Dodaj do ulubionych

seria encyklopedyczna

IP: *.intrabeg.net / 81.210.17.* 12.01.05, 16:43
Przez pomysł z darmową encyklopedią nie mogłem kupić dziś Gazety. Wszystkie
wykupiono rano. Myślę, że takich przypadków było wiele. I przez populistyczną
(na poziomie Faktu) akcję rozdawnictwa Agora straci wielu klientów na
następne tomy. No bo po co kupować komplet jeśli nie ma się pierwszego
woluminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: sw Re: seria encyklopedyczna IP: *.net.autocom.pl 12.01.05, 19:52
      Biedni kupią ten jeden tom i będą specami od alfabetu, Abchazji i Afryki. Bogaci i niemyślący kupią i ten tom, i następne za pełną cenę i dadzą na półkę, by uchodzić za "enteligencję". A bogaci i myślący kupią tańszą i lepszą encyklopedię. I tylko GW straci kolejnych czytelników znudzonych bieganiem po 100 sklepach by przeczytać do porannej kawy gazetę. Poranną gazetę czy dziennik, a nie papier toaletowy z darmowym dodatkiem.
      • kamark Re: seria encyklopedyczna 12.01.05, 22:21
        A jak ocenisz tych co to są bogaci, niemyślący i w kapciach, a jak tych co to
        myślący, w bamboszach i z administracji ? Czy zawsze trzeba ludzi grupować
        i "nazywać", by poczuć się lepiej ? Bo ja to jestem inny, tak ?
        Też dziś intensywnie poszukiwałem gazety, też się nasłuchałem w kolejce "że kto
        to widział - powinni dać więcej" i jestem przekonany, że 90% kupiło, bo za
        darmo. I nie kupią kolejnych za 37, bo "chyba mnie nie pogięło - za tyle kasy".
        Jednak czy inna encyklopedia ( ta dla bogatych i myślących) jest tańsza i
        lepsza ? Nie jestem przekonany. Suplement "Co wtedy pisaliśmy jest świetny" !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka