Dodaj do ulubionych

trUjka znowu w dół

10.08.04, 22:28
Maleje słuchalność trUjki. Udział w rynku spadł z 5,7% (kwiecień-czerwiec) do
5,4% (maj-lipiec).

www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=14701
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: trUjka znowu w dół IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 10.08.04, 23:10
      A czego spodziewać się po radiu pozbawionym jakiegokolwiek stylu, charakteru.
      Radiu w którym nie ma nic, co pozwoliłoby zatrzymać słuchacza na dłużej, poczuć
      więź. Skończyła sie kampania reklamowa, spadają słupki. W każdym odbiorniku
      można znaleźć kilka stacji niczym nie różniących się od trujki. A teraz skomlą
      o abonament, kasy trzeba na kolejną promocję eksperymentu przeprowadzanego od
      kilku lat przez "fachowców".
    • kuala_lumpur Re: trUjka znowu w dół 11.08.04, 00:07
      Mnie właściwie nie obchodzi słuchalność Trujki. I dziwię się, że niektózy
      przytaczają takie dane. Logika słuchalnośći/ oglądalności/ słupkowatości czy
      popularności prowadzi donikąd. Czy jeśli Leppera poprze 40% Polaków to uczyni go
      to błyskotliwym i rozsądnym facetem? Czy jesli Trujki zacznie słuchać 30% ludzi
      to będzie ona dobrym radiem? Co mnie obchodzą słupki?
      pzdrw K.L.
      • mh2 Re: trUjka znowu w dół 11.08.04, 10:06
        Mój wczorajszy wpis powinien sie kończyć słowami: "ani słupków, ani poziomu".
        Mnie też - i to wyłącznie - o poziom chodzi

:-(
    • enter123 Re: trUjka znowu w dół 11.08.04, 15:10
      Ale polecieli na łeb, na szyję!!!!!!!!!! O całe 0,3% /słownie: trzy dziesiąte
      procenta/!!! Jest co świętować!
      • viking73 Re: trUjka znowu w dół 11.08.04, 15:13
        Czy ktoś tu świętuje? Przecież leżącego się nie kopie.
        • Gość: m Re: trUjka znowu w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:48
          No tak, przeciez Trójka jest TYLKO 4. rozgłośnią w kraju, toż to tragedia, no i te 5,4% to więcej niż błąd statystyczny - tragedia.

Teraz już poważnie, słuchalność Trójki utrzymuje się na równym poziomie od dawna, raz wzrasta, raz spada. Przynajmniej nie ma ciągłego i niepochamowanego spadku jak to jeszcze kilka lat temu.
          • Gość: Preslaw Re: trUjka znowu w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 16:13
            Po pierwsze radio publiczne, jakim jest Trójka, nie pownno kierować się
            słuchalnością tylko i wyłącznie. O tym wiemy wszyscy ale władcy PR mają to w
            dupie. Dobrze powiedziane, że teraz skamlą o abonament, tyle że im się nie
            należy, bo nie potrafią już robić dobrego radia. Przecież dzisiaj Trójka polega
            na puszczaniu piosenek. W to nie trzeba zbyt wielkiego wysiłku wkładać. Po
            drugie Trójka i tak nie osiągnie nigdy nawet połowy słuchalności RMF - u czy
            Radia Zet, skoro nie stało się to w ostatnich dwóch latach. Czy to będzie w
            smak Laskowskiemu, Smolarowi i innym luminarzom, czy nie. Trójka jest, moim
            zdaniem skazana na niszowość. Tylko, że nie z taki poziomem jaki jest dzisiaj.
            Taka niszowość nie ma sensu. Oczywiście pod warunkiem, że to ma być prawdziwe
            radio publiczne. Jestem pewien, że gdyby zmienić na inny charakter dzisiejszej
            Trójki z komerycjnego na niekomercyjny lub mniej komercyjny, a szczególnie
            bardziej różnorodny, to nowi słuchacze (jeśli tacy są) by nie odeszli, a starzy
            z radością (większą lub mniejszą) mogli by wrócić. Ale kogo to obchodzi?
            • Gość: krawat Re: trUjka znowu w dół IP: 158.75.34.* 11.08.04, 18:18
              Wydaje mi się, że decydenci postanowili, że niszowa (na swój sposób)ma być Biska. Dwóch niszowych stacji im nie trzeba.
              • Gość: Preslaw Re: trUjka znowu w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:32
                Może i decydencji tak postnowili, ale nie uda im się wywindować Trójki wyżej
                niż jest teraz. Wobec powyższego powstaje pytanie, jakim ona jest w tej chwili
                radiem, jeśli nie jest niszowym. Co to jest za radio? Dla kogo jest robione. Bo
                Radio Bis z pewnością jest niszowe ale jest kierowane do bardzo konkretsnego
                odbiorcy i dlatego jest między innymi niszowe. A ja nie wiem dla kogo dzisiaj
                Trójka jest i jaki ma charakter. Dla mnie napewno nie
                • Gość: krawat Re: trUjka znowu w dół IP: 158.75.34.* 11.08.04, 20:14
                  najwyraźniej Trójka ma być harcownikiem, który będzie od czasu kąsał Zetkę i RMF na ich przedpolu :-)
          • mh2 Re: trUjka znowu w dół 11.08.04, 16:30
            Gość portalu: m napisał(a):

> Przynajmniej nie ma ciągłego i niepochamowanego spadku
            > jak to jeszcze kilka lat temu.

Bardzo dobry argument;-) Zwala z nóg. Przyznam jedno, z bezgranicznym kłamstwem
            trudno jest polemizować.

I zakończę pytaniem:
            Rokos, przestałeś już bić żonę?
          • tuhanka Re: trUjka znowu w dół 11.08.04, 16:43

> Przynajmniej nie ma ciągłego i niepochamowanego spadku jak to jeszcze kilka
            lat temu.

"Niepochamowanego"? Za to jest chamski spadek poziomu... :(
      • mh2 Re: trUjka znowu w dół 11.08.04, 16:25
        Czy ja choć słowo komentarza napisałem? Przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem
        (mam nadzieję, że nie będziesz miał z tym kłopotów). Podałem tylko liczby.
        Z drugiej strony, jaka była euforia, kiedy trUjce rosło o te 0,3%. W tym
        ostatnim zdaniu - wyjaśniam - możesz doszukać się niejakiej zgryźliwości, ale
        sam chciałeś.
        • enter123 Re: trUjka znowu w dół 11.08.04, 19:34
          Podaj mi jakiś wiarygodny dowód, że w Trójce była euforia, jak im słupki
          wzrosły o 0,3% /słownie trzy dziesiąte procent/. Może jakiś link..?,
          wypowiedź...? Czy tak po prostu z rozpędu pleciesz, co Ci ślina na język
          przyniesie...
          • Gość: kaja Re: trUjka znowu w dół IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 23:06
            Ten wątek świadczy tylko o tym, że jesteście niedouczeni.
            Każdej stacji-zarówno radiowej jak i telewizyjnej - podczas wakacji spadają
            słupki. Nie ma więc się czym podniecać.
            • greg_f Re: trUjka znowu w dół 11.08.04, 23:18
              RMF-owi i Jedynce słupki jednak wzrosły (w drugim przypadku to pewnie zasługa
              sztandarowej audycji, czyli Lata z Radiem).
            • enter123 Re: trUjka znowu w dół 11.08.04, 23:28
              Chyba jesteś tu nowa. Ty jeszcze nie wiesz, czym tu się potrafią podniecać!
              • Gość: kaja Re: trUjka znowu w dół IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 23:43
                Od dawna śledzę to forum i juz żałuję, że coś napisałam, bo to jak groch o
                ścianę
                • Gość: _!_ Re: trUjka znowu w dół IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.08.04, 00:12
                  A pod jakim-ż to nickiem kasia ostatnio bywała chę?
                  • Gość: kaja Re: trUjka znowu w dół IP: *.acn.waw.pl 12.08.04, 01:02
                    Podejrzewam, że to do mnie, pomimo, że nie to imię. Ale rozumiem - ludzie
                    bładzą. Kaja to nie Kasia, ale mniejsza z tym. Twój sarkazm jest zabawny. Nie
                    masz argumentów, to próbujesz mnie wykpić?
                    PS. co do nicka- Sądze ciebie według siebie? Taką zasadę uznajesz? Jeszcze mi
                    powiedz,że jestem z radia publicznego, a dokładnie z Trójki.
                    Teoria spiskowa jest charakterystyczna dla oponentów nowej Trójki. Gratuluję!
                    Poziom dyskusji , który proponujesz jest adekwatny do wiedzy na temat
                    funkcjonowania radia.
                    • Gość: krawat Re: trUjka znowu w dół IP: 158.75.34.* 12.08.04, 10:15
                      Kaja, MTV i Vivie słupki tego lata poszły w górę :-)
                    • Gość: _!_ Re: trUjka znowu w dół IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.08.04, 11:16
                      > Podejrzewam, że to do mnie, pomimo, że nie to imię.

OK, niech Ci - tym razem - będzie Kaja ;-) (choć może być i Ciocia Hela, max,
                      zybert, elwira, dydo, azm, YeShe, prezenter, MADRALKA, malpiszon, PYTAJKA,
                      felczer, kolec, Bidon, zenon, zenek, blebleble, pracownik PR S.A.
                      (ortograficznie, to powinno być P.R. SA), steph, aknuhat, xyz lub inne takie,
                      jest mi to obojętne). Zapytasz, zapewne, co Cię łączy z tamtymi nickami? Otóż
                      to, że wszystkie z domeny acn. I wszyscy w swych wypowiedziach nie stronili od
                      "wycieczek" w stronę innych dyskutantów, tak jak Ty. Przypadek?

> Twój sarkazm jest zabawny. Nie masz argumentów, to próbujesz mnie wykpić?

A z jakimi to argumentami mam polemizować? Czyżby tym:

> Ten wątek świadczy tylko o tym, że jesteście niedouczeni.

?

Co mam udowadniac? Że jestem douczony? Że nie jestem wielbłądem? Wybacz, ale ten
                      sarkazm, jak go nazwałaś to najdelikatniejsza rzecz, jaka Cię mogła spotkać na
                      Twoje dictum.

> Taką zasadę uznajesz? Jeszcze mi powiedz,że jestem z radia
                      > publicznego, a dokładnie z Trójki.

Pisze się "trUjki". Ortografia!!!

> Od dawna śledzę to forum i juz żałuję, że coś napisałam, bo to
                      > jak groch o ścianę

Załóżmy, że uwierzę, że po długim "śledzeniu tego forum" napisałaś tu po raz
                      pierwszy. Powiedzenie "groch o ścianę" stosuje się w sytuacji wielokrotnego
                      tłumaczenia. Stąd moje pytanie "pod jakim nickiem występowałaś poprzednio?".
                      Słuchacze też wielokrotnie pisali do Radia, i też, "jak grochem o ścianę".
                      Kim Ty jesteś, że pozwalasz sobie, w pierwszym zdaniu Twego (zwróć uwagę, że
                      jeszcze używam dużej litery w słowie "Twój"!) wpisu jest od razu obelga. Swoisty
                      to sposób publicznego wypowiadania się. I zaraz w drugim wpisie: "juz żałuję, że
                      coś napisałam". Słusznie, że żałujesz. Jeżeli nie umiesz zachować się w
                      towarzystwie, publicznie "puszczasz bąka" to cieszę się, że przynajmniej żałujesz.

I na koniec:

> Teoria spiskowa jest charakterystyczna dla oponentów nowej Trójki.
                      > Poziom dyskusji, który proponujesz jest adekwatny do wiedzy na temat
                      > funkcjonowania radia.

Jeśli Twój, dla odmiany, jest proporcjonalny do "wiedzy na temat radia", to
                      gratuluję. Tylko nie wiem czego? Wiedzy, czy poziomu :-)))))
                      • enter123 Re: trUjka znowu w dół 12.08.04, 12:18
                        Gość portalu: _!_ napisał(a):

> > Podejrzewam, że to do mnie, pomimo, że nie to imię.
                        >
                        > OK, niech Ci - tym razem - będzie Kaja ;-) (choć może być i Ciocia Hela, max,
                        > zybert, elwira, dydo, azm, YeShe, prezenter, MADRALKA, malpiszon, PYTAJKA,
                        > felczer, kolec, Bidon, zenon, zenek, blebleble, pracownik PR S.A.
                        > (ortograficznie, to powinno być P.R. SA), steph, aknuhat, xyz lub inne takie,
                        > jest mi to obojętne). Zapytasz, zapewne, co Cię łączy z tamtymi nickami? Otóż
                        > to, że wszystkie z domeny acn. I wszyscy w swych wypowiedziach nie stronili od
                        > "wycieczek" w stronę innych dyskutantów, tak jak Ty. Przypadek?
                        >
                        > > Twój sarkazm jest zabawny. Nie masz argumentów, to próbujesz mnie wykpić?
                        >
                        > A z jakimi to argumentami mam polemizować? Czyżby tym:
                        >
                        > > Ten wątek świadczy tylko o tym, że jesteście niedouczeni.
                        >
                        > ?
                        >
                        > Co mam udowadniac? Że jestem douczony? Że nie jestem wielbłądem? Wybacz, ale
                        te
                        > n
                        > sarkazm, jak go nazwałaś to najdelikatniejsza rzecz, jaka Cię mogła spotkać na
                        > Twoje dictum.
                        >
                        >
                        > > Taką zasadę uznajesz? Jeszcze mi powiedz,że jestem z radia
                        > > publicznego, a dokładnie z Trójki.
                        >
                        > Pisze się "trUjki". Ortografia!!!
                        >
                        > > Od dawna śledzę to forum i juz żałuję, że coś napisałam, bo to
                        > > jak groch o ścianę
                        >
                        > Załóżmy, że uwierzę, że po długim "śledzeniu tego forum" napisałaś tu po raz
                        > pierwszy. Powiedzenie "groch o ścianę" stosuje się w sytuacji wielokrotnego
                        > tłumaczenia. Stąd moje pytanie "pod jakim nickiem występowałaś poprzednio?".
                        > Słuchacze też wielokrotnie pisali do Radia, i też, "jak grochem o ścianę".
                        > Kim Ty jesteś, że pozwalasz sobie, w pierwszym zdaniu Twego (zwróć uwagę, że
                        > jeszcze używam dużej litery w słowie "Twój"!) wpisu jest od razu obelga.
                        Swoist
                        > y
                        > to sposób publicznego wypowiadania się. I zaraz w drugim wpisie: "juz żałuję,
                        ż
                        > e
                        > coś napisałam". Słusznie, że żałujesz. Jeżeli nie umiesz zachować się w
                        > towarzystwie, publicznie "puszczasz bąka" to cieszę się, że przynajmniej
                        żałuje
                        > sz.
                        >
                        > I na koniec:
                        >
                        > > Teoria spiskowa jest charakterystyczna dla oponentów nowej Trójki.
                        > > Poziom dyskusji, który proponujesz jest adekwatny do wiedzy na temat
                        > > funkcjonowania radia.
                        >
                        > Jeśli Twój, dla odmiany, jest proporcjonalny do "wiedzy na temat radia", to
                        > gratuluję. Tylko nie wiem czego? Wiedzy, czy poziomu :-)))))

Tyle pracy dla odszukania nicków, tyle emocji w jednym poście!!! Poza tym forum
                        jest jeszcze całkiem ciekawy świat dookoła. Rozejrzyj się... może jakaś
                        terapia...
                        Aha, i jeśli pozwolisz sobie na "wycieczki" pod moim adresem, to będę wiedział
                        skąd jesteś!
                        • Gość: escape987 Re: trUjka znowu w dół IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.08.04, 17:39
                          Proszę uderz w ... kaję, a enter123 się odezwie. Czy to nie jakaś schizofrenia?

> Tyle pracy dla odszukania nicków,

"Tyle" to znaczy ile??? prosta instrukcja grep po cache'u przegladarki.

> tyle emocji w jednym poście!!!

Emocji?! Raczej zimna kalkulacja.

> Poza tym forum
                          > jest jeszcze całkiem ciekawy świat dookoła.

Wiem wiem jest jeszcze praca. Nie zgadniesz, ile prócz tego wpisu dzisiaj zarobiłem.

> Rozejrzyj się... może jakaś terapia...

Dla waszeci?

> Aha, i jeśli pozwolisz sobie na "wycieczki" pod moim adresem, to będę wiedział
                          > skąd jesteś!

Zauważ, że nie piszę z domeny *.acn, co więcej, jestem szczęśliwy, że nie
                          mieszkam w tym chorym mieście.
                          • Gość: _!_ Re: trUjka znowu w dół IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.08.04, 18:24
                            Nie gorączkuj się escape, enter123, jako dogłębny znawca kobiecej duszy (vide
                            wpisy na forum "Kobieta") nie mógł, po prostu, nie zareagować :-)))
                            • enter123 Re: trUjka znowu w dół 12.08.04, 18:56
                              I znów zadałeś sobie trud, z wokół taki upał... Jeśli wolisz chłopców, to Twój
                              problem, a ja bywam na różnych forach, bo w przeciwieństwie do Ciebie i kilku
                              innych stałych bywalców, nie mam fiksacji, frustracji, obsesji... i nie mam w
                              zwyczaju powtarzać "do urzygania" w kółko tego samego od paru lat...
                              • Gość: _!_ Re: trUjka znowu w dół IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.08.04, 19:08
                                > I znów zadałeś sobie trud, z wokół taki upał...

Ty to jak pijany do płota z tym "trudem". Życie nie jest usłane różami i trudno
                                oczekiwać, że składało się będzie wyłącznie z odpoczynku. No chyba, że Ty tak
                                uważasz, a to sobie uważaj. Nie rozśmieszaj tylko towarzystwa.

> przeciwieństwie do Ciebie i kilku
                                > innych stałych bywalców, nie mam fiksacji, frustracji, obsesji...

rozumiem, że cytowane przez Ciebie pojęcia pochodzą z dzieła "Zostań
                                psychologiem w weekend"? Co za dogłębna wiedza. I ty zamierzasz pouczać innych?!

> i nie mam w
                                > zwyczaju powtarzać "do urzygania" w kółko tego samego od paru lat...

Tym razem poważnie - to samo pytanie co do kaji - skoro jesteś (jako enter123)
                                na tym forum od niedawna, a >>powtarzasz "do urzygania" w kółko to samo od paru
                                lat<<, to: pod jakim nickiem występowałeś tu poprzednio?
                              • basseta Re: trUjka znowu w dół 12.08.04, 19:08
                                Nie tak dawno (kilka pięter wyżej) napisałeś: "Aha, i jeśli pozwolisz sobie na
                                "wycieczki" pod moim adresem, to będę wiedział skąd jesteś!", a teraz sam
                                pozwalasz sobie na takie wycieczki. Czyżbyś poza brakiem kultury miał jeszcze
                                daleko posuniętą sklerozę?
                                • enter123 Re: trUjka znowu w dół 12.08.04, 19:11
                                  Ja sobie mogę pozwolić, bo ja jestem z.... Trujki!
                                  • Gość: _!_ Re: trUjka znowu w dół IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.08.04, 19:30
                                    Wiem, wiem, żadna nowina. Przedstawiciel młodych gniewnych "pistoletów"
                                    Laskowskiego, którzy z mlekiem matki wyssali pogardę dla słuchacza. Ci, którzy -
                                    jak się tu dowiaduję - lepiej od słuchacza wiedzą, jak się "robi radio". A jeśli
                                    słuchacz tego nie akceptuje, to tym gorzej dla niego.
                                    Kiedyś ten kraj miał takiego premiera, który twierdził, że mu się społeczeństwo
                                    nie udało i też je chciał zmienić.
                                    Buahaha.
                                    • enter123 Re: trUjka znowu w dół 12.08.04, 21:22
                                      Wieczór taki piękny, a ty swoje... paranoiku!
                                      • Gość: _!_ Re: trUjka znowu w dół IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.08.04, 23:43
                                        Twoje obelgi chłopczyku świadczą o tobie, nie o mnie. Proszę więcej.
                                  • basseta Re: trUjka znowu w dół 12.08.04, 22:41
                                    Czyżby wg ciebie trUjka i brak kultury były tożsame?
                                    Pozostaje mi zgodzić się z tobą, bo chyba w tym wypadku wiesz co piszesz.
            • Gość: MArCello Re: trUjka znowu w dół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 15:21
              > Ten wątek świadczy tylko o tym, że jesteście niedouczeni.
              > Każdej stacji-zarówno radiowej jak i telewizyjnej - podczas wakacji spadają
              > słupki. Nie ma więc się czym podniecać.

Jeśli cały udział w rynku to 100%, a wyszystkim w wakacje spada...to kto niby
              zyskuje? Podobno bilans musi wyjść na zero?
              • enter123 Re: trUjka znowu w dół 12.08.04, 19:09
                Gość portalu: MArCello napisał(a):

> Jeśli cały udział w rynku to 100%, a wyszystkim w wakacje spada...to kto niby
                > zyskuje? Podobno bilans musi wyjść na zero?

Słusznie!! Ja też sobie myśle, że jak 1 słuchacz umiera, to 1 noworodkowi od
                razu radio do pokoiku... Na bilans nie ma rady!
                "Misia" oglądałeś?
    • Gość: Muzykalny detektyw a gdzie 4 miliony ? IP: *.postinfo.com.pl 12.08.04, 16:03
      ...wywalone w błoto czy może przepłynęły sobie do firemek , które byc może
      zupełnie przypadkiem należą do krewnych i znajomych królika :-)
      Zresztą to na jedno wychodzi.
      Zostały zmarnowane i tyle.
      A słuchalność spada ...

• enter123 Re: a gdzie 4 miliony ? 12.08.04, 19:02
        Zapytaj Wałęsy... Kazik Staszewski już go co prawda pytał, ale możesz i Ty!
        • Gość: Wojtek Re: a gdzie 4 miliony ? IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 08:59
          Niestety fanatyzm, zacietrzewienie jakie prezentują krytycy Trójki wyklucza
          dyskusję. Zdaje się, że już są pewni swojej intelektualnej przewagi nad resztą.
          Dziwi mnie jednak, że ludzie, którym brakuje w Trójce kultury mogą tak mało
          prezentować jej w swoich wypowiedziach. Nie akceptuję agresji, argumentów ad
          personam i węszenia spisku. Ja też pisze z acn. I co z tego? Dostęp do
          Internetu ma wiele osób. Rozmawiajmy, a nie obrzucajmy się błotem.
          Poza tym, jak już tu napisano, nie ma przymusu słuchania stacji, która wam nie
          odpowiada.
          • Gość: Janusz Re: a gdzie 4 miliony ? IP: 195.85.227.* 13.08.04, 09:37
            Gość portalu: Wojtek napisał(a):

>Rozmawiajmy, a nie obrzucajmy się błotem.

A wyżej napisałeś że jestem zacietrzewionym fanatykiem i brak mi kultury. To
            jak chcesz rozmawiać ?

> Poza tym, jak już tu napisano, nie ma przymusu słuchania stacji, która wam
            nie
            > odpowiada.

Ale jest obowiązek płacenia abonamentu, a ten zbierany jest w konkretnym celu i
            na realizację konkretnych zadań. Zetaki i rmf mają program taki sam jak trujka
            i nic nas nie kosztują. Czemu komercyjne radio ma być dotowane ?
          • Gość: astat ? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 09:49
            Ej, to nie tak.
            Fanatyzm i zacietrzewienie biorą się wyłącznie z tego, że każdemu na tym radiu
            kiedyś zależało i każdy na swój sposób próbuje je 'odzyskać'. Znaczy mnie się
            tak wydaje, że to głównie z uczucia oraz innej desperacji albo też i poglądów
            się bierze.
            Choć tyle już tu 'mądrości' wystosowałam, że powinnam raczej zakopać się pod
            ziemię a nie znowu złotymi myślami rzucać.
            A dyskusje bywają i to niektóre naprawdę sensowne.
            Tylko co z nich wynika? Że sobie można pogadać?
            No i może jakoś jakby je wytłuszczać albo innymi gwiazdkami oznaczać, bo
            naprawdę nie wiem kto ma czas przebijać się przez wszystkie wątki...
            • indirka Re: ? 13.08.04, 14:41
              Oczywiście że głównie z uczucia. Nawet wiem do kogo. I dlatego zeby mówic panu
              Misiowi że słuchacze będa pisac brzydkie listy, żeby sobie samej z nim pisać
              przez całą Markomanię. Potem wynikająz tego przenty dostarczane przez kuriera.

Pozdrów męża, bo miałam go kiedyś okazje poznać. Muszę ci przyznać, ze masz
              gust, bo to bardzo szykowny i gustowny mężczyzna. Ty to masz szczęście do
              chłopów, to może przynajmniej pana Misia nie zabierałbyś nam?
              • Gość: ;-) Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:58
                indirka napisała:

> Oczywiście że głównie z uczucia. Nawet wiem do kogo. I dlatego zeby mówic
                panu
                > Misiowi że słuchacze będa pisac brzydkie listy, żeby sobie samej z nim pisać
                > przez całą Markomanię. Potem wynikająz tego przenty dostarczane przez
                kuriera.
                >
                > Pozdrów męża, bo miałam go kiedyś okazje poznać. Muszę ci przyznać, ze masz
                > gust, bo to bardzo szykowny i gustowny mężczyzna. Ty to masz szczęście do
                > chłopów, to może przynajmniej pana Misia nie zabierałbyś nam?

Gdyby głupota mogła fruwać, byłabyś anielicą.
                • indirka Re: ? 13.08.04, 15:59
                  Jak wy wszyscy tutaj. Trochę juz o was wiem. Posiedzę tutaj troszke bo ktoś
                  musi pana Misia informować o waszych pożal się Boże "akcjach". Jego groupie
                  jedzie na wakacje, to teraz moja kolej na donosy. Może też dostanę jakś płytę w
                  nagrodę?
          • Gość: krawat Re: a gdzie 4 miliony ? IP: 158.75.34.* 13.08.04, 11:10
            przymusu słuchania rzeczywiście nie ma, ale przymus płacenia abonamentu jest :-)
          • Gość: _!_ Re: a gdzie 4 miliony ? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.08.04, 12:49
            Różni ludzie przychodzili na to forum dyskutować o "3". Byli i zwolennicy
            obecnego kształtu programu, byli - oczywiście - i przeciwnicy. I wszyscy
            dyskutowali w stylu "mnie się podoba/nie podoba", zmiany są "dobre/nie dobre",
            "zmiany tak, ale na lepsze" itd. Dyskusje bywały zażarte, często przeradzały się
            w kłótnie. Ale nie było tego, co charakteryzuje dyskutantów z *.acn - wypowiedzi
            zaczynających się od obelg (lub ocen pseudopsychologicznych) kierowanych do
            tych, którym się trUjka nie podoba.
            To ja się jeszcze raz pytam: czy z acn pisze ~25 osób (i skąd tutaj akurat takie
            zagęszczenie domorosłych psychologów), czy jedna osoba 25 imion?
            Stylistyka i retoryka zbyt podobna do siebie by wierzyć w przypadek.
        • Gość: Muzykalny detektyw no własnie, gdzie 4 miliony ? IP: *.postinfo.com.pl 13.08.04, 10:01
          Dlaczego Wałęsy ???
          A nie prościej zapytać panów Laskowskiego i Fijałkowskiego ?
          Swoją drogą taka propozycja sugeruje pisanie na Berdyczów ;-)
          Czyzby ta sprawa była dla Ciebie jakoś specjalnie bolesna ? (na zasadzie, że
          prawda w oczy kole ). Czy to tylko wiara, że cel uświęca środki a zatem można
          publiczne środki trwonić bezkarnie śmiejąc się podatnikom w twarz?
          • enter123 Re: no własnie, gdzie 4 miliony ? 13.08.04, 11:03
            Gość portalu: Muzykalny detektyw napisał(a):

"Czyżby ta sprawa była dla Ciebie jakoś specjalnie bolesna ?"

Jest to dla mnie sprawa bardzo bolesna, bo myśmy te pieniądze ... przepili.
            Wszystko nas boli i do dziś mamy kłopoty z wątrobą. Więc teraz z abonamentu
            kupujemy sobie kefir.
            • Gość: maro Re: no własnie, gdzie 4 miliony ? IP: 195.94.209.* 13.08.04, 12:03
              To sobie kupujcie. Kefir jest ponoć zdrowy (nie jestem tylko pewny czy leczy
              wątroby). I zważywszy narzekania na szczupłośc środków abonamentowych, na
              nastepną, głupawą kampanię reklamową już nie starczy.
    • Gość: Pluszak A ja wiem co zrobią!!! IP: *.chello.pl 13.08.04, 19:05
      Będzie jeszcze więcej muzyki, jeszcze częściej będą leciały powerplaye, będzie
      jeszcze mniej gadania, wiadomości będą jeszcze krótsze, z jeszcze głośniejszym
      podkładem. Zrobią jeszcze więcej konkursów sms-owych, zatrudnią do porannej
      audycji bełkoczącą parkę, która będzie wyczytywała jakieś pierdoły z porannego
      Superexpressu i się z nich z głos zaśmiewała.

No i przestaną wreszcie zwracać się do targetu per "państwo" - bo target tego
      nie lubi. Teraz będzie np. "hejka ziomale" czy coś w tym stylu.
      • enter123 Re: A ja wiem co zrobią!!! 13.08.04, 19:27
        Czy to ty, wróżko Tahiro? A gwiazdy ci powiedziały od kiedy to wszystko...?
        • Gość: Iza Co lubią... IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 22:26
          Oto kilka utworów z listy przebojów Trójki. To nie są dane sprzedaży singli,
          ale odzwierciedlenie gustów słuchaczy. Jak mniemam tych zaangażowanych. Biorąc
          pod uwagę, że nie są to piosenki popularne w innych stacjach, sądzę , że
          to "robota" tych co nie znoszą popu , rapu, czy hip- hopu. Tych wielbicieli
          muzycznie starej Trójki. To tylko polskie piosenki....

1 3 4 TRUDNO TAK - K.Krawczyk i E.Bartosiewicz (BMG)
          4 1 7 CHARLIE, CHARLIE - Ania (BMG)
          12 6 11 SPADAM - Coma (BMG)
          14 23 2 STACJA WARSZAWA - Lady Pank (BMG)
          16 15 21 IKAR - Ira (BMG)

Łatwo sobie wwyrobić zdanie na temat ich gustów muzycznych.
          Popelina jednym słowem.
          Też jestem z acn. waw. ale nie jestem ani Kaja... ani Maja, Wojtek też nie.
          Nie jestem też prcownikiem radia publicznego, nie mam też nikogo w rodzinie,
          kto tam pracuje.
          • Gość: marian Re: Co lubią... IP: *.acn.waw.pl 15.08.04, 17:21
            Nie do końca się zgodzę ,że nie są to popularne piosenki w innych stacjach-
            patrz- pozycja 1 i 4 . Ale masz rację to popelina.

A... ja tez piszę z acn.waw.,ale nie mam ani rozdwojenia, ani roztrojenia
            tożsamości.

• Gość: ;-) Re: trUjka znowu w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:32
      Jak wynika z najnowszych danych Radio Track SMG/KRC w dalszym ciągu największy
      udział w rynku radiowym ma RMF FM. W okresie czerwiec-sierpień 2004 udział RMF
      w rynku radiowym wyniósł 24,5% i w stosunku do poprzednia badania oznacza to
      spadek o 0,9%. Spadek słuchalności zanotowało również Radio Zet z 20,9% do
      poziomu 20,8%.

W wakacje swoje wyniki poprawiła za to radiowa "Jedynka", ale wzrost nie jest
      imponujący z 15,2% do 15,8%. Natomiast słabsze wyniki zanotowała "Trójka"
      (spadek 5,4% do 5,1%).

www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=15582
      • szef.komisji Re: trUjka znowu w dół 10.09.04, 10:29
        Gość portalu: ;-) napisał(a):

> Jak wynika z najnowszych danych Radio Track SMG/KRC w dalszym ciągu największy
        > udział w rynku radiowym ma RMF FM. W okresie czerwiec-sierpień 2004 udział RMF
        > w rynku radiowym wyniósł 24,5% i w stosunku do poprzednia badania oznacza to
        > spadek o 0,9%. Spadek słuchalności zanotowało również Radio Zet z 20,9% do
        > poziomu 20,8%.
        >
        > W wakacje swoje wyniki poprawiła za to radiowa "Jedynka", ale wzrost nie jest
        > imponujący z 15,2% do 15,8%. Natomiast słabsze wyniki zanotowała "Trójka"
        > (spadek 5,4% do 5,1%).

Szef Tyczyński - "podamy Czarzastego i KRRiTV do sądu za to, że przyczynili sie
        do spadku naszych słupków!!!"

Szef Kozyra - "nie spałem, nie spałem, mailowałem ciągle o 4 w nocy, chyba se w
        łeb strzelę, bo diabli wzięli moją starannie przemyślaną i konsekwentnie
        wprowadzaną strategię programowo-marketingową. Ale, ale - może Madaonna pomoże".

Szef Laskowski - jak zwykle buzia w ciup. Za to jestem ciekaw, co ogłosi pani PR
        Perek, bo ona taka zawsze chętna do ogłaszania triumfów programowych nowej
        Trójki, gdy tej słupek urośnie choćby o 0,1%. Z dużą niecierpliwością oczekuję
        komunikatu PR Trójki o najnowszych słupkach :-). Dlaczego one spadły? Co było
        przyczyną tej katastrofy? Ach, serce mi sie kraje, gdy widzę zjeżdżające słupki
        Trójki. Może komunikat pani Perek mnie uspokoi, podniesie na duchu, uleczy
        krwawiące serce? Czekam, czekam...
      • Gość: astat Re: trUjka znowu w dół IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 10:31
        E, nie, naprawdę spada? Jak to? To nie wypada się już z towarzystwa jak się nie
        słucha np. trzeciego śniadania albo konkursów o mieście nad Wisłą i innych
        równie ambitnych? Ach ta młodzież... Niczego nie umieją docenić.
    • olus_stad Re: trUjka znowu w dół 10.09.04, 12:21
      Wy tu gadu-gadu a ja sie na mix Biski z TokFm przerzucilem. Jedna od muzyki, druga od informacji.
    • Gość: eciepecie Re: trUjka znowu w dół IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 13.09.04, 07:43
      he he, dziś rano w trujce można było usłyszeć przebój Van Halen "Jump!".
      Ale od tego słupki nie podskoczą, oj nie :-PPPPPPPPPPPP
      • Gość: Preslaw Re: trUjka znowu w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:36
        Słupki już od niczego nie podskoczą. Im wiecej popu tym mniejsze będą te
        słupki. Ci którzy słuchają popu wolą chyba RMF czy Radio Zet i dobrze bo tam
        zasady są uczciwsze. Nikt nie udaje, że to są komerycjne rozgłośnie. Ciekawe
        tylko czy trójce będe lecieć w dół jeszcze bardziej, czy będzie raz w dół, a
        raz w górę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka