalek rezygnuję. Pewnie gdybym był wyznawcą muzyki symfonicznej, to słuchałbym
                Programu II, ale nie jestm i mam czasem poczucie, że takich jak jak, to we
                współczesnych mediach się olewa.
                Co do Janiny Paradowskiej w pełni się zgadzam. Pisze bardzo dobrze, czytelenie
                i kalrownie, ale nie powinna mówic, bo jej skrzek jest czasem nie do zniesiena.
                Myślę, że jej brzmienie głosu wywołuje często u inych ludzi dużą niechęć i
                wrażenie, że jest przemądrzała a ona nie jest tego świadoma. A to, że prowadzi
                audycje w radiu czy występuje w telewizji, to chyba wynika z tego, że właśnie
                jest gwiazdą. A dawny Program III... jak też z wielkim bólem powoli usuwam go z
                serca i umysłu. Pozdrawiam. A może coś się w końcu zmieni. Wyczytałem dzisuaj
                na portalu "Wirtualne Media", że słuchalność Trójki spadła z 5, 1% do 4, 7%.
                Może ktoś się obudzi.
                • Gość: koliber Muzyka IP: 149.156.12.* 12.04.04, 06:55
                  Może i wąska playlista ale za to jaka. Tego można często słuchać.
                  A w 3 papka od 4-18(19) te same chały kilka razy na dobę.
                  To ja wolę mizyke w toku.
                  Żakowski mi nie przeszkadza, Kolenda gdy nie prowadzi wywiadu jest rzeczywiście
                  żenująca TEGO NIE DA SIĘ SŁUCHAĆ.
                  A informacje powinny byc co 30 minut.
          • Gość: Stary ERRATA IP: *.acn.pl 15.04.04, 16:04
            Cielęcina ze mnie. Napisałem wcześniej, że widzę poprawę w słowo- i
            głosotwórstwie Łukasza Grassa. Cofam i odszczekuję. Chodziło mi o JAKUBA
            JANISZEWSKIEGO. Za wytłumaczenie biorę to, co napisałem we wcześniejszym
            poście: Dobrego się słucha i nie powoduje to żadnych negatywnych odruchów.
            Stwierdzam (subiektywnie oczywiście) że jest najlepszym głosem w obecnym Toku.
            Odbieram go z przyjemnością - merytorycznie i słuchowo. Tacy ludzie są ozdobą
            radia i takich chciałbym słyszeć codziennie.
            Pozdrawiam
            S.
    • Gość: BURAK DURNIU TO JEST STACJA INFORMACYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 17:16
      A nie muzyczna.
      • Gość: Preslaw Re: DURNIU TO JEST STACJA INFORMACYJNA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 20:43
        A ja sie ostatnio zachwycałem się Krzysztofem Materną, który w Tock OClock
        przepytywał niejakiego Sebastina Florka. Marzy mi się aby w ten sam sposób
        porozmawiał na przyklad z Leszkiem Millerem albo Markiem Polem lub innym
        wybitnym przedstawicelem lewicy. Chociaż Materna to raczej nie radiowiec, ale i
        tak może być ozdobą każdego radia. Mnie on poprawia humor, więc mógły nawet
        prowadzić jakąś audycję poranną, zamiast takiego Żakowskiego.
        • Gość: Humpty TO JEST STACJA INFORMACYJNA na przetrwanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 22:51
          Cieszę się, że tyle ważnych i uważnych obserwacji pojawiło się w tym miejscu.
          Pewnie wielu z nas przeszło tę samą drogę po radiowej skali: od Myśliwieckiej,
          przez Inforadio po Tok FM Szozdy.
          Moim zdaniem niestety "głos ludu" nie zostanie wysłuchany. Przekładaniec
          finansowy współwłaścicieli Toku spowodował całkowity impas. Wyrzucono
          najlepszych, aby zminimalizować koszty. Jest to więc program minimum i pani
          spadochroniarka z Posen nic tu nie zmieni, bo ani ona nie chce, ani jej na to
          nie pozwolą. Każdy w Toku swoją rzepkę skrobie.
          Tak więc moglibyśmy budować katalog postulatów, ale jest to działanie po próżnicy.
          Największym błędem pani Wanad było wyrzucenie Krzysztofa Miki. Widać, że była to
          dyspozycja z góry. Pozbyć się takiego fachowca, gdy w studio panoszy się
          niedouczona młódź radiowa, to jest czyste szaleństwo! I gdy walczy się o
          uszczknięcie promilii radiu PIN! Gdybym był szefem Toku i dostał polecenie
          wywalenia Miki, sam złożyłbym teczkę dyrektorską. To jest sprawa uczciwości i
          honoru.
          Szkoda, że nie kupują już serwisów od BBC. Było lepiej. A ich obecni ludzie są
          dobrzy na poziomie radiowęzła w domu studenta. I częstotliwość półgodzinna
          byłaby jednak lepsza.
          Goście poranni mają swoje upadki i wzloty. Paradowska rzeczywiście mogłaby
          trochę poćwiczyć głos. To można jeszcze skorygować. Ziemkiewicz ostatnio
          przesadza i idzie na straszną łatwiznę w porannym mamroleniu. Gawryluk jest na
          poziomie stacji tv, w której pracuje. Kolenda może powinna zastąpić
          poetę-papistę-komentatora Polskiego Radia w Watykanie. Pan z Wąsami z piątku
          powinien przejść na niedzielę, gdy i tak wszyscy śpią.
          Tok'ocklokowcy są najmilszą niespodzianką. Jednak co doświadczenie, to
          doświadczenie. Może oprócz Raczka, strasznego spamera i kryptoreklamiarza. Ale
          facet przegina!
          Jednak największe kuriozum to zmiana studencka. Nawet bełkot Roka z Sokołowskim
          z dawnych lat jest niczym wobec tych stachanowców mikrofonu. NIe daję im nawet
          3% szans na to, że nabiorą radiowej wprawy. Inna osobliwość i skandal to
          sobotnia obecność Bernatowicza i niedzielne pogwarki Wojciechowskiego z
          idiotkami typu "wróżka Gabi". Powtarzam: IDIOTKAMI. Kto nie wierzy, niech raz
          posłucha. To jest jatka dla intelektu.
          Nikt z Was nie pochwalił najbardziej pracowitej Ewy Podolskiej. Jedyna ze
          starego składu, dzielna i zapracowana. I wielkie podziękowania dla pani doktor
          Sumińskiej! Dusza-człowiek. Przecież to jest medialna perełka. Dziwię się, że
          duże stacje nie zainteresowały się nią. Sumińska jest geniuszem radia. Jak
          zwykle, swoją klasę pokazuje też Piotr Adamczewski. Smacznego!
          Wpadka miesiąca: chwalony w tym wątku Jakub Janiszewski prowadząc z Laszuk
          audycję o książkach rzucił tekst: słuchacze już wszystkie książki rozdrapali.
          Facet: tego tekstu Ci nie zapomnę! Tak jak Wanatowej zabicia Miki.
          Pozdrawiam słuchaczy Toku oraz rzeszę pracowników, których nie słyszymy i nie
          znamy, a którzy w poświęceniu pracują na rzecz frontmanów.
          Humpty
          • Gość: Stary Jakub Janiszewski IP: *.acn.pl 19.04.04, 09:43
            Faktycznie taka odzywka to błąd. Tego akurat nie słyszałem. Minus. Ale w sumie
            nie jest taki zły, choć na zasadzie "Pośród ślepych jednooki jest królem". Być
            może towarzystwo Laszuk rozum odbiera :) A wątek z Miką po raz kolejny
            popieram - to ogromna strata dla wiarygodności tego radia.
            Pozdrawiam
            S.

PS. Sportowe informacje to też straszna sprawa dla ucha. Łukasz Starowiejski z
            pulpetem w gardle. Zupełnie nie rozumiem o czym mówi, bo boję się, że się
            udławi. Najpierw do laryngologa, potem do logopedy, i dopiero przed mikrofon.
            Litości!
            • Gość: Humpty Re: Jakub Janiszewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 15:32
              He, he. Musisz bardzo nie lubić Laszuk. Widocznie już się uodporniłem. A
              pamiętasz duettino: Laszuk - Czarnecka? To dopiero było pustosłowie. Myślę, że i
              tak się już sporo nauczyła.
              A sportowcy wszędzie są kiepscy. Nie wiem, czy pamiętasz, ale w PRL-u mówiło
              się, że te wszystkie Skindery i inne typki z redakcji sportowej TVP i PR to
              milicjanci z drogówki. Może to i nieprawda, ale aby zawodowo zajmować się
              sportem, to chyba nie trzeba mieć zbyt "pagórkowatego" mózgu.
              • Gość: tozcek Re: Jakub Janiszewski IP: 62.233.153.* 31.05.04, 00:27
                pagórkowaty mózg?
                skąd wiecie, że im bardziej pofałdowana/vel pagórkowata kora mózgowa tym lepiej świadczy o intelekcie?? To statystycznie udowodniona prawda.
                Przypominają mi się różne, bardzo różne mózgi wyjęte z formaliną wypełnionych naczyń na lekcjach anatomii!!!
                A potem na anatomii patologicznej!!!! to były ciekawe zajęcia
                a, zapomniałam o fascynujący zajęciach na medycynie sądowej.
                ciekawe, czy trzymałam w ręce jakiś mózg dziennikarza sportowego?
                ptoczek
            • Gość: Preslaw Re: Jakub Janiszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 11:52
              Nie tylko Łukasz Sarowiejski powinien być gruntowanie sprawdzony i przebadany.
              Dzisiaj na przykład jakoś wyjątkow mocno rzucił mi się na uszy człowiek, który
              nazywa się Bartosz Dąbrowski. Najpierw powiedział, że gdzieś tam wystąpi
              zespół, tu podaje fonetycznie: Brainsztorm, a później zapowiedział, że gościem
              Ziemkiewicza będzie były szef UOP Nowak, podczas gdy on nazywa się Nowek. I
              zastanawiam się nad tym, że takie wpadki nie są słyszane przez szefostwo radia,
              bo przecież gdyby słyszeli, to by facetowi kazali się poprawić, a on bedzie
              dalej podobne i gorsze babole sadził. Zaobserowawałem to już na przykładzie
              innych TOKOWYCH dziennikowców. Żaden z nich się nie polepszył. Tak jak nie
              jestem miłośnikiem RMF, tak uważam, że mają z kolei chyba najlepszych
              dziennikowców, a przynajmniej ja ich naprawdę lubię słuchać. Serwisy
              perfekcyjnie przygotowane.
          • toczek21 PODZIĘKOWANIA DLA HUMPTY ZA SUMIŃSKĄ I PODOLSKĄ!!! 04.05.04, 05:31
            PODZIĘKOWANIA DLA HUMPTY ZA SUMIŃSKĄ I PODOLSKĄ!!!!!
            Gość portalu: Humpty napisał(a):
            CZŁOWIEKU, DOBRZE ZE ISTNIEJESZ GDZIEŚ
            BO RZADKO SPOTYKAM TAK BRATNIĄ RADIOWĄ DUSZĘ-cytuję i przeplatam wykrzyknikami
            > Cieszę się, że tyle ważnych i uważnych obserwacji pojawiło się w tym miejscu.
            > Pewnie wielu z nas przeszło tę samą drogę po radiowej skali: od Myśliwieckiej,
            > przez Inforadio po Tok FM Szozdy. -Ja też!!!!!!!!
            > Moim zdaniem niestety "głos ludu" nie zostanie wysłuchany. Każdy w Toku swoją rzepkę skrobie. -zgadzam sie niestety
            niedzielne pogwarki Wojciechowskiego z
            > idiotkami typu "wróżka Gabi". Powtarzam: IDIOTKAMI. Kto nie wierzy, niech raz
            > posłucha. To jest jatka dla intelektu. !!!!!!!!!!Jestem co prawda "babą'ale też szlag mnie trafia, kiedy w nocy trafiam na powórkę wróżenia........
            O, A TO NAJWAŻNIEJSZE:
            > Nikt z Was nie pochwalił najbardziej pracowitej Ewy Podolskiej.!!!!!!!!!! Jedyna ze> starego składu (tak!!!, dzielna i zapracowana.
            juz parę razy zbierałam się, żeby do niej napisac-ale najcześciej wiesza mi sie wtedy komp
            PODZIĘKOWANIA dla pani doktor> Sumińskiej!!!!!!!!! Dusza-człowiek. Przecież to jest medialna perełka. Dziwię się, że
            > duże stacje nie zainteresowały się nią. Sumińska jest geniuszem radia. !!!!!!!!!!
            JESTEM WIELBICIELEM DOROTY SUMIŃSKIEJ OD SAMEGO POCZATKU
            WYKONUJE GIGANTYCZNĄ PRACĘ NAD NAMI-NIBY PRZYJACÓŁMI ZWIERZĄT. ZAWSZE FASCYNOWAŁA MNIE PRZYRODA I NASI BRACIA MNIEJSI
            -ISTOTY, ZA KTÓRE JESTEŚMY ODPOWIEDZIALNI JAKmówi Sumińska swoim grubym ciepłym głosem. Raz, tylko raz widziałam ją w TV-to drobna brunetka!!!!
            Robie reklamę AUDYCJI DOROTY SUMIŃSKIEJ I EWY PODOLSKIEJ opowiadajac wrecz czasem natrętnie każdemu napotkanemu na wyprowadzanemu przez psa na spacer- o sumińskiej -ale ludzie teraz rzadko słuchają radia a jeszce rzadziej w niedzielę w południe. ja wpadam tylko w powtórki
            jestem słuchaczem tokfm jeszcze od inforadia.Cenię inteligentne słowa'na gorąco" to wielka siła tokfm. Czesto nie
            moge spac i slucham powtórek-na szcęście bez przerywników co 10 min. zgadzam się z krytyką dreczenia nas wiadomosciami
            identycznymi co 15 minut. może gdyby te skrócone info nie bylyby tak agresywnie identyczne, tylko dokladalyby jakąś
            wiadomość...Czesto sie nad tym zastanawiałam, kiedy w cudowny klimat rozmowy wpadało to głośne,skrócone info nic tak naprawde nie
            wnoszące do treśc -oczywiście ten klimat nie zawsze jest dobry-tesknię za starą gwardią -ale nikt nie jest doskonały, dobrze, że takie radio jest w eterze
            > też Pozdrawiam słuchaczy Toku od inforadia i starej trójki
            Toczek w zlotach i upadkach
            toczek21@gazeta.pl
            do humpty -proszę o kontakt

• Gość: subiektywny Re: TO JEST STACJA INFORMACYJNA na przetrwanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 16:11
            zgadzam sie z wiekszoscia Twojej wypowiedzi. Uwielbiam p. Podolska, zmieniam
            stacje sluchajac studencin z nocnej zmiany. Podsluchuje dr. Suminska.... jednak
            najbardziej "teksnie" za panem Bugalskim :'-(
          • Gość: lupus71 humpty częściowo zgadzam się, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:36
            ale i tak jest to najlepsza stacja radiowa
      • Gość: lupus71 Masz rację! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:21
        Kto durny niech nie słucha
    • Gość: Jola Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 21:16
      Humpty, Twoja ocena stanu dzisiejszego TOK FM jest porażająco prawdziwa.
      Zgadzam się z Tobą w 100 procentach.
      Jak myślisz, ile jeszcze będą tolerować wegetującą stację pani Wanat
      właściciele radia? Jak sobie przypomnę stare radio, to nawet prezenterzy,
      których nie bardzo lubiłam jawią mi się jak tuzy mikrofonu.
      Ach ten chrząkający Andrzej Szozda!!!
      • Gość: mw1978 Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:32
        wydaje mi się że szczególnie za dużo jest tych informacji rano podczas poranku.
        Najwięcej mnie denerwuje jak jest ciekawa dyskusja publicystów a tu
        nagle "musimy przerwać bo skrut informacji" Ten poranek powinien trwać do 10 a
        dyskusja dziennikarzy od 8 do 10. DWie godziny minus informacje co kwadrans
        dałyby 1 godzinę dobrej dyskusji a nie jak jest teraz 30min.
    • Gość: toczek Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: 62.233.153.* 04.05.04, 04:43
      jestem słuchaczem tokfm jeszcze od inforadia.Cenię inteligentne słowa'na gorąco" to wielka siła tokfm. Czesto nie
      moge spac i slucham powtórek-na szcęście bez przerywników co 10 min. zgadzam się z krytyką dreczenia nas wiadomosciami identycznymi co 15 minut. może gdyby te skrócone info nie bylyby tak agresywnie identyczne, tylko dokladalyby jakąś wiadomość...Czesto sie nad tym zastanawiałam, kiedy w cudowny klimat rozmowy wpadało to głośne,skrócone info nic tak naprawde nie wnoszące do treści.
    • Gość: Le Niuch Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 18:05
      Zgadzam się. Wiadomości co 15 minut to przesada i dręczenie.
      Wystarczyłoby co 30 minut pełny serwis i o.k.
    • hiisipl Re: TOK FM - co 20 minut lub ... 08.05.04, 22:48
      Szczególnie irytujący jest fakt, przerywania dyskusji(np szczegolnie interesujacej:) ) wejscie gosciowi w zdanie, "przykro mi tu musimy uciac, teraz skrot"

Stad propozycja (choc pewno tylko ad acta)
      czy nie moglybyc wiadomosci co 20 minut,
      lub te skroty nie mialy absolutnego charakteru...

Dajcie gosciom i innym skonczyc mysl!
      a nie wybijajcie z rytmu :)
      • Gość: toczek Re: TOK FM - co 20 minut lub ... IP: 62.233.153.* 31.05.04, 00:11
        odkryłam, że w sobotę dlatego jest przyjemniej, bo wiadomości są co 30 minut!!!!!!
        to czemu dręczą nas przez 5 dni w tygodniu tymi stosunkami przerywanymi co 15?
        i komu na tym zależy?
        tę kasę na wiadomości co sekundę mozna by przesunąć na wzbogacenie róznorodności tokfm, chociażby na wpuszczenie słuchaczy na antenę
        na czytanie na głos nie tylko dla dzieci
        i spełnianie reszty marzeń
        • Gość: toczek Re: TOK FM - co 30 minut jak w sobotę IP: 62.233.153.* 31.05.04, 00:17
          podpisałm sie "bez cufal" czyli przypadkiem pod 20 minutami
          co 30 minut jest optymalnym kompromisem
          do sprawdzenia na żywo w soboty
    • Gość: sffinx Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.core.lanet.net.pl 31.05.04, 00:38
      Mnie też to wkurza.
      Każda audycja jest praktycznie rozbita przez te wiadomości. A przecież często jest tak że ktos dzwoni i czeka potem wiele minut a licznik bije.
      Co pół godziny - to byłaby rozsądna częstotliwość
      • jacekm22 Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut 31.05.04, 12:22
        Popieram!! Bez sensu powtarzac co 15 min to samo!!
      • Gość: ech Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 03:15
        15 minut go home !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • wilkstepowy7 dręczcie co pół godziny 01.06.04, 01:46
      co pół godziny jest do przyjęcia -może zdarzy się coś nowego
      a za rzadko (co godzinę) -traci się informacyjność -tak szybko się świat zmienia!!!
      ale co 15 minut to bestialskie katowanie i nas i prowadzących i czekajacych na linii
      zupełnie bez wyczucia czasu i szacunku dla słuchaczy
    • Gość: ptoczek TOK FM - dręczenie informacjami co 8 i pół minuty IP: 62.233.153.* 07.06.04, 00:03
      Po konsultacji z wrózkami i astrologiem i guru
      proponuję dręczyć informacjami co 8 i pół minuty
      Wyjdziemy na + jako bardzo kulturale radio (ad Fellini)
      słowa nie trzeba sklecanego wykrztuszać, bo zaraz informacje
      dajemy więc szansę dla mniej udolnych
      czyli jest OK
      ptok
      czyli świr,
      kóry pożegnał się z dawnym radiem
    • Gość: lupus71 A słuchaj sobie disco polo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:19
      My tego radia słuchamy dla informacji. Jeśli lubisz papkę słuchaj jakiegoś
      łajna które zrobi ci z mózgu papkę a od naszego się odpiórkuj
    • Gość: Anna Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 21:25
      Tak zgadzam się ze zdaniem Presławem tymbardziej że nie ma większych zmian w
      podawanych informacjach i oczywiście ta muzyka trwająca zbyt długo w sumie
      ciekawe dyskusje niepotrzebnie tracą na dynamice. Szkoda bo tematy są ciekawe.
    • toczek21 Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut 09.06.04, 21:45
      ale jaja
      wyszło nie tak
      czy Wy czytacie poprzednie wpisy?
      Doszlismy wyżej do konsensusu, że co pól godziny info(jak mus to mus), ale nie krócej!!!, bo bez sensu, nie wytrzymamy tego kretyńskiego co 15 minut, to nieludzkie, niefizjologiczne jak stosunek przerywany
      ale w humorku czarnym docisnęłam ad absurdum, bo jak
      jak Informacyjne, to co 8,5, żeby było jeszce bardziej bez sensu!!!!!
      żart obrócil się o 180 stopni -i teraz się przypieliście do mojego żartu
      ludzie/słuchacze ja też nie wytrzymuję stosunku przerywanego co 15 minut
      ptok
      hihi prima aprilis w czerwcu
      • Gość: Hector Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.softbank.pl 22.06.04, 13:10
        Błagam .... co 30 minut niusy... ja rozumiem, że czasami prowadzącym się kończy
        wątek, albo trafią na nierozganiętych gości i nie ma o czym gadać, ale żeby
        wiaodmości co 15 minut po średnio 7 minut dotego co jakiś czas muzyka (zresztą i
        tak dobrze, że nie koszmarny komercyjny tłuk jak w innych radiach) i właściwie
        to co zostaje do pogadania to jest 3-5 minut! Najgorzej jest w pąsmie
        popołudniowym.

Gratuluje pomysłu z BBC!! Jest OK....

Ale te news-y (właściwie można by je puszczać z taśmy),
        co 15 minut to ZDECYDOWANIE przesada....!

pozdrowienia dla Redakcji :-)
    • kiua Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut 10.06.04, 01:41
      nie wiem dlaczego musi być co 15 minut przerwa na informację. Rozumiem, gdyby zdarzyło się coś bardzo ważnego. Ale to jest najczęściej powtórzenie informacji, którą słyszeliśmy x razy tego dnia.
      komu na tym zależy?
      To jest trudne do zniesienia -jedno z najsłabszych ogniw tego chwilami b.interesującego radia
      Wiecej elastycznosci proszę
    • Gość: jan Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.chello.pl 12.06.04, 11:00
      To rzeczywiście jest dręczenie, zwłaszcza między 7 a 9 rano. W późniejszych
      porach dręcząca bywa niestety muzyka, jakiś sadysta dobrał się do płytoteki !
      • nemoo Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut 18.06.04, 22:16
        Gość portalu: jan napisał(a):
        > To rzeczywiście jest dręczenie, zwłaszcza między 7 a 9 rano.
        Też krew mnie zalewa, kiedy przerywają ciekawy wątek
        W późniejszych > porach dręcząca bywa niestety muzyka, jakiś sadysta dobrał się do płytoteki !
        -Z jednej strony ta muzyka to stary dobry rock najczęsciej, ale bez sensu i bez wyczucia chwili, a inne kawałki też za dużo razy to samo, tak jakby temu od oprawy muzycznej nie chciało się wyjąć płyty z odtwarzacza/ może się zacina
        To ma być z założenia radio słowa a nie muzyki - słowo i informacja ma odróżniać to radio od innych stacji (moze się pomyliłem)
        Słowo i informacja ale nie powtórka co 15 minut tego samego, niechlujstwo
    • Gość: staszek Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 19:02
      cytuję innego autora:
      Bardzo starannie chwyciłeś Waćpan obecną zmorę TokFm za jaja.
      Powinniśmy powiesić sobie Twój poemat nad łóżkiem i chwatit
      Nie trzeba słuchać radia
      powtarzajmy jak mantrę
      Matra 1 informacje, skrot informacji,informacje, skrot informacji,informacje,
      skrot > informacji,informacje, skrot informacji,
      Matra 2 musze kończyc bo za 4 minuty informacje, a zaraz potem skrot tych
      samych > informacji
      Też mi szkoda Tamtego Radia łUUUUUŁllllaaaauuuuuuuuuuuuuu(wycie)
      Z nowym radiem nowe pomysły -zgadzam się -jak szaleć to szaleć
      szkoda ze nie ma skrótu skrótow informacji...
      ptoczek kiedyś uzależniony też od inforadio
      • Gość: ptok Re: TOK FM - dręczenie informacjami co 15 minut IP: 62.233.153.* 18.06.04, 22:26
        Fajnie, ze mnie zacytowałes, a ja zacytowałam we fragmentach "ech"
        ale dodaj też coś od siebie i wyjdzie może poemat?
        ptok
    • Gość: ptok TOK FM dręczenie informacjami co 30 minut/sobotnie IP: 62.233.153.* 18.06.04, 21:36
      1 Po konsultacji z wrózkami i astrologiem i guru Robertem
      proponuję dręczyć informacjami jeszce częsciej co 8 i pół minuty
      Wyjdziemy na + jako bardzo kulturale radio (ad Fellini)
      słowa nie trzeba sklecanego wykrztuszać, bo zaraz informacje
      -2
      wyszło nie tak;czy Wy czytacie poprzednie wpisy?
      Doszlismy wyżej do konsensusu, że co pól godziny info(jak mus to mus), ale nie krócej!!!, bo bez sensu, nie wytrzymamy tego
      kretyńskiego co 15 minut, to nieludzkie, niefizjologiczne jak stosunek przerywany
      ale w humorku czarnym docisnęłam ad absurdum, bo jak
      jak Informacyjne, to co 8,5 min, żeby było jeszce bardziej bez sensu!!!!!
      żeby biedni prezenterzy mogli tylko powiedzieć dzieńdobry zanim coś powiemy wysłuchajmy wiadomosci, teraz skrót wiadomosci, a etraz dla odmiany skrót skrótu wiadomomości (autor ech)
      żart obrócil się o 180 stopni -i teraz się przypieliście do mojego żartu
      ludzie/słuchacze ja też nie wytrzymuję stosunku przerywanego co 15 minut
      (albo wtargniecia teściowej co 15 minut)
      a tak poważnie -w sobotę jest dręczenie co 30 minut i to jest do wytrzymania
      ptok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka