Dodaj do ulubionych

Dobrze, że powstało "nowe" Radio Bis

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:17
bardzo się cieszę, że powstało takie radio jak "nowy" Bis. playlista co
prawda jest, ale nawet w dzień prowadzący grają swoje propozycje muzyczne
("Tugraj", "Tamgraj"). można tam posłuchać dużo różnej muzyki - polskiej i
zagranicznej. i to takiej, jakiej nie grają inne stacje radiowe - komercyjne
i państwowe.
dużo było na tym forum wypowiedzi przeciwników zmian w PR Bis. ale może nawet
oni muszą przyznać, że to radio nie jest wcale takie głupie, jak
przewidywali, że będzie. "Czat Poliglotów", "Studio BIS", "Zostaw
wiadomość", "Scena"... to są naprawdę ciekawe propozycje. a poza tym właśnie
ta wyżej przeze mnie wspomniana muzyka.
a co do playlisty, to i ona nie jest mętna, a utwory nie powtarzają się zbyt
często, w czym zasługa - jak mniemam - szefa muzycznego Bisa, Piotra
Kordaszewskiego. ukłony.
a propos. P.Kordaszewskiego - gratuluję świetnego pomysłu na "Bislistę".
jeśli ktoś nie słyszał, to zachęcam do włączenia radia w sobotę o 16-tej.
grane są tam zespoły i wykonawcy, którzy nie mają podpisanych kontraktów
płytowych. słuchając tej audycji nie trudno dojść do wniosku, że teza
o "śmierci polskiej muzyki" jest MOCNO PRZESADZONA. może tylko po prostu
śmierć polskich firm fonograficznych (a właściwie polskich filii zachodnich
koncernów) jest bliska?
Obserwuj wątek
    • mariusz.max.kolonko Re: Dobrze, że powstało "nowe" Radio Bis 17.08.04, 19:50
      Oh jak sie ciesze, że ja sie nie dokładam do tego....... Mam na myśli
      abonament. Do takiego syfu nigdy się nie dołoże. Do PR1, 2 i ogólnie do PR się
      nie dołoże!!!!!! No bo komu ja mam za przeproszeniem w dupe pchać te pieniądze?
      W reklame taką jaką mogliśmy zobaczyć na początku roku gdy to piękna Trójka
      wyskoczyła z kampannia reklamową gdzie dwa półmózgi kiwały się w rytm outkast-
      a? bleeeeeeeeeeeehhhhh
    • Gość: Ble ble Re: Dobrze, że powstało "nowe" Radio Bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 23:37
      Bardzo mi przykro ale wnoszę podejrzenie, że tekst inicjujący wątek jest smutną
      manipulacją nowej obsady. Precz z uzupartorami!
      • mariusz.max.kolonko Re: Dobrze, że powstało "nowe" Radio Bis 18.08.04, 02:12
        Gość portalu: Ble ble napisał(a):

> Bardzo mi przykro ale wnoszę podejrzenie, że tekst inicjujący wątek jest
        smutną
        > manipulacją nowej obsady. Precz z uzupartorami!
        -----------------------------------------------------
        No właśnie. "Parówkowym skrytożercom mówimy - NIE!"
        • Gość: Preslaw Re: Dobrze, że powstało "nowe" Radio Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:12
          Fakt, że wypowiedź tzw. słuchcza wygląda na małą prowokację, za gładkie to, za
          mało osobiste w tonie, podejrzane, ale pewności nigdy nie ma. Taka już jest
          sieć.
    • Gość: amis Radio Bis IP: 195.94.209.* 18.08.04, 12:49
      Słuchacz, pracownik - dla mnie nie jest ważne kto zainicjował wątek. Istotna
      jest informacja zawarta w poscie. Kilka razy zbłądziłem ostatnio na
      częstotlowości Biski, ale mnie nie powaliło. Postaram się posłuchać
      rekomendowanych programów, bo rekomendacja brzmi zachęcająco.
      • Gość: Preslaw Re: Radio Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:10
        Oczywiście, że znaczenie nie ma. Ja sobie trochę zażartowałem z tych podejrzeń
        pracowników Polskiego Radia, którzy mieliby z niejasnych przyczyn robić sobie
        samym, swoim rozgłośniom taką reklamę. Również kilka razy zbłądziłem na
        częstotliwości Radia Bis i też mnie nie powaliło, ale też nie odrzuciło. Może
        dlatego, że nie miałem sentymentu do tego radia. Ale też prawda jest taka, że
        choć zastosowano format, to od razu skierowano je do określonego odbiorcy i w
        moim przekonaniu przeprowadzono całościową operację i zrobiono to o wiele
        lepiej. Za mało jednak słucham by się wiarygodnie wypowiedzieć. Mogę
        powiedzieć, że dobrze się słuch audycji "DJ gra", kilka razy
        słuchałem "Trendyzatora" i uszło. Podobała mi się też audycja o Miłoszu w
        niedzielę, pomiędzy 19 a 21.W porównaniu do Radiostacji Radio Bis wypada o
        wiele lepiej.
        • Gość: słuchacz Re: Radio Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 16:41
          szczerze mnie ubawiły insynuacje, jakobym był pracownikiem Polskiego Radia :-D
          ale faktem jest, że kiedyś bardzo chciałem pracować w radiu.
          • Gość: Preslaw Re: Radio Bis IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 19:37
            No niestety tak to już jest, że jak się za bardzo chwali jakieś radio, to
            pojawiają siępodejrzenia, że chwalący to pracownik tego radia. A odnośnie Radia
            Bis, to dzisiaj trochę słuchałem i najbardziej przeszkadza mi podkład muzyczny
            pod to co się mówi. Za szybki, za gęsty i za głośny. Trójka ma lepszy.
          • Gość: Ble ble Re: Radio Bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 00:19
            Może jestem trochę przeczulony, ale pamiętam, jak kilka miesięcy temu hunwejbini
            wkraczali do radia Bis, to na forum zaroiło się od panegiryków i apokryfów
            bzdur-gadaczy z nowej obsady. To widocznie taka zetempesowska mentalność
            przekazana przez rodziców nakazuje im tak działać.
            Jeśli jesteś autentycznym słuchaczem, to Ci współczuję. I życzę odnalezienia
            lepszej radiostacji.

Ble, który został z częstotliwości biskowej przepędzony.
            • Gość: Preslaw Re: Radio Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:33
              To pytanie, gość portalu Ble Ble skierował do kogo, do słuchacza, czy do mnie.
              jeśli do mnie to powiem tylko tyle: w ogóle nie ma radiostacji, której mógłym
              słuchać, jakoś z biedą staram się wybierać w tym co jest. A w Radiu Bis
              zauważyłem kilka rzeczy, które mi się spodobały, mniej lub bardziej. Wskaż mi
              stację, której można słuchać.
              • Gość: Ble ble Re: Radio Bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:31
                Moja poprzednia uwaga kierowana była do forumowicza "słuchacza", bo to on jest
                piewcą stacji w nowej szacie. Ale może niepotrzebnie się czepiałem. Każdy szuka
                takiej stacji, jakiej potrzebuje.
                Dla mnie radio jest jednym z aparatów poznawczych świata. Cenię nade wszystko
                słowo i myśl. Jestem alergicznie uczulony na bełkot. Różnice warsztatowe dwóch
                szkół radiowych są przez inteligentnego słuchacza odbierane bardzo łatwo.
                Dawniej na potrzeby półgodzinnej audycji autor musiał przygotowywać się przez
                minimum osiem godzin. Teraz pewnie wystarczy pół godziny przygotowania do
                prowadzenia ośmiogodzinnego bloku. Dla mnie jest to różnica o znaczeniu kolosalnym.
                Preslaw zapytał o moje propozycje radiowe. Jest kiepsko, to wiemy. Trochę męczy
                mnie bieganie po skali. Zaglądam w pewnych godzinach do Tok FM, w pewnych do
                Dwójki. I ramach, nazwijmy to "pogotowia socjologicznego" wpadam na fale pewnego
                antyradia z Torunia. ALe to jest już samoudręczenie :)
                Żałuję, że lingwistycznie nie jestem orłem. Słuchanie stacji w innych jezykach
                sprawia mi pewne problemy. Dlatego wybieram z szerokiej oferty internetowo
                transmitowanych stacji czeskich. U nich nie ma tego ciężaru intelektualnego,
                jaki był do uchwycenia w dawnych polskich stacjach, ale oni cenią siłę słowa.
                Może sie zdarzyć np. godzinna audycja o przyrodniczych opisach wybranej okolicy.
                To już rzadkość w naszym świecie. I polecam program trzeci BBC. I na żywo i
                audycje do późniejszego odsłuchania. Jest to radiowe mistrzostwo świata. Czasami
                słucham też stacji niderlandzkojęzycznych. Też lubią gawędzić. Tylko słabo ich
                rozumiem.
                Pozdrawiam, ble
                • viking73 Do Ble Ble 19.08.04, 14:11
                  Twój ostatni post to jeden z najtrafniejszych postów jaki w ostatnim czasie
                  przeczytałem na tym forum.
                  Pozdrawiam.

• Gość: amis Re: Dobrze, że powstało "nowe" Radio Bis IP: 195.94.209.* 19.08.04, 11:32
      Problem tkwi w tym, że w Polskim Radio zmiany odbywają sie według następującego
      scenariusza: Wchodzi nowa ekipa, wyrzuca wszyskie sprzęty, burzy na dzień dobry
      ścianki, przeprowadza odkaraluszanie (starej ekipy) następnie buduje nowe
      ścianki, kupuje nowe sprzęty i jest git.

W Trójce to się nie udało do końca, bowiem starzy zabarykadowali się na strychu
      i w piwnicy. Mają dosyć duże poparcie starych słuchaczy i kręgów
      opiniotwórczych, więc są trudni do przegonienia, bo zastosowanie napalmu czy
      gazów bojowych wzbudziłoby protesty opinii publicznej.

Biska natomiast zawsze była programem niszowym, więc tu przeprowadzenie zmian
      przebiegło sprawnie. Nie byłem słuchaczem starej Biski, nie jestem nowej, więc
      nie mnie oceniać, czy teraz jest lepiej czy też gorzej.

Przyznaję jednak, że byli słuchacze tego radia mają prawo czuć się wygnańcami.
      • Gość: Preslaw Re: Dobrze, że powstało "nowe" Radio Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:25
        Wszyscy którzy kiedyś byli przywiązani do innego poziiomu radia, innego o nim
        myślenia mogą się czuć wygnańcami. Ja w jakiś sposób czuję się wygnańcem z
        całej radiofonii, bo nie mogę tam znaleźć dla siebie żadnego miejsca, skaczę to
        tu, to tam i względnie smakujące kąski staram się wybierać.
    • stab_72 Re: Dobrze, że powstało "nowe" Radio Bis 22.08.04, 16:23
      Nie będę wnikał, czy to laurka napisana przez kogoś z odświeżonej redakcji. Co
      do Biski - mam mieszane uczucia. Rzeczywiście muzycznie jest nieźle, chociaż
      mam dużo uwag:
      - po pierwsze większość wychwalanych zmian, zresztą nie tylko w muzyce, jest
      kalką pomysłów Sity ze starej dobrej RDST: Bislista=PepsiFaza, Mocne
      Nocne=MocNaNoc (tu nie bawiono się nawet specjalnie w nową nazwę;-> ), itd. Nie
      jest to więc do końca zasługa red. Kordaszewskiego,
      - formuła Mocnych Nocnych nie jest zbyt klarowna, ani różnorodna. Przez
      większość tygodnia króluje hard&heavy, muzyka nispecjalnie identyfikuje
      prowadzącego i audycję, do tego stopnia, że powtarzają się z takimi samymi
      tematami i potem przepraszają, że nie widzieli, co było poprzedniej nocy,
      - nie wybaczę spłycenia roli edukacyjnej radia. Rozumiem, że są wakacje, ok.
      Ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że po wakacjach nic się nie
      zmieni. Uważam, że likwidacja Bismisji, dla mnie bardzo pozytywnego ewenementu -
      codziennego serwisu naukowego (trudno coś takiego znaleźć w mediach poza
      naszym krajem nawet), to wylanie dziecka z kąpielą. Audycja miała swoją
      tradycję, nie istniała pierwszy rok. Kobity, które ją robiły, potrafiły
      wyprodukować godzinę nabitą codziennie ciekawymi informacjami, za takie
      dokonania to się powinno "złotym mikrofonem" nagradzać... Jeżeli okaże się, że
      taki produkt wogóle nie będzie kontynuowany, jak wcześniej obiecałem, będę
      strzelał!
      Pozdro,
      Stach
      • Gość: qwert Re: Dobrze, że powstało "nowe" Radio Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 22:59
        Bislista i Mocne nocne to faktycznie odgrzewane radiostacyjne pomysly, ale
        wzorzec to zacny, i cieszy, ze powraca z niebytu.
        IMO szkoda troche, ze mimo obecnosci w bisce Libery i Hawryluka nie slychac ich
        na antenie dluzej, niz kilka chwil. Dzis dwugodzinna soulowo-funkowo-jazzowa
        audycje mial Bartek Chacinski, klaniam sie za to nisko i prosze o wiecej
        • greg_f Re: Dobrze, że powstało "nowe" Radio Bis 22.08.04, 23:24
          Jeśli się nie mylę, to Hawryluka i Chacińskiego można usłyszeć również w Dwójce
          tuż po północy, w noc z poniedziałku na wtorek - przynajmniej dopóki obowiązuje
          wakacyjna ramówka.
    • neandertalski "nowe" Radio Bis 23.08.04, 11:08
      ja też nie znałem "starej" BISki, może dlatego ta podobno nowa, tak jakoś
      strasznie nie rani mnie. Jak na polskie media publiczne są wg mnie teraz nawet
      lepsi od trUjki, porównując obiektywnie, są wg przynajmniej bliżsi temu całemu
      mglistemu pojęciu misji, no i muzycznie zostawiają resztę w tyle.
      Dziś zaś dla odmiany wysłuchuję rmfu bo mój kumpel w biurze przełączył radyjo
      pod moją nieobecność i po prostu jestem pod wrażeniem :( Przed chwilą był
      konkurs z pytaniem czy torę napisał nosterdamus.......
      • Gość: Preslaw Re: "nowe" Radio Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 11:49
        Dla kogoś, kto lubi radio i jest mu potrzebne, czy to do celów poznawczych, czy
        rozrywkowych, czy po prosty sprawia mu to przyjemność polska radiofonia stała
        się obaszarem klęski. Jakość tego co się w ogóle w radiu proponuje jest bardzo
        niska. Ja nie wypowiadam się się na temat Programu II PR, ponieważ nie znam go
        prawie wcale, miośnikiem muzyki symfonicznej nie jestem, ale wydaje mi się, że
        tym którym ten gatunek jest bliski, a także w niewielkim rozmiarze tzw. wysoka
        kultura mogą być zadowleni. Ale dla kogoś, kto inną wyznaje estetykę, radio nie
        proponuje nic, bądź niewiele. Słuchałem Radia Bis w sobotę i dla mnie jest zbyt
        męczące, choć muzę puszcza zdecydowanie inną niż gdzie indziej i bywa niezła.
        Ale ja już jestm chyba za stary, nie dla mnie ta stacja, poza, jak już
        wcześniej pisałem nielicznymi wyjątkami. Ja się nie mogę w to radio zasłuchać,
        tak jak zresztą w jakiekolwiek inne, również poza nielicznymi wyjątkami. A całe
        piękno radia polega właśnie za zasłuchaniu się, na tym, że nie chce się
        naprawdę od niego odejść. Kiedyś z Trójką miałem tak, że żal mi było włączać
        płyty, bo nie chciałem tarcić auducji. Dzisiaj jest tak, że mogę Trójki prawie
        w ogóle nie słuchać i nie żałuje niczego. Nie słucham radia Bis i też nie
        żałuje. Może tak musi być. Ale też wciąż liczę na to, że coś się będzie
        zmieniało i powstanie większa różnorodność.
        • neandertalski Re: "nowe" Radio Bis 23.08.04, 13:25
          mam trochę tak jak Ty, też się nie mogę zasłuchać a chciałbym więc jak się nie
          ma co się lubi to się lubi co się da. Postanowiłem odpuścić ostatecznie trUjkę
          i zrobiłem to, poszukiwania zastępstwa wyglądają jak sam piszesz mizernie,
          podsluchuję więc biski i czasami radia wrocław, też nie toleruję całkowicie
          biski i czasami nie słucham jej kilka dni ale po prostu na zasadzie porównania
          jednak do niej wracam, co by nie mówić czasami mówią o różnych rzeczach nie
          koniecznie zdawkowo i próbuję to docenić, choć nurkowaniem czy szybowcami
          praktycznie się pewnie nie zacznę zajmować, ten serial dla poliglotów wg mnie
          też jest nie takim najgorszym pomysłem, zwłaszcza dlatego, ze do każdego języka
          obcego umiejeętnie dobierają muzykę z danego kraju. Fakt, że powodują, że
          ciągnie mnie do ich programów ale też i nie odrzuca w pierwszym kontakcie, ot
          gdy okoliczności pozwlają mi włączyć radio włączam biskę i nic ponadto.
          Ramówki weekendowe to chyba zresztą zakała większości stacji, kto wie czy nie
          gorsza od ramówki letniej? To niby tez ma wynikać z tego, ze dziennikarzom
          należy się wolny weekend? Cholera wie.
          PRII też trochę podsłuchiwałem, nie jestem wielkim melomanem i może dlatego,
          dawka muzyki tzw poważnej w tej ilości była dla mnie zwyczajnie niestrawna. Tak
          teraz trochę dumam czy te kanały tematyczne to jednak złoty środek? Chyba
          monotematyczność gatunkowa też nie do końca jest wyjściem gdy ktoś nie jest
          zbzikowanym ortodoksem. Mimo wszystko różnorodność albo przynajmniej jakaś tam
          przemienność jest tu wskazana. Stary PRIII wydaje mi się że latami wypracowywał
          właśnie coś co zbliżyło się trochę do takiego radiowego ideału, choć może i
          wymagało jeszcze dopracowania by nie popaść w radio dla emerytów, jednak ta
          droga wydawała się właściwa, to był dobry pomysł. Później zaś zaczęto tam
          powoli detonować kolejne programy i zostały zgliszcza z kilkoma barykadami,
          krajobraz po bitwie, cmentarz radiowy. Biska wydaje mi się, ze trochę próbuje
          iść w kierunku dawnej Trójki, nie wiem no task mi się zdaje, może przygłuchy
          jestem. Tzn tak jak Sito ktoś tam (nie podejmuję się roztrząsania kto kogo
          plagiatuje) próbuje dotrzeć do młodych niegłupich, czasy się zmieniają więc
          może i metody też? Nie wiem nie znam się, mam tylko jakoś tak wrażenie, ze to
          radio nie jest takie znowu straszne i mówię to oczywiście nie znając tej stacji
          wcześniej. Skoro tak pojechałem konkursowo to doceniam np to, ze w bisce często
          padają pytania w stronę słuchaczy na które odpowiedź wcale nie padała wprost w
          audycji której słuchamy, nie wystarczy więc tylko warować przy głośniku ze
          słuchawką w ręku ale trzeba też samemu coś wiedzieć albo wiedzieć gdzie
          poszukać. Nie lubię konkursów ale były i w starym PRIII i skoro już są na
          antenie to lubię gdy są trochę wyżej od poziomu zwykłego idiotele.
          • Gość: słuchacz Re: "nowe" Radio Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 14:40
            też mam kilka zastrzeżeń co do Radia Bis. ale chyba nikt nigdy nie zrobi
            takiego radia, które by mi - czy komukolwiek - odpowiadało w 100%.
            bis jest jednak stacją, które mogę włączyć o każdej porze dnia i nocy, i które
            nie "zaatakuje" mnie Shakirą, Bajmem itp. Chociaż też grają kilka kawałków,
            których - moim zdaniem - nie powinni (np. Trzeci Wymiar). do tego konkurs
            skojarzeniowy w "Bisliście" - bzdura. wszystko to jednak tylko moja opinia i
            każdy ma prawo mieć inną.
            a co do tego, że wiele programów przypomina dawną Radiostację. nie widzę
            problemu, bo dawna Radiostacja zasługuje na naśladownictwo. a chyba już wiele w
            radiofonii nie można nowego i dobrego wymyślić, czego nasze komecyjne i
            publiczne stacje przykładem.
            • Gość: słuchacz Re: "nowe" Radio Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 14:43
              ps. przepraszam - konkurs skojarzeniowy jest w BISOWISKU!!
              • Gość: Preslaw Re: "nowe" Radio Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:50
                Z pewnością nie pojawiło się jeszcze radio, które by wszystkich zadowoliło w
                100 procentach. Nawet dawny, nieistniejący Progarm III Polskiego Radia tych
                warunków nie spełniał i było w nim kilak audycji i postaci, które należło
                wyeliminować (ot, choćby Korneliusz Pacuda). Zgadzam si, że radiu Bis nie
                trzeba obawiać się Shaikiry czy czegoś w tym stylu. To duży plus. Muzyka w
                ogóle zasługuje na pochawłaę, tak jak to przynajmniej zdoałałem wysłyszeć. Ale
                ja już nie wjestenm w stanie strwaić tej nachalnej młodzieżowości tego radia.
                Oczywiście, rozumiem, że radio jest kierowane do okrewślonego odbiorcy, ale mi
                to prostu nie odpowiada, ze względów wiekowych.
                • neandertalski Re: "nowe" Radio Bis 25.08.04, 07:58
                  he he a ja Korneliusza Pacudę to nawet polubiłem, zdaje się, ze maiał
                  czwartkową tonację, jakoś tak śmieszyła mnie ta jego audycja, no i była już
                  zapowiedzią weekendu, no wiesz jak w południe zaczynało się w radiu kantry to
                  było wiadomo, ze jutro zaczyna się łykend;)
                  Co do nachalnej młodzieżowości, to i mnie to właśnie trochę męczy ale tak sobie
                  pomyślałem, ze właściwie mając do wyboru to albo profesjonalny bełkot Rokosa
                  wolę już to pierwsze, po prostu alternatyw jest coraz mniej. Ja też już nie
                  potrafię się utożsamiać z młodymi, to byłoby zresztą śmieszne.
              • neandertalski skojarzenia 25.08.04, 08:04
                masz rację ten konkurs jest bezdennie głupi, też jak w końcu go załapałem to
                nie mogłem się nadziwić, że ktoś coś takiego wymyślił,
                tysiącpięćsetstodziewięćset i zgadnij z czym mi się to kojarzy.
                No i zgadzam się z Tobą, że wzorowanie się na radiostacji nie powinno być
                zarzutem ale raczej pochwałą, wolę to niż wzorowanie się na bzetkach czy innych
                enerefach. Jeżeli nawet to wszystko i tak wymyślił Sito, to każdy kto ma trochę
                oleju w głowie to wie a jak kogoś to nie obchodzi to i tak nie będzie to miało
                dla niego znaczenia. W końcu np kto dziś pamięta kto wymyślił samochód? I jak
                to się ma do obecnej ilości ich marek?
                ;)
                • Gość: Preslaw Re: Młodzieżowość w Radiu Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:16
                  Bez wątpienia masz rację, że od Rokosa lepsza jest chyba każda audycja w Radiu
                  Bis, nawet kiedy jest bardzo młodzieżowa. Tak się teraz zastanowiłem i
                  doszedłem do wniosku, że może to określenie "nachalna młodzieżowść" nie jest do
                  końca dobre. Co prawda czasami sposób prowadzenia aducji, dobór tematów jest
                  zbyt narzucający się, ale mnie chyba bradziej razi ta dosłowość w podejściu do
                  bycia młodzieżowym. Przecież być młodym (młodzieżowym) oznacza bardzio różne
                  sposoby mówienia, style życia, zamiłowania estetyczne. A w Radiu Bis i jeszcze
                  bardziej niż w obecnej Radiostacji obowiązjuje tylko jeden styl. Cool! To
                  wtłacza młodych w schematy, choć cały czas się zastrzegam, że ja nie słucham w
                  spoób ciągły Radia Bis, więc moja wiedz moze być niepełna. Bardzo mi się
                  podobała audycja poświęcona Miłoszowi. Jeżeli jest ich więcej, to dobrze by to
                  wróżyło rozwojowi radia. Ale tego nie wiem.
                  • Gość: słuchacz Re: Młodzieżowość w Radiu Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 10:32
                    jest wiele audycji w radiu bis, w których nie ma tej "młodzieżowości", chociaż
                    dalej kierowane są do młodych. dla przykładu mogę podać "Zostaw wiadomość" o
                    23:00. tematy, które są tam poruszane są poważne, a sam sposób prowadzenia
                    rozmowy działa kojąco. duża zasługa w tym prowadzącego Tomasza Kosiorka,
                    który "ma spokój w głosie".
                    audycje Mariusza Filara czy też "Mocne nocne" nie sprawiają również
                    wrażenia "młodzieżowości" na siłę. są dla sympatyków konkretnych gatunków
                    muzycznych.
                    drażni mnie natomiast Anna Mucha współprowadząca "Trendyzator". już kilka razy
                    zdarzyło jej się, że rozmówca wyprowadzał ją z nieznajomości tematu, na który
                    rozmawiała.
                    mam więc swoje uwagi do Radia Bis, ale dalej uważam, że jest to - jak dla mnie -
                    najlepsza oferta radiowa (obok świetnego Tok FM) z tych stacji, które odbieram
                    w mojej okolicy.
                    • neandertalski Re: Młodzieżowość w Radiu Bis 25.08.04, 14:35
                      jednak w dzień raczej dominuje ten trochę kulawy cool, trochę nienaturalny
                      czasami i to zupełnie niepotrzebnie, w tym stylu też jest ten głupi konkurs
                      skojarzeń w którym wg mnie właśnie to go obnaża, ze o wiele ciekawsze
                      skojarzenia mają słuchacze niż autorzy konkusu. Ale jak mówiłem, jak przymknę
                      trochę ucho z sympatii zupełnie bezinteresownej to nawet te kulawe teksty
                      łykam, może z czasem zniknie ta głupia moda na bycie czadowym i odjazdowym, bo
                      w tym stylu trudno być przekonującym po prostu, choć można, dla mnie nadal
                      takim niedoścignionym wzorem tego fristajlu pozostanie Skiba albo Końjo. Ten
                      styl o dziwo nie musi być wcale męczący, dlatego zamiast się na niego silić gdy
                      sił nie staje lepiej byłoby może poszukać własnego stylu?
                      Życzę BISce dobrze i mam nadzieję, ze coś się z tego ulęgnie, teraz czasami
                      trochę robią porutę ale mimo wszystko do przodu i zwyczajnie ciekaw jestem jak
                      im dalej pójdzie. Żałuję tylko że u mnie na wsi niestety ani TOKu ani
                      Radiostacji słuchać nie mogę...
                      • viking73 Re: Młodzieżowość w Radiu Bis 25.08.04, 14:47
                        neandertalski napisał:
                        - tylko że u mnie na wsi niestety ani TOKu ani Radiostacji słuchać nie mogę...

Radiostacja to teraz straszna kiszka. Rzadko tam zaglądam, ale jeśli już to
                        albo Murzyn stęka albo polski hiphopowiec o swoim ciężkim życiu.
                        • Gość: słuchacz Re: Młodzieżowość w Radiu Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 13:29
                          > neandertalski napisał:
                          > - tylko że u mnie na wsi niestety ani TOKu ani Radiostacji słuchać nie
                          > mogę...
                          masz szczęście, że Radiostacji nie łapiesz. ;-) a TOK to chyba w Cyfrze można,
                          ale nie wiem na 100proc.
                • Gość: słuchacz Re: skojarzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 10:17
                  dobra puenta:-)
                  • Gość: Preslaw Re: Radio Bis trochę męczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 11:37
                    Posłuchałem trochę w sobotę i niedzieelę, choć nie bardzo uważnie radia Bis i
                    niestety mogę powiedzieć, że na dłuższą metę jest dla mnie męczące. Nie miałem
                    w związku z tym ochoty na jakieś głębsze słuchanie. Mogę jedynie słuchać
                    audycji stricte muzycznych, no i takich jak ta o Miłoszu, ale nie wiem, czy
                    podobnych jest więcej. Ale i tak dobrze, że powstało, bo jest zdecydowanie
                    lepsze od Radiostacji, która po 30 minutach słuchania może zabić.
                    • Gość: Preslaw Re:Nowa ramówka Radia Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:14
                      A dzisiaj czytam na portalu wirtualne media, że wchodzi w radiu Bis nowa
                      ramówka od 1 września. Bedzie jeszce nowsza niż jest teraz. Nic z tego nie
                      rozumiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka