Gość: ELWIN WSZYSCY ARTYSCI TO PROSTYTUTKI... IP: 195.94.201.* 08.12.04, 08:44 WSZYSCY ARTYSCI TO PROSTYTUTKI... W OPARACH LEPSZYCH FAJEK, W OPARACH WODKI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Canaletto WSZYSCY "ARTYŚCI" TO PROSTYTUTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 08:45 Niegdyś zasłużeni w walce o socjalizm teraz bronią wielkiego sponsora warszawki. Trzeba tutaj dodać, że większość osób tam podpisanych ma więcej wspólnego z urabianiem prymitywnych gustów widzów polskiej telewizji niż z szeroko rozumianą sztuką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Dobrze wiedzieć, komu forsa droższa niż prawda IP: *.chello.pl 08.12.04, 08:49 To cenna informacja, przez którą teratz można będzie filtrować np. wystąpienia w krypokampaniach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betty Re: Artyści bronią Kulczyka IP: *.pkobp.pl 08.12.04, 08:55 a czy wspierał pomoc dzieciom niepełnosprawnym i młdzieży, którą zajmują się stowarzyszenia ? Po co ? przecież go tam nikt nie obroni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xerxes Re: Artyści bronią Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 09:10 Artyści bronią najbogatszego człowieka w Polsce (któremu przecież nie zabraknie na prawników), bo dawał na kulturę (czyli dawał im pieniądze). To jest transakcja, jak widać:) Chodzi artystom oficjalnie o "wymaganie tych samych standardów postępowania organów państwa wobec wszystkich obywateli, bez względu na ich stan posiadania". No to poproszę Państwa Artystów o liste nikomu nieznanych (i bez kasy!) Kowalskich i Nowaków z Kutna i Pacanowa, których oni bronili równie publicznie i z równym zapałem!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmk Re: Artyści bronią Kulczyka IP: *.kolbet / *.suwalki.sdi.tpnet.pl 08.12.04, 09:25 BRONIĆ OSZUSTA,BO SYPNĄŁ IM KASY, TO JEST POZIOM NASZYCH ARTYSTÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Tez jestem artystą i mam inne zdanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 09:26 Tacy spryciarze jak Kulczyk i jemu podobni, ktorzy sprzedaja ten kraj aby osiągnąc tylko wymierne korzysci materialne powinni byc pietnowani i ukarani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Czy ktoś z Was czytał ten list w całości? IP: 213.206.148.* 08.12.04, 09:48 Myślę, że nikt (z pewnością niewielu) nie czytał tego listu - poza fragmentami z powyższego artykułu. Jak można wypowiadać się na podstawie kilku zdań wyrwanych z całości? Przeczytajcie i postarajcie się zrozumieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Link do treści i pełnej listy podpisanych IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.12.04, 10:14 Treść i pełna www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041208/kraj/kraj_a_11.html#1 Jedyny konkret w tym liście to taki, że Kulczyk sponsoruje kulturę, a więc niektórych z sygnatariuszy listu. A w jaki sposób zdobywa pieniądze m. in. na ten "mecenat": www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041208/publicystyka/publicystyka_a_1.html www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041208/publicystyka/publicystyka_a_15.html Włos się jeży na głowie... ale nie artystom. Dla nich ważne jest "dobre imię Kulczyka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosh***** Re: Link do treści i pełnej listy podpisanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 19:13 Rzeczpospolita to coraz bardziej gazeta propagandowa i zbliża się do dna. Jeżeli chodzi o propagandowość to jest już na poziomie Trybuny, Nie, Gazety Polskiej i Radia Maryja. Absolutnie im nie wierzę!! Trzeba pisać z rozwagą a nie szukać sensacji za sensacją. Szczególnie, że oni robią to w bardzo przemyślany i perfidny sposób, taki pseudo-inteligencki. Niby pismo o wysokiej kulturze itd... a mimo to poziomem merytorycznym niewiele odbiegają od Faktu czy Super Expresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekles Czytałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 10:51 Obciach. Ale to artyści trzeciego stringu. Banaszak! Rodowicz! Też mi artystki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Tez jestem artystą i mam inne zdanie! IP: *.bci.net.pl 08.12.04, 16:09 Wy jestescie lepsi? Nic nie wiecie o Kulczyku, a go opluwacie. "Bo w gazecie napisali". Niewazne czy to Rzepa czy Fakt, informacje i tak nalezy najpierw potwierdzic. Jestescie naiwni jesli myslicie, ze dziennikarze zawsze maja racje :) Pozdrowienia i zycze mniej fanatyzmu. P.S. Nie jestem znajomym Pana Kulczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Tez jestem artystą i mam inne zdanie! IP: *.bci.net.pl 08.12.04, 16:10 Pamietajcie Polacy - patrioci, łatwiej opluć niż potem przepraszać, że się opluło niesłusznie... Jesteście pewni jego winy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALF Re: Artyści bronią Kulczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 09:55 wszystcy artysci to PROSTYTUTKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profan Re: Artyści bronią Kulczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 09:57 Cóż, to trochę tak jak z tanią dziwką, która bierze kasę od każdego kto chce zapłacić. Szkoda, że nikt z broniących dr Kulczyka nie zastanowi się nad konsekwencjami jego działań dla kraju. Ale to chyba zbyt dużo by wymagać od TWÓRCÓW (odtwórców)tego typu refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Kazik ma racje! Wszyscy artysci to prostytutki... IP: *.globalintech.pl 08.12.04, 10:06 Dla grosika poparli najpierw komune co roku na pochodach pierwszomajowych, a teraz gdy PZPR nei daje juz grosika to beda popierac kogokolwiek kto da im go, nawet kosztem calego narodu i znow na wieki uzaleznienia sie od KGB.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocmoluch wszyscy artyści to prostytutki IP: 217.153.133.* 08.12.04, 10:11 miał rację kazio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSTATNI Głodujące dzieci to sprawka takich jak Kulczyk. IP: *.crowley.pl 08.12.04, 10:13 Wpierw Rząd wpłaca do tzw. przedsiębiorstw państwowych Kilkadziesiąt Miliardów dotacji z naszych pieniędzy, potem można kupić te przedsiębiorstwa do Rządzącej SITWY za marne pieniądze i odsprzedać z zyskiem - Oto genialne interesy takich jak Kulczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Głodujące dzieci to sprawka takich jak Kulczy IP: *.chello.pl 08.12.04, 17:01 Glodujace dzieci to wynik tego, ze nic ostatnio nie zjadly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wades Jak to spiewał Kazik? IP: *.abc.com.pl 08.12.04, 10:37 "Bo wszyscy artyści to prostytutki...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Brakuje tutaj podpisów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 10:50 dyrygentów chórów chłopięcych, Sławomira Pietrasa,Staszka Mikulskiego, Ireny Santor.,. ...a może są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Artyści bronią Kulczyka IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 08.12.04, 10:50 Biedny p. Strzelecki ! Boi sie, ze straci sponsora pileczek do golfa. A graj sobie w cymbergaja albo bilard kieszonkowy (prawa mocniejsza), snobie jeden ! Kabotyn i beztalencie. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heh Re: Artyści bronią Kulczyka IP: *.zamoyski.edu.pl / *.zamoyski.edu.pl 08.12.04, 10:55 Ten zawód zawszee kojarzył mi się z p*ostytucją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kemot Re: Artyści bronią Kulczyka IP: 81.210.50.* 08.12.04, 11:31 Kazik kiedyś śpiewał - "Wszyscy artyści to prostytutki...." nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artysta Re: Artyści bronią Kulczyka IP: *.ath.forthnet.gr 08.12.04, 11:32 I kogo tu bronic? Blamaz totalny tego (za przeproszeniem) "mecenasa sztuki". Niech jedzie do Moskwy ze swoimi artystami a nie blamuje Poznania. Wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galanczuk wspomnijcie socrealizm IP: *.archidiecezja.katowice.pl 08.12.04, 14:32 artyści pierwsi w ochoczym jego wdrażaniu. chylę czoła. Co drugi z pełnym brzuchem, pijany w kolorowych łaszkach udaje niezależnego, a siedzi w kieszni koncernów płytowych, żąda za płytę dniówkę normalnego człowieka a całą resztę nazywa złodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Janek, kopsnij mi pare tysiecy,a tez bede Cie bro. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.12.04, 11:36 Drogi Janku, prosze, kopsnij mi pare tysiecy,a tez bede bronil Twojego imienia. Duzo naprawde nie chce, tylko tyle,abym mogl splacic kredyt mieszkaniowy,jaki wzialem,by kupic kawalerke. Przeciez ,drogi Janku, w ogole bys nie odczul braku tak mikroskopijnej dla Ciebie kwoty. Ja bede musial ten kredyt splacac przez nastepne 25 lat, a Ty,Janku,wiecej codziennie wydajesz na koniak i perfumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel ...wymaganie tych samych standardów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 11:40 "...tych samych standardów postępowania organów państwa wobec wszystkich obywateli, bez względu na ich stan posiadania - apelują". Ciekawe czy fiskus tych kuglarzy też tak traktuje jak pozostałych obywateli? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: ...wymaganie tych samych standardów... 08.12.04, 11:46 A te slynne opowiesci "artystow" o laskowosci policji drogowej dla ich wybrykow drogowych? ;) Jak to napisalali? "tych samych standardów postępowania organów państwa". Boze - widzisz i nie grzmisz? Jak widac "artysta" sie jest nie tylko w teatrze i mowic cokolwiek mozna rowniez w zyciu - zawsz pozniej mozna powiedziec, ze sie mialo taka role... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Artyści bronią Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 11:56 Lepiej, niech artyści zajmą się duszą a nie polityką, bo z reguły źle na tym wychodzą. Jeżeli nie chcecie stracić na popularności to lepiej nie wypowiadajcie się na tematy, których nie rozumiecie. A firmować bogatego kombinatora, to też rzuca ślad na was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artyści Re: Artyści bronią Kulczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 12:14 My posiadamy - on posiada. Musimy się wspierać, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napletek Re: Kulczyk wali Gruche-publicznie!!! w TV serio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 12:15 noooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Glogowski "WSZYSCY ARTYSCI TO PROSTYTUTKI" IP: *.essex.ac.uk 08.12.04, 12:17 "Wszyscy artysci to prostytutki ..." - spiewal przed laty Kazik Staszewski. W sprawie dzialan komisji sledczej w stosunku do Kulczyka mam podobne zdanie co sygnotariusze tego listu, ale uwazam, ze takie publiczne apele w tej sprawie sa rownie niestosowne co wstawiennictwo za biskupem Peatz'em. Dowody w stosunku tego ostatniego byly bardzo mocne, a jednak niektorzy z wierchuszki, rowniez tej artystycznej szli w zaparte: "Niewinny!!! Bo wielebny, bo znajomy, bo przyjaciel" Niech sprawe wyjasniá sády a nie motloch na ulicy czy artysci. To, ze ktos daje pieniadze, na kulture nie przesadza o jego wine w innej sprawie. Na marignesie Poznan coraz bardziej smierdzi pod tym wzglédem. Ale to dobrze dla przyszlosci miasta. Mieszczanska hipokryzja ( ze probosz cz i adwokat sa swiéci) musi ustepic rzeczywistosci. Z drugiej strony faktem jest, ze media w tym "Gazeta Wyborcza" w opisywaniu Kulczyka byly stronnicze, a wrecz nierzetelne. Potrafie to udowodnic, nawet jesli wykasujecie te artykuly. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
jago Pozbawieni poczucia centralnosci szukaja okazji by 08.12.04, 12:44 zaistniec. Raz jeszcze. Gospodarka rynkowa zepchnela ich do statusu komediantow. Marzy im sie powrot do niegdysiejszej roli 'srodowisk opiniotworczych. Ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Kulturalne jaja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 12:41 A ci wszyscy przydupasy skąd się urwali ? Odpowiedz Link Zgłoś