Dodaj do ulubionych

Co z biletami na koncert U2?

IP: *.telia.com 04.03.05, 19:51
Nie tylko w Polsce sa przekrety z biletami na wielkie koncerty. Bylem w
Szwecji na trzech koncertach The Rolling Stones, dwoch koncertach, ktore gral
Bruce Springsteen, koncercie Neil`a Young`a, AC/DC i U2. Tylko na koncert
Young`a udalo mi sie kupic bilety w kasie. Ocenia sie, ze 60% biletow na
wielkie imprezy w Szwecji sprzedawanych jest przez konikow.
Obserwuj wątek
    • Gość: inny Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.scibor.math.uni.lodz.pl / 212.191.68.* 04.03.05, 23:40
      Dlatego ja nigdy nie kupuję od konia, to najskuteczniejsz metoda na walkę z nimi.
    • Gość: steffan Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.toya.net.pl 05.03.05, 02:56
      bez JAJ - mam kasę i nie mogę od kogoś odkupić LEGALNEGO biletu za np: 1000 pln
      bo mam taką FANTAZJĘ??! brawo Wolny Rynek!! BRAWO!! ...to na giełdie też
      niemożna grać? IDIOCI.
      • cozy Re: Co z biletami na koncert U2? 05.03.05, 09:48
        Szkoda, że prawnik nie wspominiał o artykule 133 kodeksu wykroczeń, który mówi:
        "kto nabywa w celu odprzedaży z zyskiem bilety wstępu na imprezy artystyczne,
        rozrywkowe lub sportowe albo kto bilety takie sprzedaje z zyskiem, podlega karze
        aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny". Dura lex sed lex.
      • Gość: Mike_Monroe bilety na U2 to nic z biletami na LENNEGO !!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.05, 10:19
        to jeszcze nic - rok temu bylem na koncercie krawca w wawie - kupilem jak bozia
        przykazala bilety pare miechow wczesniej za 100 zlociszy o ile pamietam
        (najtansze) - a na bemowie przed kasami koni bylo z 50 - i mieli bilety za pol
        ceny :( - nie wiem jak to mozliwe (wszystkie mieli - nawet do sektora vip za 50
        %) ale podejrzewam ze bylo za malo chetnych i scena fm (organizator) albo ktos
        od nich odsprzedal po cichu polowe biletow konikom po zanizonych cenach - no bo
        nie wierze zeby konik sprzedawal je ze strata dla siebie......i co powiecie?
        • Gość: Piotr Re: bilety na U2 to nic z biletami na LENNEGO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 17:37
          Być może koniki tuż przed imprezą próbowali cokolwiek odzyskać z tego co
          zainwestowali. Lepiej stracić 50 zeta niż 100, nie?
      • Gość: ByPass Idioci IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.05, 12:06
        dokładnie - IDIOCI. Jak znajdę czas, to wytoczę im proces o ograniczanie
        konstytucyjnie zagwarantowanego wolnego rynku!!! Tu nie ma, prawnie nakazanego,
        monopolu/nadzoru państwa, jak to ma miejsce w przypadku alkoholu, papierosów
        itp... W naszym (i nie tylko naszym) kraju cena za dowolny towar MOZE BYĆ TAKA,
        JAKĄ JEST W STANIE ZAPŁACIĆ KLIENT. Zabranianie handlu jest działaniem wbrew
        prawu i to Odysseya można pociągnąć do odpowiedzialności!!! Ciekawe czy ktoś
        się ze mną zabierze do sądu. Może wygramy bezpłatne bilety :-))))
        • Gość: Robert Re: Idioci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:33
          Sam jesteś idiotą. Jak chcę coś sprzedać to muszę mieć działalnośc gosp. Płace
          podatki i mogę dać cene jaka chcę. Konie to zwykłe kręty, cwaniaki, spekulanci
          żerujacy na fanach muzyki. Co to idioto ma wspólnego z handlem? Jedyna rada to
          nie kupować od nich. Niech sukinsyny zostana z biletami.
          • Gość: ByPass Re: Idioci IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.05, 20:23
            Nie sądzę, żebym był idiotą, od którego mnie wyzywasz. Mam działalność
            gospodarczą. Nie bronię nieopodatkowanej działalności koni, ale działania
            prawnego. Jak sprzedam bilet i nawet wystawię fakturę to mi mogą skoczyć
    • Gość: karolina Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.crowley.pl 05.03.05, 03:07
      Khe, znaczy się, że "monitorując sieć" Oddysey dzwoni po ludziach sprzedających
      bilety wypytując o ich numery? Nie wierzę.
      • Gość: jutek Re: Co z biletami na koncert U2? IP: 82.160.53.* 05.03.05, 03:34
        to ciekawe dlaczego w polsce aukcje są dozwolone? przecież mogę kupić np.
        telewizor i wystawić go na aukcję, a to, że ktoś się zgodzi zapłacić za niego 3x
        tyle co on jest wart to już mnie nie obchodzi, więc dlaczego z jakimiś biletami
        miałoby być inaczej?
        najlepszym moim zdaniem rozwiązaniem tego problemu dla dystrybutora - skoro
        zaczyna sprzedaż biletów tak wcześnie - jest zebranie indywidualnych zamówień od
        chętnych i wydrukowanie biletów imiennych, wejście na koncert przy okazaniu
        biletu i dowodu tożsamości - proste! a nawet jakby chcieli to by i fotkę
        kupującego nadrukowali (w dobie współczesnej techniki problem to znikomy),
        zwłaszcza za takie pieniądze co bilety na u2 stoją...
        moim zdaniem to kwestia chęci i zdrowego rozsądku. a tego w polsce ani widu ani
        słychu... pozdrowienia dla wszystkich fanów u2!
        ps. mnie samemu nie udało już się legalnie dostać biletu:(
    • Gość: doktor rynek Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.hstl6.put.poznan.pl 05.03.05, 05:08
      na pewno znajdzie sie wiele sposobow by to obejsc, - po co na przyklad podawac
      numer biletu na aukcji,zreszta bilet mozna odsprzedac po cenie nominalnej
      doliczajac koszt uslugi np. zakupu ,wysylki,pakowania itp - kto bedzie mogl
      takie koszta podwarzyc skoro akceptuja je obie strony
      • Gość: Magix A skad numery biletow??? IP: *.icpnet.pl 05.03.05, 10:05
        Ale autor artykułu się popisał: większość ofert zawierała numery biletów??
        Ciekawe gdzie to widział!!! Przeciez nikt na allegro nie podawal numerow,a
        zdjecia z biletami mialy zamazane numery i kod kreskowy.
        Sztucznie wiec buduja panike i im coraz dluzej to czytam, to coraz bardziej
        jestem po stronie konikow. Nie lubie jak ktos mowi bzdury.
    • Gość: basia Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.pl / *.pl 05.03.05, 06:27
      Bzdera! Wszystko jest tyle warte ile ktoś chce za to zapłacić! Agencję diabli
      biorą że sprzedała bilety za tanio - następnym razem niech kalkuluje lepiej a
      nie rzuca się jak wesz na sznurku. Gdybym odkupiła od kogoś bilet, po
      jakiejkolwiek cenie i nie zostałabym wpuszczona na koncert, sprawa skończyłaby
      się w sądzie. I byłaby wygrana, mówię oczywiście o sprawie przeciw
      agencji.Wygrana byłaby dlatego że to ja sama, z własnej woli, chciałam odkupić
      ten bilet, nikt mnie do tego nie zmuszał a cenę biletu z pierwszej ręki znałam.
      Jestem dorosła, korzystam z pełni praw ( nie mam ograniczonych praw do
      decydowania o sobie) i mogę sama zdecydować ile chcę wydać na bilet, telewizor,
      samochód czy bochenek chleba. Gdyby agencja rzeczywiście chciała uniknąć handlu
      biletami mogła wprowadzić bilety imienne których zwrot byłby możliwy tylko u
      sprzedawcy.
      A co agencja zrobi w przypadkach losowych, choroba, wyjazd, cokolwiek. Przez
      pół roku wiele może się zdarzyć.
      • Gość: Q Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.osk.enformatic.pl 05.03.05, 09:02
        Uważam, że niczego byś w sądzie nie wygrała z powodu zapisów regulaminowych na
        bilecie.
        Osobiście nigdy nie kupuję biletów u koników. Nie mam też zamiaru płacić za
        jakikolwiek bilet więcej niż żąda za niego oragnizator imprezy, czy bilet kupuję
        w inernecie czy w kasie.
        Rozumiem, że ktoś się może rozmyślić i chcieć pozbyć biletu - taka możliwość
        przecież istnieje - po cenie nie wyższej niż nominalna.
        Pozdrawiam
    • Gość: fan Re: Co z biletami na koncert U2? IP: 62.233.185.* 05.03.05, 07:13
      Tak obserwuje co robi frma Odyssey i jedno co mi sie nasówa że mało kasy
      zarobili mogli zrobić gdyby drozej wystawili w sprzedarzy a ograniczenia to
      banał bo jak masz kase objedziesz kilka punktów i kupisz ile chcesz.
      Mam pytanie do Stevena z Odysseya jak blokuje bilety U2 na Alegro to dlaczego
      nie znikną z tamtad bilety na koncert który tez organizuja Judas Priest.
      Fajna jazda
    • Gość: Bo Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 07:35
      Ciekawe co powiedza osoby ktore kupily bilety na allegro za cene wyzsza niz
      nominalna, zanim Oddysay zaczelo "monitorowac" siec ;)
      Poza tym najprawdopodobnie problem nie mialby takich rozmiarow gdyby bilety
      byly sprzedawane miesac lub 2 przed koncertem a nie 6 !! Nie rozumiem co to za
      poroniony pomysl zeby w lutym sprzedawac bilety na koncert w lipcu! Ale to juz
      inny problem, chyba ktos cierpi na brak kasy i dochody z biletow okazaly sie
      najlepszym pomyslem
    • Gość: piter nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 07:46
      1/ dlaczego jest 60 tys biletow skoro na rollig stonnesach bylo na stadionie w
      chorzowie 100 tys ludzi
      2/ po co odyssey robil reklame przed sprzedarza biletow skoro bylo duze
      zainteresowanie
      3/ dlaczego sprzedajac przez internet nie wprowadzono ograniczen ze np mozna
      kupic max po 2 bilety wyslane pod ten sam adres kmorespondencyjny
      4/ ludzie kupowowali po 4 bilety - pojdziemy we 2 osoby a 2 bilety sprzedamy za
      200 % ceny i mamy koncert za darmo
      5/ dlaczego karac tych co przeplacili za bilet niewpuszczeniem na koncert ?
      6/ pewnie przed samym koncertem bedzie tyle biletow do sprzedania z drugiej reki
      ze ich cena bedzie nizsza od nominalnej - ilu ludzi stac aby przeplacac ?
      7/ odyssey robiac zamiesznie wokol aukcji w allegro tylko podbija cene - bo jak
      sie niektorzy sprzedajacy wystraszyli to jest mniejsza podaz i wyzsza cena
      8/ nikt nie podaje na allegro numeru biletu - co tu za bzdury pisza - wiec skad
      niby ma byc wiadome ktory bilet zostal wystawiony na sprzedarz ??
    • Gość: frufru bilety można kupić w Czechach IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.03.05, 08:58
      ....Ciekawe, że mało ludzi wpadło na to aby wejść na stronę www.ticketpro.cz na
      której Czeskie Ticketpro ma jakąś całkiem pokazną liczbę biletów na Polski
      koncert U2... Tym którzy chcą popatrzec na U2, polecam.
    • Gość: ollo Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 09:00
      no tak, znowu poczułem się jak w latach `70-`80 . Cholera. Ścigamy spekulantów?
      Przecież na tym polega biznes: kupuję taniej - sprzedaję drożej. Jeśli już ktoś
      chce kogoś ścigać, to za niepłacenie podatków przy prowadzeniu takiej
      działalności a nie za sam fakt sprzedawania kupionej rzeczy. Ale to już
      zupełnie inny temat.
      • Gość: fan u2 odySSey dał dupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 09:44
        Po pierwsze kto sprzedaje bilety z wyprzedzeniem 6 miesięcy. Byłem na koncercie
        w 97 na służewcu (było extra) i takiej paniki nie było. OdySSey sztucznie
        podkręcił atmosferę i stało sie.
        i jescze jedno: tak wczesna sprzedaż biletów świadczy jedynie o BRAKU KASY
        organizatora !!!!!!!!!! tak niestety funkcjonują firmy w polsze.!!!!!!!!
        A co do biletów: moge sprzeać po cenie nominalnej a doliczyć koszta
        moanipujacyjne w taKIEJ WYSOKOŚCI JAKĄ ZAPŁĄCI KLIENT :)))) I MOGA MNIE W DUPĘ
        POCAŁOWAĆ BOLKI Z odySSey'a.
        Obawiam się tylko że przez takie zachowanie "organizatora" może dojść przez te
        bilety do niezłych zamieszek przed wejsciem - weżcie to pod uwagę
        odySSeyowcy!!!! Bo skutki moga być tragiczne!!!!
        Pozdr wszystkich fanów U2 do zobaczyska w chorzewie
      • Gość: batman Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 09:52
        W przypadku odsprzedawania biletow nie jest to takie proste jak w przypadku
        handlu marchewka. Proponuje zagladnac do Kodeksu Wykroczen i zainteresowac sie
        artykulem 133.
        Tak przy okazji to organizator zawalil sprawe i probuje teraz sie jakos bronic.
        Nie ma fizycznej mozliwosci wylapania biletow ktore zostaly sprzedane powyzej
        ceny nominalnej wiec pogrozki Odyssey nic nie warte. Ludzie ktorzy chca
        spzredac drozej zawsze znajda sposob, podobno byly juz aukcje rolki papieru
        toaletowego z dolaczonym biletem na U2 gratis. Cena za taka rolke 350 zl, az
        zal zuzyc tak cenny papier. :]
    • Gość: fan u2 kupi2bilety Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 09:49
      Ja spoznilem sie z kupieniem biletu o 2 godz. i jestem zalamany . jezeli ma
      ktos na zbyciu bilet to moj nr 6611249 , tylko nie przeginajcie z cena.
    • Gość: Tomek Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 10:24
      Problem z biletami na koncert U2 w Katowicach nie jest wyjątkiem. Biletów nie
      ma już na koncerty w USA i większość koncertów w Europie (można to sprawdzić na
      stronach U2 i innych stronach, na których sprzedaje się bilety - do niedawna
      były jescze bilety na koncert w Paryżu na Stade de France). Bilety w internecie
      na koncerty U2 zagranicą dochodzą do 500USD, tak więc to popularność zespołu
      powoduje takie zainteresowanie (jeśli popyt przewyższa podaż, to zawsze będzie
      taka sytuacja).
      • gokris Re: Co z biletami na koncert U2? 05.03.05, 10:56
        Kilka lat temu bylem na koncercie U2 w Warszawie - szczerze mówiąc
        rozczarowalem sie. Zespół jest OK chyba aktualnie Nr 1 na świecie, ale
        realizacja dźwięku była... Trochę lepiej to robią polskie ekipy, a akustycy nie
        należą do czołówki nawet europejskiej. O ile pamiętam nie było żadnych
        problemów z biletami.
        W Chorzowie byłem na Stonsach - jeszcze większe rozczarowanie dźwiękiem mimo,
        że siedziałem w loży VIP-owskiej.
        Widziałem jeszcze kilka innych produkcji ... i już raczej nie dam naciągnąć się
        na zakup bilety.
        A co z tą "aferą" ? Robi się sztuczne zamieszanie wokół biletów (lobby koników?)
        i nagle wszyscy zapragnęli być na koncercie U2. Oczywiście snobi bo prawdziwi
        fani mają już dawno bilety. Jak ktoś głupi to niech płaci za bilet nawet 10.000
        zł, ale ciekawe czy tacy "fani" kupują płyty w sklepie czy na stadionie
        (oczywiście X-lecia a nie chorzowskim).
    • Gość: bleeeee Nielogiczne IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 05.03.05, 10:39
      "Kto kupił bilet, ale nie będzie mógł iść na koncert, może odsprzedać go w
      internecie, ale za cenę nie wyższą niż pierwotna - wtedy zachowa on ważność."
      A jak oni to sprawdzą? Paranoja. Powiedzmy, że kupiłem sobie bilet w necie za
      1000 zł, a jak koledze sprzedałem za 150. I jak oni to sprawdzą? Głupota. Konie
      są na całym świecie, ale chyba tylko w Polsce takie powalone firmy. Chcę
      zobaczyć ten 60-tysięczny tłum, jak będą im sprawdzać numerki na biletach.
      <ROTFL>
    • Gość: allegrowicz Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 10:46
      A moze ktos mi zdola wytlumaczyc jak mozna uniewaznic bilet kupiony na allego
      skoro i tak nie wiadomo kto ten bilet sprzedaje ani kupuje - na zdjeciach
      takich biletow i tak nie widac zadnego numeru.
      Czekam na odpowiedz.
      A moze ktos tu nas straszy?
    • Gość: FAN Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.man.busko.pl 05.03.05, 10:57
      i juz znaleziono furtke na allegro :):)
      spzedaja ZDJECIE zespolu za 300 PLN. a kto kupi dostaje bilet na koncert
      GRATIS :):)
      a tak serio to, jest cos takiego jak prawo wlasnosci..
      niedlugo dojdzie do tego ze kupujac auto w salonie nie bede mogl go spzredac ..
      paranoja
      na ebay czy yahoo mozna kupic bilety na koncer...
    • Gość: XL Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:06
      Spoko!Bono zbawca ludzkosci,Szaman nowej ekonomii,Kumpel Papy,Socjalista-szkoda,ze Che juz nie zyje tez by sie z nim kumplowal-zalatwi tych krwiopijcow z Odyssey i wejdziecie za darmo!Ciekawe po ile sa bilety na koncerty w Ameryce płd?Obronca ucisnionych z faweli pewnie gra tam za darmo?
    • Gość: taki-tam A co z biletami na DEAD CAN DANCE??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.05, 11:50
      Medialnie U2 latwiej sie sprzedaja, ale proceder dotyczy innych zespolow. Cos
      jest nie wporzadku, choc nie wiem, czy akurat uniewaznianie biletow jest
      rozwiazaniem. Skad "uniewazniajacy" ochroniaz wie za ile odkupilem bilet...
    • Gość: dziad Olejcie szmaciarzy z U2 - to proste przeslanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:14
      Niech koniki straca - jesli organizator nie potrafil zapanowac nad sprzedaza to
      problem organizatora.
      A prywatnie dla mnie diva bono i reszte tej smietanki nawolujaca panstwa do
      pomocy biednym gdy sami zyja w derwaniu od trosk dnia codziennego to czysta
      hipokryzja...
    • Gość: Wroobel Re: Co z biletami na koncert U2? IP: *.aster.pl 05.03.05, 12:23
      Najprostrzy i zadowalajacy wszystkich sposob to zorganizowac jeszcze jeden koncert.
      • Gość: cb Re: Co z biletami na koncert U2? IP: 69.156.111.* 08.03.05, 19:22
        "Najprostrzy i zadowalajacy wszystkich sposob to zorganizowac jeszcze jeden
        koncert"

To nie jest żart,

Własnie wczoraj w kanadyjskich wiadomościach podano, iż U2 zorganizuje jesienią
        dodatkowy koncert w Ottawie. Według news Bono zgodził się na dodatkowy koncert
        na osobistą prośbę premiera Kanady, z którym Bono ma być na ty (Kanada zgodziła
        się umorzyć znaczną część dlugów państw 3-ciego świata i dodatkowy koncert na
        być swoistą "nagrodą").

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka