Dodaj do ulubionych

TRÓJKA - jesteśmy tu!!!

IP: *.icpnet.pl 21.03.02, 21:48
Jak w temacie - witam wszystkich na nowym forum! Walczymy dalej o dobrą Trójkę!
Obserwuj wątek
    • ergil Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! 22.03.02, 14:32
      A oto ja, "dziewczyneczka jakaś mała", żywy dowód, że słuchacze Trójki
      współpracują ze słuchaczami Trójki.
      Jesteśmy i tu, i tu. I postaramy się bywać
      (dyg, dyg)
      E.
      • Gość: Tom Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: 213.77.14.* 22.03.02, 14:46
        ... to co trzymają dalej twardą ZSMP-owską linię?
        Czy towarzysze udają demokratów?
        Słucham sporadycznie ale zawsze wylezie ich ZSMP-owski rodowód...
      • Gość: Lugoshi Ruch oporu IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 21:42
        Odwiedź strony i wyślij protest do Prezesów.

protest.0x31337.net/

www.tajniak.nsbi.pl/protest/
    • Gość: szaman TRÓJKA UPADA - dane dla tych co nie w temacie IP: 62.233.167.* 22.03.02, 16:46
      Trójka upada. Rozumiem, ze pisanie wstepniaka w sytuacji gdy wielka dyskusja
      juz miala miejsce na tym forum ale w dziale KULTURA moze troche byc nudne, ale
      byc moze sa tacy, ktorzy sobie tu weszli i nie wiedza o co chodzi.

Zapraszam ich do zapoznania sie z wypowiedziami z watku Trojkowego w dziale
      kultura oraz na strony www

Lapy Precz Od Trojki - bogaty zbior artykulow i historia choroby, ktora meczy
      Trojke od prawie dwoch lat. Linki do innych stron na ten lub podobny temat.
      Ankiety i podpisy...

(zareklamowalem Tajniaka, bo mi wydawca kazal; siedze tak przy kompie i
      zarabiam pieniadze na wpisywaniu takich rzeczy na rozne fora - niczym ta pani z
      radia, co jej prezesostwo kazalo siac ferment wsrod nas)
      • tuhanka Re: TRÓJKA UPADA - dane dla tych co nie w temaci 22.03.02, 19:51
        Drogi Szamanie, nie podales linkow :) No to Cie wyrecze.

www.tajniak.nsbi.pl/protest
        minimax.info/protest
        www.trojkowy.prv.pl
        stowarzyszenie.prv.pl

No i oczywiscie bogate w watki (ponad 900) forum GW w dziale kultura!
        • gepe Re: TRÓJKA UPADA - dane dla tych co nie w temaci 22.03.02, 20:22
          tuhanka napisał(a):

> Drogi Szamanie, nie podales linkow :) No to Cie wyrecze.
          >
          > www.tajniak.nsbi.pl/protest
          > <a href="http://minimax.info/protest"target="_blank">minimax.info/protest</a>
          > www.trojkowy.prv.pl
          > <a href="http://stowarzyszenie.prv.pl"target="_blank">stowarzyszenie.prv.pl</a>
          >
          > No i oczywiscie bogate w watki (ponad 900) forum GW w dziale kultura!

Kochana tuchanko, ostatni link wielce wprawdzie zacny ale w naszej sprawie
          cokolwiek błędny :)

Pozdrawiam - gepe
          • gepe Re: TRÓJKA ... 22.03.02, 20:26
            Mała errata:
            w poprzednim poscie jest: tuchanko
            ma być: tuhanko

Sorry.
            gepe
            • Gość: Tuhanka Re: TRÓJKA ... IP: *. 23.03.02, 15:27
              Ja tez zamieszczam errate - oczywiscie stowarzyszenie3.prv.pl :)
              • Gość: malgosia Re: TRÓJKA ... IP: 217.8.161.* 04.04.02, 15:28
                hejka wszystkim, mam pytanie. czy najblizsza manifestacja w sprawie obrony trojki jest w
                niedziele 7 kwietnia?
                jestem zainteresowana kontaktem z kims kto wie wiecej, chce napisac krotko o tym w jednym
                z warszawskich dziennikow. pozdro. malgosiak
                • Gość: MArCello Re: TRÓJKA ... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.04.02, 11:26

> czy najblizsza manifestacja w sprawie obrony trojki jest w
                  > niedziele 7 kwietnia?
                  Trochę po fakcie moja odpowiedź. Ale to był ten termin.

> jestem zainteresowana kontaktem z kims kto wie wiecej, chce napisac krotko o t
                  > ym w jednym z warszawskich dziennikow.
                  Na to chyba nie jest za późno. Odsyłam do szamana na strony tajniaka - tam jest
                  najwięcej istotnych wiadomości.
                  www.tajniak.nsbi.pl/protest

pozdr,
                  MArCello

• Gość: obi Nowe pomysly - tragedia IP: *.icpnet.pl 23.03.02, 11:44
      Nowe jingle prezentowane w trojce to juz chyba szczyt bezczelnosci! Poziomem
      nie dorownuja nawet domoroslym piratom radiowym!
      Kto nie slyszal - to polecam: "trojka - twoje pierwsze radio" no i wspominany
      juz w innych glosach jingiel z "poczty UKF".
      !!!!!ZENADA!!!!!

I jeszcze jeden smaczek: na stronach trojki pojawilo sie to nowe haselko "
      trojka - twoje pierwsze radio" ze znakiem R w koleczku (ze niby znak
      zastrzezony...). To tez wyznacza nowe kierunki, w jakich to radio chce podazac -
      na nasze nieszczescie...
      • Gość: koliber Re: Nowe pomysly - tragedia IP: 149.156.12.* 23.03.02, 14:47
        Trujka-umiera:
        1.Klubowe Granie to szczyt chały, słuchacze protestują, a tu nic.
        2.Zlikwidowano sobotnią Zapraszamy do Trójki Kaczkowskiego-protesty i nic
        3. Wielu wartosciowych (nawet jeśli niektórych z nich nie lubiłem) ludzi
        odsunięto od mikrofonu.
        4.a teraz nowe jingle,proste,Dyrekcja zlożyła projekt,znajomi wykonali,wzięli
        wszyscy za to kasę i powstało coś co dobrze oddaje charakter zmian w trójce
        (powolny upadek): nierozpoznawalna, nie identyfikująca stacji kaszanka. Nikt by
        czegoś takiego nie puścił nawet w szanującej się stacji komercyjnej.
        • Gość: irisz Re: Nowe pomysly - tragedia IP: *.bydgoska.krakow.pl 23.03.02, 19:53
          ja juz nie mam do tego sily !!! nie chce patrzec jak wraz z TROJKA odchodzi kawal mojego zycia ... :(((((
          • Gość: maharaja To jeszcze nie jest dno IP: *.chello.pl 24.03.02, 12:01
            Moi drodzy. Obawiam sie, ze nie maja racji ci, ktorzy uwazaja ze glosy na tym
            Forum maja jakies znaczenie przy podejmowaniu przez bande czworga kolejnych
            decyzji o starych czy nowych programach. Oni sie szamoca bo to jest ich
            "pierwsze radio" i nie wiedza. Cos wymysla, probuja (moze sonduja - to bylaby
            wersja optymistyczna, w ktora jednak watpie) wycofuja sie, cos komus proponuja
            (Mann) a potem nie potrafia tego skonkretyzowac. Powtarzam jeszcze raz to co
            juz kiedys tu napisalem. Jesli ma sie plan, wizje nowego ksztaltu radia, to sie
            to przygotowuje a nastepnie wprowadza, a nie zaczyna od destrukcji tego co jest
            i obiecywania ze juz niedlugo wszystko bedzie swietnie. Nawet przy najbardziej
            spokojnym usposobieniu sluchacz zostaje natychmiast zantagonizowany, bo zabrano
            mu to co lubil, do czego sie przyzwyczail a wzamian dostaje obietnice niejasne
            i coraz mniej wiarygodne, w miare tego jak nastepuja kolejne destrukcyjne akcje
            decydentow. Wtedy juz przestaje wierzyc w jakiekolwiek dobre intencje.
            Cokolwiek by wtedy nie wymyslil "reformator" bedzie automatycznie odrzucone. A
            tu mamy w dodatku przypadek taki, ze wymysla zle.
            W szamotaninie widac sprzeczne kierunki. Z jednej strony groza, czyli:
            eliminacja badz ograniczanie slownych audycji kulturalnych,gatunkow muzycznych
            (folku, bluesa, polska scena rockowa) itd, itd,, wprowadzenie klubowego grania
            sprzed tygodnia i nowe jingle
            a z drugiej strony, co zauwazam, staranniej ukladana playlista, gdzie znajduje
            sie jednak troche wiecej numerow, ktorych komercyjne stacje by jednak nie
            umiescily. Wydaje mi sie tez, ze np. Stelmach ma pewna autonomie w wyborze
            muzyki (albo playlista jest tak szeroka, ze kazdy z nich moze cos dla siebie
            wybrac). Nic z tego nie rozumiem, bo jednoczesnie autorow, do ktorych mozna
            miec zaufanie (Chojnacki, Wasowski, Mann, Klatt) - sie marginalizuje.

Jesli ktos ma jeszcze wiare w to, ze jego glos tutaj cos znaczy - OK. Ja mysle,
            ze to radio jest juz stracone i czekac mozna tylko na cud - jakis
            niespodziewany nowy uklad personalny kierownictwa i pojawienie sie (skad? jak?)
            kogos odwaznego, kto to wszystko jednym ruchem rozp.........
            Serdecznie pozdrawiam idealistow - dyskutantow (ech, mlodosc), marznacych
            pikietujacych i pochowanych po katach na Mysliwieckiej sfrustrowanych
            radiowcow.
            • octave Re: To jeszcze nie jest dno 24.03.02, 13:57
              > jednoczesnie autorow, do ktorych mozna
              > miec zaufanie (Chojnacki, Wasowski, Mann, Klatt) - sie marginalizuje.

Sorry, ale wydaje mi się, że na własne życzenie. Oni się po prostu dają
              marginalizować. Póki "się", to pies ich trącał. Ale że dają wyrzucać innych -
              tego nie rozumiem. No, ale skoro "repy" siedzą cicho z ogonkami pod fotelem, to
              moze im się podoba? Może podoba się Wasowskiemu i CHojnackiemu, że muszą grać to,
              co im Pavulon Kostrzewa na plejliście zrobi? No, bo gdyby im się nie podobało...
              To chyba by coś zrobili, nie?
              Octave
              PS
              Ale tak w ogóle, to szacuneczek dla Maharajy i jego poglądów. Jasne, spokojne.
              Nawet jak się nie zgadzam w 100%, to przynajmniej w 90% plus 5% za kulturę.
              Szacunek!
      • levy Re: Nowe pomysly - tragedia 24.03.02, 23:50
        Gość portalu: obi napisał(a):

> Nowe jingle prezentowane w trojce to juz chyba szczyt bezczelnosci! Poziomem
        > nie dorownuja nawet domoroslym piratom radiowym!
        > Kto nie slyszal - to polecam: "trojka - twoje pierwsze radio" no i wspominany
        > juz w innych glosach jingiel z "poczty UKF".
        > !!!!!ZENADA!!!!!
        >
        > I jeszcze jeden smaczek: na stronach trojki pojawilo sie to nowe haselko "
        > trojka - twoje pierwsze radio" ze znakiem R w koleczku (ze niby znak
        > zastrzezony...). To tez wyznacza nowe kierunki, w jakich to radio chce podazac
        > -
        > na nasze nieszczescie...

Powiedziałbym gorzej - jak usłyszałem po raz pierwszy "Trójka - twoje
        pieeeeeeeeeeerwsze raaaaaaaaaaaaaaaadio!" to chciało mi się zwymiotować.
        A teraz siedzę, słucham MiniMaxu i co - najpierw usłyszałem to obrzydlistwo a
        potem sygnał audycji, "Cheerio" Jethro Tull - jakby perły przed wieprze (a raczej
        w odwrotnej kolejności).

$molar WON!
    • Gość: soprano Nowa Trójka - ale są też miłe zaskoczenia! IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.03.02, 18:49
      Niedzielny program Rafała Sławonia "Szczęśliwa godzina".
      Bardzo przyzwoity debiut w publicznym radio współautora
      "rolowanych" w Radio Zet. Ciekawa narracja i tempo programu.
      Wyrażam słowa uznania dla autora i prowadzącego program.

• Gość: myszka Re: Nowa Trójka - ale są też miłe zaskoczenia! IP: *.pl 07.04.02, 18:18
        Czesc jest wiecej dobrych rzeczy, tylko trzeba dorastac poziomem. zajmijcie sie
        swoim zyciem.mi i moim znajomym trojka podoba sie coraz bardziej. a komercji
        daleko do jej poziomu. sa swietni.pozdrawiamy ludzi kochajacych dobre radio.
        grazyna
        • Gość: MArCello Re: Nowa Trójka - ale są też miłe zaskoczenia! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.04.02, 11:09

> jest wiecej dobrych rzeczy,
          Jakiś malutki, chociaż, przykładzik?

> tylko trzeba dorastac poziomem.
          Do słuchania Zetki i WaWy też trzeba dorastać, ale tylko do pięt.

> zajmijcie sie swoim zyciem
          To brzmi strasznie poważnie. Owszem, nie podglądajcie też ludzi w domu Wielkiego
          Brachola i nie pijcie piwa :)

> .mi i moim znajomym trojka podoba sie coraz bardziej. a komercji
          > daleko do jej poziomu. sa swietni.
          Szczególnie nowy "dżingiel", i jeszcze Aneta Wrona, która z takim wdziękiem
          zapowiada pogodę (coraz lepiej jej to idzie, to fakt).

> pozdrawiamy ludzi kochajacych dobre radio.
          Słowo dobre należy objąć w cudzysłów.

pozdr,
          MArCello
        • Gość: mar-sz Re: Nowa TrUjka i miłe zaskoczenia! IP: *.pl 19.04.02, 10:18
          Jasne. "Fantastyczne" zmiany przekładają się na rozmiary mojej pracy
          magisterskiej. Zamiast słuchać audycji z zażenowaniem wyłączam radio i w
          skupieniu klepię w klawisze klawiatury do godziny 16. Tak przynajmniej było do
          22 kwietnia...
          Jest super....może obronię się w czerwcu....
        • Gość: pulchi Re: Nowa Trójka - ale są też miłe zaskoczenia! IP: 213.77.27.* 21.04.02, 01:29
          Gość portalu: myszka napisał(a):

> Czesc jest wiecej dobrych rzeczy, tylko trzeba dorastac poziomem.
          hmm, bardzo niski ten poziom, prawie dno...ty pewnie do niego dorastasz

>zajmijcie sie swoim zyciem.
          wlasnie sie nim zajmujemy, Program Trzeci to nasze zycie, a zreszta, ty zajmij
          sie swoim

>mi i moim znajomym trojka podoba sie coraz bardziej.
          to znaczy, ze wczesniej nie sluchaliscie trojki, bo gdyby sie wam podobala od
          poczatku, to bys tak nie pisala, moze dyr. laskowski mial racje i a nuz
          przybedzie sluchaczy z powodu reform...?

>a komercji daleko do jej poziomu. sa swietni.
          tak, rzeczywiscie swietni, to moje "pieeeeeerwszeeeeee raaaaadioooo"

>pozdrawiamy ludzi kochajacych dobre radio.
          hmmm...dobre czyli jakie? sprecyzuj prosze dobre czyli pieeeeeeeerwszeeeeee?

to by bylo na razie tyle
          pulcheria
        • Gość: valdi Re: Nowa Trójka - ale są też miłe zaskoczenia! IP: 62.200.126.* 13.05.02, 13:15
          Gość portalu: myszka napisał(a):

> Czesc jest wiecej dobrych rzeczy, tylko trzeba dorastac poziomem. zajmijcie sie
          >
          > swoim zyciem.mi i moim znajomym trojka podoba sie coraz bardziej. a komercji
          > daleko do jej poziomu. sa swietni.pozdrawiamy ludzi kochajacych dobre radio.
          > grazyna

Boże, gdzie tworzą takich ludków.
          Słucham trójki od 20 lat od 50 wydania LP. Gdzie byłaś wtedy???? Słuchałem w
          szkole średniej, na studiach i w pracy. I oczywiście w domu - non stop. Moje
          dziecko wie kto to kaczkowski, Niedźwiecki itd.
          Czasami przed południem w dni powszednie to już wyłączam bo się nie da wytrzymać.
          Mordują historię w imię większej słuszalności = więcej kasy z reklam i większe
          premie. Tyle.
      • Gość: voytek Re: Nowa Trójka - ale są też miłe zaskoczenia! IP: 195.116.92.* 22.05.02, 08:50
        faktycznie dobra rzecz
    • Gość: FREE JESTEM TU a TRÓJKA TAM! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.02, 20:30
      Teraz już od czwartej rano Trójka nadaje straszną popelinę:
      BAJM, BUDKA SUFLERA, LOMBARD,
      BOY-GEORGE-MICHAEL-JACKSON
      DE MONO, LADY PANK, BAJM,
      BOY-GEORGE-MICHAEL-JACKSON
      ... i tak w kółko!!!

Jest jeszcze więcej reklam niż dotychczas...
      (prawdopodobnie narobili jakichś upustów cenowych)

Rozsądni ludzie coraz częściej słuchają mieszanki
      typu: RADIOSTACJA + POLSKIE RADIO BIS
      Pierwsze za muzykę, drugie za żywe słowo i treść.

Ja już przestałem żałować Trójki, bo nie ma czego!
      Nowa Muzyczna Poczta UKF???
      Albo puszczają tandetę na zamówienie, albo SAMOGRAJE,
      które byle osłuchany trzydziestolatek ZNA NA PAMIĘĆ!

Po co mam słuchać w kółko tego, co znam i mam na płytach?
      Po co mam się katować całodzienną porcją tego, co tylko
      "z braku laku" stało się "wspólnym dziedzictwem Trójkowiczów"
      jak te wszystkie Bajmy i De Mona :-(((

Nie jestem zaskoczony muzycznym poziomem Trójki pod wodzą
      Niedźwiedzkiego, bo ja jako osoba po szkole muzycznej
      nigdy nie byłem zarażony jego muzycznym "gustem"...
      i nie spodziewałem się żadnych rewelacji.

Kto chce protestować, niech protestuje! A kogo Trójka
      ODRZUCA i zmuszony jest udać się w NIEZNANE na samodzielne
      poszukiwania muzyczne - TEMU WYJDZIE TO NA ZDROWIE!!!

Pozdrawiam

FREE

PS.
      JESTEM TU a TRÓJKA TAM!
      NIESTRASZNE MI RADIO CHŁAM!
      • Gość: szaman Re: JESTEM TU a TRÓJKA TAM! IP: 192.168.2.* 25.03.02, 08:18
        A czy nie o to wlasnie chodzi zarzadowi radia, zebysmy dali sobie z Trojka
        spokoj? Sluchalnosc spada, ustawa zmieniona, Trojka sprzedana za marne grosze
        (nie liczac tego co pod stolem)...
        • Gość: Tomek Re: JESTEM TU a TRÓJKA TAM! IP: 213.76.149.* 25.03.02, 09:16
          > A czy nie o to wlasnie chodzi zarzadowi radia, zebysmy dali sobie z Trojka
          > spokoj? Sluchalnosc spada, ustawa zmieniona, Trojka sprzedana za marne grosze
          > (nie liczac tego co pod stolem)...

Ale chyba nie ustaniemy, co?
          A propos 7-go kwietnia - czy i jakie media są powiadomione? Nic nie obiecuję, ale
          spróbuję odnowić pewien kontakt w SuperExpressie - oni lubia takie sensacje jak
          pochody, pogrzeby, niewyjaśnione afery... Zobaczymy. 3-mcie kciuki

• Gość: szaman Re: JESTEM TU a TRÓJKA TAM! IP: 62.233.167.* 25.03.02, 12:23
            Zawiadamiaj kogo tylko mozesz :)
            • Gość: Ka Re: JESTEM TU a TRÓJKA TAM! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.03.02, 20:02
              ciekawe tylko, czy potem w Trojce zacytuja relacje w przegladzie prasy...Swoja droga szkoda, ze radio
              prywatyzuje sie duzo trudniej niz prase (patrz: przyklad "Polityki": dziennikarze zalozyli spoldzielnie i pracuja "na
              swoim", trzymajac ciagle wysoki poziom). Nie mialabym nic przeciwko takiej stacji zlozonej ze zwolnionych
              prezenterow. Bo przestaje pomalu czuc jakikolwiek sentyment do nazwy i programu. Swoja droga, gdzie mozna
              w okolicy Cieszyna znalezc Radio Bis? Bo czestotliwosci podane na stronach internetowych sa u mnie gluche, a
              przeciez trzeba czegos sluchac (jesli trojka sie do tego juz nie nadaje)
              • algreg Re: JESTEM TU a TRÓJKA TAM! 28.03.02, 21:14
                Mam 50 trójka była mi "matką",ale od ca. roku macochą ,pozostała na szczęście
                2iBis.Mówiono o Radiostacji,że niezła-dla mnie nie do zaakceptowania
                (muzyka).Trójkę włączam do 10,a potem o 21 no iw piątek ok.21,30 żeby usłyszeć
                moją gwiazdę A.Dragan.
      • Gość: Krzych Re: JESTEM TU a TRÓJKA TAM! IP: *.ci.uw.edu.pl 03.04.02, 22:38
        Brawo stary, dochodzimy do podobnych wniosków: radiostacja, radio jazz, bi i
        jedyka(czasamii).
        pozdro
      • Gość: mariusz Re: JESTEM TU a TRÓJKA TAM! IP: *.reykir.is 06.04.02, 00:12
        A ja powiem, ze lubie trojke bardzo (tzn lubilem), ale glownie za czesc nie-
        muzyczna.
        Piosneczki prezentowane przez Niedzwieckiego, Manna, Kaczkowskiego, i smetny
        jazzik Kydrynskiego raczej drazni moje ucho. Trojkowy ekspress to znow trojkowy
        horror. Dlatego muzyki slucham raczej z wlasnej plytoteki.
        Taki mam gust, ktos powie guscik, i rozumiem ze zdania sa podzielone.

• gepe 7 kwietnia 26.03.02, 10:34
      7 kwietnia.
      Torwar, Warszawa.
      Zależy Ci na dobrej Trójce? - przybądź.

Pozdrawiam - gepe
      • octave Re: 7 kwietnia 26.03.02, 14:40
        Reklamujemy, reklamujemy
        O
        • Gość: gepe Re: 7 kwietnia IP: 195.216.121.* 27.03.02, 14:04
          7 kwietnia, ok. 11:00
          Torwar, Warszawa.
          Kto chciałby słuchać dobrej Trójki niech przybędzie.

Pozdrawiam - gepe
          • tuhanka Re: 7 kwietnia 28.03.02, 10:26
            Dokładnie tak. Im nas więcej, tym trudniej im będzie nas zlekceważyć, nie
            zapominajcie o tym. A wtedy - może uda się coś wywalczyć, zahamować upadek
            Trójki.
            • ergil Re: 7 kwietnia 28.03.02, 16:40
              Łaczę się w nadziejach wobec 3
              i kopach wobec tych, którzy ją wtrącają w otchłanie kaszany!
              (dyg)
              E.
    • Gość: KOLIBER TRÓJKA IP: 149.156.12.* 01.04.02, 00:29
      ALE MAŁO NAS
      • a_g Re: TRÓJKA 01.04.02, 15:19
        popieram z całego serca - żal słuchać co się z tym radiem dzieje...

ag
        • ajk Re: TRÓJKA 02.04.02, 17:29
          Wcale nas nie jest malo:
          popatrzcie sobie na
          www.tajniak.nsbi.pl/protest/index.htm
          www.trojkowy.prv.pl
          www.minimax.info
          • gepe Re: TRÓJKA 02.04.02, 17:53
            I pamietajmy o niedzieli...
            gepe
    • gepe Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! 03.04.02, 15:34
      5 dni.

gepe
      • gert Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! 03.04.02, 15:52
        Chcesz radia na poziomie? To przyjedź, przypłyń, przyjdź!
        Może sie uda.
        Gert
        • gepe Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! 04.04.02, 15:02
          4 dni.

gepe
          • Gość: malgosia do gepe IP: 217.8.161.* 04.04.02, 15:36
            kalendarz nieaktualny!!!
            • Gość: gepe Re: do gepe IP: 195.216.121.* 08.04.02, 14:59
              Sorry...
              Ale to już nie ma znaczenia :))

gepe
    • tuhanka Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! 05.04.02, 14:12
      Byliśmy - jesteśmy - będziemy!!!
      • Gość: pjastrza TRÓJKA - jesteśmy tu!!! _ jak długo ?? IP: *.p.lodz.pl 15.04.02, 11:04
        Coraz trudniej słuchać mi trójki, chyba radio sprzedam !!!
    • Gość: hyu Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 00:17
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Jak w temacie - witam wszystkich na nowym forum! Walczymy dalej o dobrą Trójkę!
      spierdalac

• Gość: MArCello Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.04.02, 09:30
        > > Jak w temacie - witam wszystkich na nowym forum! Walczymy dalej o dobrą Tr
        > ójkę!
        > spierdalac
        kolega zabłądził, miał trafić na forum pt. chamstwo, ale zabłądził
        pozdr,
        MArCello
      • Gość: stas Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: *.marwit.gliwice.pl 19.04.02, 23:38
        I co z tego, ze jestesmy - dyrekcja i tak nas nie slucha. Zapomnijmy o starej
        Trojce. Tak bedzie dla nas lepiej. Trojka umarla. Zabrali spory kawal mojego
        swiata...
        • Gość: gość Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 10:10
          ojej, bo się popłaczę.
          • Gość: koliber Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 14:41
            Jest Pan(i) chamem.
            Tylko cham może poniewierać milionową rzeszą słuchaczy i jeszcze się z tego smiać. Tylko debil może
            wymyslać jingle będące połuczyną jingli rozgłoni komercyjnych. Większosć ludzi drogi Debilu sluchała Trójki
            WŁASNIE DLATEGO, ŻE TAM TYCH IDIOTYZMÓW NIE BYŁO.
            a TERAZ : TROJKA TWOJE PIERWSZE RADIO-RZYGAĆ SIĘ CHCE.
            Powiem więc ostro, wypisuj sobie na forum co chcesz, ale życzę Panu(i) wy ją (jego) wyperdolono z Trójki jak
            najszybciej razem z resztą Dyrekcji, DROGI JARZĄBKU WON Z TRÓJKI.
            I jeszcze jedno, gdyby zmiany programowe nie były okraszane tymi kretyńskimi jinglami, koszmarnymi
            zapowiedziami chałturzenia Malajkata i Zamachowskiego, mozna by było mieć nadzieję na utrzymanie charakteru
            zreformowanej stacji. A tak słuchając Serwisu Truuuuuujki, trzeba zażyć rodki p-wymiotne
            • Gość: Gosia Przybili już gwóźdź do trumny (trujki) IP: *.opole.uw.gov.pl 22.04.02, 10:36
              Z tymi środkami p-wymiotnymi podczas nowego KICZ SERWISU TRÓJKI zgadzam się.
              Ta nowa formuła nowego, badziewnego Serwisu, to był dla mnie właśnie ten
              przysłowiowy gwóźdź. To już koniec. Nie jestem już słuchaczką Trujki (teraz
              przez "u").Słucham jeszcze WYBRANE audycje, ale na czas KICZ SERWISU wyłączam
              radio. Słuchanie tego jest na prawdę ponad moje siły.
              Teraz jako tzw. radio towarzyszące włączam program II PR, mimo, iż nie mam aż
              tak wysublimowanego gustu muzycznego, ale przynajmniej mam gwarancję, że nie
              jestem karmiona medialnym hamburgerem.
              • Gość: chemik Re: Przybili już gwóźdź do trumny (trujki) IP: *.marwit.gliwice.pl 22.04.02, 14:28
                Nie sposob sie nie zgodzic z ta opinia. Trojka byla radiem towarzyszacym mi
                caly dzien. Trujke bede wlaczal tylko na Minimax, Liste Przebojow, Powtorke z
                Rozrywki i moze na Trojkowy Ekspres. Jestem sierota po Trojce...
                • Gość: koliber Re: Przybili już gwóźdź do trumny (trujki) IP: 149.156.12.* 22.04.02, 18:48
                  A ostatni gwóźdź to zabicie kukułki i zniszczenie porannej i popołudniowej
                  Zapraszamy do Trojki, te koszmarne jingle, to koniec.
                  Zniszczono flagową ZD3 by zwiększyć słuchalność. Ktoś zwariował.
                  • Gość: kubas Re: Przybili już gwóźdź do trumny (trujki) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 23:10
                    dzisiejszy informator ekonomiczny to istna tragedia, 5 zamiast 15 minut,
                    kretyńskie jingle, durny podkład muzyczny,a o reszcie programu szkoda gadać,
                    ludzie poradzie co robić i czego słuchać bo tej nędznej podróbki radia ZET, w
                    która zmieniła się trójka mam już dosyć
                    trójkowicz z 30 letnim stażem
                    • Gość: Andrzej Re: Przybili już gwóźdź do trumny (trujki) IP: *.chello.pl 24.05.02, 16:43
                      Gość portalu: kubas napisał(a):

> dzisiejszy informator ekonomiczny to istna tragedia, 5 zamiast 15 minut,
                      > kretyńskie jingle, durny podkład muzyczny,a o reszcie programu szkoda gadać,
                      > ludzie poradzie co robić i czego słuchać bo tej nędznej podróbki radia ZET, w
                      > która zmieniła się trójka mam już dosyć
                      > trójkowicz z 30 letnim stażem

Trudno trafić kiedy on się zaczyna, gdzieś tak około 9:35, ale nigdy dokładnie,
                      bo blondynka pilnuje żeby był luz. Przeważnie nie trafiam dokładnie. Jeśli trochę
                      się zagapię, już nawet nie włączam radia - bo dla 2 minut nie warto i już nawet
                      nie żałuję.

• Gość: Lugoshi Prosba o litosc dla biednego narodu IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 21:49
      Oto treść listy który wysłałem do Trójki (rózne audycje), oraz do Prezesa
      Smolara (odpowiedzialny) . Rezultat: Jedna odpowiedź od Pani Gizy (KLCW).
      (To ma być Radio słuchaczy ?) . Bez komentarza .

(dlugie !)
      "

Rabka-Zdrój 2002-04-22

Prośba

List mój adresuję do wszystkich którym los PROGRAMU III POLSKIEGO RADIA leży na
      sercu.
      Mam Wielką Prośbę do Kierownictwa Programu III PR, którą przedstawię poniżej.
      W naszym społeczeństwie roi się od ludzi którzy wiedzą co jest dla innych
      dobre, chce poprawiać świat nie bacząc na opinie i głosy innych. (patrz:
      reforma służby zdrowia premiera Buzka, a teraz działania min. Łapińskiego)
      Prowadzi to do nieszczęścia. Krzywdzi się ludzi (tutaj-słuchaczy i pracowników
      PRIII), a to niedopuszczalne. Dobrze ilustruje to stare powiedzenie: „dobrymi
      chęciami jest piekło wybrukowane”. Nie odmówię też słuszności twierdzeniu
      złotoustego posła Goryszewskiego „Co by tu jeszcze s......ć Panowie ...”
      Stawiam tezę że pomysłodawcy i realizatorzy zmian działają we dobrej wierze.
      Niestety nie zauważają że część słuchaczy do których w końcu adresowana jest
      oferta PR III nie zgadza się z „płytkoscią” treści np. pseudodyskusja Pana
      Strzyczkowskiego o telefonicznej spowiedzi, czy uwłaczające ludzkiej
      inteligencji poranne „newsy” Pani Wrony (mam nadzieję że nie mylę tożsamości) –
      ten o zakłóceniach w telefonach komórkowych rozstroił mój ustrój wewnętrzny
      zupełnie.
      Za plus mogę poczytać chęć zmian (oczywiście na lepsze) , natomiast realizacja
      to niestety totalne nieporozumienie.

 Indywidualność na antenie
      W eterze istnieje kilkadziesiąt różnorodnych stacji radiowych, i tylko kilka z
      nich mogło pochwalić się własną „indywidualnością”, którą współtworzył zespół
      charakterystycznych postaci: w Trójce na przykład Czarodziej Kaczkowski, RMF-
      ie –Pani Drzyzga, czy Zetce- Pan Weiss, przy czym Trójka takich „gwiazd” miała
      najwięcej: Państwo- Niedźwiedzki, Mann, Olejnik (już Zetka), Miecugow,
      Sianecki, Chojnacki, Strzyczkowski, Kostrzewa, Michniewicz,
      Beksiński ...............................itd., itp.
      Zamiast dążyć do rozbudowy „Panteonu”, i zatrudnienia równie interesujących
      indywidualności, pozbywa się ich, oddając w pazerne ręce konkurencji (Pani
      Giza, Pan Kordowicz).
      Dziwne. Dzisiejsze działania dążą do likwidacji charakterystycznego stylu PRIII
      poprzez umieszczenie audycji autorskich w paśmie o mniejszej słuchalności –
      brzydkie słowo (Sobotnie Zapraszamy Do Trójki Pana Piotra Kaczkowskiego),
      likwidację (Studio El-muzyki Pana Kordowicza – przy jego głosie połowa żeńskiej
      populacji doznawała nieziemskich wrażeń – żona potwierdza). Tworzenie
      konkurencji dla stacji komercyjnych – drugoligowego RMF-u mija się z celem,
      chyba że ambicją „reformatorów” jest powielanie sztampowych wzorców bez szans
      na sukces. RMF startował ładnych kilka lata temu i nadrobienie tego czasu i
      zbudowanie konkurencyjnego, komercyjnego (?) radia mija się z celem - Kraków
      już zbudowano (wiem, byłem, mieszkałem). Można się tylko pokusić o zapożyczenie
      dobrych wzorców, natomiast nikt nie cofnie zegara o kilka lat wstecz.
      PODSUMOWANIE: Szansa na sukces to stawianie na indywidualności anteny oraz
      stworzony przez nie klimat – zaowocuje to wiernymi słuchaczami (ja słucham 20
      lat).

 Oprawa dźwiękowa: (Dźwiękowy koszmar)
      Gdy usłyszałem pierwszy sygnał (Trójka – twoje ...) to stwierdziłem, że FUN-
      radio z Francji wróciło na dobre (gdy startował RMF nadawali w Krakowie).
      Pięknie i cudownie, tylko to było 10 lat temu z okładem! Wyjąca Pani raczej nie
      przysporzy większej ilości słuchaczy mojemu kochanemu radiu. Serwis (chodzi o
      wiadomości tzw. news) z niesamowitym podkładem i akcentami (ciekawe czy ktoś
      słuchał tego na dobrym sprzęcie - te basy powalają: samolot spadł BUM, Izrael
      strzela BUM, Premier BUM) - z serwisu zapamiętałem tylko BUM BUM BUM i kilka
      niespecjalnie interesujących (koszmarnych) zaśpiewek (Sygnał „Trójkowego
      Ekspresu” - audycji o charakterze rockowym, nowofalowym przypomina HOP BĘC z
      RMF-u. Dobre ! ). Ścieżka dźwiękowa – background dla serwisu i innych audycji
      na tanich radioodbiornikach nie jest w ogóle słyszalna, a analityczny dźwięk
      płynący z dobrego sprzętu nie pozwala się skupić na treści i generuje
      zakłócenia fal mózgowych. (szszszszsz) Zgadzam się z tym, że stacja powinna
      posiadać jednolitą i rozpoznawalną oprawę dźwiękową, ale nikt nie mówi, że musi
      być tandetna. Rozumiem, że stacja jest finansowana z abonamentu i budżet nie
      dostarcza odpowiednich środków, porównywalnych do tych jakie posiadają stacje
      komercyjne na angaż sławnych specjalistów od FX. Czy w Polsce brak zdolnych
      młodych ludzi, DJ-ów, którzy za niewielkie pieniądze zbudowaliby taką oprawę,
      nawiązującą do kultowych sygnałów (kukułka, zapraszamy do Trójki itd.). Trochę
      oryginalności i sprytu i cała operacja mogłaby zakończyć się sukcesem. A tak
      totalna klapa (nie jest to tylko moje subiektywne zdanie – niestety).
      Podsumowanie: Nie masz kasy nie pchaj się na afisz. Nie potrafisz nie pchaj ...

 Repertuar
      Krótkie pytania -
      „Powtórka z rozrywki” nie podoba się ?– 23.30
      „Manniak” się nie podoba ? - 23.30
      „Teatrzyk zielone oko się nie podoba” ? - 23.30
      Studio El muzyki godzina 25.00
      KLUB LUDZI CIEKAWYCH WSZYSTKIEGO godzina 26.00
      itd. itp.
      Jestem młodym ojcem i wstaję rano do pracy o godzinie 6:00. Jestem potencjalnym
      słuchaczem tych audycji (grupa docelowa: mam 30 lat, wiek produkcyjny, mam
      pracę), a jeżeli nie ja, to kto. Młodzież, która idzie spać żeby zdążyć do
      szkoły, czy może emeryci i renciści III RP, chyba nie. Zamiast wprowadzić
      innowacje, realizować nowe odcinki i audycje np. „Powtórki z rozrywki” (tyle
      słuchowisk i audycji aż prosi się o kontynuację), w/w audycje skazuje się na
      naturalne zdjęcie z anteny (prawdopodobnie z powodu „niskiej słuchalności”).
      Słuchają biura, słuchają podwórka o 23.30 HeHe.
      O walorach rozrywkowych i intelektualnych nowych audycji proponowanych przez
      Panów Reformatorów zamilczę. Przepraszam, chciałem przemilczeć ale nie mogę.
      Bezsensowne paplanie Pana Manna z Panią Gretkowską ( a teraz inna Panią), czy
      infantylne dialogi Pana Chojnackiego z Panem Wasowskim, rozczarowują. Kiedyś
      było wesoło gdy sobotni ranek rozpoczynał RADIOMANN gama pozycji zaspokajała
      różnorodne gusta, (country, blues, rock, oldies-goldies itd.), prowadzący
      pokazując wartościowe pozycje z rynku muzycznego, aplikowali słuchaczom także
      rozrywkę, co dziś niestety w szczątkowej formie próbuje być z kiepskim skutkiem
      wskrzeszane w „Grakuchni”– Uwaga! Tworzyli to ci sami ludzie! Co stoi na
      przeszkodzie? Nie wiem. Nie rozumiem.
      Podsumowanie: Pieniądze leżą na ulicy, trzeba je tylko zauważyć (marnujecie
      potężny potencjał). Zamiast uczyć się na błędach, czerpać doświadczenia i
      rozwijać się wykorzystywać materiał gwarantujący sukces, powielają Panowie
      kiepskie, nie przystające do gustów dzisiejszych „wysublimowanych
      intelektualistów” schematy. Budujecie „zamki na piasku” dla pop zjadacza z RMF
      (tylko że on słucha RMF).

 Nowe audycje:
      Właściwie brak takowych.
      „Reforma” sprowadza się do zmiany wizerunku muzycznego (bardziej POP-owy),
      wprowadzenie szybkich „numerków” (poniżej), dżingli (koszmarne) oraz roszad
      godzinami nadawania pozycji. Co tylko pogłębia zamęt i frustrację w mej głowie.
      Zero sensownych pomysłów na audycje – tylko sieczka.
      Dobronocka (Pozdrowienia dla Pani Grażyny)
      Przykro mi że nie słucham ale niestety już śpię. Nie mam problemów (jeszcze czy
      już?).
      Kilka słów na temat „szybkich form”.
      Muzyczna Poczta UKF
      Piosenki spoza kręg
      • krokodylowy Re: Prosba o litosc dla biednego narodu 24.04.02, 09:01
        Za długie aby ktoś to doczytał do końca.
        Czy odpowiedż od pani Gizy coś wyjaśniła?
        Czy może zapanowała tam już cenzura i pani G jest za a nawet przeciw.
        • Gość: Jureek Re: Prosba o litosc dla biednego narodu IP: 62.8.156.* 24.04.02, 09:09
          krokodylowy napisał(a):

> Za długie aby ktoś to doczytał do końca.

O! Czyżby krokodylowy był zwolennikiem "krótkich form"?
          (ja doczytałem do końca)

> Czy odpowiedż od pani Gizy coś wyjaśniła?
          > Czy może zapanowała tam już cenzura i pani G jest za a nawet przeciw.

Czy pani Giza to ta, która prezentowała postmodernistyczne "ble, ble, ble" o
          piramidkach i chodzeniu po rozżarzonych węglach?
          Jurek
          • tuhanka Re: Prosba o litosc dla biednego narodu 24.04.02, 12:23
            Nie. Hanna Maria Giza to Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego i chocby Zabawy
            Literackie. Od węgli była Grażyna Dobroń.
            • Gość: Jureek Re: Prosba o litosc dla biednego narodu IP: 62.8.156.* 24.04.02, 13:04
              Przepraszam panią Hannę Marię Gizę, a tuhance dziękuję za wyprowadzenie mnie z
              błędu.
              Jurek

P.S. A pani Dobroń? Pozostała w nowej trójce?
        • Gość: Lugoshi Re: Prosba o litosc dla biednego narodu IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 08:51
          Treść korespondencji sprowadza się do:

Pani Giza zaprasza do wysłuchania swojej audycji w II Programie.

To jedyna odpowiedź ... (z Trujki :-( )

Lugoshi
    • Gość: Lugoshi Prosba o litosc... cd IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 22:01
      Kilka słów na temat „szybkich form”.
      Muzyczna Poczta UKF
      Piosenki spoza kręgu szeroko rozumianej muzyki POP, nie mają szans na emisję, z
      dawną „Pocztą” audycja nie ma nic wspólnego To były piękne czasy gdy o 14
      godzinie wyemitowano pieśń Bauhausu Bela Lugoshi is dead, czy
      kilkunastominutowy song Siostrzyczek This Corrosion. Miód. Beksinski nie
      doczekał ...

Twoja pierwsza piosenka
      z taśmy, nieciekawa i bezbarwna, aktorzy silą się na oryginalność – efekt
      odwrotny. Skorupa.

Propozycje do LP3 Pana Niedźwieckiego
      co zrobiliście żeby Pan Marek zgodził się na coś takiego (czy w 15 minut
      radiowy czarodziej może wykreować atmosferę eteru odurzająco - zniewalającą ?).
      Może zatrudnić Marka ............................. Sierockiego.
      Nie, nie, nie jeszcze potraktujecie tę propozycję poważnie. Tragedia.

Pan Kuba (no comments)
      Ryba bez akwarium – Strzyczkowski bez Zapraszamy do Trójki ?
      To była lokomotywa Trójki. Była.

Dialogi Pana Manna w niedzielne przedpołudnie
      Jego atuty to: dobra muzyka i celny krótki komentarz –a gadające głowy to
      niedobry pomysł, oj bardzo niedobry. Komu przeszkadzał Manniak? Dzięki tej
      audycji poznałem wiele dźwięków m. innymi „POE” – taka płyta to cały muzyczny
      wszechświat.

Grakuchnia
      Popłuczyny po audycji „Radiomann” oraz „Tylko dla orłów” (nie piszę o stronie
      muzycznej). Dla starych słuchaczy to profanacja, a młodzi niewiele zrozumieją z
      posiekanych kawałków i przaśnych przyśpiewek „Uojca, wuja i stryja”.
      Ps. „Wielki Księgowy” pracuje, ale w mojej firmie i jest bardziej rozmownyi
      zabawny (nie mówi z taśmy).
      Można by pisać i pisać np. o barbarzyństwie dotyczącym Sobotniej Popołudniowej
      Audycji Pana Piotra Kaczkowskiego, czy nie ma żadnego szacunku ? Ten człowiek
      zasługuje na pomnik. A wy go spychaczem (Jak u Młynarskiego). Radio dla
      równych ?

Trójkowy express (po staremu)
      Nie ruszyli. Kąpię dziecko i słucham. Dobrze. Tylko te dżingle, brrrr.

Podsumowanie: Zabraliście wiele wartościowych pozycji nie dając w zamian nic
      wartościowego. Odkryłem! W ciągu dnia ma królować „papka”! – tylko że RMF ma
      lepszą recepturę, a Zetka z Panią Olejnik lepiej smakuje. Tylko ta Britney i
      boski Enrique... mnie powstrzymują.

 Stosunek do słuchaczy
      Czy Dyrekcja nie lubi słuchaczy? Może lubi cenzurę? Może w radiu należy
      brutalnie wyciszać głosy protestujących słuchaczy? (głos z RFN). Audycja Pana
      Kuby mogłaby rozpalić emocje i przyciągnąć MILIONY, gdyby jej tematem uczynić
      zmiany w Trójce. Może byłaby przyczynkiem do konstruktywnych działań. Wielki
      potencjał drzemie w ludziach ... . A tak wygląda, że się Panowie boicie.
      Dobrze, że jest Internet i nie żyjemy już w komunistycznym zniewoleniu (?).
      Dzięki temu mogę wysłać tę epistołę. Może coś się zmieni w waszej percepcji
      świata.
      Podsumowanie: Arogancja władzy w Moim kraju spotykana jest na każdym kroku.
      Przez 20 lat SŁUCHAM i nie mogę się nadziwić, że ktoś śmiał bez pytania
      zaingerować w mój pełen dźwięków intymny świat. Czy dla was odbiorca się nie
      liczy i jest tylko promilem w słupku analizy marketingowej? Gdzie tu miejsce na
      misję radia publicznego ?
      Trójka towarzyszyła mi przez całe życie, moje dziecko od 325 dni także miało tę
      przyjemność. Czy będzie nam dane razem świadomie zagłębić się w ten
      najwspanialszy teatr wyobraźni kierowany dziś przez WAS – czy też utoniemy we
      wszechobecnym zalewie tandety ! Zależy to od was Panowie Reformatorzy. Teraz
      nastąpi moja prośba, ta z początku listu, (hmm to miał być krótki list)-{
      +9999999999 (to napisał mój synek- zdolny !).} Ale wróćmy do prośby:
      Dialog jeszcze nikomu nie zaszkodził, pozwólcie się wypowiedzieć słuchaczom, to
      dla nich i z ich pomocą od zawsze powstawała Trójka.

bardzo prosi naiwny
      Jarosław Pękala z żoną
      Oraz równie naiwny Jasio 10 m.-cy, 22 dni.
      Ps.
      1. Oj ja niemądry, muszę po prostu pracować na nocną zmianę, co radzę wszystkim
      wiernym słuchaczom. Ktoś musi pracować by spać mógł ktoś. Dobranoc.
      2. Wszystkim radiowym „głosom” życzę siły ducha i odwagi w kreowaniu
      rzeczywistości.
      • Gość: Jureek Re: Prosba o litosc... cd IP: 62.8.156.* 24.04.02, 09:05
        Podoba mi się Twój list. Wreszcie konkretnie, a nie tylko hasłowo.
        No i widać w nim prawdziwą troskę o trójkę, a nie jak inni piszący w myśl
        zasady "im gorzej, tym lepiej".
        Ponieważ jestem jednak bardziej leniwy niż Ty, jeśli chodzi o pisanie, to będę
        raczej nękał ich telefonami.
        Pozdrawiam
        Jurek
        • Gość: Lugoshi Re: Prosba o litosc... cd IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 08:26
          Zabrali mi ważną cząstkę życia.
          Wczoraj słuchałem Powtórki z rozrywki z nową piosenką.
          Serce się kraje ...
          Słyszałem że prowadzimy akcje na LPP III - głosujemy na WIRNIK JANERKI !
    • Gość: chemik bijcie ich telefonami!!! IP: *.marwit.gliwice.pl 24.04.02, 09:17
      Dzwoncie do audycji, w ktorych sluchacze mowia na antenie na zywo. Najpierw
      mily facet zapyta was o wasza wypowiedz - odpowiedzcie mu cos wiarygodnego. Po
      wejsciu na antene mowcie co o aktualnym ksztalcie trUjki myslicie. Mozecie tez
      dzwonic do Dzialu Kontaktu ze Sluchaczami Polskiego Radia +22 8445714 i do
      sekretariatu wiceprezesa Smolara +22 6459103. Panie odbierajace telefony sa
      sympatyczne i chetnie sluchaja :)))
      UAPY PRECZ OD TROJKI!!!
      • Gość: kubas Re: bijcie ich telefonami!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 13:40
        a można faksami, od poniedziałku kiedy to proces zmiany Programu Trzeciego w
        Dres FM wszedł w decydującą fazę postanowiłem codziennie wysyłać dyrektorowi
        Januszowi .... przepraszam Witoldowi Laskowskiemu faks z poradami w jaką część
        ciała powinien się stuknąć i dlaczego,
        • Gość: Jureek Re: bijcie ich telefonami!!! IP: 62.8.156.* 24.04.02, 13:50
          Może Tobie ulży trochę od wysyłania faksów takiej treści, ale nie sądzę, żeby
          trójce to coś pomogło.
          Jurek
          • Gość: settembr Re: bijcie ich telefonami!!! IP: 62.233.152.* 24.04.02, 20:14
            Ale chyba lepsze to niz milczaca zgoda. Mysle ze jesli wytrwamy w protescie to
            bedzie dobrze.
            • Gość: Agunio Re: bijcie ich telefonami!!! IP: *.neotek.waw.pl 26.04.02, 14:22
              Myśle że to nic nie da juz spisali całą stara trojke na straty to tylko kwestia
              czasu i będziemy mieli ( niestety ) nowe radio typowo komercyjne, nastawione na
              młodego tępego słuchacza>
          • Gość: Berta Jureeeeek Bystrzaaaak IP: *.chello.pl 25.04.02, 22:10
            Loj Jezu! Ty misiu ciut ociezaly na umysle jestes , troszenke nie nadazasz,
            ciapeczke ci sie myli albo i nie kumasz niczewo - ale mow, mow, misiu,co ci tam
            do glowy przyjdzie, to takie slodkie, ze sie nie poddajesz leczeniu tylko sie
            starasz. I nie martw sie, jest dla ciebie radio. Buzka :)
        • Gość: Gosia Re: bijcie ich telefonami!!! IP: *.opole.uw.gov.pl 25.04.02, 08:15
          DRES FM - dobre. (Ale to jest śmiech przez łzy...).
    • Gość: agunio Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: *.neotek.waw.pl 26.04.02, 14:14
      To paranoja co się dzieje w Trójce!
      Wstyd i totalna komercha, ginie ostatnie radio dla inteligentnych, niedługo
      usłyszymy Ich Troje!
    • Gość: Przemek Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: 195.82.168.* 10.05.02, 21:01
      Ze swej strony zrobilem sobie nastepujacy ranking:

1- PORANNA "ZAPRASZAMY"
      mimo odejscia Walka uwazam ze poziom jest utrzymany, a ze osobiscie odpowieda
      mi glos Balonika i muzyka ktora podaje - ocena !!!!! (5)

2- TRZECIE ŚNIADANIE - uwazam ze to znacznie lepszy pomysl niz znajdujacy sie
      tu dawniej PULS TRÓJKI - po godzinie bezładnych ryków polglowków, które
      niestety są głowną treścią tej audycji, miałem zabójcze ochoty do końca dnia.
      Aneta Wrona jest jedną z bardziej "pastelowych" dziewczyn w polskim radiu i
      robi mi sie milo na duszy w czasie jej audycji. Podoba mi sie pomysl wstawki
      Niedzwiedzia i PANA MANA - to chyba najwłaściwszy pomysł żeby w delikatny i
      nienachalny sposób prezentować muzykę i wykonawców z lat minionych (niestety.
      Na temat "MOJEJ PIERWSZEJ PIOSENIKI" - chciałbym usłyszeć jak możliwości panów
      Malajkata i Zamachowskiego wyłoża sie gdy zabraknie banalnych kawałków. -
      ocena !!!.5 (3.5)

3 - ZA, A NAWET PRZECIW - Kuba Strzyczkowski - nie napiszę nic bom niegodzień.
      Jezeli chodzi o pomysł, to byłem pewny, że gatunek TALK-SHOW umarł już dawno a
      tu się okazuje że w środku dnia do adycji mailuje 1200 osób (chyba że coś źle
      usłyszałem) - Ocena !!!!!.5 (5.5)

4- ORZECH I RESZTA - nie słucham tej audycji zbyt często z uwagi na rozklad
      zajec w pracy, dlatego na razie bez zdania - ?

5- POPOŁUDNIOWA "ZAPRASZAMY..." - Wyraźny spadek, ale wydaje mi się że w tle
      takich mistrzów jak STRZYCZKOWSKI nikt nie będzie w stanie utrzymać poziomu.
      Byc moze jest to kwestia czasu by pan Kowaleski stworzył choć namiastkę
      wlasnego stylu. Ocena na razie !!! (3.0)

6-MUZYCZNY EKSPRES - od zawsze na kolana! - nie ma drugiego czlowieka który w
      tak przystepny, bezpretensjonalny i rozumy sposób opowiada o muzyce. Przyznaje
      otwarcie, że pochłaniam tą muzykę w 95%. Wyznaję, że to Paweł Kosztrzewa w
      dużej mierze wzbogaca moje uzyczne gusta. Ocena - od zawsze i na zawsze -
      !!!!!! (6)

7 -KLUB TRÓJKI - moim zdaniem to duzy plus, że KT znalazł się w codziennej
      ramówce. Co do nowego prowadzącego - jestem dużym fanem Dariusza Bugalskiego od
      czasów TOK FM, myślę że na razie nie doszedł do dawnej formy po przeprowadzce
      do Trójki, wydaje mi się że czuje się trochę "na przyczepkę" i troszeczkę
      odstaje od poziomu który zaprezentował w TOK. Liczę, że zmieni się to
      szybciutko i usłyszymy znowu interesujące i rozwijające rozmowy Bugalskiego.
      Co do pozostałych - chyba ręka mi uschnie za takie słowo w odniesieniu do
      takich osób - klasa sama dla siebie, po prostu. OCENA !!!!! (5.0) (żeby mi się
      tylko skala ocen nie skończyła jak Bugalski trochę popracuje)

REASUMUJĄC

Uważamy, że w obecnej ramówce jest znacznie miej momentów które stanowiły
      niezbyt ciekawe "dziury", program jest zgrabniej "ukompletowany", audycje
      lżejsze przplatają się z mocniejszymi punktami programu do jakich
      zaliczam "PORANNĄ" "ZA, A NAWET PRZECIW" "KLUB TRÓJKI"

Nie ma drugiego takiego radia, i w dalszym ciagu jest to mądra, rozważa,
      spokojna i ciekawa TRÓJKA i twierdzę że w pięknym stylu wyjdzie z potyczki z
      bełkotem stacji komercyjnych.

Tylko gdyby nie te jingle.. ale to jak z kobietą... zawsze może być gorzej.
      • Gość: koliber Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: 149.156.12.* 10.05.02, 21:50
        Czyzbys to pisał pod dyktando Smolara, Audycja Kostrzewy nazywa się Trójkowy Ekspres, a Smolar nazywa ją
        Muzycznym.
        Jest jeszcze taki dział ogłoszenia towarzyskie, trzeba tam bylo jeszcze napisac.
        • Gość: Przemek Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: 195.82.168.* 11.05.02, 12:43
          Teraz za to muszę wszędzie przepraszać za błąd z Ekspresem.
          To dziwne że mam tak wiele wspólnego z P. Smolarem, że popełniamy te same
          przejęzyczenia.
          • Gość: chemik Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: *.marwit.gliwice.pl 11.05.02, 22:28
            Taaaa... slodka Anetka - pastelowa? Owszem robie sie czerwony ze zlosci, kiedy
            tylko pojawi sie ona na antenie. Robi mnostwo bledow jezykowych przeroznych
            typow i jest sztuczna antenie. Ja wole Trojka z czasow Kaczkowskiego wraz jej
            wadami i zaletami. A nowe jingle sa calkiem do kitu...
            Pozdrawiam :))
            • Gość: koliber Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: 149.156.12.* 12.05.02, 17:50
              Gość portalu: chemik napisał(a):

> Taaaa... slodka Anetka - pastelowa? Owszem robie sie czerwony ze zlosci, kiedy
              > tylko pojawi sie ona na antenie. Robi mnostwo bledow jezykowych przeroznych
              > typow i jest sztuczna antenie. Ja wole Trojka z czasow Kaczkowskiego wraz jej
              > wadami i zaletami. A nowe jingle sa calkiem do kitu...
              > Pozdrawiam :))
              Chemiku Drogi Nic Dodac nic ujac, chociaz niektore zmiany so OK: Grakuchnia (ale
              nie kosztem ZD3 popoludniowej Kaczkowskiego, Puls Trojki z Muzyka.

• Gość: chemik Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: *.marwit.gliwice.pl 12.05.02, 23:06
                Co do Grakuchni moge sie zgodzic - szkoda, ze graja tam nie tylko muzyke
                Wassowskiego i Chojnackiego. A poza tym zauwaz, ze Grakuchnia ma swoje
                oryginalne jingle. Nie ma w nich tego samego glosu co w innych jinglach i
                polowie reklam. Za sobotnia popoludniowa ZD3 tesknie i chyba nie przestane
                tesknic...
                • Gość: pastel Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: *.pl 13.05.02, 08:29
                  Jak dzieci, jak dzieci. Może wam piasku trochę dowieżć do piaskownicy?
                  • Gość: koliber Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: 149.156.12.* 13.05.02, 09:05
                    To przyznaj się Wasć jestes Stelmi, czy nie. Mam nadzieję, że nie.
                    > Jak dzieci, jak dzieci. Może wam piasku trochę dowieżć do piaskownicy?
                    Postaraj się zrozumiec nasze posty. I odnies sie do nich merytorycznie. a jak Ci się nie podoba to spierdalaj.
                    A z Tobą nie bawilibysmy się w piaskownicy, z szujami nam nie po drodze.
                    • Gość: Lesiek Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! IP: 195.205.139.* 13.05.02, 09:28
                      Koliber, ale spokojnie i więcej luzu :).
                      To oni mają się denerwować, nie my :)).
                      • qassja Re: TRÓJKA - jesteśmy tu!!! 13.05.02, 10:13
                        A ja się wcale nie dziwię Kolibrowi. Co więcej, życzę mu, aby tego wezwania
                        któregoś dnia posłuchali wice razem z dyrektorkiem. Może wtedy nadeszłyby
                        lepsze czasy, wróciłby PR 3 i pogonił trUJkę do diabła.

PZDR
                        • Gość: chemik troche spokoju!!! IP: *.marwit.gliwice.pl 13.05.02, 21:49
                          Ludzie! Rzucajac lacina na lewo i prawo (nawet na jakichs idiotow) Nie
                          poprawiacie sytucji 3. Zaczynamy za to wygladac jak banda niekulturalnych
                          mlotow i tyle. Nerwy trzeba trzymac na wodzy (mimo wszystko...).
                          • Gość: koliber Re: troche spokoju!!! IP: 149.156.12.* 14.05.02, 08:37
                            Pierwszy raz rzucile, ale po prostu trzeba uzywac adekwatnego slownictwa do sytuacji.
                            Do Pastela nie ma nic, tylko niech sie zastanowi nim cos napisze.
                            • Gość: maharaja Sie ma! IP: *.chello.pl 14.05.02, 10:45
                              Obywatele rozni sie aktywizuja w sprawie PRIII i pochodnych tematow i to
                              cudnie. Ten watek tez odwiedzaja. I starzy i "nowi" dyskutanci czasami daja
                              jakies proby "obiektywnej oceny zmian".
                              Rozne rzeczy tam znajduje, smieszne i niesmieszne i nie chce mi sie juz o tym
                              od poczatku. Nawet taki smaczek jak ten:

"6-MUZYCZNY EKSPRES - od zawsze na kolana! - nie ma drugiego czlowieka który w
                              tak przystepny, bezpretensjonalny i rozumy sposób opowiada o muzyce. (to o
                              p.Pawle K.)

juz mnie nie sprowokuje. Obywatele. Wlaczcie sobie na chwile te "Trojke" o
                              dowolnej porze dnia, posluchajcie kwadrans - i juz wiecej nie trzeba. To jest
                              inne radio. Juz nie oceniam, bo nie o epitety chodzi. Inne niz to ktore moglbym
                              uznac w jakims stopniu za "swoje". Koniec i kropka. Nie ten styl.
                              Reformatorzy tak sie miotaja, ze podobno swojego ulubionego zajecia -
                              majstrowania przy t.zw. "nowej ramowce" - nie zaprzestana predko. Statystycznie
                              moze sie zdarzyc ze stukajaca w maszyne do pisania malpa napisze sonet
                              Szekspira. Wtedy pogadamy. Teraz czesc. Ten "produkt" traktowany jako calosc a
                              nie jako zbior elementow ciut lepszych, ciut gorszych - mnie juz nie
                              interesuje. Zdaje sobie sprawe jak przygnebiajace wrazenie musi robic na
                              Dyrekcji ta enuncjacja. Moga sie po niej nie podniesc. Bylaby szkoda:) Ja sie z
                              watkow trojkowych wypisuje. Na koniec tylko powtorze jedno: najszerzej
                              rozumiana misja radia publicznego jest JAKOSC.
                              Charakter PR III dawal szanse na roznorodnosc, bogactwo pomyslow, osobowosci,
                              odrebny styl, trafiajacy dzieki inteligentnej swobodzie przekazu wlasnie do
                              tych na ktorych podobno tak zalezy Dyrekcji. Trzeba bylo tylko gonic
                              przecietnosc, mialkosc, banal, bleble i krzyki. To mogl byc "produkt" wysokiej
                              jakosci a wtedy kazda zlotowka (a duzo ich trzeba, to chyba wiemy?) wydana na
                              promocje mialaby sens. Jakosc i promocja. Mozna bylo w te strone - a poszli w
                              inna (i tu nastepuja rozne eufemizmy - porzadkowanie, nowoczesna forma bo
                              czasy inne, likwidacja skansenu, nadrabianie zaniedban poprzednikow). Po
                              "poszerzeniu" teraz ma byc najlepsze, czyli "poglebianie przez wypelnianie
                              trescia".
                              Bedzie fajnie.
                              Pozdrawiam watkowiczow.
                              Maharaja
                              • Gość: chemik Re: Sie ma! IP: *.marwit.gliwice.pl 14.05.02, 18:08
                                Tak jest, maharaja, masz racje. W koncu dyskusje ucichna i zarzad PR uzna, ze
                                wszystko jest OK. Radia dalej nie bedzie sie dalo sluchac... A z drugiej strony
                                te wszystkie dyskusje to tylko jalowe bicie piany - nikt poza nami tego nie
                                czyta (pojawiaja se jednak posty z domeny *radio.com.pl)
                                Mam nadzieje tylko, ze piszesz maile na odpowiednie adresy i dzwonisz tam,
                                gdzie trzeba...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka