Dodaj do ulubionych

Skandal p. Gawryluk

IP: *.crowley.pl 06.04.05, 08:46
Pani Gawryluk o godz. 8.20 na antenie radia tok fm w audycji radiowej
powiedziała o testamencie Papieża cytuję ,,czy ma jakieś znaczenie ten
świstek papieru", nawet ksiądz biorący udział w audycji zwrócił jej uwagę. To
skandal !,powinna napisać już podanie o zwolnienie z pracy.
Obserwuj wątek
    • jollaa Re: Skandal p. Gawryluk 06.04.05, 09:26
      Jan Paweł II całym swoim życiem pisał testament i każdy w swoim sumieniu go
      odczyta lub nie. Tak zrozumiałam sens wypowiedzi pani Gawryluk, która nie
      ekscytuje (jak niektórzy) się kilkoma kartkami papieru.
      • Gość: daras Re: Skandal p. Gawryluk IP: *.crowley.pl 06.04.05, 09:49
        Te kilka kartek jak to Pani zrozumiała to jest testament Ojca Świętego jego
        ostatnia wola i nie można tego nazywać świstkie papieru , obojętnie kto by to
        nie był i interpretacja w tym przypadku jest tylko jedna.
      • kataryna.kataryna Re: Skandal p. Gawryluk 06.04.05, 11:05

jollaa napisała:

> Jan Paweł II całym swoim życiem pisał testament i każdy w swoim sumieniu go
        > odczyta lub nie. Tak zrozumiałam sens wypowiedzi pani Gawryluk, która nie
        > ekscytuje (jak niektórzy) się kilkoma kartkami papieru.

Ja też to tak zrozumiałam i nie dopatrzyłam się w tym żadnego braku szacunku,
        nawet jeśli sformułowanie może niezręczne.
    • Gość: Doctor Re: Skandal p. Gawryluk IP: *.demo.pl 06.04.05, 09:55
      > To skandal !,powinna napisać już podanie o zwolnienie z pracy.

Przesadzasz, chlapnelo sie kobialce. :-)
      Swietny przyklad jak smieszna moze byc nadmierna emfaza, szczegolnie wyrazana
      przez osobniki o inteligencji ponizej przecietnej.
    • Gość: Karol Re: Skandal p. Gawryluk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 10:21
      Zauważyłem , ze niektóre media zaczynaja nam przedstawiać Papieza jako
      człowieka mało doskonałego.Pojawiaja się wypowiedzi że za duzo podróżował a
      zbyt mało poświęcał sie zagadnieniom teologicznym, zbyt mało był liberalnym i
      jedniocześnie mało konserwatywnym, nie wprowadzał reform do Kościoła bo nie
      pozwolił kobietom na pełnienie funkcji kapłańskich itp. negatywnie odnosił sie
      do aborcji , autanazji i homoseksualistów. Oczywiście redakcje narazie powoli
      wpuszczją ten wątek poprzez niektórych dyskutantów ale od czegoś trzeba zacząć.
      Ten świstek odebrałem też w tym ciągu. Trzeba być przygotowanym na to że
      niedługo dowiemy się jeszcze wielu "rewelacyjnych i rewolucyjnych nowinek".Nie
      trzeba się łudzić ta euforia postacią i dokonaniami Papieża nie będzie w
      mediach , zwłaszcza niektórych , trwać wiecznie.
      • Gość: stas Re: Skandal p. Gawryluk IP: *.aster.pl 06.04.05, 10:43
        Wg mnie to tylko potęzna wpadka wynikajaca z braku koniecznej koncentracji.
        Trudno znależc osobe publiczną ktorej by sie takowe nie przydarzyły. Królowie, pre
        zydenci, premierzy, ludzie sztuki i w końcu dziennikarze "palną" czasem cos czego
        żałują byc może do końca życia. Nie przypominam sobie w przeszłosci tak nie rozważ
        nego sformulowania ze strony tej dziennikarki.
      • Gość: paweł p. Masz absolutną rację... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:02
        ale akurat w tym przypadku myslę, że Dorota Gawryluk popełniła dużą
        niezręczność językową. Obserwuję ją od dawna i myślę, że jest ona jedną z
        niewielu dziennikarzy, którzy naprawdę wsłuchiwali się w nauki Ojca Świętego i
        szczerze, a nie na pokaz, Go opłakuje.
        A z resztą wpada się zgodzić. Wystarczyło posłuchać dzisiejszego bełkotu w
        wykonaniu Adama Krzemińskiego. Rozmiękczanie już się zaczeło.
        • Gość: ciekawe Re: Masz absolutną rację... IP: *.aster.pl 07.04.05, 14:43
          Adam Krzemiński, to ten góral spod góry Synaj, co pisze w Polityce.
          Ciągnie on jeszcze długi ogon z archiwum IPN - ot kilka kilo akt w trzech
          teczkach. W nich donosy, donosy, donosy.
          Wielki to znawca doktryny KK być musi. Zwłaszcza, że kościoły to on tylko tak
          turystycznie odwiedza.
          Za to ilość "ciętych uwag" i zjadliwości jaką wygłosił dzisiejszego poranka,
          pod adresem jeszcze niepochowanego, przerosła wszystko co ostatnio słyszałem w
          Polsce. Nie mógł sobie tego darować.
          To tacy ludzie, teraz będą w mediach "interpretować" papieskie nauki.
          Na koniec, nie mogąc się pohamować, jeszcze popluł na prawicę, przy ogólnej
          aprobacie zebranych (Żakowski, Kurkiewicz). Skwitowali to wszyscy salwą
          śmiechu.
          Dokopanie prawicy politycznej to jest to, co w okresie żałoby może rozbawić
          lewackich redaktorków.
          • Gość: paweł p. Dokładnie tak. Dzięki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 15:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka