Dodaj do ulubionych

Radio Kolor - pod prąd

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 00:37

Ze zdumieniem odkryłam ostatnio na nowo warszawskie Radio Kolor.
Kiedy już zupełnie wykończyły mnie playlisty, wykoszenie słowa z anteny
niemal do zera i to, co się stało z Trójką - wpadłam właśnie na Kolor.

Oni chyba jako pierwsi zwąchali co się dzieje i idą pod prąd - mają znakomite
audycje autorskie po 21. Playlista idzie precz i siadają ludzie, którzy grają
z płyt!!
Smooth jazz - w poniedziałki - znakomity Bończyk.
Starsze kawałki we wtorki - ale nie "złotoprzebojowe" tylko rzeczywiście
wyszukane perełki.
W środę - mocno imprezowy misz masz. Nieco najnowszych kawałków świetnie
zmiksowanych, trochę starych evergreenów i przecudowny kicz. Fantazja
absolutna!
W czwartek muzyka europejska.

Niestety w piątki wieczorem jest gorzej, bo wraca playlista.

Do tego w ciągu dnia każda audycja ma jakiś temat. Plus duży dla Anety Wrony.
Wyjątkowo kobieca audycja, a i mój facet ostatnio dobrze sie bawu przy jej
programach. Jest zdecydowanie lepsza niż w Trójce.
Do tego wieczorem - audycja do gadania dla słuchaczy. Coś na kształt dawnego
TOK FM.

Teraz minusy.
Niestety muzyka w ciągu dnia jest taka sobie.

Na razie daje im kredyt zaufania. Ciekawe jak sobie poradzą.

Dla mnie jest to na razie promyk nadziei, że w eterze przyjdą lepsze czasy.

Obserwuj wątek
    • Gość: Jimmy Re: Radio Kolor - pod prąd IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:37
      Polecam jeleniogórskie Muzyczne Radio codziennie(poza piątkami-bo wtedy jest
      DMC,czyli techno)wieczorem a także za dnia w godz.10-17.Codziennie od 21.30
      trwa "Strefa 89"-właśnie perełki 80's niespotykane w innych
      rozgłośniach.Pojawiają się piosenki włoskie,francuskie a nawet rosyjskie...dla
      mnie miodzio.Po 23.30 "czas marzeń"-muzyka
      filmowa,instrumentalna,relaksacyjna.Pojawiają się tacy jak Ennio MOriocne,James
      LAst,Richard Clayderman...NIKT inny tego nie zagra.W niedzielę od 21.30
      program "Najlepsi z Najlepszych"-muzyka taka jak w "Strefie Marzeń" do samej
      nocki.Dla mnie naprawdę super.
      Natomiast co do dnia:w MR poranki sa nieciekawe-playlistowe,za to od 10 do 17
      pojawiają się niespotykane nagrania.Jeśli program prowadzi Maciej(autor "Strefy
      89") to jest idealnie.Muzyka właśnie podobna,rzadko spotykane nagrania
      (np.piosenki zespołu Kulturka w żadnej innej stacji nie słyszałem).Od 17 do
      21.30 nie jest zbyt dobrze-lista przebojów a potem DMC Light(taneczne
      rytmy).Ale ogólnie ogromny plus dla MR za odwagę-najlepsza stacja prywatna w
      kraju wg mnie(no i z tego co pisze poprzedniczka-Kolor także :o) ).Polecam-
      niestety zasięg nie jest zbyt dobry-nadają z Jeleniej Góry na 105,8 Mhz.
      • Gość: Sylwia Re: Radio Kolor - pod prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:38
        Posłuchałam przez tydzień. Nie przekonują mnie w dzień, Wrona faktycznie
        błyszczy zwłaszcza na tle tego, co robiła w TrUjce, ale potem do nocy program
        się psuje, brakuje mu świeżych pomysłów i osobowości. Muzyka - codziennie to
        samo i mają jakieś dziwne uwielbienie dla gniotów pokroju Roxette, Sarah Connor
        i "dyżurnych" w każdej stacji pop Krzysztofa Krawczyka i Celine Dion. Wieczory
        faktycznie oryginalne acz pomysł grania siedmiu kompletnie nieznanych kawałków
        po rosyjsku z rzędu i ograniczenia komenatrza do wymienienia nazw wykonawców
        wydaje mi się mocno ryzykowny.
        W każdym razie faktycznie Kolor zaczyna nabierać barw, acz jeszcze daleko do
        wszystkich kolorów tęczy.
        • Gość: ryry Re: Radio Kolor - pod prąd IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 23:11
          Moim zdaniem Kolor wyczuł, co się święci, ale nie do końca! Nadal mają
          plejlistę i dobrze... ale DJ powinien ją uzupełniać. Drażni mnie jeśli po
          tragicznych lub radosnych wiadomościach grają muzykę, która rozbija nastrój.
          Pamiętam informacje o tragedii w Biełsłanie, a potem jakieś umpa pumpa-
          zabrakło człowieka.....
          Granie z Play listy to przeżytek- Europa odchodzi od formatu- Polska też
          odejdzie---TYLKO pytanie, która stacja zrobi to pierwsza? Kolor ma szansę, ale
          wątpię , czy wykorzysta. Będzie czekał na innych...Niech nie szukają formatu,
          ale ludzi, którzy maja cos i do zagrania i do powiedzenia.
    • Gość: Pluszak Po 21 każde radio może sobie pozwolić... IP: *.chello.pl 27.11.04, 10:01
      ...na bycie pod prąd. A najbardziej pod prąd to są w godzinach nocnych i nad
      ranem, kiedy muszą odwalić obligi koncesyjne.
      • Gość: marianek Re: Po 21 każde radio może sobie pozwolić... IP: *.acn.waw.pl 28.11.04, 22:14
        Kolor niestety fajne audycje mówione nadaje właśnie wczesnym rankiem, SZKODA.
        • Gość: BeBe Re: Po 21 każde radio może sobie pozwolić... IP: 217.11.152.* 03.12.04, 13:53
          To prawda, Kolorowi zdecydowanie brakuje odwagi. W tej chwili sprawia ważenie dziewicy przed pierwszym razem "chciałabym i boję się" a półśrodki nigdy nie są dobre. W efekcie przez połowę dnia nie da się ich w ogóle słuchać bo nawet jeśli mają ciekawe tematy audycji (tak jak w zaskakująco dobrych w porównaniu z TrUjkowymi audycjach Wrony czy popołudniowych Sokołowskiego którego z przyjemnością słuchałam kiedyś w TOKU) to ich usypiająco-dołująca playlista zachęca żeby przestawić się na inną częstotliwość. Wieczorne dwie godziny nie uratują sytuacji choć faktycznie słucha się ich z ciekawością (poza środą kiedy leci jakieś remizowe łupu-cupu i piątkiem kiedy wraca playlista). W sumie należałoby im życzyć więcej odwagi przy zachowaniu dotychczasowego kierunku zmian.
    • Gość: BAJKA O PANTUMIMIE RADIO KOLOR TO KIEDYS BYLO FAJNE A TERAZ TO DNO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.04, 18:22
      Kilka lat nie bylo mnie w Polsce. Wrocilem kilka miesiecy temu. Nim wyjechalem
      to namietnie sluchalem tego radia. Teraz???????????????? Nie daje im nawet
      kredytu zaufania bo nie ma co stawiac na tak kiepskie papiery. Muzyka w ciagu
      dnia to taka sieka ze tylko plakac. Rzeczywiscie wieczorami bywa lepiej ale to
      czego pan od muzyki daje posluchac w ciagu dnia to dramat.
      Inny mankament to "poranek". Oczy sie klaja, a ponad to kto temu panu z nikskim
      glosem powiedzial, ze ma poczucie humoru???? On jego nie ma wiec juz niech
      lepeij puszcza muzyke.
      Wiadomosci???? Bez pomyslu, bez koncepcji niczego sie nie dowiaduje. Inaczej
      niz kiedys, kiedy obok "zety" mieli najlepszy serwis informacyjny.
      To chyba koniec. Stacja ta staje sie coraz bardziej niszowa, tyle tylko ze
      chyba nie ma amatorow tej niszy.

PS. No i to nowe logo - no comments.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka