Dodaj do ulubionych

Kuchnie Świata

IP: *.chello.pl 08.06.04, 18:42
Na jaki mail należy wysyłać prośby o dodanie do książki adresowej ???
ponieważ chcę dostawać przepisy...
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzes Re: Kuchnie Świata IP: *.kki.krakow.pl 12.06.04, 10:47
      Podany przez p.Wojciechowskiego mail mwojciechowski@tokfm.com.pl jest chyba
      błędny i wraca. A tez bym chcial dostawać podawane w Kuchniach świata przepisy
      • Gość: alx Re: Kuchnie Świata IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 11:11
        Gość portalu: Grzes napisał(a):

> Podany przez p.Wojciechowskiego mail mwojciechowski@tokfm.com.pl jest chyba
        > błędny i wraca. A tez bym chcial dostawać podawane w Kuchniach świata
        > przepisy

Zapomniałeś o kropce. Powinno być m.wojciechowski@tokfm.com.pl.
        • Gość: Grzes Re: Kuchnie Świata IP: *.kki.krakow.pl 12.06.04, 11:26
          Dziękuję uprzejmie za korektę
    • Gość: Adam z Gdańska Re: Kuchnie Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 17:30
      Kuchnie świata! Pomysł wspaniały, choć - mimo słusznego wieku - nie wszystko
      jescze co polskie posmakowałem :))) Mam wrażenie, że i Piotr i Marcin też.
      Podaję coś z ostatniej chwili - ZUPA CZOSNKOWA!
      Oto przepis ze starej kuchni polskiej; trochę zmodyfikowany przeze mnie:
      1,2 l wody
      2 kostki bulionowe,
      2 całe główki czosnku (to nie pomyłka - całe dwie główki)
      1 łyżeczka tymianku
      5 dag płatków migdałów
      1 łyżka masła
      100 ml śmietanki
      1 żółtko z jaja.
      Wodę zagotować, dodać kostki bulionowe i pogniecione ząbki z 2 główek czosnku.
      Gotować około 20-30 minut. Pod koniec gotowania dodać tymianek. Zdjąć z ognia i
      przetrzeć przez sito. Płatki migdałów przyrumiewnić na maśle, na patelni.
      Zółtko zmieszać ze śmietanką. Zabielić zupę i dodać płatki. Nie gotować. WYDAĆ!
      PS: W starej kuchni m.in. Pani Ćwierciakiewiczowej przepisy kończyły się
      słowem "wydać". Czyli podać sdo stołu!
      Pozdrawiam - Adam Murczyński - emeryt z Gdańska
    • Gość: rykowski3@op.pl małże IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 27.06.04, 14:46
      Czy muszle /małże/ zbierane w naszych akwenech są jadalne, a jak tak, to proszę
      kilka sposobów ich przyrządzania.
      Zdaża się mi słuchać Pana audycji i nigdy nie mogę zapamiętać strony z Pana
      przepisami. Bardzo proszę o przypomnienie.
      Krzysztof z Katowic.
      • Gość: rykowski3op.pl Re: małże IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 29.06.04, 16:56
        Proszę o pomoc, gdzie ja mam szukać odpowiedzi na moje pytania?
        krzysztof z Katowic
        • Gość: Humpty Re: małże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 17:08
          > Proszę o pomoc, gdzie ja mam szukać odpowiedzi na moje pytania?

Pewnie w wodnej toni. Wpadły, jak kamień w wodę.

Pamiętam, jak będąc dzieckiem przyniosłem Francuzom siedzącym na kampingu (rzecz
          działa się w Polsce) właśnie nasze małże. Jak smutna była moja mina na widok ich
          początkowo zdiwionych, a później uchachanych żabojadzkich twarzy.
          I proszę nie zadawać tego pytania panu Piotrowi A, bo mógłby dostać zawału serca.
          • Gość: Krzych Re: małże IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 01.07.04, 14:57
            Gdyby tak się stało byłaby jasność w kwesti braku odpowiedzi na nasze pytania.
            Oczywiście p.Piotrowi tego nie życze, ani nikomu z redakcji, ale troszke
            szacunku dla zadających pytania moim zdaniem należy się.
            • Gość: Humpty Re: małże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 11:38
              Krzychu, no co ty! Nie obrażaj się. Może wyczytałeś głos nieżyczliwości w mojej
              odpowiedzi, ale wcale tak nie było. Będę więc uważał na styl, aby nie dochodziło
              do takich nieporozumień. Na wszelki wypadek przepraszam.
              Humpty
              • Gość: Krzych Re: małże IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 04.07.04, 14:59
                Co do mnie to ja jestem daleki, aby się irytować a o obrażaniu to mowy nie ma.
                Wystarczy jak nas smaga codzienność. Ja po prostu też mam taki styl. Jak to Pan
                Wańkowicz mawiał "smrodek dydaktyczny", i taki smrodek się wytworzył wkoło tych
                nieszczęsnych psełdo małży. Jeszcze nie wyłowione a już jest temat. Jestem
                gotowy do każdej polemiki i sprawia mi to dużą frajde.
                Pozdrawiam i przepraszam.
                Krzych
                • Gość: Humpty Re: małże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 17:50
                  Ah, to się poprzepraszaliśmy za wszystkie czasy :)
                  Dodam tylko, że Francuzi mawiają, że małże z Morza Północnego jada się tylko w
                  miesiące z literą "r" w nazwie. W praktyce sezon mulowy trwa więc od września do
                  ok. stycznia. Później zgrzyta już piasek. Małże są towarem bardzo łatwo
                  psującym. W tej chwili dojeżdżają najbliżej Azji do Berlina (a cena jest już
                  wysoka). Do 39 roku świeże małże jadano nawet we Lwowie. Widać opłacało się. W
                  Polsce najczęściej jada się mule ze słoików, co ma się tak do świeżych jak
                  coitus interruptus do seksu normalnego ;)
                  Pozdrawiam, Humpty
                  • Gość: Krzych Re: małże IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 05.07.04, 20:33
                    Poruszyłem ten temat, gdyż dotknąłem go osobiście. Będąc na kąpielisku znajomi
                    myszkowali w płytkiej wodzie i z piasku wybierali muszle. Podali przepis i
                    zapewniali, że to się napewno je. Zebralismy i my ok 3kg. W domu przyrządziłem
                    wg receptury znajomych. Było pyszne, ale gdzieś we wnętrzu trawi mnie niepokój
                    czy naprawdę nasze małże są jadalne. Teraz jeszcze bardziej mam niepewność, jak
                    taki autorytet jak Pan Piotr nabrał wody w usta i Twoja korespodencja nie
                    uspokaja mnie. Nic to jak mawiał pan Michał, przeżyłem ja i moi bliscy
                    eksperyment kulinarny i mam się dobrze, ale ta niepewność.
                    Pozdrowienia Krzych.
    • Gość: zosza Re: Kuchnie Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 10:23
      proszę o przepis na pasztet podany w programie P.Piotra Adamczewskiego
      "kuchnie świata" 3 lipca 2004
    • Gość: effka Re: Kuchnie Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 19:38
      Zachwyciła mnie audycja o kaszach! To dzięki niej zdecydowałam się prosić
      redakcję o przepisy na wszytkie smakołyki, o których będzie jeszcze mowa.
      Począwszy od "kaszowych", ma się rozumieć. Pysznie pozdrawiam autorów audycji
      i całe Radio TOK FM!
      PS Ponieważ nie wiem, w którym miejscu powinnam podać swój e-mail, na wszelki
      wypadek wpisuję go tu: ewa.markowska@neostrada.pl
    • Gość: ramon Re: Kuchnie Świata IP: *.bp.kazmierz.org / *.kazimierz.sdi.tpnet.pl 11.10.04, 16:55
      Szanowni Państwo, co jest z tą biblioteką przepisów, jak ja dostać, albo jak
      ściągnąć. Proszę o odpowiedź. R.
      • tok.fm Re: Kuchnie Świata 12.10.04, 14:07
        Zbiór przepisów już niedługo znajdzie się na stronie internetowej naszego radia. Prosimy o cierpliwość :)
    • Gość: Izabella Czarnecka Re: Kuchnie Świata IP: *.cargo.2a.pl 13.10.04, 08:45
      Proszę o przesyłanie przepisów Piotra Adamczewskiego. Bardzo mi zalezy na
      kuchni wegierskiej.
    • Gość: jot Re: Kuchnie Świata IP: 195.205.16.* 13.10.04, 16:10
      Mam watpliwosci czy kieruje moja opinie pod wlasciwy adres.W tym momencie
      wylaczylam radio/stacje TOK FM/z oodraza dla tego co uslyszalam o torturowaniu
      zwierzat przed zjedzeniem.To sa przepisy dla zaawansowanych satanistow.
      Czy to mialo byc zabawne?Bylo porazajace! Jestem wstrzasnieta/ale nie
      pomieszana/jak mozna cos takiego emitowac?
    • Gość: ramon Re: Kuchnie Świata IP: *.bp.kazmierz.org / *.kazimierz.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 16:53
      dzień dobry, co z tą, bibliteką przepisów której często mowa na antenie? W jaki
      sposó można ja otrzymać.?
      • Gość: piotruś Re: Kuchnie Świata IP: *.devs.futuro.pl 23.10.04, 09:29
        ja tesz szukam tych przpisów i nie mogę znaleśc ! może jakiś pomocniczy link

pozdrawiam
    • grujack Re: Kuchnie Świata 25.10.04, 13:07
      Kochani
      Zrobiłem wczoraj wg waszego przepisu rybę w jabłkach z majerankiem
      OCHYDA
      jABŁKA WYWALIŁEM A WILCZECA NIKA LEDWO WSUNĘŁA RYBKI
      nA BOGA CZY WY NI9E JADACIE NAJPIERW TEGO CO PODAJECIE W PRZEPISIE.
      INNE SA OK
      POZDRAWIAM
      • Gość: MAr Re: Kuchnie Świata IP: *.238.81.188.adsl.inetia.pl 06.12.04, 23:16
        he, he może rybka nieświeża była?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka