Gość: bardziej IP: 217.153.91.* 04.03.05, 09:39 Nazwę Huty Warszawa wymawia się "Lukini", a nie "Luczini". Angielska wymowa słowa metal to "metal", a nie "mital". Poducz się Pan i nie kalecz języków podczas audycji. Pozdrawiam, bardziej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Preslaw Re: do pana Marka Tejchmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 09:41 Rany boskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: do pana Marka Tejchmana IP: w3cache.* / *.2-0.pl 04.03.05, 10:23 To dlatego ze BBC jest tylko przez godzine. A MT szama wtedy kolacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: do pana Marka Tejchmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 10:38 Późno jada, źle potem śpi i rano wygaduje takie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doctor Re: do pana Marka Tejchmana IP: *.demo.pl 04.03.05, 11:00 > Nazwę Huty Warszawa wymawia się "Lukini", a nie "Luczini". Czy zgodnie z ta regula nazwe Huty Lenina wymawia sie "Toliatti"? Odpowiedz Link Zgłoś
burli Re: do pana Marka Tejchmana 04.03.05, 11:13 Nie czepiajcie się wszystkich i wszystkiego. Przejęzyczenia i wpadki każdemu się zdarzają. Czy wywoływaliście burzę, gdy Zubilewicz w tvn miał wpadkę? NIE! Czy wywoływaliście burzę, gdy w TVP ktoś się przejęzyczył? NIE! Jeśli ktoś w TOK FM przejęzyczy się, czy zanotuje wpadkę - natychmiast wielkie larum. Wróćcie po rozum do głowy!!!! Niech Pan nie zwraca uwagi na chamstwo Panie Marku!! Pozdrawiam, prezes Fan Klubu TOK FM www.tokfm.tk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardziej Re: do pana Marka Tejchmana IP: 217.153.91.* 04.03.05, 11:35 Nie oglądam TVN. Nie oglądam TVP. Słucham Tok FM. Niech Pan nie zwraca uwagi na chamstwo Panie Marku! Ale proszę zwracać uwagę na to, co i jak Pan mówi. Pozdrawiam, bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasza Szkapa Re: do pana Marka Tejchmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:14 To takie samo przejezyczenie, jak Rywingate p.Begerowej. A propos przejezyczenia to opowiem dowcip: Czemu masz podbite oko?-pyta kolega kolege. Zona mnie walkiem uderzyla. A z jakiego powodu? Przez przejezyczenie -odpowiada .Jedlismy obiad i chcialem powiedziec "czy moge prosic o sol kochanie?" ale sie przejezyczylem i powiedzialem "tys mi k***o zycie zmarnowala". No i chwycila za walek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble ble Re: do pana Marka Tejchmana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:15 Burli, Ormowcu - milcz! To jest forum o Tok FM, więc rozmawiamy tu o zdarzeniach związanych z tą kataryną. I tyle. W innym wątku prosiłem Cię, żebyś sprawdził, kto kreował Filipa Ubunakuki (bo moim zdaniem nie był to Horczyczak). Wysil swoje ormowskie zdolności inwigilacyjne - proszę Cię na pamięć Wandy Wasilewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardziej Re: do pana Marka Tejchmana IP: 217.153.91.* 04.03.05, 12:29 Niniejszym odszczekuję swój zarzut co do wymowy słowa "mital". Mój błąd. Przepraszam. bardziej PS: A "lukini" podtrzymuję ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble ble Re: do pana Marka Tejchmana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:39 Spokojnie Bardziej. Nie odszczekuj nadaremno :) W Hameryce chyba częściej mawiają [mae'tal]. Pamiętam sceny z "Full Metal Jacket" Kubricka. Owo [mital] jest chyba bardziej brytyjskie. Jednak niech się wypowiedzą specjaliści, aby uspokoić Twoje sumienie lingwistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardziej Re: do pana Marka Tejchmana IP: 217.153.91.* 04.03.05, 12:50 Chodzi niestety o to, że jedna wredna korporacja hinduskiej proweniencji zwie się 'Mittal Steel' (jej szef i współwłaściciel to Lakshmi Mittal). Bardziej dał ciała, dlatego odszczekuje. Pozdrawiam, bardziej PS: www.lnmnv.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posiadacz słownika Re: do pana Marka Tejchmana IP: 195.245.217.* 04.03.05, 12:56 Dziwne, podaję za słownikiem (z braku znaków fonetycznych zastosowałem transkrypcję polskimi znakami): metal [metl] - metal metallic [mi'taelik] - metaliczny metallurgical - [mete'lerdżikal] - metalurgiczny metal-works [metl łerks] - huta metallurgy [metelerdżi] - metalurgia Więc jednak bardziej [meta] niż [mita] w wymowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardziej Re: do pana Marka Tejchmana IP: 217.153.91.* 04.03.05, 13:19 Wymawiamy "metal", jeśli mamy na myśli... metal. Ale gdy mówimy o panu Mittalu i jego hutach, to zdecydowanie "mital". I tu proponuję zakończyć dyskusję. Pozdrawiam, bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: do pana Marka Tejchmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:24 burli napisał: > Nie czepiajcie się wszystkich i wszystkiego. > Przejęzyczenia i wpadki każdemu się zdarzają. > > Czy wywoływaliście burzę, gdy Zubilewicz w tvn miał wpadkę? NIE! > Czy wywoływaliście burzę, gdy w TVP ktoś się przejęzyczył? NIE! > Jeśli ktoś w TOK FM przejęzyczy się, czy zanotuje wpadkę - natychmiast wielkie > larum. > > Wróćcie po rozum do głowy!!!! > > Niech Pan nie zwraca uwagi na chamstwo Panie Marku!! > > Pozdrawiam, > prezes Fan Klubu TOK FM > > www.tokfm.tk Burli, nie denerwuj się tak, ja nawet Tejchanamn lubię, o ile go słucham, to nie notuję, żeby często takie wpadki mu się zdarzały. Co nie oznacza, że nie wolno z niego trochę poironizować. Jest osobą publiczą. Wystawia się. Odpowiedz Link Zgłoś
burli Re: do pana Marka Tejchmana 04.03.05, 14:02 Co do Twojego stanowiska wobec moich wypowiedzi, nic nie powiem ponieważ brak już mi słów na Twoje chamstwo. Mam pewne przypuszczenia w kwestii tego kim jesteś. A co do Filipa Ubunakuki - wiadomo powszechnie, że nie był to Marek Horczyczak. Jeśli chcesz więcej wyjaśnień - pisz do mnie na maila. Pozdrawiam, prezes Fan Klubu TOK FM www.tokfm.tk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble ble Re: do pana Marka Tejchmana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 04:26 Oj Burli, Burli, co z ciebie wyrośnie? Mało szczegółów wyszło zza przegrody twych zębów. > Jeśli chcesz więcej wyjaśnień - pisz do mnie na maila. To już nie są metody ormowskie lecz esbeckie bez mała. Niejaki Ble ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespecjalista W American English metal wymawiają: "metal" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: W American English metal wymawiają: "metal" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:32 burli napisał: > Co do Twojego stanowiska wobec moich wypowiedzi, nic nie powiem ponieważ brak > już mi słów na Twoje chamstwo. > Mam pewne przypuszczenia w kwestii tego kim jesteś. > > A co do Filipa Ubunakuki - wiadomo powszechnie, że nie był to Marek Horczyczak. > Jeśli chcesz więcej wyjaśnień - pisz do mnie na maila. > > Pozdrawiam, > prezes Fan Klubu TOK FM > > www.tokfm.tk Burli, to do mnie? Czy do kogoś innego, bo ani nie widzę swojgo chamstwa (co najwyżej drobne złośliwości), ani nic nie pisałem o Filipie Ubunakuki. Nie bardzo więc rozumiem. Proszę o wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
burli Re: W American English metal wymawiają: "metal" 04.03.05, 17:57 Zawsze odpowiadam na posta, który jest względem mojej odpowiedzi o poziom w lewo. Moja odpowiedź odnosi się do posta niejakiego Ble ble. Za nieporozumienie przepraszam. Pozdrawiam, prezes Fan Klubu TOK FM www.tokfm.tk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: W American English metal wymawiają: "metal" IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.05, 22:28 Przeczytałem uważnie wszytskie posty i domyśliłem się, że to chyba jednak nie może być do mnie kierowane. Apropos Tejchmana, to słuchałem go dzisiaj po południu i doszedłem do wniosku, że jako dziennikarz radiowy ma dwie wady: jest w swoich wypowiedziach za bardzo chaotyczny, jakby za dużo chciał powiedizeć i jego głos trochę mi do radia nie pasuje, ale to rzecz gustu. Niemniej słuchałem go z zainteresowaniem. Choć merytorycznie nie potrafię do k.ńca jego wypowiedzi ocenić, bo an ekonomii się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś