Dodaj do ulubionych

PEREŁKI "SYGNAŁÓW DNIA"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 11:19
Dziś w wiadomościach gospodarczych "Sygnałów" usłyszałem taki tekst:

"...ożywienie gospodarcze sprawia, że zwiększa się liczba bankrutujących
przedsiębiorstw..."

Genialne, i jakże logiczne!
Obserwuj wątek
    • imagistyk Re: PEREŁKI "SYGNAŁÓW DNIA" 22.02.05, 14:11
      A ja odniosłem wrażenie ,że powiedziano o spadku ilości bankrutujących przedsiębiorstw.Motywacją było ożywienie gospodarcze.Być może przesłyszeliśmy się.Od niedawna (przestałem słuchać porannej "Trujki") słucham "Sygnałów dnia" i na razie mam dobrą opinię,nawet jeżeli nie zgadzam się z komentarzami.
      • Gość: ABW Re: PEREŁKI "SYGNAŁÓW DNIA" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:27
        O spadku to piszą w serwisach internetowych. I to też trochę dziwnie brzmi,
        np.: "W ubiegłym roku splajtowało 1025 firm. Spadek jest efektem ożywienia..."
        itp. itd. Być może się przesłyszałem, choć wątpię, lektorka miała raczej dobrą
        dykcję...
    • Gość: ABW BILOBIL DLA "MYNYSTRA"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:56
      Dziś w Sygnałach wystąpił mynyster od kultury, niejaki Waldemar Dąbrowski. Miał
      powiedzieć, że "dzięki abonamentowi Polskie Radio i Telewizja są
      najważniejszymi instytucjami kultury narodowej". Tymczasem nie zażył rano
      bilobilu i zapomniał dodać słów "dzięki abonamentowi"; i wyszło jeszcze lepiej
      dla radyja i telewizyji, to znaczy że w ogóle są one najważniejsze. Ale w
      wiadomościach Sygnałów cytowano przygotowaną wcześniej wersję, tę z
      abonamentem. Po co? Przecież tak na logikę to chyba lepiej dla radyja być
      najważniejszym w ogóle niż dzięki abonamentowi? Ale z drugiej strony okazuje
      się, iż kasa ważniejsza niż misja i wiarygodność (vide: zniekształcony cytat).
      Proponuję z abonamentu ufundować panu mynystrowi zapas bilobilu i biosteronu na
      cały rok.
      • imagistyk Re: BILOBIL DLA "MYNYSTRA"! 01.03.05, 14:28
        Dla mnie wypowiedż mynystra była momentami bełkotem.Najśmieszniej jednak było , gdy mynyster powiedział,że dzięki abonamentowi PR i TVP są niezależne od wpływów politycznych.Zarząd TVP tego koronnym dowodem.
    • Gość: ABW SZTUCZNA PEREŁKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 09:37
      I kolejny mynyster czy marszałek (już mi się te marionetki kićkają), prawdziwa
      sztuczna perła. Stękał, jęczał, wzdychał, kichał jakby nitro się nawdychał. Co
      zdanie to absurd.Kochani radiowcy, proszę, nie katujcie nas codziennie rano
      występami niedouczonych, ale cwanych polytyków. Człowiek z rana potrzebuje
      trochę spokoju i minimalnej choćby dawki kultury. A o abonamencie może
      powiedzieć, dajmy na to, znany i lubiany aktor/ka, pisarz/ka, czy nawet skromny
      bibliotekarz/ka z pięknej polskiej prowincji. Polytycy precz od radyja!
    • Gość: ABW ABONAMOTUMANOZAMĘT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:57
      Oto perełczyna: pan Jędrzejowski, prezesem programu pierwszego PR nazywany,
      stwierdził dziś w Sygnałach, iż "abonament jest podstawą oferty programowej
      Polskiego Radia". No proszę, a ja myślałem, że podstawą oferty programowej jest
      BIOSTERON. Poza tym pan prezes opowiedział się za jak najwyższą stawką
      abonamentu. Bardzo to logiczne, zważywszy, iż najbardziej sumiennymi płatnikami
      są ludzie starsi, emeryci, renciści, czyli często najubożsi. Jeżeli abonament
      będzie coraz wyższy, to w końcu przestaną płacić. Ja również. Myślę, że jak
      najniższa stawka mogłaby spowodować, że płaciliby wszyscy i, paradoksalnie,
      wpływy byłyby większe. Cóż, z takim prezesem będzie kiepsko z kieresem, pardon,
      z interesem.
      O gadaninie niejakiego Smolara Aleksandra zupełnie nie chce mi sie pisać, choć
      była to perła nad perłami bełkotu i nowomowy. Ale w połowie usnąłem, gdy zaczął
      chwalić niemiłościwie nam panującego rezydenta Kwaśniewskiego. Ostatnio tak już
      mam mociumpanie, że usypiam gdy zaczyna się polytyczne sranie w banie.
    • Gość: ABW KOLEJNY POPIS SZTUCZNEJ PERŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:14
      Ten cały stękający marśałek to już jak Wałęsa. Nie chce, ale musi, nie musi, a
      może; ocal nas od niego, Boże!
      • imagistyk O co chodzi ? 11.03.05, 13:29
        Dziś rano po rozmowie z Kwaśniewskim puszczony został utwór Bee Gees "You Win Again".Przypadek czy prowokacja ?
    • Gość: ABW PEREŁKA SPECJALNEJ TROSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:24
      Dziś w Sygnałach wystąpił niejaki Grzegorz Schetyna z Partii Obiboków. Czy
      słuchał ktoś? Co to było? Czy to poseł specjalnej troski, bo takie wrażenie
      nijakie odniosłem.
      • imagistyk Re: PEREŁKA SPECJALNEJ TROSKI 14.03.05, 16:10
        Wyprzedziłeś mnie brzydalu.Ja chciałem zatytułować wpis: "Gruszka Rokity".Jako żywo przypomina posła Gruszkę,a jest człowiekiem Rokity.Po prostu w PO nie może być inteligentnych ludzi,gdyż Rokita nie znosi konkurencji.
    • Gość: ABW STARA MAĆ PERŁOWA - JAD, ŻÓŁĆ I NIEMOC... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:30
      Pan Lech Wałęsa w "Sygnałach" - szkoda słów...
      • imagistyk Re: STARA MAĆ PERŁOWA - JAD, ŻÓŁĆ I NIEMOC... 16.03.05, 14:19
        Prawdę powiedziawszy nie wiem po co LW jest gdziekolwiek zapraszany.Gros jego wypowiedzi to samochwalstwo i kłamstwa .Nic nie zrobił ze swoich zapowiedzi.
    • Gość: ABW DWIE PERŁY NUDNE, ZWIETRZAŁE I OGRANE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 09:18
      Dziś w "Sygnałach" panowie Marek Borowski i Longin Pastusiak.
      Gadu-pierdu, pierdu-gadu i tak mogą do obiadu... A zaczęli o 7.30. Cacy...
    • Gość: ABW PÓŁTOREJ ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:20
      "...po półtorej roku..." powiedział reporter "Sygnałów" z Lublina o 8.30.
      Ciekawa to człowieka, skąd się w radyju wzięła?
    • Gość: s. Prezes PR: Nowak Jezioranski pracował w RH! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 15:22
      autentyk, tuz po smierci Jana Nowaka Jeziorańskiego Krzysztof Grzesiowski zakpił
      sobie z czerwonego siezieniewwskiego, sparawdzajac jego wiedze radiowa. Panie
      Prezesie, Jan Nowak Jeziorańki zaczynał pracę w radiu w Rozgłośni Harcerskiej
      /powstala w 1957, jakby ktos ie wiedzial/
      Prezes siezieniewski: - dokładnie tak!

oops!
      • jacekm22 Re: Prezes PR: Nowak Jezioranski pracował w RH! 08.06.05, 19:43
        Jedna wielka perla sa wywiady prowadzone przez red. Slomkowska !!!
        • Gość: ABW Re: Prezes PR: Nowak Jezioranski pracował w RH! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:43
          Oj, tak! Właściwie to pani Redachtor Słomkowska przeprowadza wywiady sama ze
          sobą!!!
        • kicior99 Re: Prezes PR: Nowak Jezioranski pracował w RH! 11.06.05, 11:47
          to juz klasyka braku obiektywizmu i przepuszczania wszystkiego przez milosc do
          SLD
    • Gość: ABW DZIŚ BĘDZIE WCZORAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 09:48
      Dzisiaj rano pan "korespondent" ze Stanów, relacjonując proces niejakiego
      Jacksona powiedział coś takiego:
      "...dzisiaj rozeszła się pogłoska, że wyrok będzie znany wczoraj...".
      Zaraz przeprosił, ale co z tego, skoro dalej się motał...
    • Gość: ABC PERŁA TOLERANCJI A REBOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:25
      Wielce Szanowna Pani Środa, Pełnomocniczka (chyba tak powinno być, dziw że
      dotąd nie zareagowała, cóż - najciemniej pod latarnią), jak zwykle w środę dała
      kolejny popis. Tym razem okazało się, iż z powodu braku nietolerancji i
      nadmiaru równouprawnienia w życiu należy tropić ich przejawy w literaturze, a
      zwłaszcza w podręcznikach. Wszędzie tylko formy męskoosobowe, "brak
      dziewczynek" - tak sie wyraziła. Cóż, życie intymne pani pełnejnocniczki mnie
      nie interesuje, a tolerancja ma chyba swoje granice. Poza tym zalecała trening
      tolerancji, co zakrawa już na jakieś namawianie do molestowania. Jestem pewny,
      iż po wyborach nie będę musiał utrzymywać z moich podatków tej Pani, gdyż
      urząd, który piastuje, jest hańbą i obrazą dla logicznie myślącej części
      społeczeństwa. Zniknie toto z powierzczchni tak samo jak Krajowa Rada
      Pierdofonii i Antywizji.
      • imagistyk A propos Grzesiowskiego 16.06.05, 15:24
        W rozmowie z Jaruzelskim powiedział ,że epoka napoleońska była 250 lat temu.Być może nie chodzi o kpinę z rozmówcy,lecz o wiedzę redaktora,którego zresztą lubię .
        • Gość: ABC Re: A propos Grzesiowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 00:45
          A może niewyraźnie powiedziało mu się? Tak charcząco, bo On tak ma...
    • Gość: ABC CIPAŁKI - OPAŁKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 10:16
      Hit-kit tygodnia. Dzisiaj w wywiadzie o 7.15 ten co nie chce, ale może i może,
      ale nie musi, powiedział coś takiego: "jak ten dżdż (brzmiało jak 'grzyb') co
      go pragnie kania"!!! A później coś co brzmiało mniej więcej tak: "nie jestem
      jak korka, co unosi się na fali..." A w ogóle, to dziwię się, iż tak silne jest
      upartyjnienie naszego życia społecznego, że ktoś mający poważne kłopoty z
      językiem polskim nie tylko chce kandydować na prezydenta, ale także często
      wypowiada sie publicznie. Istne horrendum!!!
    • Gość: ABW KAMERA W TOALECIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:10
      Kamera w toalecie - to zagadnienie najbardziej interesowało panią Słomkowską w
      rozmowie z panem Rzeplińskim, "profesorem" zwanym.
      I jeszcze przykład dialogu o sądownictwie:
      -...panie profesorze, jak długo w Polsce czeka się na wyrok sądowy?
      - Coraz krócej w Polsce...
      - Ale długo! - nie daje skończyć rozmówcy mistrzyni mikrofonu.

Skoro wie, to po co pyta.
      A w ogóle powtórzę za innymi użytkownikami forum, iż genialna Pani Słomkowska
      nie potrzebuje rozmówców, każdy jej wywiad to właściwie rozmowa z sobą samą.
      Tak trzymać, towarzyszko, Ordynarni... pardon, Ordynacka u bram!

• Gość: ABW MĄDRY INACZEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:57
      Komentarz niejakiego pana Głuszyńskiego do kolejnego bzdurnego sondażu Pentora
      za naszą kasę dla I programu Polskiego Radia zrobionego. Temat: "Czy Polacy
      chodzą do kina":

"(...) jeśli już chodzą do kina to chcą oglądać przede wszystkim filmy dobre
      (...)"

Genialne w swym skretynieniu.
      Rzeczywiście: "Jedynka - kretynka".
      Tylko dlaczego za nasze pieniądze?
    • Gość: ABW PERŁA W CIMOSZENKOWEJ KORONIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:07
      Można nie lubić Romana Giertycha, ale to co dzisiaj w wywiadzie z nim
      wyczyniała pani Słomkowska przechodzi ludzkie pojęcie. To prawdziwa sztuczna
      perła sld-owskiej macicy. Towarzysz Cimoszenko powinien czym prędzej nanizać
      jej wizerunek na złotą nitkę i na szyjce se powiesić...
      • Gość: andzia Re: PERŁA W CIMOSZENKOWEJ KORONIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:46
        taak , ten wczorajszy wywiad z Giertychem to byl pokaz "obiektywizmu"
        pani Slomkowskiej. Mimo iz za Giertychem nie przepadam...to wzbudzil
        moj szacunek. Im bardziej bojowa stawala sie red Slomkowska- tym bardziej
        spokojny i rzeczowy stawal sie Giertych.
        Pani Gosiu , niech Pania przeniosa do jakiegos kacika dla kobiet...
        bo z politykami ,szczegolnie po wyborach to Pani sobie nie poradzi... oj nie./
        • Gość: jacek2 Re: PERŁA W CIMOSZENKOWEJ KORONIE IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 19.08.05, 20:48
          Dzisiejszy wywiad( monolog ) Pani Slomkowskiej z Pania Szymankowa Deresz tez
          byl warty posluchania ....
    • Gość: ABW BELKA - AROGANCKI DARMOZJAD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:46
      Ten najgorszy premier w historii Polski powiedział w "Sygnałach Dnia" coś w tym
      stylu:
      "...ja nie muszę szukać pracy, to praca mnie szuka. W pośredniaku na pewno nikt
      mnie nie zobaczy..."
      Zobaczymy, do czasu, panie próżniaku, myślę, że niedługo nie będziesz pan miał
      wstępu nie tylko do pośredniaka, ale nawet do szaletu publicznego. Bo cuchniesz
      pan arogancją i pychą, a tego ludzie ci nie wybaczą...
    • Gość: ABW PLATFORMERS KOMOROWSKI BRONISŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:25
      Ten "wyterany" posieł (piąta kadencyja) tako rzekł w Sygnałach Dnia:

"...nie ma programu, pod którym mogliby się pochylić eksperci"

Panie posieł, chyba pora znowu zmienić partyję, bo język się plącze...
    • Gość: człowiek WOKÓŁ SZAMBA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:15
      Wokół szamba słychać plusk,
      to kampanię zaczął Tusk!!!
      • Gość: ABC Re: WOKÓŁ SZAMBA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:40
        Kto się w szambie lubi pluskać
        Niech głosuje na Don Tuska!
        • Gość: ;) Re: WOKÓŁ SZAMBA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:22
          człowieku zmień forę, coś Ci się pomerdało:-(
    • Gość: ABW SAMOTNY BIAŁY KIEŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:27
      Nareszcie! Koniec wazeliniarstwa pana redachtora i koniec jedynych słusznych
      wstępniaków kłamczuszka. Ciągnęło się toto jak smród za wojskiem, a na koniec
      człowiek zwany (p)rezydentem z właściwą sobie bezstronnością, taktem i wrodzoną
      elegancją zasugerował Polakom jedyny słuszny wybór. Brakowało tylko, aby jako
      ulubioną lekturę młodości wymienił "Samotny biały kieł". Wot, liberał...
    • august.bw OJ PIEPRZY TRZY PO TRZY... 31.10.05, 15:46
      Dziś w Sygnałach niejaki pan polytolog Jacek Kucharczyk walnął coś takiego:

"Ludzie głosowali na koalicję PO/PIS, a dostali koalicję PIS/Lepper..."

Koleś, daj se siana albo zejdź z wozu. Żadna koalicja nie startowała w
      wyborach. Startowały PIS i PO jako samodzielne partie. Jak tego nie rozumiesz
      to lecz się na łupież, bo na rozum za późno... A panowie redachtorzy mogliby
      mniej stronniczo a bardziej z sensem dobierać pajaców!

• xxx131 Re: OJ PIEPRZY TRZY PO TRZY... 31.10.05, 19:40

> "Ludzie głosowali na koalicję PO/PIS, a dostali koalicję PIS/Lepper..."
        A co? To nie jest prawda?
    • Gość: ABC SAMOTNY BIAŁY KIEŁ W SYGNAŁACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:14
      Znowu szamba słychać plusk,
      Do rozgłośni wkroczył Tusk...
    • Gość: Pułtusk SEPLENIĄTKO Z PLATFOREMKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 16:31
      A to całe sepleniątko z platforemką, łopatką i wiaderkiem powinno się silnym
      kopem wyekspediować do piaskownicy. Tam czekają nań Bronio z Kitką. Będą
      budować zamki z piasku dla poklasku. Do radia wstęp wzbroniony...
      • Gość: ABC OBSCENIUSZ S..UJTYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 21:12
        Oj, tak... I czeka tam na sepleniątko także groźny obsceniusz Grześ S..ujtyna.
        Ten kwartecik jak zacznie grać to ze strachu zaczniem s..ć !
    • Gość: ABW "redaktor" grzeczny inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:38
      Myślałem, że gorzej nie można. A jednak można. Pan Jakub Ulrich, redaktorem
      zwany, w dzisiejszej rozmowie z panem premierem dał istny popis arogancji,
      chamstwa i tendencyjności. To ciągłe przerywanie, pouczanie, ta niechęć do
      rozmówcy wyczuwalna w każdym niemal słowie... Mam nadzieję, że ten chłoptaś
      tylko odbywa staż lub chwilowo zastępuje starszych redaktorów, bo jeżeli miałby
      zagrzać dłużej miejsce w radiu publicznym, to agonia tego radia nastąpi
      szybciej niż myślimy. Należy niezwłocznie wysłać pana Ulricha na kurs dobrych
      manier, później mógłby jakiś czas podawać kawę lub herbatę starszym kolegom z
      techniki na przykład. Tylko broń Boże nie dopuszczać go do mikrofonu! A w ogóle
      nich sobie idzie do jakiejś stacji komercyjnej. Tam takie amatory robią za
      gwiazdy...
      • Gość: majka Re: "redaktor" grzeczny inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 13:43
        Drogi ABW widać, że kochasz PiS, ale chyba pomyliłe(a)ś fora;-)
        • Gość: ABW Re: "redaktor" grzeczny inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 20:14
          Kogo kocham, to moja sprawa. Na pewno obiektem moich uczuć nie jest i nie
          będzie żadna partia polityczna, gdyż nigdy do żadnej nie należałem, nie należę
          i nie będę należał. Bowiem "polityka dla mnie to w krysztale pomyje". Mój post
          dotyczył natomiast oceny pracy redaktora mojej ulubionej stacji radiowej, czyli
          programu pierwszego Polskiego Radia. I niezależnie od tego kim jest rozmówca
          chciałbym aby pewne normy były w tej rozgłośni zachowane. A jeżeli już ktoś
          ujawnił swoje sympatie polityczne, to chyba ów pan "redaktor", i to on chyba
          pomylił stacje. Jestem ciekaw czy gdyby rozmówcą był ktoś dajmy na to z PO,
          rozmowa miałaby podobny przebieg. A tak na marginesie, czy Ty, Droga Majko,
          wiesz o czym piszesz? Czy słuchałaś tej rozmowy? Chyba nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka