e-wu-sia 27.07.10, 11:30 Chciałabym się przedstawić Żeby się z Wami bawić Tak się składa Że moja dusza,też do rymu gada Będę zadowolona Gdy przyjmiecie mnie do swego grona Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Nowa 27.07.10, 13:21 Witaj, witaj w zacnym gronie jeśli duch poety płonie w Twoim sercu zapraszamy. pisz komedie oraz dramy Odpowiedz Link
delkos Re: Nowa 27.07.10, 15:42 A ja Tropem_Misia tropię no i także myślę sobie że jeśli ktoś wierszykuje to tu dobrze się poczuje Odpowiedz Link
e-wu-sia Zapominajka 27.07.10, 20:26 Nie zapomnij o mnie Prosił mnie ogromnie A gdy odjechałam Zaraz zapomniałam Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Zapominajka 31.07.10, 06:07 O niepamięci ty łaskawa, bo nie ma sprawy, choć była sprawa. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Nowa 31.07.10, 06:06 Czemu tropisz mnie na Boga? Czy ma mnie ogarnąć trwoga? Jakieś śledztwo proszę pana? Mam uciekać już od rana? Odpowiedz Link
delkos Re: Nowa 31.07.10, 13:41 Droga Tropciu świat się zmienia...... Ja zaś we krwi mam spóźnienia Wszyscy gdzieś daleko w drodze ja dopiero zaś dochodzę którą drogą kto wyruszył i nastawiam czujne uszy... łypię oczkiem ogłupiałym gdzie te tropy się podziały? Gdzie są ślady właśnie dzisiaj...? .....Trzeba węszyć Tropem Misia.... Tropy Misia mówią wiele Będę sławnym tropicielem!!!! Odpowiedz Link
delkos Re: Nowa 31.07.10, 13:43 Oprócz tego... dla pamięci... mówiąc szczerze nos mnie swędzi... Ktoś obiecał mi drapanko na sniadaaankoooo Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re:Drogi panie 31.07.10, 22:25 delkos napisał: > Droga Tropciu > świat się zmienia...... > Ja zaś we krwi mam spóźnienia > Wszyscy gdzieś daleko w drodze > ja dopiero zaś dochodzę > którą drogą kto wyruszył > i nastawiam czujne uszy... > łypię oczkiem ogłupiałym > gdzie te tropy się podziały? > Gdzie są ślady właśnie dzisiaj...? > > .....Trzeba węszyć Tropem Misia.... > > Tropy Misia mówią wiele > Będę sławnym tropicielem!!!! > Mam dokument znamienity, który świadczy o mnie skromnie. Tedy wszelkie tropy dla mnie ważne dla mnie sa ogromnie! Odpowiedz Link
e-wu-sia O Koguciku 27.07.10, 22:53 Pyta Stach dziewczynę ( to nie bajka) Kiedy Kogut znosi jajka? Odpowiedział sam dziewczynie Kiedy schodzi po drabinie Odpowiedz Link
delkos Re: O Koguciku 28.07.10, 12:56 Kurka koguta prosi czy mógłby jajka znosić. Kogucik wszak chętnie pomoże gdy kurka znieść jajka nie może .... Lecz kurka... co jajek nie daje na rosół się świetnie nadaje. I morał sam tutaj się prosi nie każ kurko kogutowi jajek znosić. Odpowiedz Link
rudka_a Re: O Koguciku 28.07.10, 14:15 ..bo e-wu-sia, to nie kurka tylko forumowa kukułka.. a może inny ptaszek? tak mi mówi ten zapaszek.. zobaczymy, gdy jajo z siebie wydusi błysk noża ją do tego zmusi Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: O Koguciku 30.07.10, 22:37 olaboga...co się dzieje... chcą mordować...krew się leje... witaj Ewa, choć spóźnione.... ale mam usprawiedliwione.. Odpowiedz Link
delkos Re: O Koguciku 31.07.10, 14:22 UPS! Koguciku Nie od dzisiaj my się znamy..... no i często rozmawiamy. Każdy kto mnie zna to powie... że jedzenie wciąż mi w głowie! Kiedyś nawet z apetytem chciałem Ciebie tutaj schwytać Nie poradzę lubię żarcie... więc na starcie... no ... ...skrzywią się wegetarianie... pomyślałem , że mam danie smaczne no i kaloryczne... a w dodatku bardzo śliczne! W domu karmią mnie zieloonyyym jeszcze trochę zeźrę żonę! Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: O Koguciku 01.08.10, 00:01 Stary kogut goni kurkę, Biegną polem i podwórkiem , I wtem kurkę myśl przenika, Czy nie za prędko umyka ? Odpowiedz Link
delkos Re: O Koguciku 01.08.10, 01:35 Kogut zaś się w głowę drapie co ja zrobię...? jak ją złapię? Wszak instrukcja kur łapania gdzieś przepadła od śniadania... Może zjadła mi ją koza albo własna ma skleroza Dla kurnika... wszak śniadanie to jest bardzo ważne danie! Odpowiedz Link
delkos Re: O Koguciku 01.08.10, 01:25 hm... Cóż Kitanii... Wątpliwości ... Twoje są uzasadnione. Chcę powiedzieć to co pewne chcem mieć żonę... źrę zieloooneeeee (buuu) Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: O Koguciku 01.08.10, 09:39 Zielonego nie jedz dużo, Bo zielone Ci nie służą. Jedz ziarenka , jedz nasionka, Wtedy dumna będzie żonka. Moc wigoru i słodyczy , Dają ziarnka kukurydzy. Nie dziób ziarenek "makowca", Bo przespana będzie nocka. Gdy nie zaspokoisz żonę, Znowu będzie zielone. Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: O Koguciku 31.07.10, 22:59 o mój drogi....zważ na wstępie.... że mnie zjeść nie łatwo przecież.... wszak ja wredne trolle tępię... pełno tego jest na świecie.... zaprawiony w boju zatem.... i Twe groźby mi nie straszne zresztą..tyś mi przecież bratem... i za dobrze przecież znasz mnie..... więc nie pożresz kogucika.... choć Ci ślinka na mię kapie... no bo lubisz...jak tak brykam.... zresztą.....nikt mnie wszak nie złapie... Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: O Koguciku 01.08.10, 11:06 Ja na ziarnkach wykarmiona, Jestem trochę utuczona, Nie ostrz sobie na mnie smaki, Bo bo zaszkodzi Ci tłuszcz taki. Na kurnik ????? nie w tę stronę, Patrz na grządki zielone. Odpowiedz Link
delkos Re: O Koguciku 01.08.10, 11:29 Oj Ewusiuuu co Ty powiesz Szybka jesteś jak torpeda Ja tu drapię się po głowie.. Myśląc.. że to głowa ... Nie ta! a Ty tutaj opowiadasz o tłuszczyku i ziarenkach...(???) a w dodatku wspierasz żonęęęę.... ....Ja tam nie chcę być balonem! Ani owcą ani koniem Jestem głodny no i basta! Jakiś kotlet chcę pogonić! Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: O Koguciku 01.08.10, 11:42 Ja milutki Delkosie Zagram Tobie na nosie. Kotleciki Ci się marzą ? A ziarenka w dziobek parzą? Niech żoneczka kochana, Zbiera ziółka od rana. I na obiad - biedaku Masz kotlet ze szpinaku. Odpowiedz Link
delkos Re: O Koguciku 01.08.10, 13:47 Hi hi hi!!! Żona moja w swym zapale chce o zdrowie dbać wspaniale I nade mną się rozczula no i warzyw różnych kula staje w gardle w brzuchu drapie... ....Czekaj Ewuś ja cię złapię! głód mnie straszny wciąż przyzywa No... jak tu żyć!!!? Na warzywach?!! Bo ten kurnik.. gdy kto spytaaa to spiżarnia wyśmienita! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: O Koguciku 01.08.10, 19:47 Dawno mnie już tu nie było, bardzo wiele się zmieniło, chociażby delkosy, ewusie, chyba zaśmiać się muszę, bo hi hi hi takie typowe, aż mi odjęło kosmicznie mowe Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: O Koguciku 01.08.10, 19:59 czasy się zmieniają...ludzie się zmieniają... jedni się żegnają...inni się witają... ja tu wszystkich goszczę, każdy ma swój kąt... a jedynie trolle wyganiamy stąd.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: O Koguciku 01.08.10, 20:18 Racja, Kogucie, ludzie się zmieniają, choć jedni tak mają, że się nie brudzą, inni zaś kłamstwami się łudzą. Odpowiedz Link
delkos Re: O Koguciku 01.08.10, 20:31 Witaj witaj Al Szamanko twój nick ... to prawie doskonałość! bo ja ciągle tu głoduje a ... szamanko ..... przyleciałooo? a w dodatku... uśmiechnięte! no i bardzo wszechświatowe! Tak się cieszę oblizuję z radości wprost tracę głowę! Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: O Koguciku 01.08.10, 20:45 ja zaś prawdy szukam... i to od lat wielu... czasem więc się zbrukam, powiem - przyjacielu... ale nie mam sobie, nic do zarzucenia, a każdej osobie, która mnie ocenia... jedno tylko powiem .... lub zapytam raczej ... choć staję na głowie...- czy ja się tłumaczę...? to co słuszne - robię, nie krzywdząc nikogo... przyjaciół nie dziobię.... idę swoją drogą... Odpowiedz Link
delkos Re: O Koguciku 03.08.10, 00:06 Ryyycerzy trzech Ewuś Kosio i dzielny Kogucik męczy nas pech gdyż za diabła nie chcemy się smuucić (ech smucić!) Ruuszamy w bój (ruszamy w bój) aby uśmiech zachować w wierszyykach a smutas zbój (a smutas zbój) niech w wierszyki wesołe pomyyyka! Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: O Koguciku 03.08.10, 10:10 Dosyć smutku jest na świeci Ale o tym dobrze wiecie. Trzeba śmiać się i żartować I wszystkie smutki schować. Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: O Koguciku 03.08.10, 13:44 powiedz...co Ty pijesz...? że tak raźno żyjesz... albo podziel się z kolegą.... czasem potrzebuję tego... Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: O Koguciku 03.08.10, 19:01 Piję tylko dla humorku A zaczynam już od wtorku. Zaraz rymy się zlatują I z kieliszka wyskakują. Odpowiedz Link
delkos Re: O Koguciku 05.08.10, 12:52 Raz Kogucik w lesie pułapki zastawiał chciał tam złowić zbiega... co... w krzaki mu nawiał. nie myślał, że szkodnik w swej wielkiej mądrości opróżni pułapkę poczuje się gościem! A więęęc... piwo piwo piwo piję gdy w pułapce ktoś go skryje! a więc piwo piwo piwo chłepczę mogę wypić dużo jeszcze! Gdy chodzę po lesie depczę po patykach i co raz to zerkam na Kogucika Chciałbym ja zobaczyć jego mądrą minę gdy znajdzie w pułapce pustą butelczynę! a więc ... piwo piwo piwo.... Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: O Koguciku 05.08.10, 15:33 Gdzie takie pułapki stawiają, W których za przynętę piwo dają? Może dam się złapać! pomyśleć muszę Z kimś co jak ja ma wesołą duszę. Będziemy pić piwko i śmiać się wesoło, A nasza radość poniesie się w koło. I choć dużo przyjdzie gości, Każdy będzie mi tego zazdrościł. Odpowiedz Link
delkos Re: O Koguciku 05.08.10, 16:13 Gdy nocka nastaje Kogucik w podróży biega po kurnikach miast zasnąć snem kurzym Polem lasem pędzi złapać go nie mogę więc siedzę w krzaczorach i podstawiam nogę! Kogut jak wiadomo to bojowy ptaszek myśli, że mnie złapie i dobrze postraszy Więc zamętu sporo w polu no i w lesie kłapiemy dziobami aż się echo niesie! Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: O Koguciku 01.08.10, 20:45 Tak dużo się nie zmieniło, Trochę nowych dusz przybyło, By nie było niespodzianki, Także piszą rymowanki. Odpowiedz Link